בחר מסעדה: בחר מקום: בחר משתמש: טקסט חופשי: | ||||
ביקורות ודיווחים של "עמית אהרנסון" | ||||
+ | תאריך | מסעדה/מקום | משתמש | קישור |
23/08/17 | טיבי'ס, ורד הגליל | עמית אהרנסון | קרא בתפוז | |
גיחה צפונית קצרה לרגל אירוע משפחתי התארחנו בסוף השבוע במלון "תמרין" בראש פינה - בלי קשר לאוכל (ארוחת הבוקר טובה מאוד) המקום מומלץ בחום. וילה יפהפיה, מושקעת ומטופחת עם בריכה, האט-טאב, סאונה וג'קוזי ברוב החדרים, וסלון-פינת אוכל ומטבח נחמדים מאוד.שישי בערב אכלנו ארוחת "לחמים ודברים טובים" שאני הפקתי - לחמים, פוקאצ'ות ועוגות מ"אלחנן" - הכל יוצא מן הכלל טוב, גבינות משובחת מ"אגתה", רוסטביף סינטה שהכנתי מנתח שנקנה ב"מיטמרקט" וקצת אנטיפסטי תוצרת בית - עגבניות לחות, זוקיני וגם חצילים. המון יין ורוד מכל מיני יקבים... קרא בתפוז | ||||
29/01/17 | שוק מחנה יהודה, ירושלים | עמית אהרנסון | קרא בתפוז | |
מזנון געצל והמון בישולים שישי בבוקר במזנון געצל שבפאתי השוק - חמד של מקום. אכלנו את שתי מנות הפנקייק המלוחות - אחת בתוספת של אווז וגבינה צהובה ואחת בתוספת של גבינת שום-שמיר, תרד וסלמון מעושן. בשני המקרים על מגדל הפנקייק התנוססה ביצת עין מושלמת. טעים, אבל קצת יקר מדי (35 שקל למנה שלא באמת מספיקה ליחיד רעב כארוחת בוקר). אח"כ היה גם סקון מצוין עם קרם פרש ופירות יער ועוגת בלינצ'ס אדירה ולא מתוקה מדי. יחד עם מיץ תפוזים ושני קפה 135 ש"ח.משם המשכנו לסיבוב קניות קצר בשוק שהיתרגם לארוחת ערב של מרק כרובית עם טוסט (מלחם פק... קרא בתפוז | ||||
18/08/16 | כרתים | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
ליל חאניה טעימות מחאניה (כרתים) במקום שבו יש תיירים המחירים מופקעים והאוכל בינוני, לא? • מסתבר שלא תמיד • 4 בתי אוכל בחאניה שימלאו לכם את הבטן, יחזירו לכם קצת אמון בבני אדם ויגרמו לקנא שפה זה לא ככה חאניה, העיר השנייה בגודלה בכרתים, היא פנינה תיירותית ים תיכונית בכל מובן. היא מתגאה בעיר עתיקה מפותלת סמטאות, בנמל (עתיק, ברור) מוקף בעשרות מסעדות, בבית כנסת ייחודי מהמאה ה-15, בחופים מרשימים שמתפרשים ממזרח וממערב לה, באתרי טבע שנמצאים מרחק נסיעה קצרה ואפילו בשדה תעופה משלה, שחוסך את הנסיעה הלא קצרה (כשעתיים) מהרקליון. וכשיש כל כך ... קרא בבלוג | ||||
23/06/16 | אונזה, יפו | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
מהפכת הטורקים הצעירים אונזה האם אפשר לחבר בין בר אוכל מסוגנן לבין חמארה טורקית ? • על פי הערבים הטורקיים ב'אונזה' התשובה היא בהחלט כן • כשיש קבב, חצילים, סימיט וסוטלאץ' כמו באיסטנבול, אי אפשר לטעות 'זה היה כל כך טוב, שמיד הזמנו עוד אחד' היא אחת הקלישאות של כתיבת אוכל וביקורת מסעדות שמעולם לא באמת הצלחתי להבין. הרי אם זה היה כל כך טוב, כנראה שמהמטבח יכולים לצאת עוד דברים טובים כל כך, אז למה לא לשמור להם מקום בבטן? ואם זה היה כל כך טוב, למה לא להישאר עם טעם של עוד? עם סיבה טובה לחזור? אכלתי המון דברים טובים בחיי, רבים מהם נג... קרא בבלוג | ||||
12/04/16 | לוויתן, אילת | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
כיף התקווה הטובה לוויתן בחוף הצפוני של העיר הכי דרומית שוכנת מסעדה נפלאה • כזו עם מנת תמנון מושלמת, עם פסטה חזירית ומענגת ועם פאי פירות יער מדויק • כזו שמצדיקה לא רק נסיעה מיוחדת, אלא אפילו טיסה זה הזמן הזה בשנה שבו אילת נמצאת בכותרת. פסח שמעבר לפינה מסמל את תחילת עונת התיירות בעיר השמש הנצחית ונותן את האות לגל של כתבות על המצב – על מחירי המלונות הגבוהים מדי, על התיירים שבורחים לעקבה, על קזינו כן או לא. על מה יש לאכול בעיר קצת פחות מדברים. כי בינינו, מה כבר יש לאכול באילת? אז זהו. שדווקא יש. ואם יש לעיר הדרומית סיכוי ל... קרא בבלוג | ||||
30/03/16 | אוסטריה | עמית אהרנסון | קרא בתפוז | |
מצטרף להמלצה על דוכן הנקניקיות שליד האלברטינה, שנקרא Bitzinger. חלום של מקום (יש גם סניף בכניסה לפארק השעשועים פראטר).מעבר לכך, בז'אנר המסעדות הווינאיות הקלאסיות אנחנו מאוד נהנינו ב-Plachutta. מקום מהודר למדי וקצת מיושן ותיירותי אמנם, אבל שמגיש טאפלשפיץ מושלם למדי על פי כל כללי הטקס (קודם מרק בשר, אחר כך הצלי עצמו עם תוספות כמו פירה תפוחי עץ עם בייקון וכרוב בשמנת).... קרא בתפוז | ||||
22/03/16 | סאטיה, ירושלים | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
פינוקי בירושלים סאטיה עוד לפני שתזוזו כבר יניחו לכם על השולחן לחם וכמה נישנושים • בתפריט תמצאו משהו לכל אחד • ובצלחות תקבלו ביצועים מדויקים ולא מתחכמים לקלאסיקות עולמיות ומקומיות • בקיצור, פינוק כדי להבין את סאטיה צריך ללכת קצת אחורה בזמן. בסוף שנות התשעים ותחילת שנות האלפיים נולדה המסעדנות הירושלמית החדשה, שאילן ג'רוסי הוא אחד מאבותיה. זה התחיל ב שאנטי המיתולוגית שבסמטאות נחלת שבעה, עם האורז הביריאני וסלט עדנה וכנפיים ופאד תאי, והמשיך ל צ'אקרה המקורית, זו שבמורד רחוב שלומציון המלכה. בין שתי המסעדות הללו בא לאוויר הה... קרא בבלוג | ||||
26/12/15 | פרוזדור, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
התוספת שתופסת (ומפספסת) פרוזדור במזללת ההמבורגרים החדשה בתל אביב עושים דברים אחרת • הקציצות קטנות ואחידות משקל • התוספות לכריך כלולות במחיר • העיצוב כמעט ולא קיים • והמלצרית היא מסוג שכבר לא מוצאים את רוב המסעדות החדשות שנפתחות בתל אביב אפשר לחלק לשתי קטגוריות. הראשונה היא זו של מסעדות הקונספט המהודקות, המושקעות, הממותגות עד לרמת הברגים של התנור – אלה שהשאלה הראשונה שאתה שואל כשאתה נכנס אליהן היא לא מה? (במובן של מה אוכלים) אלא בראש ובראשונה כמה? (במובן של כמה כסף השקיעו במקום). הקטגוריה השנייה היא זו של המסעדות שבוחרות להיות ... קרא בבלוג | ||||
01/11/15 | טייגר לילי, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בתפוז | |
