המשלוח של מעדניית "חוות צוק" מציע נחמה עד הבית
מנות מזרמים שונים בחברה הישראלית, שמשלימות זו את זו ולא מתנגחות – האוכל של מעדניית "חוות צוק" יכול לספק הפוגה קלה בתקופה הנוראה הזאת...
קרא בהארץ
קשה להאמין שיש היום מסעדה שמרשה לעצמה להגיש בשר כל כך גרוע
הכל היה גרוע ומביך ב"פליים" שבמלון קרלטון, אבל האנטרקוט התעלה למעמד הסטייק הרע ביותר שסוקר במדור זה בשנים האחרונות...
קרא בהארץ
עם מנה אחת אדירה בלבד, R48 של רותי ומתי ברודו לא עומדת בציפיות
ב-R48, מסעדת היוקרה החדשה של מתי ורותי ברודו, המלצרים מדקלמים גיוון, עדכניות ומקוריות, אבל אין מה לאכול...
קרא בהארץ
שה ויוי מצהירה ש"כאן זה לא פריז". אל דאגה, אף אחד לא יטעה
תפריט קלישאתי, מנות זערוריות וקשיים טכניים במטבח. "שה ויוי" היא מהמסעדות שאחרי שתשבו בהן תחזרו הביתה לאכול...
קרא בהארץ
"מלמעלה" שופעת חן ורצון טוב, אבל יש לה עוד לאן לעלות
במסעדנייה החיפאית "מלמעלה" יש כמה מנות מוצלחות מאוד, אבל יותר משהיא מסעדה טובה היא מסעדה נדיבה...
קרא בהארץ
סוף סוף קיימת אצלנו מסעדה שמציבה רף עליון לשירות
סטייק מעולה, צ יפס שהם המונה ליזה של תפוחי האדמה, שירות שאין כמותו בארץ. The Grill Room במלון המלך דוד היא משהו אחר לגמרי...
קרא בהארץ
סוף סוף קיימת אצלנו מסעדה שמציבה רף עליון לשירות
סטייק מעולה, צ יפס שהם המונה ליזה של תפוחי האדמה, שירות שאין כמותו בארץ. The Grill Room במלון המלך דוד היא משהו אחר לגמרי...
קרא בהארץ
אי אפשר להפסיק לאכול את האוכל של אלרן שרפלר ב"אבן עזרא"
ב"אבן עזרא" יש אוכל שמכבד אנשים בטעם, בתמורה, ברוחב הלב, וגם בַּיחס למה שהם זוכרים...
קרא בהארץ
עוד שיפור קטן ו"קפה מרטיני" תהיה יופי של מסעדה
אם תדבקו בתפריט מנות הפסטה של יונה ששון, ואך ורק בו, לא יהיה לכם שמץ של מושג ש"קפה מרטיני" עדיין לא מסעדה טובה...
קרא בהארץ
בקצה סופרמרקט במדריד פועלת מסעדה עוצרת נשימה
במסעדה החדשה שלו במדריד, RavioXO, השף דוד ("דאביס") מוניוס מתרגם טעמים ספרדיים עממיים לסינית – ועושה פלאים...
קרא בהארץ
ארוחה ענקית באחת המסעדות הטובות והמרגשות בתל אביב עולה 400 שקלים לזוג
במסעדת La Cité אבישי בן ארוש מבשל מתוך כבוד אינסופי למטבח של סבתו ואמו, אבל לא מתוך התבטלות. וזה בדיוק האיזון הנחוץ: מסורת וחידוש, עומק ורעננות...
קרא בהארץ
"אריא", 122 שקל לשישה כיסונים? די בחייכם
הבעיות בחלל, בשירות ובזהות האוכל של "אריא" מתגמדות לעומת תמחור המנות השערורייתי - 136 שקלים למרק עם אטריות, למשל...
קרא בהארץ
50: שמרו מקום לפסטה. כאן היא יוצאת דופן
רוב המנות ב"1 50" טובות ונדיבות, אבל הפסטות הן ההפתעה האמיתית, דוגמה מובהקת למהפכה שהתחום עבר בארץ...
קרא בהארץ
ארטל פורמל: מאחורי הפטפטת מסתתרת מסעדה שאי אפשר להתכחש לקסמה
"ארטל פורמל" מספקת חוויה לא שכיחה: למרות שהאוכל בה לא מצטיין, יוצאים ממנה בהרגשה טובה...
קרא בהארץ
בסוף הביקור ב"סנטי" חשבנו: אוי ואבוי, נגמרה הארוחה
"סנטי" היא דוגמה נדירה למטבח עירוני עכשווי, אבל ישראלי. ומעל לכל, האוכל בה פשוט נורא טעים...
