קפה מרטיני: מקום חיובי, ראוי (ואפילו זול) באמצע תל אביב. הרעש והמזגן זה סיפור אחר
ברוב המקומות החדשים נעים לשבת אבל האוכל טוב פחות. כאן זה היה הפוך...
קרא בוואלה
ביינה, תל אביב: יופי של מקום, יופי של פתיחה. כמה רציתי לסיים את הארוחה בפרגון
יזמית ושפית שבאות מאהבה, תפריט שלא עובר את ה-100 וקסם אורבני אמיתי. עכשיו צריך לדייק...
קרא בוואלה
פרימו: מסעדה שעושה בית ספר לתל אביב, עם חשבון שתל אביב כבר לא זוכרת
אחות קטנה, אחות גדולה, נקסט דור או כל הבית. למה בכלל צריך הגדרות כשכל כך כיף?...
קרא בוואלה
ארמון סהרה: אחת המסעדות הכי טובות בישראל רק השתפרה, ו"בעל הבית השתגע"
לא יכולנו לאכול עוד, אבל גם לא יכולנו להתאפק. הבנו שאנחנו באירוע אוכל מתגלגל מהסוג הלא לגמרי שפוי ושחררנו בלמים, אחרינו המבול...
קרא בוואלה
שמענו את כל פרטי הדייט מהשולחן הרחוק. בואו נגיד שהם לא דיברו על האוכל
בלקוחות יודעים לטפל כאן מצוין, זה ברור. הבעיה מתחילה כשהם רוצים יותר מזה...
קרא בוואלה
קלארו: אחד המקומות היפים בת"א, שירות מעולה ואווירה מעולה. עכשיו מה עם האוכל?
כל טוב העולם נמצא במקררים שלה, ומחכה להפוך לקסם בצלחת. חבל שזה לא תמיד קורה...
קרא בוואלה
פסקדו: סעו עכשיו, זה אפילו לא רחוק. מדובר במסעדה שהיא לא פחות מנדירה
אכלנו שלוש מנות מעולות, אז כמה כבר יכול להפתיע דג ברוטב עגבניות? סיפורה של צלחת שנוגעת בשלמות...
קרא בוואלה
לא כל כך נעים לשחוט פרה קדושה, אבל זאת המסעדה הכי טובה בישראל?
יש בתל אביב מספיק מסעדות עם אוכל ברמה הזו. בטח שלא בשביל זה באים לג'ורג' וג'ון...
קרא בוואלה
בימים שבהם שערי הגיהנום נפתחים עלינו, יש עיר מקלט טעימה (וכבר לא כל כך יקרה)
פעם היית צריך ליישב את החשבון עם סיפור על חומרי גלם. היום אפילו זה לא נחוץ...
קרא בוואלה
נאי-לון (Nay-Lon): ביזנס טוב תמיד ידעו לעשות פה. לא סתם המנה הזאת עולה ככה
העוף היה מליגה אחרת לגמרי. כל השאר בקושי החזיר אותנו הביתה בשלום...
קרא בוואלה
גרנד קפה טורקיז, קניון רמת אביב: 90 שקלים לפרגית, מה עוד אפשר להגיד???
המנות נדיבות מאוד, והביקוש לא פוסק לרגע, אבל מדובר באוכל שלוקח אותך לסיבוב ברכבת הרים קניונית...
קרא בוואלה
הכובשים: כבר שכחנו שאפשר לשלם ככה על אוכל בת"א. עכשיו בואו נדבר על אותו אוכל
שכונתי וצנוע, שקט ומלא כוונות טובות, עם שירות טוב וגישה שלא מכניסה את כרטיס האשראי למגננה. כל מה שנשאר לנו לעשות זה לאכול, ולפרגן, נכון?...
קרא בוואלה
ספרה: המסעדה הזאת תצליח, זה ברור. שיפור אחד בכל זאת דרוש כאן
הכוונות טובות, ההשקעה ניכרת, הנדיבות נדירה והשירות בלתי תל-אביבי. כעת נותר למטבח ליישר קו...
קרא בוואלה
הוטל מונטיפיורי: תמיד יצאתי מהמקום הזה מרוצה. הפעם זה היה עוד יותר טוב
שעתיים שפויות שמשכיחות את כל הרעל בחוץ, ואפילו יודעות להתחשב בארנק שלכם...
קרא בוואלה
פרונטו: כשרואים מה קורה בת"א, עדיף שתשאירו את הכסף שלכם כאן
מתחילים לחוש בוותק ואין פה סממנים נורדיים מגניבים של מקומות שנפתחים כעת, אבל מה בדיוק רע בזה?...
קרא בוואלה
המסעדה הזאת תצליח, ובצדק. מגיע לה
בעידן שבו מסעדות של ממש הופכות פחות ופחות מושגות ליותר ויותר אנשים, טוב שיש את בנצי ארבל, ואת קלבריה החדשה שלו...
קרא בוואלה
כן, גם לפודיז, האם סוף סוף יש מסעדה טובה *באמת* בנמל ת"א?
השינוי שמחולל עינב אזגורי ב"יוליה" עוד בתחילתו, אבל כבר עכשיו אפשר לראות שם את הניצוצות של השף המוערך...
