מיט בר הרצליה. מעולה כתמיד.
אחרי ביצוע טסט לרכב ממול, ניצלתי את ההזדמנות שהרכב היה בחנייה של מבדק ונכנסתי למיט בר, מקום שמאד אהוב עלי.המסעדה הייתה מפוצצת, כרגיל, למרות שבשנה האחרונה הם הוציאו מהתפריט מנה של ספייר ריבס לבן. זה לא השפיע על כמות האוכלים.לקחנו פורטרהאוס לשניים, 850 גרם, 44 ש"ח למאה גרם. הזמנו מדיום רייר והגיע ברמת צלייה מדויקת. לידו פירה מצויין עם רצועות בצל מטוגן פריך.במסגרת העיסקית צהריים הזמנו כמנות ראשונות פטה כבד עוף עם אגס שיכור וטוסטים טובים ומנת סלט ביצים.עם כל זה הגיע לחם מצוין+חמאה ושתייה קלה לכל...
קרא בתפוז
אבו חאלד, הרב קוק, הרצליה. מסעדה ותיקה
ששנים לא יצא לי להיות בה. זוג חברים הגיעו לבקר ויצאנו לאכול שם ספונטנית כי חיפשנו משהו קרוב. השנים לא ניכרו שם. המסעדה לא השתנתה ומגישה תפריט די סטנדרטי של מסעדה ערבית [הבעלים מכפר טורען]. יוצאי דופן היו החומוס והפלפל שהיו מצוינים. שאר הסלטים היו טובים. נהניתי מהקבב ושותפי לארוחה קיבלו מנה ענקית של פרגיות. התפריט מכיל עסקיות שטובות לכל יום ולכל שעות היום. המחיר משתנה לפי העיקריות כשבכולם מקבלים בנוסף שולחן סלטים, חומוס, צ'יפס, מז'דרה, לימונדה קפה וקינוחון. העסקית הזולה עם קבב לדוגמ...
קרא בתפוז
M-25 ברמת אביב, אכזבה גדולה!
לאחר שסיימתי לתת הרצאה ביום עיון באוניברסיטת ת"א החלטתי לתת קפיצה ולבדוק את המקום.ובכן, זה גם לא זה וגם יקר יחסית.ראשית, חצי מהתפריט לא היה. מתוך כל רשימת השיפודים היו רק 3 היום: אנטרקוט, כבש וכבד בקר. קראתי על חלקי פנים ואלה לא היו בנמצא אפילו לא שקדי עגל שהיום זו מנה נפוצה.היינו שתיים. לקחנו שיפוד אנטרקוט [שהיה בלתי לעיס, ממש מסטיק] ונקניקייה לבנונית שהייתה לא רעה.עם צ'יפס [תעשייתי], סלט ירקות אחד ובקבוק סודה שילמנו 108 ש"ח!לא ממליצה. אני לפחות, לא אשוב....
קרא בתפוז
זיקה - זה כבר לא זה.
לאחר כשנה של פעם ככה פעם ככה [שינוי בעלות או הנהלה], החלטתי היום סופית לא לשוב לשם יותר. הרמה ירדה פלאים, השיפודים הרבה פחות טובים והסלטים ביזיון.חבל. זו הייתה מסעדה קטנה, טובה עם VFM מצוין. אכלתי בה הרבה, כל פעם שהייתי קונה בשר באבו חילווה. נצטרך למצוא מקום חלופי....
קרא בתפוז
חנן מרגילן - סופרלטיבים נלהבים מול מציאות עגומה.
סוף סוף יצא לי להגיע לשם. כל הסופרלטיבים שקראתי בשנה האחרוה על המקום, גם ממבקרים שונים וגם פה בפורום, גרמו לי להחליט לקפוץ לשם כשיתאפשר לי.בשורה התחתונה - אכזבה גדולה. לא אשוב. ואני מאלה שמעדיפים תמיד מסעדות פשוטות, עממיות, עם אוכל ביתי. לצערי - היה עגום ביותר.על הסלטים ויתרנו לאור הדיווחים הלא נלהבים עליהם. גם על המרקים המומלצים כי זה לא הכי כיף ביום חם. הזמנו אושפילאו ומספר שיפודים, מנות שהומלצו.האושפילאו היה דייסתי ונתחי הבשר בו היו בלתי אכילים. הרבה שומן, סחוס, עצמות ומעט הבשר האכיל היה ...