קרא בהארץ
מסעדת "קלובס" בשייח ג ראח היא כנראה המסעדה הערבית הטובה בישראל
מסעדת "קלובס" שבשייח ג ראח מציעה חוויית טעם מלהיבה שהיא בעת ובעונה אחת מוכרת ואחרת. במזרח ירושלים יש קול חדש...
קרא בהארץ
דווקא בתחנת דלק על כביש 4 נמצא הדיינר הטוב בישראל
"ביגי פיצי" היא לא רק הדבר הקרוב בישראל לדיינר, אלא גם מקום שמסמל את הכיוון שמסעדות הוגנות ייאלצו ללכת בו...
קרא בהארץ
"ל אפוק": עם האוכל הזה רובישון מתהפך בקברו
"ל אפוק" החדשה מתיימרת לשמר את מפעלות רובישון ויוקרתם, עם מנות מהרפרטואר הידוע. בפועל, זו מסעדת שופוני עם מחירים שערורייתיים. והאוכל? אכזבה קולוסאלית...
קרא בהארץ
אין טעם לתאר את המנות ב"דלאל". כולן סבלו בדיוק מאותה בעיה
המנות המרושלות-עד-איומות עם רטבים היפר-אגרסיביים היו רק חלק מהמכות שספגנו בביקור ב"דלאל"...
קרא בהארץ
מסעדה כמו "הסדנא" בירושלים היא על גבול המרי האזרחי
"הסדנא" היא מסעדה לא כשרה, מסבירת פנים, עם מנות נדיבות ומחירים בהתאם. בירושלים זה יכול להיחשב אתר מורשת...
קרא בהארץ
במנות של "לה מעלה" יש את כל הקסם של אוכל מקסיקאי במיטבו
התיבול מורכב, הטעמים משוכבים, החריפויות מענגות, ומעל הכל, פשוט אוכל מעולה: בסוף הארוחה ב"לה מעלה", כל מה שתרצו זה להזמין כרטיס טיסה למקסיקו...
קרא בהארץ
עקיצה בחמש מנות: כך נפלתי במוסד האיטלקי "לו סטוציקינו"
למי שמנסה להתאושש מהאוכל הנורא במוסד המכובד "לו סטוציקינו" שבדרום איטליה מחכה עוד הפתעה: מרמים שם בחשבון...
קרא בהארץ
זו מסעדה שעשתה מעצמה המון רעש. על מה בדיוק?
לא ברור אם מסעדה, סרט של דייוויד לינץ או ריטריט מיינדפולנס של הייטקס: הביקור ב-Moran Slow Dining הוכיח שכל פעם שאתה חושב שהגעת הכי נמוך שאפשר, מתברר שיש עוד מדרגה...
קרא בהארץ
"יוליה" היא מסעדה מקסימה – חוץ מהאוכל
התאורה, האווירה, השירות, התפריט - הכל ב"יוליה" משובב נפש. אבל האוכל? מפח נפש אחרי מפח נפש. עדיף לדלג ישר לקינוחים...
קרא בהארץ
וינונה פוראבר: מסעדה לצאת אליה כדי לעצור לרגע את מרוץ החיים
בבר היין "וינונה לנצח" יש אוכל מצוין שלא כופה עליך לפרש את מצוינותו ושירות יוצא דופן בנינוחותו. כן, זה עד כדי כך נדיר...
קרא בהארץ
"עמק בראסרי": לאן נעלמה היד האנינה של עידו פיינר?
״עמק בראסרי״ במשמר השרון נראית כחיקוי למוסד תל אביבי. וכמו תמיד עם חיקויים, קל להרגיש כאן בזיוף...
קרא בהארץ
לא בטוח שבמסעדת "מרגו" הירושלמית יש מטבח
האם בירושלים שכחו כיצד פותחים מסעדות? למעשה, ייתכן ש"מרגו" החדשה היא המסעדה הראשונה בעולם שמגישה מנות מטייק-אוויי...
קרא בהארץ
"ארמון סהרה" היא לא מסעדה. זה מפעל הזנה סיטונאי
מכל הניסיונות הרבים והמפוארים לשדרג את האוכל הערבי המקומי, זה של "ארמון סהרה" הוא המשנמך ביותר...
קרא בהארץ
זה לא קריספי, זה קריפי: במסעדת "נורדר" החדשה ואין ולו מנה מקורית אחת
ל"נורדר" החדשה דווקא יש סכל זאת הישג: היא מציגה מנות שהן אייקון של טעם רע...