קרא בוואלה
יוסף: עוד שף שוויתר על השופוני והבין את רוח התקופה
השף יוסי שטרית (לא, לא זה מהטלווזיה, זה מדויד ויוסף) משאיר מאחור במקום החדש שלו את כל מקדמי השופוני מהעבר לטובת היעדר יומרה ומידה רבה של צניעות, ברוח הזמן...
קרא בוואלה
סוף סוף יש כאן מקום כמו הטברנות העממיות האמיתיות ביוון
היד שעל האוכל הבסיסי ב"היווני" טובה ואוהבת, התמחור מגוחך במונחים שהתרגלנו לבלוע כאן בשנה האחרונה והנעימות שורה בכל...
קרא בוואלה
שמנו על הארוחה הזאת 620 שקל (לפני טיפ) ושכחנו ממנה דקה אחרי שהסתיימה
ואולי עדיף לו לאביב משה, שנשכח לו את האפיזודה הזאת החדשה בפופה הכשרה...
קרא בוואלה
הקבב, התבשיל והסלטים: בכל מדינת ישראל לא עושים את זה טעים כמו פה
הצליח לו, לאבן עזרא. שילוב של כישרון יוצא דופן, יד נהדרת, קפדנות על ועשרות שנים בין הסירים של אבא שעשו את שלהן...
קרא בוואלה
איזה מקום נהדר, אחזור לכאן בוודאות, והרבה
חסד אמיתי מתקיים בוינונה פוראבר - מקום שאוחז בכל המעלות הטובות, הלוואי שהיא כאן כדי להישאר, בדיוק כמו שהיא עכשיו...
קרא בוואלה
תרבות הריאלטי ניצחה, אנחנו הפסדנו: עוד פייק שף עם פייק מסעדה
אם כך נראה הפרס הגדול על זכייה בתכנית - שת"פ עם קולקציית האינסטנט של בראון - זה מעט מעציב...
קרא בוואלה
הנוף - בלוף, האוכל - קטסטרוף
מהרגע שבו התיישבנו ב-mena ועד לרגע עזיבתנו את המקום עברו שעה ועשר דקות, ולא כי מישהו הגביל אותנו, פשוט רצינו שזה ייגמר...
קרא בוואלה
המקום הזה מלא בקסם, נותר לחכות שגם באוכל ידבק הקסם הזה
ערב כיפי למדי העברנו בפיגם, שירות נעים, מוסיקה טובה, תפאורה נהדרת ומלא כוונות טובות, אז איפה הבעיה?...
קרא בוואלה
בנסיבות חיינו הנוכחיות, המקום הזה הוא לא פחות מנס
בהדסון לילינבלום (כן, האחות הקטנה של), תמצאו בשר ברמות הכי גבוהות, שאף מקום אחר בישראל לא מסוגל להגיש, במחירים שהם לא לעשירים בלבד...
קרא בוואלה
בחיינו שנתנו צ'אנס, באנו עם מלא כוונות טובות, זה לא עבד
נכון לכרגע, אברטו מנסה להיות העתק דהוי של "המסעדות ההן בתל אביב" וגם זה יוצא לה עקום...
קרא בוואלה
לפני 3 שנים הכרזנו עליה כאיטלקית הטובה בארץ, מאז העולם התהפך
משהו בקוצי'נה הס 4 חייב להשתנות מהר, כרגע היא נראית כמו מקום ששמחת חייו ניטלה ממנו...
קרא בוואלה
סוף סוף אפשר לאכול כאן אחלה סטייק במחיר סבבה
האם בטריגר בשר ויין תמצאו את הבשר הכי טוב בישראל? עדיין לא, בשר טוב בתמחור הגיוני? כן, בהחלט...
קרא בוואלה
עממיות, טברנות, מודרניות וקוקטיילים: ההמלצות של אבי אפרתי לאתונה
אחרי שני ביקורים גרגרניים במיוחד באתונה, חזר אבי אפרתי עם רשימת המלצות חובה למבקרים בבירת יוון - מסעדות עממיות, מודרניות וברי קוקטיילים מצוינים. כמי שמעכלים את רף המחירים הבלתי נסבל במסעדות בישראל, אתם הולכים לשפשף את העיניים בכל פעם שתקבלו את החשבון...
קרא בוואלה
גם אחד השפים הטובים בארץ לא יכול לרקוד על שתי חתונות
נכון לכרגע, ראסיף 33 יומרנית מדי, רחוקה מלהיות איכותית ומשקפת קפיצה מעל ומעבר לפופיק של השף המוכשר חמודי עוקלה...
קרא בוואלה
עוד נפיחה של אייל שני שצוחק עכשיו צחוק גדול כל הדרך אל הבנק
הבושה לא גרה במחוזותיו של שני כבר הרבה שנים, אבל דבורה הכשרה החדשה שלו, היא שיא חדש של שרלטנות...
קרא בוואלה
זאת לא המסעדה הכי גרועה שאכלנו בה, אבל היא בהחלט מהגרועות ביותר
בזכות העיצוב, אי הנוחות, השירות הכאוטי ואיכות האוכל, זוכה אל טראס בתואר: חוויית הביזאר המובהקת ביותר בכל הזמנים...