מפגש אושר וטייגר לילי שישי בצהריים פעם ראשונה במפגש אושרבכיכר מסריק. פעמיים סלט סביח טעים מאוד ומשביע להפליא - 6-8 כדורי פלאפל, ביצה חומה, המון חצילים מטוגנים טובים (מהסוג הדק), ירקות, בורגול, טחינה, לבנה ועשבים. ברור שהוספנו עמבה וחריף. אחלה.שישי בערב - טייגר לילי בשרונה מרקט. האוכל, ברובו, טעים כתמיד - דג מטוגן שלם מוצלח, סלט השעועית שלהם במנות הראשונות הוא אחת המנות הכי טעימות שיש בעיני, קארי אדום טוב עם פירות ים וסלט של אנשובי קטנים מטוגנים. היו גם מנות פחות טובות, בעיקר מנה בלתי אכילה מרוב מליחות של אטרי... קרא בתפוז | ||||
01/11/15 | רולא, חיפה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
עיר עם עתיד סופ ש חיפאי ב רולא פורטים בעדינות על גוונים של יוגורט • ב ויוינו תמצאו פיצה דקיקה ושמחה • ב כולא תגלו שמנות צמחוניות נפלאות לא מחייבות אידאולוגיה • ובמעיין הבירה? נו, זה אתם כבר יודעים אחד הדברים שהכי מעצבנים אותי בתור ירושלמי הוא תל אביבים שמתנשאים על הסצנה הקולינרית בעיר הבירה מבלי שיש להם מושג או חצי מושג לגבי מה שקורה בה באמת. הם עושים זאת, לרוב, עם משפטים כמו מה שמספיק טוב בירושלים הוא, למרבה הצער, כבר לא מספיק בתל אביב , שנובעים מהתפיסה לפיה אין מחוץ לתל אביב שום דבר טוב באמת, בטח שלא בירושלים. זה מעצ... קרא בבלוג | ||||
01/11/15 | Vivino, חיפה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
עיר עם עתיד סופ ש חיפאי ב רולא פורטים בעדינות על גוונים של יוגורט • ב ויוינו תמצאו פיצה דקיקה ושמחה • ב כולא תגלו שמנות צמחוניות נפלאות לא מחייבות אידאולוגיה • ובמעיין הבירה? נו, זה אתם כבר יודעים אחד הדברים שהכי מעצבנים אותי בתור ירושלמי הוא תל אביבים שמתנשאים על הסצנה הקולינרית בעיר הבירה מבלי שיש להם מושג או חצי מושג לגבי מה שקורה בה באמת. הם עושים זאת, לרוב, עם משפטים כמו מה שמספיק טוב בירושלים הוא, למרבה הצער, כבר לא מספיק בתל אביב , שנובעים מהתפיסה לפיה אין מחוץ לתל אביב שום דבר טוב באמת, בטח שלא בירושלים. זה מעצ... קרא בבלוג | ||||
01/11/15 | מעיין הבירה, חיפה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
עיר עם עתיד סופ ש חיפאי ב רולא פורטים בעדינות על גוונים של יוגורט • ב ויוינו תמצאו פיצה דקיקה ושמחה • ב כולא תגלו שמנות צמחוניות נפלאות לא מחייבות אידאולוגיה • ובמעיין הבירה? נו, זה אתם כבר יודעים אחד הדברים שהכי מעצבנים אותי בתור ירושלמי הוא תל אביבים שמתנשאים על הסצנה הקולינרית בעיר הבירה מבלי שיש להם מושג או חצי מושג לגבי מה שקורה בה באמת. הם עושים זאת, לרוב, עם משפטים כמו מה שמספיק טוב בירושלים הוא, למרבה הצער, כבר לא מספיק בתל אביב , שנובעים מהתפיסה לפיה אין מחוץ לתל אביב שום דבר טוב באמת, בטח שלא בירושלים. זה מעצ... קרא בבלוג | ||||
29/10/15 | צרפת, פריז | עמית אהרנסון | קרא בתפוז | |
קצת סדר :) אכן יש שתי מסעדות Galopin בעלות שם דומה להפליא (אך לא זהה).המסעדה המסעירהיותר היא Le Galopin שנמצאת ברחוב Sainte-Marthe. טרם ביקרתי שם, אבל שמעתי דברים מצוינים. המסעדה שעליה אני כתבתי נקראת Les Galopins והיא נמצאת ב-Rue desTaillandiers. זו מסעדה ביתית מאוד, שכונתית ופשוטה שהפכה למסעדת הבית של המשפחה של אשתי בשל העובדה שהם בעלי דירה באותו הרחוב (ובשל העובדה שבאמת טעים שם - סלט עם קורקבנים, קוט דה בף מצוין, כתף טלה, גראטין וציפס, כאלה). לגאלופין הזו (שלנו) יש גם סניף ביער בולון, אבל זה כבר... קרא בתפוז | ||||
18/10/15 | צרפת, פריז | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
קשה שלא להפריז III – טעימות פריזאיות (בניחוח אסיאתי) כשנמצאים בפריז לא חייבים לאכול רק צרפתי • סיני, וייטנאמי, תאילנדי, יפני או קמבודי זה מה שאנחנו עשינו ברוב ארוחות הצהריים שלנו • על הדרך קבלו גם מאפייה וקוקטייל בר שאסור לפספס בחזרה לאותו יעד בחו ל פעם אחרי פעם יש משהו מאוד מפתה ונוח. לנים באותו המקום, מכירים את אמצעי התחבורה השונים, יודעים לאיזה שוק ללכת באיזה יום ויכולים להימנע מאזורי התיירות הקלאסיים. מצד שני, חזרה לאותה העיר מייצרת אתגר לא פשוט, בעיקר בתחום הקולינרי – הצורך להכריע בין חזרה למקומות מוכרים ואהובים לבין הרצון לגלות מקומות וטעמים... קרא בבלוג | ||||
13/07/15 | צ'אנגוס, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בתפוז | |
צ'אנגוס בפלורנטין הייתי בקטנה במוצש בדרך למופע העשור של ציפורלה - המזללה המכסיקנית הכי מוצלחת ואותנטית טעמים שיצא לי לנסות עד כה בארץ (בוודאי שבגל הנוכחי). מחירים טיפי גבוהים (בעיקר אלה של הטאקוס), אבל הרבה דברים בעבודת יד, הרבה קמח תירס, סלסות טובות. הפתיעה נעימה מאוד לטובה ואני מתכוון לשוב לשם בהקדם האפשרי כדי לדגום עוד מנות.... קרא בתפוז | ||||
11/07/15 | מומה, קריית ענבים | עמית אהרנסון | קרא בתפוז | |
מקום נעים ומוצלח, אבל... ביקרתי שם לא מזמן במסגרת המדור הירושלמי שליאוכלים צהריים. המסעדה יפהפיה, האוכל מבוצע היטב, שירות טוב, פתוח בשבת, לא כשר. בגדול - תוספת חשובה וראויה להיצע המצומצם מאוד של מסעדות סופש ראויות בירושלים והסביבה. הבעיה היחידה שלי עם המקום היא עם אופן הצגתו ועם הניתוק המוחלט שמתקיים בינו לבין הסביבה שלו. במקום שנקראמומהושמתגאה בתפריטו בייחוס המשפחתי של בעליו (המסעדה היא של איתמר חובב, אחיו של גיל, בנו של משה חובב ונכדם של איתמר בן אבי ומומה אבושדיד, על שמה נקראת המסעדה) אני מצפה לראות את... קרא בתפוז | ||||
30/06/15 | ספרד | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
טאפאסת מרובה טעימות ממדריד ההיא של הפטריות וההוא של הטורטייה • זו של התבשילים הצפוניים וזה של המקומיים • השוק שבו קונים וזה שבאים אליו כדי להסתכל • שלושה ימים עם המון ארוחות קטנות בבירת ספרד 12 שעות. זה כל מה שהייתי צריך כדי להתאהב במדריד. 12 שעות הן פרק הזמן שחלף מהרגע שבו יצאנו לראשונה מהדירה שבה התגוררנו אל רחובות הבירה הספרדית ועד הרגע שבו שילמנו עבור סיבוב הבירות האחרון לפני השינה. ב-12 השעות הללו הספקנו לאכול בארבעה מקומות שונים (ולשתות בעוד כמה), להלך ברחובות מחופי אבן בין חנויות בוטיק מקסימות לשווקי אוכל, לנמנם כמ... קרא בבלוג | ||||
11/04/15 | דלאל, עכו | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