קרא בתפוז
שרביכ בכפר ראמה ועוד...
כל שנה, מזה 40 שנה [!] אני עושה גיחה למשפחה נוצרית בכפר ראמה המייצרת שמן זית ממטעים משפחתיים בני מאות שנים. שמן סמיך ונפלא, ללא שמץ מרירות ועם טעם פירותי עמוק. הם מוכרים לי מהחביות ששמרו לשימוש המשפחה במרתף הבית כך שאין כל חשש לזיופים או לתערובות מפוקפקות. הם גם נותנים לי קצת זיתים מחבית שלהם, זיתים קטנים, ירוק-אפור, שעוד לא יצא לי לראות בשווקים. הזית הוא סורי אך לא מבוקע ונקטף מהעץ במסיק מאוחר כשהוא מתחיל להשחיר. אז אם כבר הגענו לכפר ראמה, לא נאכל בשראביכ? זו כבר לא עונת הירק הנאס...
קרא בתפוז
מסעדת אל מרסא, נמל עכו.
ופה הגענו להפתעה הגדולה. יש בכל זאת בשביל מה להיכנס לאכול בעכו העתיקה. הגענו אתמול בצהריים, ולמרות שזו מסעדת שף היו ארוחות עסקיות. תוספת מנה ראשונה במחיר העיקרית. השף הוא בחור ערבי מעכו שלמד ועבד באירופה והתמחה במסעדת מישלן בשוודיה. הוא ושותפו העכואי גם הוא, נמצאים במסעדה וזה מורגש. השירות מצוין והאווירה נעימה. עוד יתרון, כל השולחנות צופים לנמל ולפעילות בו ועם זאת נהנים ממיזוג אוויר ולא צריכים בשביל זה לשבת בחוץ בחום הקשה. הזמנו מבחר פתיחים, כשבעה, כולל חומוס מצוין, סלט פטוש טרי...
קרא בתפוז
אורי בורי. על מה כל הרעש?
ראשית - המסעדה עברה זמנית למיקום אחר בשל שיפוץ מסיבי במבנה המקורי. צפו להעלאת מחירים לאחר השיפוץהמיקום החדש הינו כמאה מטר צפונית למיקום הקבוע על אותה טיילת. התפריט לא השתנה. אכלתי באורי בורי לפני שנים, עוד כשהיה בנהריה. משום מה, בכל נסיעותי מאז לעכו לא נמשכתי לחזור. העדפתי תמיד את מסעדת הדייגים הפשוטה, עליה אדווח בנפרד לטובת המנוע של גרר. לאחרונה קיבלתי עוד המלצה על אורי בורי ממישהו שדעתו נחשבת בעיני והחלטתי שחייבים להגיע שוב סוף סוף. ובכן - לאור ריבוי הדיווחים ב'מנוע' על המקום ...
קרא בתפוז
פריז - גילוי מקרי של מסעדה משובחת.
בפריז שכרנו דירה בבולבר סט' גרמן, ממש מול בית הקפה הידוע, הדה מאגו. מצד אחד, בלב הגדה השמאלית והרובע השישי. מצד שני, רעש פריזאי מחריש אוזניים כשפותחים חלון, אשר להפתעתי, הצליח אפילו להרדים אותי...אפילו הרעש בפריז 'נוח יותר'.אכלנו במקומות שונים, אבל ברצוני לדווח על מסעדה אחת, שהייתה עבורי הפתעה נהדרת, שהגעתי אליה ממש במקרה. כידוע, אני ממשיכה לחפש מסעדה בפריז שעוד מגישה את המנה הקלאסית של ברווז בתפוזים, כשהוא מוגש שלם ולא כמו קיצורי הדרך של היום, כשמגישים חזה בנפרד ושוק קונפי בנפרד.תוך כדי...
קרא בתפוז
ביקור בנורמנדי ובפריז
חזרתי מצרפת לפני 3 שבועות אבל לא הייתי במצב לדווח על הביקור. ערב לפני החזרה ארצה הצלחתי לעשות סלטה לאחור על גרם המדרגות הספירליות בבניין בו שכרנו דירה...מכה קשה בראש עם זעזוע מוח קל, שבר כפול ומסובך בעצם הבריח.כך טסתי ארצה לאחר שסירבתי להתנתח בבית החולים בפריז והעדפתי לקבל דעה שנייה בארץ. מזל שהצרפתים נוהגים לצפות בשטיח אדום את המדרגות בבניינים הישנים. אחרת זה היה נגמר יותר גרוע.ולעניינינו. נסעתי עם חברה לשבועיים. 6 לילות בילינו במחוז קלבדוס שבנורמנדי בכפר דייגים אותנטי באזור חופי הפלישה לא ...