קרא בוואלה
הבטיחו יוון - קיבלנו אוכל של מעדנייה בסופרמרקט מהאייטיז
כמי שרוחשים חיבה מסוימת לגרקו, הקונספט של גרקו אוזרי נראה לנו מפתה למדי. ובכן, הקונספט דווקא אחלה, ובערך כאן זה נגמר...
קרא בוואלה
מי היה מאמין שדווקא כאן נמצא את אחת הפסטות הטובות בישראל?
כפרה מיו היא לא מסוג המקומות שאבי אפרתי פוקד בדרך-כלל במסגרת המדור, אז איך בכל זאת הוא מצא את עצמו יושב שם, לועס פסטה ברחוב הקר, ומחייך מאוזן לאוזן?...
קרא בוואלה
פעם זאת הייתה מסעדה לבעלי ממון ונובורישים, איזה שינוי מבורך
האוכל במסה השתנה מאוד, הוא מושקע אבל פחות יוקרתי ונוצץ, הרבה פחות מוחצן, וגם הרבה פחות מתוק. עכשיו רק נותר לקברניטי המסעדה ליישר קו עם השינוי שמנהיג שם השף החדש...
קרא בוואלה
אוח, באסה, כל-כך רציתי שהביקורת הזו תסתיים אחרת
הגענו לקפה אסיף ערוכים ומוכנים לאחת הארוחות המשמחות של הזמן האחרון, אבל כבר אחרי הביס הראשון היינו צריכים לקחת רגע כדי לנסות להבין מה קורה כאן...
קרא בוואלה
באנו לאכול רק פיצה-פסטה, חשבנו שיהיה "בסדר"
כוונות טובות? יש, מנות נדיבות? יש, אבל כנראה שאת רף הציפיות שלנו מעבריאני, שהיה נמוך מלכתחילה, כדאי היה להוריד עוד קצת...
קרא בוואלה
לא להאמין שהמסעדה הזאת נמצאת בת"א
אלנה היא כל מה שהמסעדנות התל אביבית העכשווית לא: יש בה שקט, שלווה, תחושה של ניתוק מן החוץ. והאוכל? אחת ההפתעות הנעימות של הזמן האחרון...
קרא בוואלה
לא מסעדה, נפיחה
בג'וז ולוז אין חשבון, הסועדים בוחרים את הסכום שהם מעוניינים להשאיר, רומנטי? עכשיו לך תתמחר ארוחה שלא נהנית מהאוכל, ספגת שירות קטסטרופלי ומחופף, וכשביקשת שיתחשבו מינימאלית בשותפך לארוחה השייך לקבוצת סיכון, שמו עליך קצוץ...
קרא בוואלה
בשקט בשקט זאת הפכה להיות אחת המסעדות הכי טובות בת"א
17 שנה אני עוקב בהערכה אחר עבודותו של אבי ביטון, קפה פופולר של התקופה הנוכחית היא ללא ספק שיא הקריירה שלו, והארוחה הטובה ביותר שאכלנו אצלו עד היום...
קרא בוואלה
זה אחד המקומות היפים בארץ, מה הבעיה לעשות גם אוכל טעים?
האווירה במומה היא של פונדק כפרי איפה שהוא בספרד או איטליה וזה מלבב, חבל שהאוכל הנחית אותנו מהר מאוד חזרה לקרקע...
קרא בוואלה
לא כל יוצא ריאלטי הוא שף, אבל אורן אסידו הוא מהשווים שצמחו כאן
הארוחה באולה מסמנת את אורן אסידו כהבטחת אמת. בשל לגמרי? זהו שלא, אבל אפשר בהחלט להניח שעתידו עוד לפניו...
קרא בוואלה
לולה מרטין: טעים, מתומחר שפוי ועם ניצוצות של אופי
אם זה ימשיך ככה, לא רק שתהיה סוף סוף מסעדה טובה באמת בהרצליה, אפילו לתל אביבים תהיה סיבה להגיע לכאן...
קרא בוואלה
פופה: כשהעיצוב והאוכל מתחרים מי צועק חזק יותר
כבר ביקרנו לאחרונה במסעדות שעיצובן המוחצן מדי מאפיל על כל דבר, בטח שעל האוכל, אבל פופה היא ללא ספק קטגוריה בפני עצמה...
קרא בוואלה
בלה: יש לי סימפטיה
8 שנים אחרי ביקורו הראשון כאן, אבי אפרתי מגיע למסעדת בלה בבית שעריים ומוצא שאחרי שקילפו ממנה את היומרות של מסעדת שף, התגלתה מסעדה איטלקית-כפרית סימפטית לכל המשפחה...
קרא בוואלה
עד עכשיו היה כאן בעיקר כיף, עכשיו גם טעים
בר האימפריאל תמיד היה מקום שמגניב להגיע אליו, עם קוקטיילים איכותיים ומושקעים במיוחד, ואוכל - קצת פחות. בשבועות האחרונים השף עינב אזגורי נכנס שם לעניינים, ואנחנו רצנו מיד לבדוק אם זה שידוך מושלם כמו שקיווינו...
קרא בוואלה
a: כמעט מושלמת
אי אפשר שלא להוריד את הכובע בפני יובל בן נריה על a החדשה שלו, עיצובית ואווירתית מדובר במקום שהוא וואו. מבחינה קולינרית? מדובר במסעדה הכי טובה שלו עד היום. אז מה יהפוך אותה למושלמת באמת? כשהשף יבין שיש לו את זה וקצת ישחרר...