הצעיר והים דלאל (עכו) בגיל 24 אוסמה דלאל מגשים את החלום של כמעט כל בשלן ואיש אוכל • מדי בוקר הוא יוצא לשוק בעכו, בוחר את הדגים הטובים ביותר ומתקין מהם ארוחות חלומיות • בשתי מילים? צאו לדרך כשמדריך מישלן המפורסם ייסד לראשונה את דירוג הכוכבים המפורסם שלו בתחילת שנות ה-50 של המאה הקודמת, הוא יצר הקבלה בין מספר הכוכבים שיש למסעדה לבין המאמץ שכדאי או ראוי להשקיע בהגעה אליה. הספרון האדום, כידוע, החל את דרכו כמדריך לנהגי משאיות אשר היו צריכים להחליט מתי לסטות מן המסלול שלהם עבור ארוחה טובה. כוכב אחד ציין מסעדה טובה, שני כוכ... קרא בבלוג | ||||
30/03/15 | סקון נקון, ראשון לציון | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
נס בעיירה סקון נקון בכניסה לבניין דירות אפרפר בראשל צ פורחת לה מסעדה תאית ביתית • יש בה סלט פפאיה, מנה ממזרית של דג מטוגן ותבשיל קארי לוהט • ואין בה נכונות להתפשר על תחליפים, ולא טיפת פוזה כמה שעות אחרי שחזרנו מהארוחה ב סקון נקון הקצתי לפתע משנתי אחרי חלום ביעותים. חלמתי שאני נוסע בכבישי ישראל ומחפש אחר אוכל תאי, אבל כל מה שאני רואה הם שלטים של מוקפץ בבאגט, כל מה שאני מריח הוא שמן שרוף וכל מה שאני מעז לטעום מרגיש כמו דייסה מכובסת של אטריות ברוטב סויה ומונוסודיום גלוטומט. התחלתי לרוץ ולצעוק סום טאם! נאם פלה! , אבל א... קרא בבלוג | ||||
03/03/15 | ברטי, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
תרגישו בבית ברטי תפריט ובו תמצאו מלוואח וברוסקטה, מרק רגל ופטוצ'יני, תמנון ומעמולים עלול להיות מתכון לכישלון • ב ברטי קורה ההפך • הביתי מדויק, המודרני חף מקשקושים והתוצאה הסופית מענגת מאז שחזרתי לארץ יש לי רשימה (שרק הולכת ומתארכת) של מקומות שבהם אני אמור, שלא נאמר צריך, לאכול. מקומות חדשים, מדוברים, שחיפוש של שמם באינסטגרם, למשל, יניב זרם של אותן התמונות של אותן המנות שהועלו על ידי אותם האנשים, רק כדי שאותם אנשים יוכלו להגיד אחד לשני שהם חייבים ללכת לשם ולאכול בדיוק את זה. יש ברדיפה הזו, במירוץ האינסופי הזה אחר... קרא בבלוג | ||||
10/02/15 | שראביכ, ראמה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
לא דומה לכלום שראביכ לא תמיד ברור מה יש באוכל של יעקוב חיאט שהופך אותו מיוחד כל כך • השמות בתפריט אולי נשמעים מוכרים • אבל עם הביס הראשון מגיעה ההבנה שכאן יש משהו מיוחד, שבא מזכרון וכאב כשיעקוב חיאט ניצב מעל לשולחננו במסעדה הקטנה שלו בכניסה לראמה ושאל אותי אם הצלחתי לזהות מה יש בכרובית בטחינה לא היה דבר בעולם שרציתי יותר מאשר לספק לו תשובה נכונה. קיוויתי שאני אהיה צודק, ויעקוב, עם הסיגריה שבידיו והעיניים עצובות המבט שלו, יחייך אלי. הספיקו לי שעתיים וחצי ב שראביכ כדי להבין שיעקוב אינו מרבה בחיוכים. לא כשהוא עמל במטבח... קרא בבלוג | ||||
16/12/14 | חאן מנולי, יפו | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
מקום טוב באמצע חאן מנולי ההתמקדות בחומוס עושה למסעדה הנעימה הזו עוול • כי חאן מנולי מצליחה להחיות קטגוריה שכמעט נעלמה מעולם האוכל שלנו • קוראים לה מסעדות דרג הביניים • או פשוט מסעדות שפויות כשאדם נוחת חזרה בישראל אחרי שנה שלמה של היעדרות, יש הרבה שאלות שהוא מצפה לשמוע. מה שלומך? ו איך היה? , למשל או מה התוכניות עכשיו? . כאלה מין שאלות. בטח שלא ציפיתי שאחת השאלות הראשונות שכמעט כל איש מביצת הקולינריה המקומית יפנה אלי עם שובי תהיה נו, ובחאן מנולי כבר היית? . כי ממה שהצלחתי להבין מכתבות ועדכונים שונים שזרמו לפיימונטה וקליפ... קרא בבלוג | ||||
26/11/14 | הולנד, אמסטרדם | עמית אהרנסון | קרא בתפוז | |
tempo doeloe http://www.tempodoeloerestaurant.nl/ נחשבת, לטענת מקורותיי באמסטרדם, לאינדונזית הטובה בעיר - לא זולה ולא פשוטה / עממית, אפילו די מפוארת, אבל מצוינת.אני לא הייתי שם, אבל סומך על שני החברים הממליצים בעיניים עצומות - תושבי אמסטרדם מבטן ומלידה ופודיז כבדים מאוד. ... קרא בתפוז | ||||
17/11/14 | ארצות הברית | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 22 לאכול את לאס וגאס מה שותות אטריות שיכורות? • כמה שעות שמחות יש ביממה? • איפה ארוחת בוקר אחת תספיק למשפחה שלמה? • והאם אפשר לאכול טוב באמת ובמחיר שפוי בעיר הכי פלסטיקית בעולם? כנפיים בדולר, סליידר בשלושה, חצי מחיר על הבירות. אי אפשר שלא לחבב את העיר הדוחה הזו – המשפט הזה, שעלה ככיתוב לתמונה מווגאס אצלי באינסטגרם (@aaaronsohn, אם אתם עוד לא שם במקרה) מתאר בצורה הכי טובה את ההזיה המוחלטת שהיא עיר החטאים שבלב המדבר. בטח כבר שמעתם שלאס וגאס היא עיר שבה הכל אפשרי, זה רק שאלה של כסף. זה נכון, במידה רבה, גם לתחום הקולינ... קרא בבלוג | ||||
30/10/14 | ארצות הברית | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 21 עיר של מאכלים איפה פותחים תושבי סנטה מוניקה את הבוקר? • מה יוצא מפיוז'ן קוריאני-מכסיקני? • איך מתקרבים לסושי של ג'ירו בלי לטוס לטוקיו? • והאם לצמחונים יש תקווה במסעדת animal ? באתר ביקורות הגולשים tripadvisor רשומות מעל 8,500 מסעדות בלוס אנג'לס. אם תוסיפו לכך את הערים הסמוכות שאינן חלק רשמי מעיר – בוורלי הילס, סנטה מוניקה וכו' – תגיעו בקלות למספר שהוא גבוה מעשרת אלפים. עשרת אלפים מסעדות, מתוכן צריך לבחור שתיים או שלוש או, במקרה הטוב, חמש או שש. אי אפשר באמת לעשות בחירה כזו ולהיות שלם איתה במאה אחוז. אבל אפשר ... קרא בבלוג | ||||
12/10/14 | ארצות הברית | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 20 חיה טובה מה הדרך הכי מוזרה לשתות שרי ספרדי? • איך מתעסקים עם קלאסיקה רומאית ונשארים בחיים? • לאיזה קוקטייל מוסיפים שומן חזיר? • הגיחה האמריקאית יוצאת לדרך, תחנה ראשונה LA אומרים עליה שהיא ענקית, שהיא מאיימת, שהתחבורה בה היא סיוט, שהאוויר בה מזוהם ושהיא כולה זיוף אחד גדול. את כל הדברים האלה אומרים על לוס אנג'לס, והם אחראים לתדמית הלא משהו, אם אפשר לומר, שיצאה לעיר הזו, בעיקר בכל מה שנוגע לביקורים ראשונים של תיירים. הכינו אותי לזה שאני לא הכי אהנה מהכרך האינסופי הזה, רק ששכחו להגיד לי משהו אחד חשוב – יש שם... קרא בבלוג | ||||
