מרסיי - 20 בנובמבר 2022: חלק ד' עם יום טיול מחוץ למרסיי לחופי קסיס וארוחת 3 כוכבי מישלן עם נוף
פרק רביעי ואחרון. מרסיי . בעצם יום טיול מחוץ למרסיי ל קסיס . קסיס. בצרפתית Cassis. עיירת/קומונת חוף ששוכנת כ-20 ק'מ מזרחית למרסיי. הזמנתי מקום מבעוד מועד למסעדת 3 כוכבים מקומית בשם La Villa Madie לצהרי יום א', 20 בנובמבר. לפני הארוחה עשיתי מסלול רגלי נחמד מהעיירונת הנחמדה הזו ל-Calanques, פארק טבע לאומי ששוכן ליד קסיס, דרומית מזרחית למרסיי. אפשר לבלות יום-יומיים במסלולי טיול יפים בפארק על שלל צוקיו וחופיו. אני הסתפקתי במסלול בוקר קצר שצמוד לעיירה אליה הגעתי ממרסיי ברכבת (20 ומשהו דקות נסיעה). קפ...
קרא בבלוג
מרסיי - 20-21 בנובמבר 2022: חלק ג' עם שתי ארוחות טעימות ורגועות - בבר-מסעדה אורבני וטרנדי ובמסעדת מישלן של שפית צעירה
פרק שלישי ולפני אחרון. מרסיי . למעשה דיווחים אחרונים שידברו על מרסיי עצמה. החלק האחרון יוקדש לעיירת החוף הסמוכה קסיס. בחלק ג' ארחיב מיד על שתי מסעדות בהן אכלתי ארוחות טעימות. שתי מסעדות שונות לחלוטין זו מזו. הראשונה ביום ראשון בערב, בביקור די ספונטני, ארוחת 5 מנות 'בהפתעה'. השנייה - למחרת, ביום שני ה-21 בנובמבר, יום החזרה לתל אביב, ארוחת צהריים שהוזמנה מראש למסעדת כוכב מישלן צעירה. בסוף גם תהיה פיצה. ב-20 בנובמבר נסעתי לקסיס. חזרתי ממנה למרסיי אחר הצהריים, אחרי ארוחת צהריים יקרה ויוקרתית במסעדת ...
קרא בבלוג
מרסיי - 18-19 בנובמבר 2022: חלק ב' מושחת עם קוקטיילים, גבינות, בריושים, 'באו-בייז', פירות ים וכבד אווז
פרק שני לענייני מרסיי . סיימתי את חלק א' בצהרי היום השני בארוחת מישלן לפנתיאון. בחלק הזה אפרט על שלל מנות וארוחות מכמה וכמה מקומות פחות פורמליים ומחייבים, בלי ארוחות טעימות ושירות מוקפד מדי, מהערב של ה-18 בנובמבר ומיום המחרת. ב-19 לחודש עוד הייתי רשום לאותה רשימת המתנה למסעדת AM אז השארתי לעצמי לו'ז פנוי, בלי הזמנות מראש. באותו יום התנהלתי לגמרי בספונטניות ואת ארוחותיי ערכתי במקומות שברובם אמנם סומנו מראש, אבל הגעתי אליהם בלי הזמנה - על הדרך. ה-19 לחודש היה יום שבת. הסתבר לי שלמצוא מקום בלי הזמנ...
קרא בבלוג
מרסיי - 17-18 בנובמבר 2022: חלק א' עם ארוחת ערב של שף צעיר מפנמה וארוחת צהריים ממושלנת בנמל
מרסיי. פרובאנס. צרפת. 17-22 בנובמבר. למה מרסיי? כי חשבתי על יעד אירופאי לא מאד רחוק שיהיה ידידותי למטייל בחורף המתקרב. כלומר - עדיין לא קר וגשום יותר מדי. יצא לי לא רע. 15-16 מעלות שמשיות, למעט יום אחרון מעט גשום. 8-9 מעלות בלילה. כמובן שכרגיל נדרש גם יעד מספיק מעניין, הן תיירותית והן קולינרית ומרסיי היא לגמרי כזו. העיר הכי מזרח תיכונית באירופה המערבית. עיר נמל צבעונית, מחוספסת, קצת עארסית, יפה עם עוקץ. צרפת שפוגשת את צפון אפריקה. או נאפולי שפוגשת את ליסבון בדרום צרפת. מרסיי היא יעד קולינרי משוב...
