פאן קון מנטקה
הלכתי אתמול עם חברים למקום המדובר שנפתח לא מזמן.המקום וגודל המנות מפרסם את עצמו כמסעדה בסגנון לטיני, אבל מבחינת עיצוב המקום הוא יותר מזכיר סוג של גסטרו-פאב. העיצוב ומקומות הישיבה מזכירים את טאקריה והבאר די דומיננטי בחלל החדר.אני אתחיל עם הטוב: המקום עושה אוכל שכמעט לא נראה במקומותינו, אוכל לטיני מחומרי גלם כמו יוקה, פלנטיין, קקטוס וכו' בשילובים לא מוכרים. בוריטוס וטאקוס לא תמצאו כאן; המנות הן בהשראת ספרד ודרום-מרכז אמריקה, לא מקסיקני ובטח לא טקס-מקס. המחירים של רוב המנות די נמוכים ואפשר לנסו...
קרא בתפוז
"באנז", הרצל 16 ת"א, על הדרך
הייתי באזור ורציתי משהו מהיר וקליל אז טעמתי שני סוגי באנז. אולי הייתי צריך לשים לב שהיה שם ריק לחלוטין. ניסיתי את הבאן טלה וצ'אטני (טאלי באן, משחק מלים יותר קצת) ואת הבאן סלמון בסויה אינדונזית (באבי באן). אז הטוב - הלחמניות בסדר גמור, והמרכיבים החלבוניים (בשר/דג) בסדר גמור, אבל זו לא חוכמה. על מה יקום ויפול אוכל כזה? על צירוף הטעמים ומקוריות התיבול והתוספות. וכאן הם פשוט נפלו ובגדול. שני הבאנז שטעמתי היו מתובלים בצורה לא מוצלחת והיה חסר בהם שילוב הטעמים השונים שלרוב יש בבאן. הסו...
קרא בתפוז
ביקור שני ב- Fifi's - וואו!
הייתי אתמול פעם שניה במסעדונת הקטנה הזו באזור לווינסקי, וזו היתה חווייה לא פחות ממסעירה, וכנראה הארוחה הטובה של השנה מבחינתי.באנו חמישה אנשים, הצטופפנו סביב שולחן לא גדול על שרפרפים קטנים, והזמנו מגוון גדול של מנות. אני עם הברך הדפוקה שלי כבר פחדתי מהרגע שהיא תתחיל לכאוב, אבל שכחתי את כל תחלואי הגוף מהרגע שהגיע האוכל. יפעת "פיפי" - הבעלים - יוצרת מנות לא פחות מקסומות בסגנון אסיאתי - בעיקרו תאילנדי אך לא רק. הטעמים חזקים ומקוריים ושילובי המרקמים כיפיים- הרבה מהמנות משלבות משהו קראנצ'י וכיפי ש...
קרא בתפוז
פיפי'ז, מקום של אוכל תאילנדי
אתמול קפצתי לפיפי'ז עם שתיידידות. המקום ממש קטן, ושמעתי שיש שם תורים, אבל ככל הנראה הגענו בזמן טוב (מוצאי חג) והיה כמעט ריק. במקרה הזה של מסעדונת עם אולי ארבעה שולחנות, "כמעט ריק" לא אומר הרבה, מה שכן - קיבלנו המון יחס אישי ומיקום השולחן איפשר לדבר בקלות עם פיפי, בעלת המקום. אז מה יש שם? אוכל תאילנדי עם טעמים חזקים מאוד, הרבה מנגו, מנות קטנות וזולות. טעמנו מרק טום-יאם לא שגרתי (עם מנגו!), מנת פטריות שיטאקי משגעת, מנת ביצה בשם mother of dragons שפחות עפנו עליה, סלט מלפפונים ומנגו שיה ה...