קרא בתפוז
מקום של בשר - בשר מצוין!
שומר על הרמה והאיכות לאורך השנים. יש לי ידיד כאח לי מתקופת הצבא, י', שלמד בפריז, חי שם שנים רבות וכיום על הקו בין סנגל, לשם הוא מכניס חקלאות ישראלית, לבין ביתו בארץ ובדרך, תמיד שוהה קצת בפריז... אז אחת לחודשיים בערך הוא בארץ לשבועיים-שלושה ואז אנו עורכים יחד כירות בבית - הרבה פעמים פריים ריב ענק ועסיסי, לא פעם ברווז בתפוזים ויחד פיצחנו לפני כשנה את סוד הרוטב של מסעדת ל'אנטרקוט בפריז. שנינו אוהבים לבשל ולאכול וזה מנהג משותף של שנים רבות. ולא, אנחנו לא קוראים לעצמנו פודיז...
נאג'י אבו גוש. כרגיל בדרך חזרה מירושלים.
עסקית ב-85, כוללת 2 שיפודי קבב או פרגיות [הקבב מצוין את הפרגיות לא ניסינו], הרבה סלטים כולל חומוס מצוין סמיך וחם, פלפלים, טחינה מצויינת ועוד צלוחיות שונות של סלטים שונים, כמקובל. כולל צ'יפס עשוי במקום ומג'דרה [בינונית], קנקן גדול לימונדה וקפה.
בנוסף - מנה של צלעות טלה מעולות. 5 צלעות גדולות, צלויות היטב, בפנים עסיסי, בחוץ השומן צרוב לפריכות, כולל תוספות חמות - 100 ש"ח. הצלעות מכבש באלאדי, לא היבוא האכזרי מאוסטרליה באוניות כשהפיטום בארץ. הטעם מצוין שלא כמו האוסטרלים שהם עם טעם ...
קרא בתפוז
המנזר - היום בצהריים
אחרי כל הדיווחים הנפלאים שהיו כאן יצא לי להגיע לשם היום בסביבות 1500. היה מפוצץ [בחוץ] אך נמצא לנו שולחן, לי ולחברה.אחרי שעיכלנו את העובדה שאנחנו מעלות את הגיל הממוצע [היה צפוי...] היה נחמד לשמוע את השיחות של התל-אביבים הצעירים בשולחנות מסביב.לדוגמה - אחד אמר לחבריו שכבר אין לו כוח לנסות להיות 'מאגניב' כי במילא זה לא עוזר לו עם הבנות...תפריט השבת שקיבלנו היה מצומצם ורוב המנות שהומלצו בפורום לא היו בנמצא.לקחתי מנה של תמנון+נקניקיה+תפ"א. לולא הייתה קצת מלוחה ולו היו בה קצת יותר פיסות תמנון - ה...
קרא בתפוז
בנדורה - שווארמה על גחלים, רמת השרון
נפתח סניף חדש לבנדורה בסוקולוב רמה"ש [במבנה הארוך, בין קרנף לפלאפל הפעמונים].עצרתי שם לסידור אחר וכשיצאתי מהרכב הריח בכל האזור היה מדהים...בשובי לא יכולתי להתאפק והזמנתי מנה לקחת הבייתה. היה ממש טוב, והזכיר את הדונר קבב התורכי. המנה שלקחתי הייתה של שווארמת עגל ויש שם גםגלגלפרגיות. העגל ממש מוצלח והפרגיות פחות.45 ש"ח למנה ענקית בתבנית עגולה מלאה עד אפס מקום. אכלתי עד שובע ונותרה לי עוד מנה למחר. צירפו לי סלטים כרצוני ופיתה.לידי מישהו הזמין שווארמה בצלחת לאכול במקום והצלחת הייתה ענקית וגם היא ...
קרא בתפוז
ז'קו מאכלי ים, החרש 8, רמת השרון
הבטחתי ביקורת בכורה ואני מקיימת. המסעדה פתוחה כשבועיים ועדיין בסוג של הרצה. לדוגמא, עוד אין תפריט מודפס אלאתפריט מדברכפי שהמלצרית הגדירה את עצמה...