קרא בבלוג
'שלום, שלווה ודומיה': פסל חדש וציורים של בוב דילן ביקב היפיפה בפרובנס
היקב 'שאטו לה קוסט' שבפרובנס התפרסם בגן יוצא הדופן שלו הכולל יצירות של בכירי האמנים והארכיטקטים בעולם. הקיץ התווסף לו גם פסל חדש וענק של בוב דילן לצד תערוכה מציוריו. השאטו אמנם כולל מלון יוקרה במחיר של יותר מאלף יורו ללילה, אך ההנאה מובטחת גם אם מטיילים בשביליו ברגל עם כוס רוזה ביד ...
קרא בכלכליסט
דיווח מקבוצת הפייסבוק של הפורום
ארוחת ערב אחרונה ב-Annecy רצינו לסיים עם מסעדת בשרים טובה. קראתי פה ובמרחבי המרשתת ביקורות חיוביות על המסעדה הזו, חלפנו על פניה ברכב בדרכנו לטיול זה או אחר, והי ... א עשתה רושם טוב מבחוץ. מעוצבת. משדרת קלאס. אז החלטנו ללכת. לכאורה יש כאן תנאים אופטימליים לגידול בקר (לפחות מזנים מסויימים) — מזג אוויר לא חם, מרעה ירוק בשפע וכל הזמן, מים ללא מחסור, אוויר נקי, שקט. ראינו גם לא מעט עדרים קטנים / ״ביתיים״ בדרכים. כאלה של 10-20 ראשי בקר בשטח עצום אך מגודר. תיאורטית הבשר כאן צריך להיות ברמה גבוהה. בפועל...
קרא בטעים לנו
דיווח מקבוצת הפייסבוק של הפורום
בוקר גשום קיבל את פנינו היום, אז החלטנו על טיול רכוב, ״יחסית״ באזור שלנו (אנסי). התחלנו את הסיור בסיור קצר בעיירה Aix-Les-Bains אשר לגדות אגם Bourget. לאחר מכן ... סיירנו סביב האגם והחלטנו להגיע לעיירה ציורית בשם Chanaz. הגשם אשר המשיך לרדת ברציפות אך בעדינות לא איפשר סיור רגלי בעיירה, וגם כך מרבית המקומות נראו סגורים. אבל לרעב חוקים משלו, אז עצרנו במדרחוב על שפת הנהר שלגדותיו שוכנת העיירה, מול מסעדה שמבחוץ לא נראתה מרשימה במיוחד - אבל beggars can’t be choosers, אז נכנסנו. הכניסה לא מרשימה דרך ה...
קרא בטעים לנו
דיווח מקבוצת הפייסבוק של הפורום
אז אחרי שהגענו ל- L Edelweiss , התפעלנו מהנוף ולגמנו כוס יין, רצינו כבר לאכול אל מול הנוף...אלא שהמטבח שם נסגר ב-17:30 והמקום נסגר ב-18:00. בכלל הוא פתוח בחודשי ... אוקטובר-אפריל רק בשבת-ראשון ורק בשעות הצהריים עד 18:00. בצר לנו התלבטנו אם לחזור לאנסי או למצוא משהו בדרך. מבט חטוף על ההר גילה מסעדה בצד השני של מעבר ההרים. אז שמנו פעמינו לשם. שמנו ולא התחרטנו. אנטריקוט מפרת שרולה (שאלתי אם זו פרה, עגלה, או עגל) - טעים אך רזה יותר מהנתח המקביל בהולשטיין. טעמים מודגשים של בשר. סטייק טוב לכל הדעות שב...