31/07/14 | איטליה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 19 חשיפה לדרום (או למרכז) למה שווה להיות נהג משאית באיטליה? • כמה שיפודי כבש אפשר להכניס לכוס בירה אחת? • איזה טעם יש לגיטרה? • ואיפה תקבלו ארוחת ענק של פירות ים בפחות מ-100 שקל לראש? • גיחה לאברוצו למרבית השיחות שהתנהלו בכיתה שלנו בימים שלפני היציאה לחופשת הקיץ הייתה נוסחה קבועה – צד אחד היה שואל נו, אז לאן אתם נוסעים? , הצד השני היה משיב, והצד הראשון היה מגיב בהבעת עניין, שלא נאמר התלהבות, בדרך כלל בצירוף של פיסות מידע על אודות היעד, שלא נאמר המלצות. במקרה שלי, למרבה הצער, הנוסחה הזו לא ממש עבדה. כי אחרי התשובה של אנחנ... קרא בבלוג | ||||
07/07/14 | איטליה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 18 לילה באופרה מה החלק הכי טוב בלזנייה? • האם ראוי לשתות בירה במסעדת שלושה כוכבי מישלן? • כמה מרכיבים אפשר להכניס לסלט קיסר? • ומה הטעם של צפרדע בשלולית? • בקיצור: Osteria Francescana חצי שעה לפני פתיחת ההתמודדות בין איטליה לקוסטה ריקה במונדיאל הרחובות של מודנה הלכו והתרוקנו מאנשים, שרצו הביתה או לבתי הקפה או לברים כדי לצפות במשחק. מאחת הסמטאות של העיר העתיקה נשמע קול של חבורת ילדים שרצה, ומיד אחריה צפירה אדירה של צופר אוויר וזעקות איטליה איטליה! . הצפירות המשיכו, ואנחנו הסתקרנו והלכנו לכיוון מוקד הרעש. מה שרא... קרא בבלוג | ||||
25/06/14 | איטליה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 17 הגביע הקדוש איך מזהים גלידרייה איטלקית טובה באמת? • איזה צבע צריך להיות לגלידה בננה, ואיזה לגלידה פיסטוק? • והכי חשוב – איפה מסתתרות הגלידריות הכי שוות ברומא, טורינו, מודנה וסרדיניה? בין אם מלקרוא כאן, בין אם מניסיון אישי ובין אם מסתם סטריאוטיפים תרבותיים נפוצים, אתם בטח כבר יודעים שאיטלקים וחדשנות זה שני דברים שלא ממש הולכים ביחד – בעיקר לא בכל מה שקשור לאוכל. לכל אזור יש את המאכלים שלו, לכל משפחה יש את המנות שלה, לכל בשלנית יש את הטכניקות שלה, ואוי ואבוי למי שינסה להתעסק ולשנות. תחום הגלידות לא שונה. עבור... קרא בבלוג | ||||
25/06/14 | איטליה, רומא | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 17 הגביע הקדוש איך מזהים גלידרייה איטלקית טובה באמת? • איזה צבע צריך להיות לגלידה בננה, ואיזה לגלידה פיסטוק? • והכי חשוב – איפה מסתתרות הגלידריות הכי שוות ברומא, טורינו, מודנה וסרדיניה? בין אם מלקרוא כאן, בין אם מניסיון אישי ובין אם מסתם סטריאוטיפים תרבותיים נפוצים, אתם בטח כבר יודעים שאיטלקים וחדשנות זה שני דברים שלא ממש הולכים ביחד – בעיקר לא בכל מה שקשור לאוכל. לכל אזור יש את המאכלים שלו, לכל משפחה יש את המנות שלה, לכל בשלנית יש את הטכניקות שלה, ואוי ואבוי למי שינסה להתעסק ולשנות. תחום הגלידות לא שונה. עבור... קרא בבלוג | ||||
08/06/14 | אוסטריה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 16 וינה לי חביבה איך נראים טאפאס אוסטריים? • כמה מנות אפשר להוציא מסיר בשר אחד? • מי הם שגרירי ישראל הלא רשמיים על גדות הדנובה? • ומה המקום שגרם לי, סוף סוף, לעמוד בתור בשביל אוכל? • גיחה לווינה הנה כמה דברים שלא תמצאו בטור הזה על הסופ ש שלנו בווינה – לא תמצאו בו דיווח מ-Figlmuller, המקום היחיד בעולם שהשניצל שלו יותר מפורסם משל קפה נואר. כי בואו נודה על האמת, בשביל פיגלמולר אתם ממש לא צריכים את העזרה שלי. לא תמצאו בו חוויות מה-Naschmarkt, כי בואו נודה על האמת, מדובר בשוק שהוא כבר מזמן הרבה יותר לתיירים מאשר לוו... קרא בבלוג | ||||
28/05/14 | איטליה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 15 שדות אספרגוס לנצח מה הקשר בין ראש ממשלת איטליה הראשון לגידולי האספרגוס בפיימונטה? • מה מהיר יותר – חילבה או אספרגוס? • האם אפשר לשלב בין אספרגוס לטירמיסו? • ויש גם מתכון. נחשו של מה במבט ראשון, מרחוק, ניראה שדה האספרגוס כמו פיסת מדבר חולית ועירומה. בין שדות החיטה המצהיבים למשטחי התירס המוריקים, שדה האספרגוס ניראה כמו חלקה בשמיטה, או כמו שדה שסיים את תפקידו, הניב את הירקות או הדגנים שלהם יועד, וכעת ממתין לשלב הבא בגלגולו. רק כשמתקרבים מבחינים פתאום בפלא. כמו גורדי שחקים ירוקים וזערוריים בוקעים הגבעולים מתוך החול, ... קרא בבלוג | ||||
22/05/14 | איטליה, רומא | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 14 היי ד'רומא האם אפשר לאכול טוב ליד הוותיקן? • איפה נמצא סלט הלובסטר המשתלם בעולם? • מי מכין את הקרבונרה הטעימה באיטליה? • והכי חשוב – כמה מקורות יש להצליב לפני שבוחרים מסעדה ברומא? לא פשוט להגיע בפעם הראשונה לבירה האיטלקית. אמנם מבחינת נתונים יבשים רומא היא אפילו לא העיר הכי מתוירת באיטליה (מילאנו מקדימה אותה במעט) אבל בשטח זה מרגיש כאילו מדובר במקום הכי מתויר ביקום, לא רק בארץ המגף. כל אדם שני שעובר ברחוב, פחות או יותר, מחזיק בידיו מפה או מדריך טיולים, סביב אתרי התיירות המרכזיים שועטות קבוצות עצומות של טיו... קרא בבלוג | ||||
11/05/14 | איטליה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 13 עתיד ורוד לחזיר השחור מה הנקניק האהוב על אלברט הנסיך ממונקו? • מי מאכיל חזירים בשאריות של גבינת פרמזן? • למה פארמה זה לא רק פרשוטו? • ואיך לעזאזל אכילה של חיות מסוימות יכולה להציל אותן מהכחדה? עד היום עשיתי ככל יכולתי כדי לשמור את הבלוג הזה נטרלי ככל האפשר בכל מה שקשור לוויכוח האקטואלי והאינסופי בסוגיית הטבעונות / צמחונות אל מול אכילת הבשר. עשיתי את זה כי אני מאמין שהאמת, או הצדק, לא נמצאים באופן מוחלט אצל מי מהצדדים במקרה המדובר, וכך גם אני חי את חיי – באיזון בין שני הקטבים. אבל לפעמים יש דברים מסוימים – בלימודים, ב... קרא בבלוג | ||||
28/04/14 | איטליה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 12 החמישייה הלא סודית מה הקשר בין פסטה עם דג חרב לבין קבב חלבי? • במה אפשר למלא מולים? • איך אומרים חתולה באיטלקית? • ובעיקר איך צולחים חופשה בצ'ינקווה טרה בלי ליפול לאף מלכודת תיירים? גיחה לאחד המקומות הכי מתוירים באחת המדינות הכי מתוירות באחד מסופי השבוע הכי עמוסים של השנה נשמעת לאדם הסביר כמו מתכון לחוויה מפוקפקת למדי. על כן, בהיותי אדם סביר (למדי, או לפחות כך אני נוטה לחשוב), לא הייתי אופטימי מדי לגבי הטיול לצ'ינקווה טרה בפסחא. תורי הענק, נהגי המוניות המנוולים, הפיצות הגרועות שקורצות מכל פינה ותחושת הזיוף הכללית ... קרא בבלוג | ||||