הסגנון הוא סגנון של דגייה - מנה עיקרית וסלטים לפתיחה, כולל לחם, במחיר העיקרית. בין הסלטים שקיבלנו היו סלט יווני קטן, איקרא, סלק, חומוס, ועוד כמה שאיני זוכרת כרגע. הטעים מכולם היה סוג של קרם חצילים מעושן שהזכיר את קרם החצילים שמקבלים במול ים זל, עם הלחם.
הדגים הםהחשודים המיידיים, דגי בריכה למיניהם, לוקוס לפי משקל, שרימפסים במס...
קרא בתפוז
אכלתי אתמול בצהריים במסעדת אלבמה בנתניה.
עד עכשיו קשה לי להגיע למסקנה אם אהבתי או לא, אם שווה או לא... הלכתי עם ציפיות גדולות. לא סבלנו אבל גם ממש לא הצלחתי להבין את ההתפעלות הגדולה שמלווה את המסעדה הזו כבר כמה שנים. מסעדה בה צריך [עדיין] להזמין שולחן לפחות שבוע מראש... לקחנו 3 תפריטי טעימות - 130 שח לאדם. קיבלנו 4 מנות חלוקה, כשכל מנה היא למעשה מנה אחת לשלושתנו. [בתוספת מחיר אפשר היה לקבל גם מנת שייטל ופילה עם פרוסת כבד אווז זעירה שבזעירות]. המנות היו צוואר לבן מעושן, אסאדו [מצוין], סינטה פרוסה מדיום, ומה שהם קוראים נ...
קרא בתפוז
אז גם אני הגעתי לנונו...
תקציר מנהלים כי כבר נכתב המון על המקום. הפיצה והרביולי מצויינים, הקנלוני ממש לא מומלץ. מילוי הראגו נראה ונטעם כמו גרבר. אחרי ביס אחד לא המשכנו. המלצר קרא לאחמש [למרות שלא התלוננו, פשוט לא אכלנו] והוא התנצל והתעקש לזכות אותנו למרות שחזרתי ואמרתי שלא טעיםלנו לא מחייב אותם לזכות או לפצות. הוא בכל זאת התעקש ועשה זאת בצורה מקסימה. בכלל, המקום מקסים, השירות מקצועי ונעים והישיבה בחוץ נעימה ביותר. נחזור ללא ספק....
קרא בתפוז
הוטל מונטיפיורי - אין אפס! אוכל טעים ויציב, שירות מעולה
וכסאות ושלחנות נוראיים....אם היינו יושבות יותר בנוחיות, ההנאה הייתה מושלמת!
במזג אוויר נעים, הישיבה במרפסת מאד מומלצת. אין את הרעש המזמזם שבפנים, הישיבה יותר אינטימית והבריזה הייתה נעימה. מעקה המרפסת משמש לשים צלחות ופריטים אחרים שהשולחנות הקטנים המחוברים התקשו להכיל. עוד סוג של יתרון. ואלה פרקינג ב-35 שח, היה שווה.
מה אכלנו? 3 עסקיות לחברות ואני הרכבתי לי ארוחה משלוש ראשונות: 4 נמס NEMS [משגע אותי שהם כותבים נאמס...], מולים מרינייר בתוספת זעפרן שצבע את המנה בצהוב-כתום וחצי...
קרא בתפוז
'יוחנן' - ביקור היכרות.
אתמול קפצנו 3 חברות לראות במה מדובר. כל מסעדה חדשה ברמהש מתקבלת בברכה. המסעדה שוכנת במיקום בו הייתהטרומפלדור 10של דניאל זך. החלל עבר שיפוץ ועיצוב מחדש והמקום מוגדר כבית אוכל בו אפשר להזמין אוכל הבייתה, בטייק אווי או במשלוחים. עם זאת יש מספר שולחנות ואפשר גם לאכול במקום. כרגע, מוגשות שם ארוחות בוקר מיוחדות וארוחות צהריים. בקרוב, המקום ייפתח גם לארוחות ערב. יש גם פריטי קונדיטוריה ומעדנים שונים למכירה. בשלב זה התרשמותי שצד המעדניה עוד לא מפותח מספיק אבל המקום ממש בתחילת דרכו.
המסעדה הלבנונית בחו"ל - בשומרון....