קרא בטעים לנו
דיווח מקבוצת הפייסבוק של הפורום
שוק של יום ראשון שוק שהוא שונה במהותו מהיריד השנתי שהיה אתמול. שוק שבו יש עירוב לא ברור בין משחקי ילדים, כובעים, אומנות, תכשיטים, אביזרי סלולר, בדי תפירה, גבינו ... ת, נקניקים, פירות, ירקות, ואוכל רחוב. תמהיל מוזר אך משתלב באופן מפתיע. השוק הומה אדם אך לא עמוס וצפוף להחריד כמו היריד אתמול. הפעם הגעתי מוכן — לא אכלתי ארוחת בוקר במלון 🤣 בין היתר חזרנו לזירת הפשע בשלישית, והפעם לכריך tartiflette — שחיתות קולינארית מהמעלה הראשונה. לסיום התיישבנו במסעדה נחמדה על גדות התעלה, ממשך על השפך לאגם, בשם L...
קרא בטעים לנו
דיווח מקבוצת הפייסבוק של הפורום
אז ארוחת ערב, כי מזמן לא אכלנו משהו... חזרנו לעת ערב לסימטאות העיר הישנה של אנסי. יריד האיכרים השנתי (ראו פוסט נפרד) עדיין שקק, אם כי הסוף כבר החל להיראות באופק ... . החלטנו ללכת לאכול ארוחת ערב במסעדת Restaurant Annecy La Bastille עליה חלפנו אמש. המסעדה מתהדרת בתת כותרת של מסעדת גריל, יושבת בסמוך לגדת התעלה והרחבה החיצונית משקיפה על התעלה, על קצה האגם, ועל העוברים והשבים - אם כי יש הפרדה של גדר ומחיצת פלסטיק שקוף בין החצר לבין הרחוב. הזמנו סלט קיסר, לזניה, המבורגר, וחזה ברווז עם גראטן תפוחי אדמ...
קרא בטעים לנו
דיווח מקבוצת הפייסבוק של הפורום
אחרי שנחתי מיום גדוש נסיעות ואתרים שמתי פעמיי לארוחת הערב. בכלל לא התכווננתי להגיע למסעדה אליה הגעתי בסופו של דבר. כיוונתי את עצמי למסעדה אחרת, מרוחקת יותר, אך ... זו נקרתה בדרכי והעיצוב שלה, של fine dining, משך את תשומת ליבי. עיון קצר בתפריט שבחוץ, והחלטתי לזנוח את מסעדת היעד ולהיכנס לזו. נכנסתי ולא טעיתי. מנות מאד ״צרפתיות״ מחד, אך מיוחדות ועם טוויסט מאידך. בחרתי מהתפריט את אופציית הארוחה המלאה: ראשונה, עיקרית, וקינוח. המבחר: כל מה שיש בתפריט, כולל המנות המיוחדות של היום. המחיר: 42€, לא כולל ש...
קרא בטעים לנו
דיווח מקבוצת הפייסבוק של הפורום
ארוחת צהריים ראויה בסה״כ ראשונות: - פואה-גרא ואפרסקים צלויים: נהדר - סלט קיסר: נחמד - מרק דגים (לא בתמונות): טעים ומחמם ביום גשום, עם ניחוח חזק של דגי ים עיקריות: - סטייק אנטריקוט עם רוטב פלפלת ויין אדום (בצד), צ׳יפס, ושאר ירקות מבושלים: הסטייק עשוי היטב ובמידה המבוקשת, אבל עגל אחרי הכל - מי שרגיל לפרות לא יכול לטעות בהבדלי הטעמים; הצ׳יפס אמיתי, קריספי מבחוץ ורך מבפנים; בשאר הירקות לא נגענו; רוטב הפלפל והיין האדום היה טוב, אם כי לדעתי יין לבן היה מתאים יותר במקרה הזה כי האדום מעט השתלט - מאכל מק...