קרא בתפוז
יא-פאן
הזמנו שולחן שבוע מראש ועדיין חיכינו רבע שעה בעמידה בחוץ. האוכל היה לדעתי חביב פלוס, שלושת שותפי די התעלפו ממנו. יכול להיות שהגעתי במצב רוח לא מתאים או משהו. אני אכלתי גיו, שזה בגדול קארי + אורז + שני שיפודי שייטל צרוב. השיפודים היו אחלה, הקארי טוב אבל... מאוד דומה למשהו שיש בעסקית של טנדורי, ככה שלא בדיוק משהו ששווה להתאמץ בשבילו. זכור לי שהיו שיפודי בטן חזיר טעימים למדי שנגמרו ממש מהר. הקינוח (הזמנו ברולה עם דלעת)היה מוזר קצת....
קרא בתפוז
הייתי במקום אחד שנראה מיוחד למדי
נראה אם אצליח למצוא את המסעדה...אוקיי, המקום נקרא Xiaoxiang Jiayucun או בסיניתהמסעדה מתמחה ב... צבים. למסעדה תאים פרטיים שמעוצבים כמו סירות על נהר (יש בתוך חלל המסעדה מים והתאים כאילו צפים עליהם) המארחים שלי בסין הביאו אותי לשם לערב שתיה והזמינו את כל המנות אז לא יצא לי לטעום את הצבים בגלל כל מיני סיבות, גיליתי שהמסעדה מתמחה בזה רק כשגיגלתי את שם המקום אחר כך.הנה ביקורת על המקום-http://usa.chinadaily.com.cn/epaper/2015-10/30/con... מעבר לזה, דווקא רוב הדברים שאכלתי במקומות המפונפני...
קרא בתפוז
פירנצה ופדובה, אפריל 2017
חזרתי מטיול של שבוע באיטליה שכלל יותר משתי הערים בכותרת, אבל היות שלא נרשמו חוויות קולוינריות מסעירות בורונה, ונציה ובאזורי הכפר בהם בילינו, אני אספר רק על שתי מסעדות.Vecchio Falconiereלכאורה מסעדה לא מרשימה במיוחד בפדובה, עם התמחות בבשרים, אבל עם "טריק" אחד מעניין שלא ראיתי בשום מקום אחר: סטייקים שנצלים ישירות על הצלחת. הזמנו שתי מנות סטייק, אחת בקר ואחת סוס. הבעלים הגיע עם עגלה ועליה נתח פילה שלם ונהדר למראה ממנו חתך מול פנינו את הנתחים שלנו, שם אותם על צלחת חרסינה (שחוממה מראש לזיליון מעל...
קרא בתפוז
ארוחת הוט פוט בבית סיני / Peking Duck House
אתמול באנו אני וחמישה מידידי הטובים לנסות משהו די יוצא דופן - ארוחת הוט פוט סינית במסעדה שאז נקראה "פקינג דאק האוס" וכיום נוספה לה הבותרת העברית "בית סיני". הייתי בה לפני כמה שנים, אחרי הפעם הראשונה שלי בסין, כדי לשחזר את הפקינג דאק שאכלתי שם. אז החווייה היתה רחוקה מלהדהים, ומסתבר שפקינג דאק זה לא עניין של מה בכך. אז לא הייתי בטוח עד כמה החווייה של הוט פוט בבוגרשוב תהיה דומה לחווייה של הוט פוט בצ'נגדו. ובכן, החדשות הטובות הן שבניגוד לכמעט כל מסעדה "סינית" בארץ החווייה כאן מנסה להיות כמה שיות...
קרא בתפוז
מתחם "אמריקה" בבית ציוני אמריקה: make america bland again
אז אני וחבורת הפודיז שלי הלכנו היום לנסות את "מתחם אמריקה" החדש שהבטיח ארבעה מקומות במתחם אחד: אוכל אמריקאי מושחת, אוכל מקסיקני, בית קפה ופאב קוקטיילים.מהמלה "מתחם" ציפינו למשהו קצת כמו שוק אוכל עם דוכנים אבל זה יותר כמו דיינר וצריך להזמין שולחן בשעות העומס.התעלמנו כרגע מבית הקפה (שמגיש גרסאות מהירות של האוכל מהמסעדה) מהאלכוהול ומרוב האוכל המקסיקני (שעם כל הכבוד יש הרבה ממנו בעיר) והתרכזנו במופע המרכזי - מנות אמריקאיות מושחתות למהדרין. טוב, גם זה כבר יש בעיר, בפונדק דה לוקס למשל, או אמרי...