לא יודעת מה עבר עלי היום אבל היום היפה עשה משהו, דרבנתי זוג חברים לצאת לטייל, והפעם לכיוון אליו לא נסענו שנים, מזרחה. לראות קצת חול.... באריאל הייתי פעם אחת, ממש כשהוקמה, וסיקרן אותי לראות מה קורה שם היום ולחזור לנופי השומרון[ממש לא מסיבות אידיאולוגיות] שם נהגנו לטייל הרבה לפני האינתיפאדות.
אחרי סיבוב קצר באריאל, אוסף של בתים על בתים בלי שום ערך מוסף חוץ מהנוף והאוויר - המשכנו לכיוון צומת תפוח וכמה קמ אחרי כיכר הכניסה לאריאל עצרנו במקום שנקראהמסעדה הלבנונית.נכנסנו והופתענו לראו...
קרא בתפוז
גמברינוס אשדוד, שבת אחה"צ. כרגיל, מנות פשוטות אך טעימות,
גודל עצום ומחירים מצחיקים ביחס לתמורה. היינו 3, הזמנו 2 ראשונות, עיקרית אחת + תוספת ולא יכולנו לסיים. מחבת שרימפס בחמאה ושום - 15 שרימפסים בלק טייגר עם רוטב שנוגב עד תום עם לחם שהוגש עח הבית עם מילוי חוזר. הלחם הזכיר לי פארנה אבל זה כנראה קווקזי או גרוזיני. 60 שח. קלמרי מטוגן - מקלמרי טרי ולא הטבעות הקפואות. לצערי הוגש עם רוטב אלף האיים ולא איולי. 60 שח.
ספייר ריבס לבן - ערימה ענקית של צלעות לבן על האש. בלי תיבול של ספייר ריבס מסורתיים אבל טעים. 3 איש, אכלנו בלי סוף, ועוד...
קרא בתפוז
כנס לקומת האוכל בבון מרשה...לא תצא רעב.
שרימפסים ענקיים מבושלים, צלופחים מעושנים, פטה טוב ועוד כיד המלך. יש שם שולחנות. נראה לי הכי מתאים באזור לנשנוש בין מתוקים בחצי יום. אה, ואם תהיה שם, תחשוב עלי. בביקורי האחרון בפריז הדירה ששכרתי הייתה 5 דקות משם, 5 דקות מפייר הרמה ו-5 דקות מפטיטסרי החלומות... אז את יכול לתאר לך את החגיגה....
קרא בתפוז
פונדק דה לוקס - חביב ביותר
היום בשעה 1530, המסעדה כמעט ריקה אבל היה ממש נעים לשבת בחוץ ולצפות בשוק שהלך והתקפל.החלטנו ללכת על הזמנה של קומבו אישי שאנחנו הרכבנו. היינו 3 ולקחנו מנה וחצי של בייביריבס, 100 גרם פיקניה, 100 גרם לשון וחצי מנה אסאדו.הכל היה מצוין למעט האסאדו שהיו בו יותר עצמות ושומן מאשר בשר. לא מומלץ. גם על לחם התירס הייתי מוותרת.לא תרם כלום.השירות היה בסדר גמור, 2 מלצרים שנתנו שירות ענייני ולא הציקו. אולי כי לא היה לחץ.280 שח לכל הבשר הזה + 2 תוספות. לא כולל שתייה כי הסתפקנו במים.התהייה היחידה שלי - כשלוקח...
קרא בתפוז
שיפודי זיקה - הפתעה נהדרת: אולגה קל"ב.
הסתובבתי היום ברחוב יפת ביפו למילוי חוסרים בפריזר. באבו חילווה - לשונות ומוחות, גוש סינטה יפה ומיושן לרוסטביף [105 לקג] ועוד אי אלה בשרים טובים וגמבו שריפס קפוא.באטליז עמוס, קצת דרומית, מילאתי את מלאי הטחול הממולא, מולוחייה ובמיה מהקפואים וכבד אווז במחיר מצחיק, 205 שח לקג. עד היום שילמתי סביב ה-280.בדרך מפה לשם עברנו על פני שיפודייה. הרעב הציק והריחות של גריל הפחמים עלו באפינו. נכנסנו והייתה לנו הפתעה נפלאה. בשרים מעולים וטריים, סיחים נדיבים, בינהם חלקי פנים טובים. עם הבשרים מגיעים 8 צלוחיות...
קרא בתפוז