קרא בטעים לנו
אלזס
כמצוות אחותי אני פה.היינו כאמור בדצמבר.בכפר ריבובילה ישבר יין נהדר,לטעמי בשם le goupil.בכפר בשם beblenheim היינו במסעדה ,שהומלצה עי אלה שהתארחנו אצלם.אוכל אלפסי טיפוסי.Auberge A lAgneau Blancבעצם זהו.היתר היו השווקים של חג המולד.אם מעניין אותך מקומות נוספים,שהם לאו דווקא אוכל,אשמח להוסיף...
קרא בתפוז
אני מניח שהתכוונת "שאמפ דה מארס"
ברח' RUE ST DOMINIQUE וסביבותיו יש המון מסעדות כייפיות חלקן יתאימו גם לילדים תנסו את "שה לאמי ז'אן" שישתתף בראונד טייבל הקרוב יש בסביבה גם את POTOKKA מסעדה שגילינו רק לפני שבועיים כייפית ולדעתי תתאים לילדים לכו איתם גם לבתי הקפה המיתולוגיים קפה "פלור" ו"די מאג'יו" בשניהם יש גם אוכל סביר אם מזה"א טוב הייתי הולך איתפ ל"פייר הרמה" ברח' בונאפרט וקונהכמה דברים ומתיישב לאכול בככר שמול כנסיית סאן סולפיס ומאכיל גם את היונים או הלך עוד כמה מטרים לגני לוקסנבורג ועורך פיקניק
מעט המלצות לדורדון
קודם כל תהנו! הדורדון איזור מקסים, היינו לפני כ-5 שנים ומתגעגעים.
להמלצות- ההמלצה הראשונה לא עונה על הבקשה שלך אבל כ"כ נהנינו מהמיקום, הנדיבות והאווירה שחייבת לשתף כשטיילנו באזור סרלה התארחנו 3 לילות במקום מקסים, מלון 2 כוכבים בכפר קטנטן בשם Marquay, בפאתי סרלה. בעלי המקום הם זוג נחמד מאוד שנתן ארוחת בוקר מפנקת ממש, מלאה בכל הגודיז הצרפתיים הרגילים ובתוספת עוגות ומאפים שהשתנו מדי בוקר. הארוחה מוגשת במרפסת שצופה על גבעות ירוקות פסטורליות, וכל חוויית הארוחה ובכלל השהות שם היית...
קרא בתפוז
מפת הדרכים "אוברז' דה ל'איל" היא מסעדה צרפתית מושלמת
"אוברז' דה ל'איל" באלזאס שבצרפת – מסעדה בת 137 שנים שביקור בה כמוהו כריקוד מכשף – היא עדות לכך שלפעמים תרבות זה בדיוק ההיפך מאופנה...
קרא בהארץ
La Table de Ventabren
נהניתי מאד במסעדה La Table de Ventabren הנמצאת צפונית למרסיי. קשה לי להצביע על הסיבה המדויקת לכך. ייתכן שמדובר בשילוב של סיבות: האוכל המצוין, הגישה הלא מפונפנת אך יחד עם זאת הבטוחה והמקצועית, החום שהוקרן כלפינו ואולי העובדה שזה היה יום הטיול האחרון שלנו וכבר התחלנו להתגעגע....
קרא בבלוג
מסעדת Cellier and Morel במונפלייה
מסעדת Cellier and Morel הנמצאת במונפלייה היא מסעדה מיוחדת אולם למרות היצירתיות הטעמים לא שכנעו אותי. ייתכן שבאתי עם ציפיות גבוהות מידי בשל הדירוג במישלן....
קרא בבלוג
Grand Hotel de la Muse et du Rozier
מלון Grand Hotel de la Muse et du Rozier ממוקם על גדת נהר ה-Tarn בדרום צרפת בסביבה פסטורלית ומהפנטת. ארוחת הערב שאכלנו במסעדת המלון הראתה יצירתיות של השף והמטבח אבל לא שכנעה אותי מבחינת הביצועים והטעמים....