קרא בתפוז
אוכל פאבים משודרג ב"טיפהמרה" גבעתיים.
סצינת מקומות הבילוי בגבעתיים השתפרה בזמן האחרון ואחרי עצם קיומם של פאבים עכשיו הגיע הזמן למקומות עם אופי מובחן. טיפהמרה לא ממש מזמין מבחוץ ונראה כמו דלת של מחסן. מבפנים המקום אפלולי ובעל אווירה חזקה של דרום ארה"ב כולל אקדחים, שנדליר מקרני צבי, גולגולת שור על הקיר ופלייליסט שכולל את מיטב הלהיטים מסרטי טרנטינו. המקום מתמחה בקוקטיילים אבל אני הזמנתי בירה, אין להם הרבה בחירה כאן ורוב הבירות אמריקאיות (נקודה לרעתם). מבחינת האוכל המנות לא גדולות - אלו עדיין מנות פאבים - אבל הן מעבר להיצע...
קרא בתפוז
טוב, זה לא עסקית אבל זה משתלם - קפה אירופה.
הייתי שם היום בצהריים עם חברים. המנות מתומחרות בצורה מאוד אטרקטיבית, הזמנתי "שקשוקה קטלאן", מנה נאה מאוד של שקשוקה ספייסית עם נקניקיות ומולים ב-69 ש"ח ויש מנות גם ב-49 ואפילו 29, וכל מה שאכלנו שם היה לא-שגרתי וטעים ומקצועי לאללה. בנוסף המלצרים המאוד נחמדים הביאו לנו סלט יווני ולחם על חשבון הבית ככה שלבסוף יצא סופר משתלם....
קרא בתפוז
אל עאשי, שוק הפשפשים
לפני כשנתיים בדקתי עם חברים את אל-ג'מילה, מסעדת שף של השף סלאח כורדי. הרושם שלי לא היה חיובי בלשון המעטה. מאז המסעדה נסגרה, ולא מזמן אותו שף פתח באותו מקום מסעדה חדשה, אל עאשי. אותו מקום אותו שף ואותו מטבח ואפילו, חלקית, אותן מנות. הפעם הרושם שלנו היה יותר חיובי. למנה ראשונה ניסינו: שוש ברק, קובה לבנייה,קטאייף בלחמה. הקובה לבנייה הוא מין קובה ממולא בגבינה מלוחה. אני לא התלהבתי, הזכיר לי קצת בורקס גבינה, אבל אני לא אוהב בורקס גבינה. האחרים אהבו יותר. השוש ברק הוא כיסון מטוגן שצף לו ...
קרא בתפוז
מסעדת הרמוניה / אוזבקיסטן, רחוב הרצל 62, רמת גן
בין כל חנויות הפירות והקצביות והמכולות מסתתרת לה מסעדה קטנטנה שמגישה אוכל בוכרי/גאורגי/אוזבקי. אני חייב להגיד שהמקום די מוזר - נראה כאילו הוא ריק כל הזמן ולא ברור מה ההגיון בקיומו. אני אפילו לא בטוח בשם שלו - כתוב "אוזבקיסטן" בגדול על השלט, אבל "הרמוניה" על התפריט. בפנים יש מעט מאוד שולחנות, ותפריטים שמכילים לא מעט מנות שכלל אין במסעדה. באמת מוזר. בתור וטראן של מסעדות מהז'אנר כמו דדה וחנן מרגילן רציתי בכל זאת לנסות, ויודעים מה? הופתעתי לטובה. ניסינו לא מעט מנות, בעיקר הסטנדרטיות- חינק...