08/04/14 | צרפת | עמית אהרנסון | קרא בתפוז | |
טעימה מטולוז היי חברים,על אף הורדת נפח הפעילות כאן אני ממשיך לעקוב, וכשיש טיפה זמן (או שיעור קצת משעמם) אפשר גם לכתוב.טולוז היא עיר שאני אישית פחות הכרתי או שמעתי עליה במובן התיירותי / קולינרי (חוץ מקסולה, כמובן). הגעתי אליה במסגרת טיול עם בית הספר, שזה דבר נחמד למדי. אז הנה כמה המלצות טעימות משם, למקרה שתזדמנו לאזור (ובסך הכל ניראה לי ששווה להזדמן לאזור - אני למשל מאוד מבואס שלא הספקתי להגיע למפעלים של חברת איירבוס ולמוזיאון החלל).Le Bibent - אחת המסעדות הוותיקות והמוערכות בעיר. בראסרי קאלסי במלוא מובן ... קרא בתפוז | ||||
07/04/14 | צרפת | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 11 טולוז על קצה המזלג איך נראה דוכן קרפים של שף עם שלושה כוכבי מישלן? • מה קורה למי שאוכל יותר מדי קסולה? • איזה ריח יש בחנות עם 350 סוגי גבינה? • ומי מצליחה לתת פייט למנת הצלע חזיר של הוטל מונטפיורי? כשיושבים מול קערת חרס עמוסה ב-Cassoulet, תבשיל הדגל של העיר טולוז, אי אפשר שלא להיזכר בסצינה האלמותית (והאווילית להפליא) מהסרט אוכפים לוהטים של מל ברוקס. הזיכרון הזה עולה, אגב, גם כשמסביב לשולחן יושבת חבורה של נשים מכל רחבי העולם, כולן טובות נימוסין בימים כתיקונם. אין מה לעשות, קערה מהבילה של שעועית מעוררת קונוטציות מסו... קרא בבלוג | ||||
10/02/14 | צרפת | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 8 לא רק צרפתית חלק ב' של הביקור בליון • על הכמיהה לאוכל אסיאתי (והמקומות לטפל בה) • על האכזבה הקלה בבראסרי של פול בוקוז (וההנאה הגדולה בשוק שלו) • ועל מה הכי כדאי לעשות ביום שמש חורפי בליון אם משתמשים במשולש הנוצרי המפורסם, קצת מתבקש לומר שפול בוקוז הוא האב המייסד של הקולינריה הצרפתית החדשה, או לפחות אחד הבנים. אלא שבעיר ליון, יותר מאשר בוקוז הוא האב, או הבן, הוא רוח הקודש. בשבוע הבא יחגוג בוקוז את יום הולדתו ה-88. הוא כבר אינו בקו הבריאות וסובל ממחלת הפרקינסון, ולמרות זאת ממשיך לעבוד. קשה להתחמק מהנוכחות שלו ... קרא בבלוג | ||||
03/02/14 | צרפת | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה פרק 7 עיר גדולה וחזירים בה הרבה על סלט ששום צמחוני לא יסכים לאכול • על טעם המוח של אורגי המשי • על נוטרדאם ומגדל אייפל שאינם בפריז • ועל צרפתים שמצליחים איכשהו להיות גם נחמדים • בקיצור: קפיצה קטנה לליון, חלק א' הכיתוב שהופיע בגיר על הלוח המחיק ניראה היה תמים למדי Assortment de Salades – מבחר סלטים. ברור שבכל מקום בעולם יש לסלט פרשנות אחרת, ונכון שבמעט מאוד מקומות בעולם תוכלו לקבל מבחר סלטים מהסוג שנהוג במסעדות ים תיכוניות. אבל עדיין, כשאדם רואה בתפריט פלטת סלטים הוא יכול להיות די בטוח שירקות (או פירות) ישחקו תפקיד מרכזי, או לכ... קרא בבלוג | ||||
19/01/14 | איטליה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה עלילות מדבר מהבטן בארץ המגף פרק 5 על השוק הפתוח הכי גדול באירופה • על החיפושים אחר טחינה בפיימונטה • על מלצרית בטרנינג עם נטייה לעצבים • ועל הקשר שבין מילוי לוטו לבחירה מעגלת גבינות • בקיצור: שתי מסעדות שוות בפנים שיבא, קוריאנדר, מינט מינט, שיבא , בפעם הראשונה ששמעתי את המשפט הזה מאחד ממוכרי העשבים בשוק של טורינו הייתי צריך לשפשף את האוזניים. שיבא? כוסברה? אתה בטוח? הרי ברוב חנויות הירקות, הסופרים ואפילו בשווקים של פיימונטה עשבי התבלין היחידים שאפשר למצוא הם פטרוזיליה, בזיליקום (אם יש מזל) ומרווה (המון מרווה, למעשה). אז מאיפה בא... קרא בבלוג | ||||
13/01/14 | איטליה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אל דנטה עלילות מדבר מהבטן בארץ המגף פרק 4 על פסטו, שרימפס טריים, ארטישוקים ושמן זית • על זונות מזדקנות, הנשימה האחרונה וחומוס בצהריים • על אקווריום של גדולים • ועל סמטאות האבן הכי צרות שיש • בקיצור: קפיצה קטנה לגנואה שני האנשים הכי מפורסמים שיצאו מגנואה, לפחות ככל שידוע לי, התפרסמו בעיקר כי הם יצאו, מילולית, מגנואה. הראשון הוא כריסטופר קולומבוס, שיצא לחפש את אמריקה (או את הודו). השני הוא מרקו, גיבור סדרת הטלוויזיה הלב , שנוצרה בהשראת ספרו המפורסם של אדמונד דה אמיצ'ס. גם מרקו, ממש כמו קולומבוס, ראה בגנואה תחנה בדרך ליעד האמיתי שלו, והבין... קרא בבלוג | ||||
31/10/13 | תורכיה | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
עיר גדולה עם שפם טעימות מאיסטנבול דגים מהים השחור • מעדנים ארמניים מסתוריים • קבבים משובצי פיסטוקים • שיפודי כבד למתקדמים • נהרות של ראקי ואיירן • וארוחת בוקר של אלופים • בין אסיה לאירופה נמצא גן עדן הקולינרי נתחיל מהשורה התחתונה – סעו לאיסטנבול. עזבו אתכם מדיבורים פוליטיים וקשקושים סמי-לאומניים וסעו. כי במרחק של פחות משעתיים טיסה מכאן ממתין לו כרך סואן, שנותן בקלות פייט לכמה מהערים המיוחצנות של אירופה. ולא, איסטנבול היא לא אירופה במלוא מובן המילה, וזה בדיוק הקסם הגדול שלה. היא מצליחה להיות מה שאנחנו, כאן בישראל, לא הצלחנו להיות... קרא בבלוג | ||||
28/09/13 | פיצרוי, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
מין שאינו במינו פיצרוי עם נוף לים וזרם תיירים מובטח, פיצרוי הייתה יכולה בקלות להפוך לקלישאה ים תיכונית • במקום זאת היא מגישה אוכל מתקדם, מרהיב לפרקים, שחף מכל בנאליה • הבעיה: לא בטוח שזה מספיק בשונה מהרגלי, ברצוני לפתוח הפעם את הדיווח בשורה התחתונה, עם התשובה לשאלה הבלתי נמנעת אז האם כדאי ללכת לאכול בפיצרוי? . עוד בשונה מהרגלי, אני לא בטוח שיש לי תשובה חד משמעית. זאת אומרת, אני כן חושב שפיצרוי היא מסעדת שף טובה. האוכל בה טעים, מודרני, חדשני, מעניין, חף מקלישאות, מבוצע היטב ומצולחת בצורה מרהיבה. למרות כל אלה, פיצרוי הי... קרא בבלוג | ||||
20/08/13 | פיטר הומל, בני דרור | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