קרא בוואלה
בית קנדינוף: יש מסעדות זיגזג
לדרינק ומנת נשנוש אחת או שתיים זה אחד המקומות הכי שווים שיש, כלומר אם אתם באים בלי ציפיות ועם הבנה שאולי יהיה לא משהו. מבולבלים? גם אנחנו...
קרא בוואלה
כבאכה: זה עוד לא עזבה, אבל בשביל ת"א זה כבר מספיק טוב
נכון, כבאכה היפואית מבית עזבה, היא לא עזבה, לפחות בינתיים. אבל במקרה הזה דווקא טועה הפזמונאי - יותר טוב כמעט, מכלום...
קרא בוואלה
דריה: האם סוף סוף נמצאה מסעדת עילית כשרה וטובה?
בדרך כלל, עיון בתפריטה של מסעדה איכותית כשרה מפגיש מיידית את הסועד החילוני עם כל מה שחסר בו, אבל דריה החדשה של הלל תוואקולי היא לא פחות מנס...
קרא בוואלה
נומי: טעים כאן, אבל יקר לאללה
התמונות שהועלו לרשתות נראו מבטיחות, רזומה השפים מדבר בעד עצמו, והסלט הירוק אותת שדברים טובים בדרך, אבל אז הגיעה מנת הלוקוס...
קרא בוואלה
שאראק: מסעדה עם מצפן קולינרי שמכוון נכון
המסבחה הייתה בסדר מינוס, בפסטה דג היו חסרים עושר ומורכבות, ואת הסיגר דג, העדפנו לו היו שוכחים. אז איך זה שיצאנו מפה כל כך מבסוטים?...
קרא בוואלה
סאן יאנג: כן, אולי ייתכן שאפשר לקרוא לזה פיוז'ן. לא, הוא לא מוצלח
לא מעט ביקורות על מסעדות חדשות נכתבו כאן בחודשים האחרונים, היו ארוחות טובות ממש והיו גרועות ממש, אבל לארוחה שאכלנו בסאן יאנג יש ז'אנר משלה...
קרא בוואלה
מיכאל ביסטרו: הכי טובה באיזור, בפער
ביסטרו מיכאל הפכה בשנים האחרונות לתחנת חובה קולינרית למטיילים חובבי אוכל בגליל המערבי, באיזור בו היא נמצאת אין לה כל תחרות. אבל האם היא גם שווה שתסעו אליה במיוחד?...
קרא בוואלה
דוניס: באנו רעבים, סיימנו מפוצצים (רק בואו לא נדבר על העראייס)
המנות כאן בגודל שמספיק לכל מסעדות תל אביב ביחד ורוב התפריט סביר. עכשיו נשאר רק לתקן כמה דברים קטנים...
קרא בוואלה
מסעדת דוק של אסף דוקטור: המינימום שלה הוא טוב. הרבה פעמים הוא מזנק למעלה
המטבח גדל, הדיבורים לא קשורים למיתוג והמאמץ ניכר בתפריט. עכשיו רק שמישהו יסדר לאבי אפרתי את המיזוג...
קרא בוואלה
למי קראתם צוציק?
גם חוות צוק המוערכת מתאימה את עצמה למצב החדש והופכת לצוציק, עם תפריט חדש, מצומצם יותר והרבה אופציות להמבורגר. ועדיין, זה אחד המקומות הכי טובים לאכול בהם בשר בישראל (רק עכשיו בזול יותר)...
קרא בוואלה
הכישרון הגדול הבא
בשחקי שחקי יש שף חדש, בן 23 בסך הכל, וארוחה אחת שם הספיקה לאבי אפרתי כדי לקבוע שהוא הדבר הגדול הבא בסצנת המסעדנות כאן. לכו תטעמו...
קרא בוואלה
מקום שכולו חן
בשונה מהרבה מסעדות אחרות, שהיו צריכות להתאים את עצמן לעידן הקורונה, אוזריה כאילו נולדה לתקופה הנוכחית - אווירה משוחררת ולא מחייבת, ואוכל כיפי בלא הרבה כסף. תענוג...
קרא בוואלה
אחלה אופציה אסיאתית בדרך לצפון
אם גם אתם נאלצתם להמיר את החופשה המשפחתית בתאילנד לאחת בצפון, שווה לתת קפיצה לצ'אנג בה ביקנעם - מזללה אסיאתית חביבה, שמתומחרת ברוח הזמן, ומספקת את הסחורה בחינניות ויעילות...
קרא בוואלה
פשוט, חף מיומרה וטעים באמת
לולה מרטין לא צריכה להתאים את עצמה לתקופה, היא נבראה מראש לנוכח תכתיבי הקורונה. התפריט שלה משקף בדייקנות את רוח הזמן ועושה זאת בהצלחה יתרה. יופי של אופציה לאוכל ים שלא עושה עניין גדול מדי מעצמו ומספק לגמרי את הסחורה...