קרא בתפוז
המבורגר ב"בנץ" בפלורנטין
זו מזללה, היא לא מתיימרת להיות יותר מזה, והארגנטינאיות של המקום (ככה הם מגדירים את עצמם) לא באמת מורגשת בכל המנות אבל הם עשו את הכל נכון, האוכל היה טעים וממש לא יקר, והצ'יפס שלהם ממש מוצלח - גם גרסת הפרובנסל עם העשבי תיבול, וגם גרסת הקייג'ון. בקיצור - דרך מוצלחת לסגור את השבוע עם חברים....
קרא בתפוז
בראנץ' ב- oggies - לא משהו
פעם ראשונה שלי במקום. בביקורות שקראתי הכתירו אותו כדיינר אמריקאי, במציאות המקום מאוד קטן והוא אולי בר משודרג. ישבנו בחוץ על סט כסאות ושולחנות שכמו בהרבה מקומות טרנדיים בדרום תל אביב נראים כאילו היו שייכים לאיזו קשישה שמתה, אבל כאן זה עבר את הגבול מוינטגלגרוטאות לא נוחות. הבראנץשלהם בעייתי. בתור בתחלה, אין להם מכונת אספרסו אז הקפה היחיד שהם יכולים להציע הוא קפה פילטר מפרנץפרס.לגבי האוכל, הזמנו שלושה סוגי מנות, האש בראונז, אגס בנדיקט, ופנקייק. הפנקייק נראה בסדר, הגיע עם רוטב . האגס ב...
קרא בתפוז
רובינשטיין בנתניה
הולי פאק איזו מסעדה מוגזמת - בקטע טוב. אז אולי זה לא בישול עילי אבל בתור מסעדת בשרים בסגנון אמריקאי היא נותנת תמורה מלאה לכסף ויותר. עשינו ארוחה עם המשפחה המורחבת, כולם נהנו מהנכדים ועד הסבא-סבתא. היה להם דיל (שלא תקף לכל שעה, אנחנו הגענו בשישי בשש והוא עדיין היה בתוקף) של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח ב-98 שח פלוס תוספת ספציפית על המנות העיקריות השוות יותר, שנעה בין 10-40 שח. הזמנו כל מיני מנות ראשונות, חלק בעוד קצת אקסטרה, כולן היו יחסית מוצלחות - בייבי ריבס, פטה כבד עם בריוש, קלמרי מטוגן ...
קרא בתפוז
מגזינו
שבוע אחרי הביקור בתאילנדית בהר סיני, הלכנו למגזינו. בניגוד לתאילנדית, רואים שמי שמריץ את מגזינו מבין במסעדנות. הצוות היה מקצועי, מיומן ונעים, המקום מאורגן ומעוצב יפה (הצליחו איכשהו לשוות למבנה תעשייתי די מכוער מבחוץ מראה שלמבנה עתיקמבפנים). זו לא מסעדה מפונפנת. האוכל לא מסובך ורובו בעצם פיצות ופסטות. אפשר לקרוא לזה הדיקסי של האיטלקיות (אני מדבר על דיקסי בימיה הטובים) - מקום שאפשר להגיע אליו עד השעות הדי מאוחרות של הלילה ולקבל אוכל טוב. הוא גם לא שקט. בקיצור, מקום של בליינים, אבל בל...
קרא בתפוז
לה אוטרה, אתמול
אתמול ביקרנו בלה אוטרה, שמוגדרת כמסעדה מקסיקנית-קריבית, וממוקמת קרוב לשגרירות האמריקאית בתל אביב. זו אמורה להיות מסעדה משודרגת ויותר מקורית יחסית למקומות המקסיקניים הקיימים בעיר. וזה נכון אבל יש לזה יתרונות וחסרונות. המקום עצמו נראה מדהים. עשו שם עבודת עיצוב נהדרת, עם מוטיבים מהאזור (אלמנטים שהזכירו את יום המתים, וודו ואפילוקארקוסהמעונה ראשונה של בלש אמיתי) ומהרגע הראשון שנכנסים מרגישים שיש שם אווירה מיוחדת. המוזיקה גם עבדה עם העיצוב - תחשבו סרטים של טרנטינו ורודריגז ולא תהיו רחוקים מ...