קרא בהארץ
אפילו מישלן לא העזו לפספס את הפשטות המצטיינת של Antica Osteria Cera
Antica Osteria Cera לא נהנית מתשומת לב בינלאומית מרובה, אבל רק משום שהיא עילאית במובן הכי מדויק של המלה...
קרא בהארץ
ללמפור יש את הקסם של מסעדה חדשה עם כל המעלות של מסעדה ותיקה
"למפור", היורשת של "האנוי" הזכורה לטוב, היא תופעה כל כך יוצאת דופן: מצד אחד התלהבות ויצירתיות של תחילת הדרך, ומצד שני, מיומנות ונועם של מקום שעובד כבר שנים. זה, בעצם, מה שהופך אותה למקום מלהיב במיוחד...
קרא בהארץ
"היבה" של יוסי שטרית היא אופרה אחרת, ויש גם הדרן
מנות פתיחה שהן תכשיטים. תפוח אדמה עילאי שהוא עולם ומלואו. "היבה" של השף יוסי שטרית היא לא רק מסעדה. היא התרחשות...
קרא בהארץ
"דינר ארט סלון": לא מסעדה, זו רכבת שדים
ב"דינר ארט סלון" נראה שהמציאו קונספט חדש: שילוב בין מסעדה ללונה פארק. אם רק היו מגישים את הצלחות ריקות, האוכל היה משתפר פלאים...
קרא בהארץ
שפוי: זאת לא מילה שקל לחיות איתה, אבל היא מתארת מצוין את המסעדה הזו
אם יש תלונה אחת כלפי "שפוי", הרי היא ששמה חטף לטור ביקורת זה את הכותרת המתבקשת. כל השאר? לא פחות מנהדר...
קרא בהארץ
יותר ביסטרו, פחות תל אביבי: רדלר היא המקום לבלות בו ערב נעים
עם דגים שמזמן לא הוגשו כאן טובים כמותם, טורטליני דגול, לוביה שובת לב ועוגת תמרים מעוררת התפעלות, "רדלר" הוא ביסטרו נכון עם מטבח אמיתי...
קרא בהארץ
אכלתי ב-AKA44 תשע מנות, השארתי יותר מ-600 שקל. חזרתי הביתה והכנתי סלט
ההתחלה דווקא הבטיחה טובות, אבל אחרי ארוחה ב-AKA44 תצטרכו כנראה להכין לכם משהו לאכול בבית. עם האוכל שמוגש שם, זה ממש לא נורא...
קרא בהארץ
האוכל היווני האותנטי שלא מצאתם באיי יוון נמצא בטברנה מעולה אחת באתונה
בניגוד לרוב הטברנות, איקיאו האתונאית לא נכנעה לציפיות של תיירים זחוחים. התוצאה: אוכל כל כך יוצא דופן באיכותו, שכמעט מתבקש להגיד עליו "הכי טוב ביוון"...
קרא בהארץ
במסעדת "דלידה" עלו בי געגועים לקורונה
האוכל הגרוע המוגש ב"דלידה", ששום רכיב בו לא מתחבר לאחר, מזכיר שיחה פוליטית שבה כולם צועקים ואף אחד לא מקשיב ועל הסיגריות האלקטרוניות במקומות ציבוריים עוד לא התחלנו לדבר...
קרא בהארץ
כל רחוב שני בתל אביב צריך מסעדה שכונתית כמו "יוסף" של יוסי שטרית
"יוסף", מסעדה חדשה ונעימה של השף יוסי שטרית בצפון הישן של תל אביב, מחזירה למלים "מקומי", "ים תיכוני" ואפילו "אותנטי" את משמעותן המקורית...
קרא בהארץ
כוכב נופל: אפילו מנת דגים מפעימה לא הצליחה להציל ארוחה בינונית בפאסטל
ניסיונות קודמים של מסעדות אצלנו להתהדר בשפים עם כוכבי מישלן הסתיימו בפיאסקו. זה מה שגם "פאסטל" במוזיאון תל אביב תגלה עכשיו...
קרא בהארץ
בקומה השנייה של קניון בדיר אל אסד התגלתה מסעדת עילית חדשה
מי חשב שדווקא "אומניה" שנמצאת במרכז קניות בדיר אל אסד, בדיוק מעל מקדונלד ס, תתגלה כשילוב בין מסעדת שף עילית למסעדת סטייקים מוצלחת...
קרא בהארץ
המסעדה האיטלקית של אלאן דוכאס בפריז מומלצת מישלן. זה לא יכול להיות
ב־Cucina Mutualité, המסעדה האיטלקית של אלן דוכאס בפריז, המנות הראשונות משעממות להחריד. ואז מגלים שזה החלק הטוב בארוחה...