קרא בוואלה
הכל טוב כאן חוץ מהעיקר
בצלאל גריל ישראלי (צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ) בצלאל החדשה מציעה בריזה טובה, מוסיקה שמחה, מזטים טעימים והמון אלכוהול לא רע בכלל, וכל זה במעט מאוד כסף. אבל אז הגיעו השיפודים, ואיתם הרגע ממנו חשש אבי אפרתי 3 חודשים...
קרא בוואלה
עדיין בטופ
פרונטו (צילום: אסף קרלה, יח"צ) פרונטו של דיוויד פרנקל בעידן הפוסט קורונה חושפת קודם כל תבונה. התפריט מאפשר לכל אחד לאכול כמה שהוא רוצה או יכול להוציא, המעבר לחומרי גלם גבוהים פחות לא קיפח את מקומם של האלגנטיות, היצירתיות, התחכום, ורמת הביצוע הגבוהה. זאת עדיין אחת המסעדות הטובות בישראל...
קרא בוואלה
זה לא גימיק
אריא (צילום: גל זהבי, יח"צ) לא פעם ניסה אבי אפרתי לצאת מאריא עם ביקורת חיובית ולא ממש הצליח. אבל אז הגיעה הקורונה ושינתה כאן הכל...
קרא בוואלה
יש לי סימפטיה
נוצ' (צילום: בן יוסטר, יח"צ) כל ביקור במסעדה פן אסיאתית ישראלית מכניס את אבי אפרתי לכוננות ספיגה, אבל דווקא נוצ' הרמת שרונית הפתיעה לטובה...
קרא בוואלה
כיף טהור
M25 (צילום: ירון ברנר, יח"צ) אין הרבה מסעדות שמספקות חוויה כמו M25, תפריט שהוא גן עדן לקרניבורים, אווירה משוחררת ותמורה מדהימה לכסף, וזה לפני שהזכרנו את הקראק פאי, כן? אבי אפרתי כבר חולם על הפעם הבאה שלו כאן...
קרא בוואלה
כמה טוב לחזור
עוגת פיסטוק ופירות אדומים (צילום: נמרוד סונדרס) את פתיחתן של המסעדות מחדש בחר אבי אפרתי לחגוג במגזינו - פשוט, ענייני ולא מסובך מדי. הוא גילה שהרבה יותר טוב שם מבעבר, ובעיקר - שאין יותר כיף מלצאת למסעדה...
קרא בוואלה
הדוקטור יודע את העבודה
האחים (צילום: אורי קרול, יח"צ) גם במשלוחים, מצליחים האחים דוקטור להביא אקס פקטור של השראה, איכויות, חוויה מהנה ותמורה מעולה לכסף. כל זמן שאי אפשר עדיין לשבת במסעדה, אין ספק שנמשיך להזמין משם...
קרא בוואלה
אחלה אופציה יפנית
טורי ראמן (צילום: יוסי אלטרמן, יח"צ) אם בא לכם להיזכר באוכל יפני מוקפד ורהוט, עשוי מחומרי גלם טריים, שגם מתומחר בהגינות רבה וגם מיומן במלאכת המשלוחים - אונאמי זה ה-מקום להזמין ממנו בימים אלו...
קרא בוואלה
הקרייב לפחמימות הוביל אותנו לרונימוטי
לה רפובליקה (צילום: אייל רווח, יח"צ) השבוע התחשק לנו קצת אוכל איטלקי והלב סחב ללה רפובליקה די רונימוטי, טרטוריה אלגנטית, צנועה אך מוקפדת מאוד קולינרית, שהכול נעשה בה תמיד כמו שצריך, ללא קיצורי דרך. האם חווית האוכל האיטלקי היותר אישי ופחות המוני, עובדת להם גם במשלוחים?...
קרא בוואלה
תמורה נהדרת לכסף
קציצות (צילום: דרור עינב, דרור עינב) 280 שקלים קנו לאבי אפרתי ארוחה מספקת לארבעה אנשים בסוליקה, ואפילו נשארו ממנה עודפים ליום שלמחרת. אם אתם מתגעגעים לאוכל של הסתבא המרוקאית שלכם (או אם אין לכם אחת כזאת) זה בדיוק המקום להתארגן על אוכל של בית בימים אלו...
קרא בוואלה
חוויית ביסטרו מסוגנן גם בקופסאות פלסטיק
קופי בר (צילום: עידית בן עוליאל, יח"צ) עבור אוהבי האוכל בימי הקורונה, לא נשאר הרבה חוץ ממשלוחים, קרן אור קטנה שנותרה לנו לקשר עם קצת שפיות נהנתנית. שירות המשלוחים המאוחד של הקופי בר והבראסרי מצליח למקסם את חוויית הביסטרו המסוגנן גם כשהוא מגיע בקופסאות, ומספק תחושת בילוי אמיתית...
קרא בוואלה
גם משלוחים הם סוג של נחמה
משלוח מזוזוברה (צילום: אבי אפרתי, מערכת וואלה! NEWS) בלית ברירה מדור ביקורת המסעדות של אבי אפרתי עובר הסבה לביקורת משלוחים, עד יעבור זעם (והקורונה), הוא מתחיל עם זוזוברה, אסיאתית פופולארית במיוחד, מוותיקות ענף המשלוחים, ומוצא אופציית צהריים לא מחייבת, יעילה וטובה לכל המשפחה...