קרא בתפוז
cassoulet בבראסרי
על בראסרי באמת שלא צריך להרחיב אבל נראה לי שלא הרבה אנשים ניסו את המנה הספציפית הזו, שהיא מנת היום בשבת. קאסולה זה פחות או יותר החמין הצרפתי, קדרת שעועית עם בשרים, לרוב נקניקים ובשר משומר. בגרסה של בראסרי הבשרים הם שוק אווז קונפי, קצת בשר טלה ונקניקייה אחת (לא בטוח מאיזה בשר, נראתה כמו בשר לבן). הנקניקיה והטלה היו בסדר גמור, אבל השוק אווז היה מ-ע-ו-ל-ה. הבשרים מוגשים בתוך קדרה לא קטנה, שלמים ועל מצע של תבשיל שעועית לבנה ברוטב עגבניות שמבושל עם הרבה שיני שום. כמות התבשיל היא עצומ...
קרא בתפוז
נורמן
חגגנו יומולדת לידידה שמאוד רצתה לנסות את המקום. השירות מנסה לגרום לתחושה אירופאית מאוד, אולי בחצי קריצה - המלצר אשכרה השתחווה ליושבים סביב השולחן בתחילת הערב כשאמר את שמו. האוכל? בגדול - מקצועי מאוד, אבל לא בדיוק מלא שאר-רוח. מקום להביא אורחים מחול כשאתם רוצים לגרום להם להשקיע במיזם החדש שלכם, אבל לא מקום להתנסות קולינרית מסעירה. תסלחו לי שאני לא מפרט, פשוט לא היה משהו ממש יוצא דופן להגיד על המנות. אני יכול להגיד שאכלתי לוקוס ב-168 שח והיה אחלה אבל לא יצירת מופת. לרעה ניתן לציין את...
קרא בתפוז
איך נפלתי למחילת "הארנב הלבן" (ובקושי יצאתי בחיים)
שמחתי מאוד כשהארנב הלבןנפתח לפני כשנה כי אין הרבה מקומות בילוי ברמת גן. והייתי שם כבר כמה פעמים לפני זה והכל היה בסדר ואפילו טעים. עד אתמול. דבר ראשון לפני שאני מתאר את מה שאכלנו אני רוצה להזכיר שהמקום מגזדיר את עצמו באתר שלו כארץ פלאות קולינרית, בכותרת מתחת לשלט במקום כשף-בארובפרסומות בפייסבוק כגורמה-באר. רק שיהיה לכם מושג איך הם משווקים את עצמם. הייתי שם עם ידידה ושנינו הזמנו המבורגר.מה שהגיע היה... מקדונלדס. שתי פיסות... מוצר בשרי כלשהו... אחת על השניה, בעובי של רשת מזון מהיר...
קרא בתפוז
מלגו ומלבר
בסוף השבוע יש להם מין תפריט בראנץ. זה לא ממש בראנץ, האמת. בגדול זה הולך ככה: מבחר מנות ראשונות מוגשות לשולחן (בלי בחירה), ואז מנות עיקריות אישיות לבחירה. מנות ראשונות בלבד עולה 69 וראשונות פלוס עיקריות 109. אבל העיקריות הן לא עיקריות בראנץ, אל תצפו לחביתה או משהו. בגדול זו ארוחה מבוססת מאכלי ים ודגים כמו יתר התפריט, רק עם הגשה שונה.
את התפריט כבר פירטו כאן בפורום: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for... אז אני אעתיק לכאן. קרם שעועית בובס, שעועית בובס, שום, ש...