כל מה שצריך מעדניית פיטר הומל'ס הקצב פיטר הומל פיצח במסעדנייה שלו את ה-DNA של אנשי השרון הרעבים • בלי התחכמויות, בלי פוזה • בשר טוב, לחם מצוין, כמה ראשונות ותפוח אדמה אפוי • כוס בירה קפואה ליד, ואתם מסודרים היה ואי פעם אצטרך לעבור לגור בלב אזור השרון אני מפחד בעיקר מדבר אחד. לא מהפקקים הנוראיים בכבישים 4 ו-5, לא מהלחות הקיצונית שלא מופרת כבמישור החוף, על ידי בריזה מן הים. לא מהצורך לנסוע לכל מקום ברכב ולא מאובדן היכולת לרדת לים ברגל. אני מפחד מהשעמום הקולינרי. כי יש לא מעט מסעדות באזור הזה, שהפך להיות מעוז הבורגנות הישראלית הח... קרא בבלוג | ||||
05/08/13 | 6 במאי (בר), תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
ירידה לצורך עלייה 6 במאי בכיכר דיזנגוף קם לו טאפאס בר ישראלי • זה אומר שהמנות קטנות (וכך גם המחירים) • חומרי הגלם מקומיים וטריים והטיפול בהם מקורי • וההשראה? היא, כמו כל הדברים הטובים, מגיעה מירושלים אין יותר מדי אירועים היסטוריים שבגינם עשוי אדם לזכור את התאריך שישה במאי. אסון הינדנבורג הוא כנראה המפורסם שבהם, אולם אפשר לציין גם את תאריך עלייתו לכס המלכות הבריטי של ג'ורג' החמישי, או את פתיחתו לקהל של מגדל אייפל בשנת 1889. אם מאחורי 6 במאי היו עומדים תל אביביים, נניח, אז יכול להיות שהם היו חושבים שזה נורא מתוחכם ומגניב ... קרא בבלוג | ||||
27/07/13 | פוראמה, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
צ'יינה טאון, בן יהודה פוראמה זה לא מה שאכלתם בשוק האוכל בסנטר • זה בטח לא מה שטעמתם בקבלת הפנים בחתונה האחרונה שבה הייתם • הדים סאם של פוראמה הם, סוף סוף, הדבר האמיתי • רק תיזהרו זה ממכר השנה שאוטוטו תסתיים (העברית) הייתה שנה מוצלחת מאוד לחובבי האוכל האסיאתי. טאיזו המופלאה, טייגר לילי והאנוי הן רק שלוש מסעדות מהז'אנר שנוספו בחודשים האחרונים לאינדקס המסעדות העמוס ממילא בתל אביב, ונתנו לכולנו תחושה שסוף סוף אנחנו, ככל העמים, יכולים להתגאות בקצת אותנטיות אסיאתית ברחובותינו. אלא שלמטבע של האוכל האסיאתי (על סוגיו השונים) תמיד יש... קרא בבלוג | ||||
11/07/13 | מיכאל ביסטרו, לימן | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
סיבוב מקומי מיכאל אחרי שהאוכל הגלילי כבש כל חלקה טובה במסעדות של תל אביב, הגיע הזמן להחזיר אותו הביתה • זה בדיוק מה שעושה השף מיכאל גרטופסקי בביסטרו החדש שלו • מינימום פוזה, מקסימום טעם למי שמתגורר באזור המרכז או בעיר גדולה אחרת אין כמעט הזדמנויות לחוות את הכיף הגדול של מסעדה כפרית. זה כיף שנוצר מגורמים שלא קשורים בהכרח לאוכל אלא, במובנים רבים, לתפאורה ולמיקום. יש ציפייה שמתפתחת במהלך הנסיעה והניווט ליעד או במהלך יום החופש שקודם להגעה לשולחן. יש את הצליל הנהדר של חצץ הנכבש תחת גלגלי מכונית בשביל הגישה למסעדה. יש ... קרא בבלוג | ||||
08/07/13 | אנגליה, לונדון | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
לא מחכה להם – Shake Shack, London אימפריית ההמבורגרים האמריקאית Shake Shack פתחה סניף ראשון בלונדון, והשמחה רבה • ליאור פרידמן, האיש שלנו בבריטניה, עמד בתור, וקיבל בסוף קציצה וצ'יפס שממש לא גילו לו את אמריקה אירופה לאירופאים, אמריקה לאמריקנים (ג'יימס מונרו, הנשיא החמישי של ארה ב) זה לא סוד שהבריטים מנהלים מערכת יחסים מורכבת עם הקולוניה לשעבר מהצד השני של האוקיינוס. גם מבקרים לרגע לא יתקשו לזהות את חרחורי הבוז (המוצדקים בחלקם) של הלונדונים הוותיקים מול התוצרים ההמוניים (בחלקם) של התרבות האמריקנית, שגזלה מהם את ההובלה העולמית והתה... קרא בבלוג | ||||
18/06/13 | טייגר לילי, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אסור להשוות טייגר לילי המסעדה התאילנדית המושקעת שברמת החייל נמצאת בעמדה מתסכלת – זו של המסעדה התאילנדית השנייה • ברגע שמניחים להשוואות מגלים שמדובר במסעדה טובה מאוד בזכות עצמה אבקש מכם כעת להשתתף בניסוי קטן: פנו בבקשה לאדם אקראי כלשהו שניצב לידכם – בבית, ברחוב או במשרד (כי בואו נודה על האמת, אתם קוראים אותי עכשיו על חשבון העבודה) וספרו לו שאכלתם ב טייגר לילי . כן, אני יודע שיכול להיות שלא באמת אכלתם בטייגר לילי, אבל זה רק לשם הניסוי. אחרי שתספרו לאותו אדם על הארוחה (התיאורטית) שלכם, הוא ישאל אתכם שתי שאלות. הראשונה תה... קרא בבלוג | ||||
10/05/13 | צרפת, פריז | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
קרנבל החיות A la Biche au Bois, Vivant במסעדה ששימשה כחנות ציפורים בטוח שתעופו על האוכל • ובמקום שנקרא על שם הצבי שביער כדאי להתמקד דווקא בעוף ובצ'יפס • מבולבלים? אז הנה בקיצור: שתי מסעדות פריזאיות ששווה להכיר למרות שני הפוסטים הקודמים , האמת היא שמבחינה קולינרית הביקור האחרון בפריז התחיל ברגל שמאל. זה קרה כשעל צג הטלפון של המהממת הופיע מספר פריזאי, ואחריו הגיע קול שהודיע לנו כי המסעדה שבה הזמנו מקומות לאותו ערב נקלעה ל קשיים טכניים ולא תהיה פתוחה. באסה רצינית ללא ספק, כי אם חשבתם שלהשיג בהתראה קצרה מקום למסעדה טובה ליום שישי בערב בת... קרא בבלוג | ||||
05/05/13 | צרפת, פריז | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
תור דה פראנס Pierre Sang in Oberkampf, Paris התפריט משתנה כל יום • המנות מפתיעות בכל ביס מחדש (ואין אפשרות בחירה) • השף מתמרן בקלילות בין הסירים לסועדים • ופשוט בלתי אפשרי להזמין מקום מראש • ככה עושים באזז בצרפתית אני לא מת, בלשון המעטה, על מסעדות שאכילה בהן משולה למבצע צבאי כזה שדורש איסוף מודיעין מקדים, בדיקת צירי גישה וזמני הגעה מועדפים והכנת תרחישים אלטרנטיביים למקרה של חוסר יכולת לתקוף ביעד המרכזי. זה פשוט מעיק בעיניי. כשאני בדרך למסעדה אני אוהב לדעת שיש לי מקום מוזמן ושלא ייקרה כלום אם אאחר בכמה דקות. אני לא אוהב שמפחידים אותי עם משפ... קרא בבלוג | ||||
30/04/13 | צרפת, פריז | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