קרא בוואלה
סך הכל די מושלם כאן
משק מלמד (צילום: יעל לאור, יעל לאור) רוצו לכפר הנגיד, טוסו אפילו, אבל רק בהנחה שאתם מבינים במה מדובר: אוכל צנוע, לא גבוה ולא מוחצן, שנותן לחומרי הגלם (המצוינים) את מרכז הבמה, בפשטות אבל בהמון כשרון, באיגרא במשק מטפלים בהם הכי טוב שאפשר...
קרא בוואלה
אוכל ערבי טעים באמת
רשטא (צילום: רמי צלקה, באדיבות המצולמים) למודי אכזבות ממסעדות מהז'אנר, לא הגענו עם ציפיות גבוהות מדי לרשטא בהרי ירושלים. כמה שמחנו לגלות מסעדה שבשקט ובנועם, ללא שמץ גרנדיוזיות, מגישה אוכל ערבי טעים באמת, הטוב ביותר אם אתם באיזור וכזה ששווה אפילו נסיעה במיוחד...
קרא בוואלה
המסע הסיזיפי נמשך
גסטון (צילום: אסף קרלה, יח"צ) כל מסעדה חדשה בפריפריה מעוררת אצלנו תקווה, יצאנו לגסטון חמושים בציפייה, שמחנו לגלות מסעדה מודרנית, מזמינה ונעימה שמנוהלת כמו שצריך. בשעת ערב חביב שם ממש, התאורה מצוינת והשירות חביב. כל מה שחסר להשלמת התמונה זה בשר טוב, וכאן בדיוק מתחילות הבעיות...
קרא בוואלה
הכי ניינטיז שיש
מסעדת בציר 66 (צילום: גלעד הרשלג, יח"צ) המחירים בבציר 66, הבראסרי החדש של כפר תבור, הם בטעם של פעם, גם הנדיבות של המנות כאן יוצאת דופן, הבעיה היא שגם המנות נתקעו איפה שהוא בשנות התשעים...
קרא בוואלה
זה אמור היה להיות הדבר המצוין הבא בסצינה
בזאר 32, bazaar 32 (צילום: שני בריל, יח"צ) זיו מנשה ואמרי בריל נתפסו בשנים האחרונות כטאלנטים בסצנה המקומית, בזאר 32 שלהם הייתה אחת הפתיחות הכי מסקרנות של הזמן האחרון, אז נעים וכיף שם, זה כן, ואפשר בהחלט לקפוץ לשם לדרינק, רק אל תבנו על האוכל, סבבה?...
קרא בוואלה
כבר לא מה שהיה
שבתאי היפה (צילום: באדיבות המסעדה, יח"צ) פעם בשביל לאכול דג פשוט וטוב על הגריל הגענו במיוחד לשבתאי היפה, זה היה המקום היחידי בארץ שידע לעשות את זה באמת. אז נכון הסלטים עדיין טריים ואווירת הנדיבות והשפע עושה את שלה, אבל החלק העיקרי והחשוב ביותר כבר לא כשהיה...
קרא בוואלה
אוכל שמנגן צלילי שקט
שאראק (צילום: שני בריל, יח"צ) שבורי לב השאיר אותנו השף דן שמולוביץ' כשסגר את סבידה בעכו, עכשיו הוא שוב בשטח עם שאראק מסעדת ים חדשה בתל אביב, עושה את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב - אוכל של דייגים, שיש בו שקט מהסוג היפה ביותר, כמה שהאיכות הזאת הייתה חסרה כאן...
קרא בוואלה
וואו, איזה מקום נהדר
תפו"א סקורדליה (צילום: איתי פשה, יח"צ) כמעט שלושה חודשים פעלה 85/15 של השף אלי שטיין ללא שם ומתחת לרדאר, עכשיו כבר הגיע הזמן שתדעו - מדובר באחד הדברים היותר משמחים שקורים בתל אביב כרגע...
קרא בוואלה
אוויר הרים, אוכל קניונים
נאיה (צילום: דרור עינב, דרור עינב) אם אבי אפרתי היה הולך לכל שיפודיה גנרית באבו גוש, במקום לנאיה האסיאתית בבית נקופה, הוא כנראה היה סובל פחות, משלם פחות וגם יוצא שבע, אבל זה לא מה שקרה...
קרא בוואלה
מלכודת תיירים בדיוק בדיוק 'כמו באיטליה'
Calata 15 מסעדה (צילום: דניאל לילה, יח"צ) מה מביא מסעדה להגיש פיצה כה ירודה? איך קורה שלרביולי עבודת יד יש טעם מוצק ותעשייתי? כמה גרוע יכול להיות ניוקי שנעשה במסעדה? כמה חוסר מיומנות יכול לבוא לידי ביטוי ברוטב בנאלי לפסטה? ולמה כל זה מתומחר מופרך כל כך? אבי אפרתי ביקר בקלאטה 15 וחזר עם שאלות רבות...
קרא בוואלה
רושפלד הוא רושפלד וכמה טוב שהוא כאן
גרינברג (צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ) יונתן רושפלד, מי שהכניס את עצמו בשנים האחרונות ליותר מדי קטטות רשת קולניות ומתוקשרות, כולל עם הח"מ, והתעסק פחות מדי בקולינריה, חבר לצביקי עשת, מלך המיינסטרים, והצטרף לביסטרו גרינברג, אז האם לשף בעל מגע הזהב עדיין יש את זה?...