קרא בתפוז
ערב בטוטו
חגגנו יומולדת לידידה. שולחן של שמונה אנשים. שולחן *גדול* של שמונה אנשים - כמצופה ממסעדה ברמה כזו, לא מצופפים אורחים סביב שולחנות קטנים. השולחן היה בפנים, מה שחבל - לטוטו יש חצר נהדרת ומזג האוויר אתמול היה מושלם. לעומת זאת בפנים רועש למדי, המוזיקה החזקה לא ממש איפשרה שיחה נורמלית. אבל תיקנו את זה בקינוח ועברנו החוצה. הזמנו כמה מנות ראשונות לשולחן, ותסלחו לי מראש שאני לא אוכל לתאר אותן בדיוק (טוטו לא מפרסמים תפריטים והזכרון שלי לא משהו, וגם כל היין שהורדנו לא עוזר). היתה מנת החציל הש...
קרא בתפוז
הצועניה
מסעדה בלקנית ביפו (קרוב לשוק הפשפשים) הייתי בצהרים עם שלוש ידידות. דבר ראשון חייבים להעיר על העיצוב - המקום לא נראה טוב. יש קו דק ביןעיצוב אקלקטי היפסטרילחורבה מוזנחתוהצועניה נוטה לעבר האחרון. מרגישים שזה היה לא מזמן בית מלאכה קטן.
לגבי האוכל. יש מספר מנות ראשונות שניתן להזמין ביחידים או בקומבינציה - חמש מנות (בגודל קטן יותר אמנם) המוגשות לשולחן ביחד. בחרנו בחמש מנות ביחד, הן לא היו כאלו קטנות בסוף. מה שכן, כולן היו ממרחים. מה שתואר כגבינות (והייתי בטוח שיהיה קוביות של גבינו...
קרא בתפוז
באני צ'ו- - דוכן חדש בשוק הכרמל
הדובן הטוגדר בפרסומים ברשת כאוכל דרום אפריקאי אבל מי שמחפש שם בילטונג יתבדה. בעצם מדובר בקארי. מה הקשר של קארי לדרום אפריקה? ובכן היו הרבה הודים שהגיעו בתקופת השלטון הבריטי לאפריקה והביאו איתם את הקארי שקיבל גרסאות מקומיות שם. הקארי של באני צו די דומה לקארי הודי סטנדרטי, אבל הוא מוגש בתוך לתוך לחמנייה שרוקנה מהבצק שלה ועל זה יוצקים יוגורט. זה יוצא טעים וחביב ביותר, מנת אוכל רחוב כיפית. בדוכן יש קארי בקר, עוף, צמחוני וטבעוני. ניתן גם להגיש עם אורז במקום בלחמניה, וכל המנות מגיעות ...
קרא בתפוז
אז ביקרתי בשוק הכרמל היום
והחלטתי לבדוק את דוכן ה- arepas שנמצא לקראת סוף השוק, דוכן קטן שנפתח לפני כמה חודשים. הארפה שאני מכיר היא הקולומביאנית, שלרוב ממולאת גבינה והאמת לא ממש עשתה לי את זה אבל מה שהם מוכרים היא ארפה מונצואלה, יותר גדולה ועם מילוי הרבה יותר מעניין. בתפריט הכתוב יש שם מילוי בקר, מילוי עוף, ושילובי גבינה, שעועית וגוואקמולי לצמחונים והטבעונים בינינו. לא ידעתי מה עדיף אז שאלתימה הכי טובוהם פשוט עשו לי שילוב של הכל - קצת בקר בבישול ארוך עם פלפלים, ועוף, ושעועית וגוואקמולי וגבינה - שילוב שהתברר כמנצח...
קרא בתפוז
לונג סנג, אתמול
לונג סנג זה מקום שהרבה זמן רציתי לחוות אותו בצורה טובה. אחרי פעמיים בסין נהיה לי קרייבינג לשחזר לפחות חלק מהטעמים שטעמתי שם, אפילו את אלו שלא ממש מצאו חן בעיני - רק בשביל השונות שלהם מהמטבחים המוכרים לנו. התפריט השחור שלהם, שאפילו לא כתוב בעברית, ידוע למדי, אבל למי שאינם יודעי חן קשה להבין מה טיבן של המנות לפני שמזמינים והבעלים לא ממש עוזרים. פעם אחת כבר ניסיתי להגיע לבד ונפלתי על דברים לא מוצלחים. ידעתי שאני צריך מדריך. לשמחתי ידידתי יהתגלתה ככזו. אחרי שראיתי פוסט שלה בפייסבוק על ביק...