קשה שלא להפריז II טעימות פריזאיות בין המבורגר למרק פו • בין אקלייר של גאון לשוקולד של אומן • בין יין לבירה • בין המטרו לאופניים • ובין השוק והמטבח הביתי לתערוכת הפיסול המטורפת • פריז, חזרנו אלייך שנית • וכמה טוב שכך קצת יותר משנה אחרי ה ביקור הקודם מצאתי את עצמי בשבוע שעבר שוב בעיר האורות. הקרדיט על כך שמור למהממת, שהחליטה לספק לי הפתעת יום הולדת מהסוג המוצלח במיוחד ופשוט הזמינה לנו כרטיסי טיסה. אז מה היה לנו שם? מסעדה אחת מודרנית ומדהימה, ארוחת ביסטרו קלאסית לפי הספר, משתה וייטנאמי שהסתיים בכך ששותפינו לשולחן החמיאו לנו בצרפתית... קרא בבלוג | ||||
09/02/13 | מונא, ירושלים | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
היא לא דומה מונא המסעדה היפה שבבית האמנים בירושלים נולדה למשפחת מחניודה • בהתאם למיקום, היא תפסה כיוון אמנותי משלה • ביסטרו מודרני ומדויק, שעושה בדיוק את מה שצריך: אוכל קלאסי וטוב מי מבין הקוראים שנולדו אחרי, נניח, 1982, אולי לא ממש יתחברו לדימוי הבא, אבל כשניסיתי לסכם את הארוחה שלי ב מונא נזכרתי בעיקר בסרט ה(יש שיגידו) מיתולוגי תאומים . בסרט, לטובת מי שפספסו, מגלמים ארנולד שוורצנגר ודני דה ויטו תאומים שבאו לעולם במסגרת ניסוי גנטי כלשהו. הם תאומים שלא דומים בכלל – שוורצנגר הוא הגבוה, השרירי ו(במפתיע) החכם ואילו ... קרא בבלוג | ||||
23/11/12 | האנוי, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
נס גדול היה פו האנוי אחרי הסיני הזרחני, התאילנדי בבאגט והסושי המטוגן כבר כמעט הרמנו ידיים מאוכל אסיאתי • עכשיו פתאום אפשר לשבת בלילנבלום על קערת מרק אטריות או חזיר על אורז וביצה, ולעוף מפה לשעה קלה כל מי שהתאהב באוכל אסיאתי במזרח הרחוק (ואיך אפשר שלא להתאהב באוכל הזה) יתאהב, כנראה, במסעדת האנוי עוד לפני הביס הראשון. כי זיכרון מאוכל הוא הרבה יותר מטעם. הוא מתחיל באיך שמקום ניראה ומרגיש כשאתה נכנס אליו. הוא מתחיל בצ'ופסטיקס הרב פעמיים שמונחים בכלי מאולתר על השולחן לצד מזלגות וכפות, בצלוחית של הצ'ילי היבש בשמן, במתקן ה... קרא בבלוג | ||||
19/11/12 | פליישמן דלי, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
כוכבים בדלי פליישמן הבשרים מאמריקה, הלחם ממרוקו, המטיאס מגליציה והגזוז מתל אביב • הדלי החדש שבפאתי שדרות רוטשילד מקבץ אליו את הטוב מכל העולמות • על הדרך הוא גם מספק שיעור בחשיבה מסעדנית נכונה הבלוק העירוני של רחוב הרצל, בין לילנבלום לרוטשילד, ידע להציג לאורך השנים שני סוגים של בתי אוכל. מצד אחד, מקומות שנדמה שתמיד היו ותמיד יהיו שם – בטא פיצה, הכריכים של אוליב, האספרסו בר ובמידה מסוימת הנקניקיות של פרנק וההמבורגרים הזעירים של בורגרים. עסקים כאלה שגם כשהם חדשים יש תחושה שהם הולכים להצליח ובגדול. הסוג השני של בתי האו... קרא בבלוג | ||||
29/07/12 | קיטשן מרקט, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
ילד שלי מוצלח קיטשן מרקט זה לקח שנה, אבל המסעדה שבשוק הנמל מצאה כנראה סוף סוף את השפה שלה • תחת ידיו של השף המוכשר יוסי שטרית יוצאות מנות צרפתיות מודרניות שמצליחות להיות יפות, מקוריות ובעיקר טעימות לא מזמן שאלתי את אחד מחבריי שעובדים בתחום האוכל מתי היה הרגע שבו הוא הפסיק לראות בעצמו טבח והתחיל לקרוא לעצמו שף. הוא אמר לי שהוא חיכה הרבה מאוד זמן עד שהרגיש שיש לו משהו שייבדל אותו מן היתר (או מן העדר). משהו שיהפוך את האוכל שלו לשונה, בצורה זו או אחרת, מהאוכל שעמיתיו הרבים למקצוע עושים. הוא קרא לזה, ובצדק, שפה. כי היכולת לד... קרא בבלוג | ||||
12/07/12 | קלמטה, יפו | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
נחיתה רכה קלמטה ממש כמו במטוס, במסעדה הזו כולם רוצים לשבת עם דרינק ליד החלון • ממש לא כמו במטוס, האוכל דווקא מוצלח • וממש כמו בטיסה, החלק הכי טוב מגיע בסוף • במטוס זה חו ל, בקלמטה זו הכנפאה למבקרים באופן כללי ומבקרי אוכל באופן ספציפי יש תמיד הרצון להיות ראשונים. הראשונים לזהות סדרה טובה בערוץ נידח, הראשונים לגלות מעצבת אופנה חדשה ומבטיחה, הראשונים להכתיר את המסעדה החמה הבאה של העיר. כך נולד הביטוי השחוק כל כך ה-X הכי טוב / טובה שאתם לא מכירים עדיין . אני לא חושב שיש עיתונאי או מבקר שהצליח להימנע בחייו משימוש ב... קרא בבלוג | ||||
09/06/12 | אנגליה, לונדון | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
הצגה כפולה Polpo, Spuntino אחד השמות החמים כרגע במסעדנות הלונדונית הוא ראסל נורמן • ביקור בשני מקומות שלו בערב אחד גילה בדיוק למה • זה מתחיל ונגמר באווירה • באמצע יש גם לא מעט אוכל נחמד, נגיש ולא יקר לכל עיר קולינרית בעולם יש את אנשי המפתח שלה. אלה שבלעדיהם, כמאמר השיר, כל העיר הזאת ריקה – או לפחות רעבה. הכוונה היא לא לשפים, אלא למסעדנים, יזמים, בעלים – האנשים שמניעים את גלגלי תעשיית המזון לא רק בכך שהם פותחים עוד ועוד מקומות אלא גם בכך שהמקומות שלהם הופכים מהר מאוד לסטנדרט (או מקור השראה) לאחרים. לניו יורק יש את דני מאיי... קרא בבלוג | ||||
04/06/12 | אנגליה, לונדון | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
שטח סטרילי Dinner By Heston Blumenthal שף כוכב (וכוכב מישלן) יש • מטבח עתידני וגימקים מולקולריים יש • מנות מסורתית לצד טוויסטים מודרניים יש • אז איך זה שלמרות הכל ארוחה במסעדה הכי מדוברת בלונדון פשוט לא מצליחה לרגש? אחת הדרכים הבדוקות לגרום לכל אדם מבוגר להתרגש היא להציב אותו מול מקרר גלידות ולתת לו לבחור טעמים ותוספות. זו התלבטות שלעולם אינה פשוטה ושתמיד יוצרת ציפייה אדירה והתרגשות גדולה שמתממשת ברגע שבו הגביע מושט מעבר לדלפק ומובל ביד רועדת קלות לכיוון הפה. לא משנה אם אתה בן 3 או 30 או 70 – השניות האלה, של ההתלבטות בין תות לבננה, ב... קרא בבלוג | ||||
08/04/12 | דליקטסן, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
משפחת סופר-על דליקטסן ממש כמו במשפחות של ג'ינג'ים, גם המסעדנייה החדשה של רותי ומתי נושאת סימני היכר שמעידים על מוצאה • השירות מתוקתק • האוכל טעים מאוד • והעיצוב יגרום לכם לרצות לטעום ולקנות מהכל תגידי , שאלתי את המהממת כמה שעות אחרי שסיימנו לאכול את ארוחת הצהריים בדליקטסן, מה היית רוצה להגיד על המקום שאכלנו בו? . היא השיבה שהיה מאוד טעים ומאוד נעים ובעיקר מאוד נותן הרגשה של חו ל. אבל זה בדיוק מה שכתבנו אחרי שאכלנו עסקית צהריים בהוטל מונטפיורי , השבתי לה. ואז הבנתי שזה לא ממש משנה, כי אין איך להתחמק מהתחושה הזו. אז כן... קרא בבלוג | ||||