קרא בוואלה
תרגיעו: מסעדה זאת לא תכנית ריאליטי
L28 (צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ) ההייפ סביב הקדנציה של נאיפה מולא ב-L28 הוא מהקיצוניים הזכורים כאן, אבי אפרתי הלך לבדוק אם הוא מוצדק ויצא משם בעיקר עם הגיגים נוגים על תעשיית ההבלים הטלוויזיונית של תחרויות ריאליטי הבישול...
קרא בוואלה
בדרך למקום טוב
קלמארי באנימאר (צילום: ספיר קוסה, יח"צ) אנימאר, בניצוחו של השף הלל תווקולי, היא ההבטחה גדולה ביותר כיום במסעדנות הישראלית, אפשר לראות בה שף שעסוק בבניית שפה ייחודית ומקורית השייכת לו בלבד, משקיע המון בחומרי גלם ורוצה לתת את הכי טוב שיש, האם זה מספיק? לא כרגע...
קרא בוואלה
מה קרה למסעדה הזאת?
המבורגר פריזאי בדלאל (צילום: יהונתן בן חיים, יח"צ) אחרי שנים שלא ביקר במקום, אבי אפרתי מגיע למסעדת דלאל, אחת הוותיקות והיציבות בשטח, ומצטער לגלות אוכל מיושן, בלתי רלוונטי, שברוב המקרים גם מבוצע רע, ומצטער עוד יותר שלא בחר להישאר בבית...
קרא בוואלה
המסעדה שנכנסה לרשימת המועדפים הפרטית שלנו
אסתר (צילום: ליאורה אלקיים, יח"צ) אסתר ביהוד היא מסעדה שפועלת מתחת לרדאר, הא לא מככבת במדורי האוכל, היא לא ממוקמת באיזור נוצץ במיוחד, אבל אבי אפרתי מצא שם אוכל טעים נורא, שעשוי ללא דופי, עם המון אופי ובתמחור ההגיוני, ואת ההמבורגר הטוב ביותר שאכל במסעדות בשנים האחרונות...
קרא בוואלה
שיינע, מחזיקים לך אצבעות
פסטייה דגים (צילום: אפיק גבאי, יח"צ) בעבר הלא רחוק פתיחות של מסעדות כמו שיינע, של השף אסף גבאי, היו מתרחשות כאן חדשות לבקרים, אבל בתקופה הנוכחית זהו אירוע נדיר למדי ומאד משמח, אכלנו שם ארוחה טובה וכיפית, ונחזיק אצבעות להצלחתה, מגיע לה...
קרא בוואלה
שוחה נגד הזרם
קורדרו (צילום: ולדי סולו, יח"צ) בעידן בו כל המסעדות נראות כאילו יצאו מאותה שבלונה, מסעדת קורדרו היא מצרך נדיר, ברור שיש כאן כוונות טובות ושחומרי הגלם והאופרציה הם מהמושקעים, אבל האם זה הופך אותה למסעדה טובה?...
קרא בוואלה
חמוד כאן, בקטע טוב
לה מעלה (צילום: ג'ול אטלן, יח"צ) למרות הוייב ההיפסטרי הזרוק, אחרי בילוי ערב נעים במזללה המקסיקנית לה-מעלה אפשר לקבוע די בוודאות כי היא איננה נגועה ברעות החולות של הז'אנר, השירות סימפטי, האוווירה נעימה, והאוכל רוב הזמן נטול פאקים, נשמח לחזור...
קרא בוואלה
האוכל האירופאי הקלאסי הטוב בתל אביב
קפה נורדוי (צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ) הארוחה הקודמת של אבי אפרתי בקפה נורדוי זכורה לו כאחת הטובות שאכל כאן בשנים האחרונות, כמעט שנה וחצי אחרי הוא הלך לבדוק אם הצליחו לשמור שם על הרמה...
קרא בוואלה
בשביל זה באתם?!
סרפינה (צילום: אמיר מנחם, יח"צ) השמחה הקרתנית, המביכה, על הגעתה של סרפינה, מסעדת הסלבריטאים הניו יורקית לרמת אביב, נותרת ריקה, בוודאי נטולת בסיס קולינרי, ובעצם, עולם כמנהגו נוהג: עוד איטלקית גנרית שלא מבוצעת כמו שצריך נפתחה, היו רבות כאלו לפניה, עוד יהיו אחריה...
קרא בוואלה
רדו מהעץ
ג'וי גארדן (צילום: אפיק גבאי, יח"צ) ג'וי גארדן, החדשה בפארק הלאומי ברמת גן, מבקשת לשדרג את חווית הביקור בפארק החביב אך הצחיח קולינרית, מטרתם זו מושגת, רק שנדמה שמרוב כוונות לאפ גרייד קצת קפצו שם מעל הפופיק...
קרא בוואלה
עוד ארוכה הדרך
וניה ביסטרו (צילום: שחר מזרחי, יח"צ) תקשורת האוכל אוהבת להכריז פעם אחר פעם ש"משהו טוב קורה בחיפה" אז אבי אפרתי הלך לבדוק מה קורה בוניה ביסטרו, מי שאמורה להיות אחת המסעדות הטובות בעיר, בעיקר כעת כשמיכאל גרטופסקי עומד בראשה, ובכן......