קרא בתפוז
פקין דאק האוס, חדש בבוגרשוב
אחרי שסיפרו לי שהולכים לפתוח מסעדה חדשה שמתמחה בפקין דאק הייתי חייב לנסות. אכלתי פקין דאק מספר פעמים בסין ויותר לאחרונה - בציינהטאון של לונדון, והתגעגעתי. הגעתי עם עוד שתי ידידות למקום. השיק הוא לחלוטין זוזוברה (ווגאמאמה למי שמתעקש): שולחנות נמוכים יחסית ושרפרפים נטולי משענת במקום כיסאות. מי שיש לו בעיות גב, זה לא המקום בשבילכם. התפריט כולל מספר מסלולים קבועים מראש, כשהכי יקר עולה 119 והזול ביותר 79 שח. האמת היא שאני לא ממש זוכר מה היו המנות האחרות כי כולנו הזמנו את הפקין דאק אבל ב...
קרא בתפוז
אואזיס המחודשת, אתמול.
אתמול החלטנו באופן ספונטני (אני ושלושה ידידים) לבדוק את אואזיס במיקומה החדש. לא צריך להרחיב על המסעדה, ברור שהיא מציעה אוכל משובח ומקורי. המקום החדש מרווח ונעים הרבה יותר מהקודם ומעוצב יפה (כולל קיר שמרוצף באריחים בעיצוב גאודי ועושה זכרונות נעימים מברצלונה). הזמנו מנות טבעוניות - פטריות וניוקי, מנת שרימפס, ושתי מנות בקר. מהמנות שהזמנו אני רוצה לדבר רק על שתיים. האחת היא מנת אטריות פורציני מזויפות (ככה זה נקרא אם אני זוכר נכון) - בעצם אלו פטריות מלך היער שהושרו בשמן פורציני יומיים. התו...
קרא בתפוז
אל ג'מילה, אתמול
אחרי הביקורת המשתפכת של שגיא כהן (למרות שהוא ממש לא המבקר האהוב עלי) חשתי רצון לנסות את המסעדה הערבית החדשה באזו שוק הפשפשים שאמורה לשלב מטבח ערבי ובישול עילי. אני ממש לא הייתי היחיד אצלנו והתאספנו לנו שבעה אנשים לנסות את המקום. אולי הייתי צריך לבדוק ביקורות אחרות לפני זה. מההתחלה היו סימנים בעייתיים. המקום לא היה ממוזג, ולמרות שיש מאווררי תקרה הם לא בכל מקום במסעדה. למזלנו המסעדה היתה חצי ריקה אז יכולנו לעבור מהשולחן שהוזמן. המסעדה, אגב, נשארה חצי ריקה כל הערב. בגלל שזה רמדאן עכשי...
קרא בתפוז
פונדק דה לוקס
אתמול יצאנו אני ועוד חמישה חברים לפונדק דה לוקס בשוק הפשפשים ביפו.דבר ראשון, תצורת המסעדה: חלל מאוד קטן עם בר ואולי שולחן או שניים לשני סועדים בערך. כל היתר יושבים בחוץ על המדרכה ליד שולחנות עץ. אם יש עוד חלל סגור איפה שהוא לא ראיתי אותו... ולא ברור לי מה יקרה בחורף. אבל בינתיים הקיץ מתקרב וזה מתאים ביותר.הקונספט פשוט: מסעדת בשר מעושן שמגישה נתחים שונים של בקר (אסאדו, פיקניה, אונטריב), חזיר (בייבי ריבס, בטן, צוואר), חזה אווז, הודו ועוף. חלקם על העצם וחלקם מפורקים. הכל כאמור מעושן - זה לא מקו...
קרא בתפוז