11/03/12 | צרפת, פריז | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
קשה שלא להפריז טעימות פריזאיות את הבוקר פותחים בשוק • ממשיכים בבדיקה של המקרונים הטובים בעולם • עוצרים לקרפ מלוח בצהריים • ומקנחים בארוחת ערב של סלט קורקבנים וקוט דה בף • פריז. מסתבר שדי קל לאהוב אותה המלצות למסעדות... קרא בבלוג | ||||
07/03/12 | צרפת, פריז | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
הגודל לא קובע Rino, Paris המטבח מזכיר מטבחון של דירה מחולקת בתל אביב • גם חדר האוכל זערורי, ומכיל בלחץ 30 סועדים • המנות, תתפלאו, דווקא לא קטנות, יפות כמו ציור וטעימות עד מאוד • והמחיר לא כואב בכיס עדכון אוקטובר 2014:... קרא בבלוג | ||||
04/03/12 | צרפת, פריז | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
אמנות הביס המאוזן – Le Chateaubriand, Paris מסתבר שבשביל ארוחה באחת המסעדות המדוברות בעולם לא צריך לשבור קופת חיסכון ולא צריך ללבוש חליפה • צריך רק לפתוח את הראש לטעמים חדשים, ולתת לשף אינאקי להוציא אתכם למסע אצל אנשים שעבורם אכילה היא דרך חיים חווית הביקור במסעדה מתחילה הרבה לפני הביס הראשון. בניסיון להזמין מקום האצבע קצת רועדת על המקשים והלב נושא תפילה חרישית שהקו לא יהיה תפוס. אחר כך מגיעה הדרך למסעדה, עם הנכונות לצאת מהבית בזמן כדי לא לאחר, עם הצעדים שהופכים גדולים ומהירים כאילו מעצמם, עם הפחד שמשהו לא יהיה בסדר, שאולי לא יהיה מקום. י... קרא בבלוג | ||||
24/02/12 | שילה, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
שמש חורפית שילה התפריט העסקי בשילה סובל מבעיה אחת משמעותית: הוא מגיע לשולחן יחד עם התפריט הרגיל של השילה, על שלל פיתוייו • בכל מקרה, גם אם תחליטו לחסוך ולא לחרוג מהמסגרת, ההנאה מובטחת אחרי ימים ארוכים של גשם, למידה למבחנים ואוכל מאולתר הגוף והנפש רוצים לראות קצת שמיים כחולים וחומרי גלם טריים, להריח קפה חזק ולהיצרב מעט בקרני השמש. התוכנית המקורית, בהתאם, הייתה להתאושש מהמבחן במדיניות ציבורית בסיבוב טעימות כיפי בין דוכני שוק הנמל. אלא שכמו שקורה לעתים במדיניות ציבורית, תנאים מבניים מסוימים מכתיבים את המציאות – וב... קרא בבלוג | ||||
04/02/12 | שולחן, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
צומת מילר שולחן השף כוכב, השירות פנטסטי, הפלייליסט מענג והקהל נכון • בקיצור, המסעדה החדשה של עומר מילר נראית בדרך להפוך למקום החם בעיר • המטבח עדיין קצת מתרגש, אבל מהר מאוד זה יעבור לו שלוש מילים מהלכות אימה על כל אמן, בין אם הוא מוזיקאי, סופר או קולנוען. המילים האלה הן כמובן מבחן האלבום / הספר / הסרט השני . ככה זה, המין אנושי רע ואכזר הוא, ואחרי שמישהו עושה משהו מוצלח, ראשוני, יוצא דופן ומיוחד, הנטייה הטבעית היא להעמיד אותו שוב למבחן, כנראה מתוך משאלת לב כמוסה לראות אותו מתרסק. או אז אפשר לצקצק בלשון ולהגיד שה... קרא בבלוג | ||||
24/12/11 | דה באן, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
פחד טיסה The Bun נתוני הפתיחה של המזנון האסיאתי בשוק הכרמל מבטיחים ביותר • עכשיו נשאר רק להפסיק להתחנף לחיך הישראלי ולהעיף לסועדים את הראש היישר לאסיה • בדיוק כמו שעושה מרק האודון המצוין כנראה שיש סיבה לכך שהרבה מאוד טורים על מקומות שמגישים אוכל אסיאתי בישראל מתחילים בסיפור מסע כלשהו או זכרון כלשהו. זה נכון בעיקר כשמדובר על מקום שמגיש אוכל רחוב, שממש מחייב איזה סיפור תרמילאים אקזוטי על קערת מרק אטריות שנאכלה בעמידה בעיר שאת שמה לא ניתן להגות. גם הטייטל מזנון אסיאתי עכשווי מכניס מיד את הראש ואת בלוטות הטעם לכוננו... קרא בבלוג | ||||
14/12/11 | טאנטי באצ'י, קריית טבעון | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
שווים אלף נשיקות – טאנטי באצ'י אז נכון שבחוץ לא חונות מכוניות פאר איטלקיות • ונכון שהנוף בדרך הוא לא גבעות טוסקנה • אבל חוץ מזה טאנטי באצ'י שבטבעון מרגישה, מריחה ובעיקר טעימה כמו מסעדה איטלקית כפרית אמיתית אחת השתיקות הארוכות ביותר שאני מכיר היא כזו שמתרחשת לפעמים במהלך שיחות של הזמנת מקום למסעדה. היא מגיעה, בדרך כלל, רגע אחרי שנציג המסעדה מעברו האחד של הקו שואל לכמה אנשים? , ומקבל מן העבר השני את התשובה: 14 מבוגרים וילדים, ותינוקת אחת בת חצי שנה . שתיקה. כשמדובר על הזמנה לשבת בצהריים, הזמן הגדול של המשפחות הגדולות במסעדות מח... קרא בבלוג | ||||
07/12/11 | לה רפובליקה די רונימוטי, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
הסבלנות משתלמת לה רפובליקה די רונימוטי פעם היה צריך לנסוע לרמת החייל בשביל לאכול ברונימוטי • היום צריך לחפש חנייה באזור לב העיר • מזל שרוטב העגבניות החמאתי והמתוק, הסקלופיני המדויקים והריזוטו המנחם שווים את כל התלאות עמית : כבר כמעט שנה, יהונתן, שאנחנו אוכלים את דרכנו ברחבי העיר הזו, ועדיין ישנם אזורים שלמים שנשארו בגדר חורים שחורים עבורנו. יהונתן : ולא כי אין בהם מה לאכול, פשוט כי אנחנו בדרך כלל עצלנים מכדי להגיע אליהם. עמית : ולא מתביישים להודות בזה. אחד האזורים הבולטים בסיפור הזה הוא רמת החייל. עשרות מסעדות, המון קהל – עסקי בצהריי... קרא בבלוג | ||||
04/12/11 | הוטל מונטיפיורי, תל אביב | עמית אהרנסון | קרא בבלוג | |
מישהו שומע אותי הוטל מונטפיורי ארוחה עסקית במלון הבוטיק התל אביבי מספקת חוויה נדירה: מפגש עם צוות שבאמת מרוכז אך ורק בלקוחות שלו • יחד עם האוכל (ובעיקר עם מנת צלע החזיר הטובה בעיר), מדובר בדיל יוצא מן הכלל Mr. Hospitality, מר הכנסת אורחים בתרגום חופשי, הוא אחד הכינויים שדבק זה מכבר בדני מאייר, אחד המסעדנים הבכירים בניו יורק. יש לו שורה ארוכה של מסעדות שמגישות שורה ארוכה של מטבחים וסגנונות קולינריים, ולכולן מכנה משותף אחד – השירות. מדובר על שירות במובן הרחב ביותר של המונח: החל ממיקום סכין החמאה על השולחן ועד לשליטה של הפיקולו ... קרא בבלוג |
עלו לאחרונה...
|