קרא בבלוג
Domaine de Rasigous
החוויה שלי ב- Domaine de Rasigous הייתה טובה מאד. המקום מוקפד, חם ויש בו פשטות שמתגלה כמורכבת ומעניינת ככל שעובר הזמן. מקום של רוגע ושלווה....
קרא בבלוג
Hotel d'Alibert
השהות ב- Hotel d'Alibert במחוז לנגדוק-רוסיון בדרום צרפת שכללה ארוחת ערב מקסימה הוכתרה כחוויה יוצאת דופן. אירוח לא שגרתי במקום לא שגרתי....
קרא בבלוג
Le Formal
הארוחה במסעדה Le Formal ב-ארס אן פרובאנס הייתה מעניינת וטעימה. השף היה יצירתי והמטבח שהוא ניצח עליו מודרני ולא רשמי. יחד עם זאת זאת השף בביצועיו הצליח לשמור על קשר עם המטבח הקלאסי והמקומי....
קרא בבלוג
L'Atmosphere
למרות שהמנות במסעדת L'Atmosphere הנמצאת באזור סנט אמיליון אינן מעוצבות או מוקפדות במראה שלהן, מבחינת הטעמים הן ערבו לחכנו והשביעו את רצוננו. מומלץ למי שנמצא באזור ומעוניין באוכל מקומי ששם דגש על הטעם ופחות על הצורה....
קרא בבלוג
Hotel du Lion d'Or
הערב במסעדה הקטנה של Hotel du Lion d'Or בפירנאים היה מוצלח. האוכל שהיה בו נופך בייתי ופשוט היה גם טעים. ארוחה כיפית ומשתלמת....
קרא בבלוג
Restaurant Thierry Arbeau
המסעדה Thierry Arbeau בבורדו מציעה אוכל צרפתי מודרני עם השפעות בינלאומיות. השף משכיל להשתמש בחומרי גלם טובים והמנות שהגיעו לשולחננו היו לטעמי. הקפדה נוספת בצורת הגשתן תחמיא לתוצאה הסופית. בזכות המסעדה והאוכל שלה היה שווה להעביר את הלילה במקום. הפתעה טובה....
קרא בבלוג
שווקים בפרובאנס
השווקים הפזורים בפרובאנס הם אטרקטיביים מאד, צבעוניים, תוססים ומלאי חיים. ניתן סתם להסתובב בהם וליהנות מההמולה וניתן לרכוש מזכרות. ניתן אף לקנות בהם מצרכים לארוחת הצהריים כפי שאנחנו עשינו....
קרא בבלוג
La Bastide de Moustiers
הביקור ב- La Bastide de Moustiers בפרובאנס היה מקסים ומענג. המרכיבים השונים של החוויה כמו המקום, מזג האוויר, השירות והאוכל הסתדרו אלה עם אלה בצורה נפלאה ....
קרא בבלוג
La Bonne Etape-עולם ישן ולא במיטבו
הפוטנציאל של המסעדה La Bonne Etape הנמצאת בפרובאנס היה גבוה. הביצוע בשטח מאכזב. נראה כי הנטייה לכיוון ישן ומיושן לא עושה חסד עם המקום....
קרא בבלוג
לה שאנטקלר, ניס, 2 כוכבי מישלין. Not all that
לצערי זאת האמת, פעם ראשונה שאני אוכל במסעדה מכוכבת ועוד עם שני כוכבים כאלה, ואמנם מדובר בחוויה מיוחדת (אם כי מפונפנת הרבה הרבה יותר מדי לטעמי) עם שירות סופר קורקטי (אבל קצת איטי), ועם מספר מלצרים לנפש גדול במיוחד, כולם לבושים יפה, מדברים יפה (גם אם במבטא צרפתי קצת כבד מדי, לפעמים) ומשרתים יפה. אבל בסופו של דבר, את האוכל אפשר לתאר כאוכל בעייתי עם ניצוצות הברקה והרבה הרבה יותר מדי זהב אכיל. בכלל, זהב אכיל. אין לדבר הזה טעם, אבל זה הופיע על לפחות חצי מהמנות. אלוהים רק יודע איפה, זה אפילו...