קרא בוואלה
סרט אימה
תל יצחק (צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ) החלל של מסעדת תל יצחק נעים לישיבה, ואלו בערך המילים הטובות האחרונות שתשמעו מאבי אפרתי על הארוחה שלו שם, אותה הכתיר כאחת מתחתיות החבית היותר קיצוניות הזכורות לו ממסעדות בשנים האחרונות...
קרא בוואלה
כאן כדי להישאר
לה רפובליקה (צילום: אייל רווח, יח"צ) לה רפובליקה ממשיכה לעשות אוכל איטלקי פשוט ובסיסי ללא קיצורי דרך, בהקפדה יתרה ועם כבוד עמוק למקור וזה מצליח לה - נעים מאד לשבת שם, השירות מקצועי ומוצלח והתמחור הגיוני וסביר. יש מעט מאד, אם בכלל, איטלקיות מהז'אנר הזה, שמספקות אוכל ברמה הזאת, שרק תמשיך ככה...
קרא בוואלה
יפנית טובה עם *
קיטו קאטו (צילום: דרור עינב, יח"צ) קיטו קאטו החדשה בדיזנגוף, היא יפנית שמגישה אוכל מכובד בתמחור הגיוני, אם תדלגו על כל מיני סממנים מיותרים בתפריט כמו סושי עם מוצרלה, ספייסי מיונז, ורוטב טריאקי לצד הסויה, תוכלו בהחלט להכניס אותה לרשימת היפניות הראויות בארץ...
קרא בוואלה
מנואלה: הפיצה הצילה את הארוחה
מנואלה זכרון יעקב (צילום: גיל אבירם, יח"צ) כל כך רצינו למצוא מסעדה טובה בזכרון, שלא אכפת היה לנו שתהיה בנאלית ומשעממת, אבל גם מנואלה המחודשת לא לגמרי מספקת את הסחורה, אם בכל זאת אתם נקלעים לסיטואציה, ותרו על הבשר ולכו על בטוח - פיצה...
קרא בוואלה
במילה אחת: שכונה
beach club, ביץ' קלאב, Seeyam (צילום: שי אפגין, יח"צ) "בני זונות. המלצר הבא שנוגע בפלייליסט עף הביתה" זה היה הרגע בסי-ים ששבר את אבי אפרתי, עם זאת הוא נשאר נאמן לתפקידו והמשיך לשבת, האם האוכל פיצה על זה? אתם מוזמנים לנחש את התשובה...
קרא בוואלה
המסעדה הכי טובה שאתם לא מכירים
פאסטל (צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ) קצת פאנקיות ושחרור כפתור בחולצה, זה בדיוק מה שפאסטל צריכה כדי שלא תמשיך להיות הסחית של המחזור שלא נספרת בתמונה הקבוצתית. כך או כך, גם עכשיו טעים שם על באמת...
קרא בוואלה
בשקט בשקט פועלת בלב ת"א האיטלקית הטובה בארץ
הס 4 (צילום: הילה פלר, יח"צ) המזגן שלה מקרטע, אין בה אווירה תוססת, וגם מקדם גבוה של value for money אל תחפשו כאן, אבל מי שיודע להעריך איכות ימצא בהס 4 פסטה מושלמת ויתענג כמו שלא התענג באף מסעדה איטלקית אחרת בארץ...
קרא בוואלה
גרציא, לפעמים עדיף להישאר מתחת לרדאר
צלע לבן בגרציא (צילום: אפיק גבאי, יח"צ) נכון, אף אחד לא ציפה שמביסטרו-קפה בקיבוץ תצא הבשורה, אבל הארוחה שלנו שם הייתה פיגוע קולינרי לכל דבר ועניין מהסוג שלא יכול להיות לו מקום אפילו בקולחוז...
קרא בוואלה
במשפחת שכטר תאכלו הרבה בשר בדיל משתלם, האם זה מספיק?
שכטר, משפחת שכטר (צילום: אפיק גבאי, יח"צ) אבי אפרתי מגיע למשפחת שכטר, התשובה החולונית למסעדת אלבמה, שמציעה מסלול משתלם במיוחד לחובבי הבשר, התוספות אכזבו אותו, ההצעה לזרוק את השאריות בשמפניירה זעזעה אותו, והקינוחים ביאסו אותו, אבל אנחנו כאן כדי לדבר על הבשר...
קרא בוואלה
L28: הקונספט שוב מוכיח את עצמו
סיגר דג ב-L28 (צילום: יונתן בן חיים, יח"צ) L28 איננה עוד מסעדה, בים הפתיחות השגרתי וחסר המעוף של סצינת המסעדות המקומית, הקונספט שנבחר למקום, כחממה לכשרונות צעירים, מלבב; את המושכות לחודשים הקרובים קיבל השף הצעיר גבריאל ישראל, שללא ספק מוכיח שהוא ראוי להן...
קרא בוואלה
הוצגו 150 הדיווחים העדכניים מתוך 423
עלו לאחרונה...
דיווח של Florence Choockroune-skulsky in פורום ביקורת מסעדות על מחניודה, ירושלים