קרא בתפוז
טולוז
התלבטנו האמת אם לעבור דרך טולוז, ובסוף עצרנו ללילה אחד. בדיעבד - החלטה מצוינת. לקחנו חדר במרכז העיר, ויצאנו לטייל. העיר עמוסה בסטודנטים ובצעירים ושוקקת חיים של עיר אירופאית שמחה. נישנשנו צהריים בדוכן קרפים גורמה - Capucin, נחנו צהריים ובערב יצאנו למסעדת Le Genty Magre. הזמנתי מקום מראש (באינטרנט, כשבועיים לפני) וכשהגענו בשעה שמונה, המסעדה היתה ריקה. קצת חששנו כשהתיישבנו, אבל הצצה ברשימת המוזמנים העמוסה הפיגה את החששות. אחרי רבע שעה בערך - המסעדה היתה מלאה עד אפס מקום. אכלנו מנות...
קרא בתפוז
דרום צרפת - המלון של פרדריק
אל פרדריק הגענו לאחר קריאה כאמור בבלוג של בוב. אמנם הוא ביקר שם די מזמן, אבל מקומות כאלה נראים אותו דבר כמו לפני 30 שנה וכך גם יראו בעוד 30 שנה. המלון (המנוהל בבלעדיות על ידי פרדריק שהוא המארח, הטבח, המנקה ולמעשה משחק את כל התפקידים במלון) ממוקם בכפר הקטן קאונס, כשעתיים נסיעה מהגבול של ספרד. לנו אצלו לילה אחד בלבד, אבל בשמחה היינו נשארים יותר לו יכולנו. פרדריק מאוד שמח לשמוע שאנחנו מישראל וניהל איתנו שיחות מעניינות על הדעות שלו, ובנוסף חלק איתנו את מרתף היין המפואר שלו, שכולל אפילו...
קרא בתפוז
מכיוון שהלינק מוביל לדיווח שלי אני שב וחוזר על ההמלצה
למסעדהLA TABLE DE SORGUSE לגבי מקומות לטייל בפרובנס יש המון ממליץ לבקר דווקא בכפרים הקטנים (לברר היכן יש שוק באותו היום) לבקר בקרפנטרהנמצא שם ביהכ העתיק בצרפת שנת 1367 אם אתם חובבי ייןשאטו נף דפאפהעיירה והיקבים שסביבה זו חוויה בתכנון הטיול יש להתחשב בכיוון ממנו אתם מגיעים ולאן אתם ממשיכים ובמסהימים מצב כרטיס ביקור של המסעדה שאליו מצורף גם כרטיס ביקור של מסעדה בת 3 כוכבי מישליין בבורגון...
קרא בתפוז
טעימה מטולוז
היי חברים,על אף הורדת נפח הפעילות כאן אני ממשיך לעקוב, וכשיש טיפה זמן (או שיעור קצת משעמם) אפשר גם לכתוב.טולוז היא עיר שאני אישית פחות הכרתי או שמעתי עליה במובן התיירותי / קולינרי (חוץ מקסולה, כמובן). הגעתי אליה במסגרת טיול עם בית הספר, שזה דבר נחמד למדי. אז הנה כמה המלצות טעימות משם, למקרה שתזדמנו לאזור (ובסך הכל ניראה לי ששווה להזדמן לאזור - אני למשל מאוד מבואס שלא הספקתי להגיע למפעלים של חברת איירבוס ולמוזיאון החלל).Le Bibent - אחת המסעדות הוותיקות והמוערכות בעיר. בראסרי קאלסי במלוא מובן ...
קרא בתפוז
אל דנטה פרק 11 טולוז על קצה המזלג
איך נראה דוכן קרפים של שף עם שלושה כוכבי מישלן? • מה קורה למי שאוכל יותר מדי קסולה? • איזה ריח יש בחנות עם 350 סוגי גבינה? • ומי מצליחה לתת פייט למנת הצלע חזיר של הוטל מונטפיורי? כשיושבים מול קערת חרס עמוסה ב-Cassoulet, תבשיל הדגל של העיר טולוז, אי אפשר שלא להיזכר בסצינה האלמותית (והאווילית להפליא) מהסרט אוכפים לוהטים של מל ברוקס. הזיכרון הזה עולה, אגב, גם כשמסביב לשולחן יושבת חבורה של נשים מכל רחבי העולם, כולן טובות נימוסין בימים כתיקונם. אין מה לעשות, קערה מהבילה של שעועית מעוררת קונוטציות מסו...
קרא בבלוג
אל דנטה פרק 8 לא רק צרפתית
חלק ב' של הביקור בליון • על הכמיהה לאוכל אסיאתי (והמקומות לטפל בה) • על האכזבה הקלה בבראסרי של פול בוקוז (וההנאה הגדולה בשוק שלו) • ועל מה הכי כדאי לעשות ביום שמש חורפי בליון אם משתמשים במשולש הנוצרי המפורסם, קצת מתבקש לומר שפול בוקוז הוא האב המייסד של הקולינריה הצרפתית החדשה, או לפחות אחד הבנים. אלא שבעיר ליון, יותר מאשר בוקוז הוא האב, או הבן, הוא רוח הקודש. בשבוע הבא יחגוג בוקוז את יום הולדתו ה-88. הוא כבר אינו בקו הבריאות וסובל ממחלת הפרקינסון, ולמרות זאת ממשיך לעבוד. קשה להתחמק מהנוכחות שלו ...
קרא בבלוג
אל דנטה פרק 7 עיר גדולה וחזירים בה הרבה
על סלט ששום צמחוני לא יסכים לאכול • על טעם המוח של אורגי המשי • על נוטרדאם ומגדל אייפל שאינם בפריז • ועל צרפתים שמצליחים איכשהו להיות גם נחמדים • בקיצור: קפיצה קטנה לליון, חלק א' הכיתוב שהופיע בגיר על הלוח המחיק ניראה היה תמים למדי Assortment de Salades – מבחר סלטים. ברור שבכל מקום בעולם יש לסלט פרשנות אחרת, ונכון שבמעט מאוד מקומות בעולם תוכלו לקבל מבחר סלטים מהסוג שנהוג במסעדות ים תיכוניות. אבל עדיין, כשאדם רואה בתפריט פלטת סלטים הוא יכול להיות די בטוח שירקות (או פירות) ישחקו תפקיד מרכזי, או לכ...
קרא בבלוג
עולם: מגש פירות ים בבריטאני, להיות ניקול ראידמן
לאכול אויסטרים בישראל זה ממש פשע. המחיר האסטרונומי לפיצוח הימי - 35 שקל צפונה ליחידה אחת הורס כל הנאה. גרם שווה מיליונים, כאילו אכלת זהב. מסע בתוך טעמים מרתקים, מפתיעים, שמהדהדים את הים בו נמשו הפך בשנים האחרונות לחוויה סמי אוליגרכית ולא מידתית. סקסית כמו מסיבת פיז'מות של ניקול ראידמן. ללגום מנה ראשונה של תריסר רכיכות במחיר השווה לארוחה משפחתית? לכן נמנעתי מאויסטרים בארץ. הצדפות האלו אפילו עצבנו אותי. מילא אויסטרים, אבל תחשבו על לנגוסטין, לובסטר, צדפות ענק, שבלולי ים, שרימפסים גדולים, סרטנים ...
קרא בבלוג