קרא בהארץ
במסעדת "קרודו" החדשה, עלאא מוסא לא משחזר את ההצלחה של "לוקס" עוד כתבות במדור
במסעדת "קרודו" החדשה, עלאא מוסא לא משחזר את ההצלחה של "לוקס" עוד כתבות במדור...
קרא בהארץ
"פיגם" שבעין הוד היא לא מסעדה רעה, אבל גם לא ממש טובה
יש בה שתיים-שלוש מנות נחמדות, קינוחים טובים מהממוצע ושירות בקי ומסביר פנים. אבל שום דבר מזה לא מצדיק את מסע הכומתה שמסעדת "פיגם" החדשה שבעין הוד, כופה על מבקריה...
קרא בהארץ
"תרצה", מבית OCD, מצטיינת באוכל, סביבה, שירות ואווירה
"תרצה" מגישה מנות באלגנטיות נטולת מאמץ ובטוב טעם חסר פשרות, מה שהופך אותה למקום שאתה פשוט לא רוצה לקום ולצאת ממנו...
קרא בהארץ
"ראסיף 33" מוכיחה שבקושי התחלנו לגרד את הפוטנציאל של המטבח הערבי החדש
ב"ראסיף 33", המסעדה החיפאית החדשה והנהדרת שלו, השף חמודי עוקלה מגשים סוף סוף את ההבטחה שהיתה גלומה בו...
קרא בהארץ
שתי מנות ב"אהן תאי" הוכיחו: יש כאן פוטנציאל למסעדה תאית קצת אחרת
יש ב"אהן תאי" ידע ויש בה מחויבות ויש בה התלהבות ויש בה אווירה טובה, אך חסרה לה החתירה למצוינות. בינתיים היא עוד מסעדה כמעט טובה...
קרא בהארץ
באחת הסמטאות הצרות של ונציה מסתתרת טרטוריה נפלאה באחת הסמטאות הצרות של ונציה מסתתרת טרטוריה נפלאה
תשכחו ממלכודות תיירים ונציאניות: לצד התערוכה החדשה של אנסלם קיפר בפלאצו דוקאלה, מסעדת "לוקאל" צריכה להיות אחת מתחנות החובה למבקרים בביאנלה שנפתחת מחר...
קרא בהארץ
ביקור ב"דבורה" מעלה את השאלה: עוד כמה זמן ימשיך אייל שני לשטות בנו?
טעם הלוואי של הלברק ב"דבורה" הזכיר נוזל הצתה למנגל, אבני הנחל נראו כמו טחול בסדרה על פתולוגים, זעתר בורקס סטייק התגלה כבורקס רע שדרסו אותו, והמלנזאנה היתה מביישת גם מסעדה בתחנת דלק: אייל שני ממשיך להתייחס אלינו כאל טמבלים...
קרא בהארץ
ארכאית ומאובקת במסווה של יוקרתית: מה קרה למסעדת "טוטו" החדשה?
הניוקי המושלמים מפעם נותרו כאנדרטה ב"טוטו" המחודשת, שהציגה אוכל כבד, דחוס ומיושן. מי בכלל רוצה לשלם מעל 1,000 שקל לזוג כדי לא לאכול טוב?...
קרא בהארץ
אל תקשיבו לקומוניקטים, בר היין ג וס הוא פנינה של אוכל ואירוח
"ג וס" מציגה את עצמה בתקשורת במלים ריקות, נפוחות ונבובות. וזה חבל, כי מדובר במקום עם אירוח לעילא ומטבח צרפתי פנטסטי...
קרא בהארץ
"דולפין ים" כבר בת 55, אולי הגיע הזמן שתחליט איזו מסעדה היא רוצה להיות "דולפין ים" כבר בת 55, אולי הגיע הזמן שתחליט איזו מסעדה היא רוצה להיות?
"דולפין ים" הוותיקה היא מסעדה נדיבה ואדיבה, אבל עדיף שתציע תפריט קצת פחות מגוון ואוכל קצת יותר טוב...
קרא בהארץ
ערב שהתחיל עם ציפייה לארוחה אחרת הידרדר לעוד קלישאה של חוויית אכילה ערב שהתחיל עם ציפייה לארוחה קצת אחרת הידרדר לעוד קלישאה של חוויית אכילה
מי שייסע בעקבות אתר האינטרנט של "היישה" עד פאת קניון בכפר סבא בשביל סקורדליה, גספאצ ו וריבת אגסים, ימצא עצמו מבוסס בבנאליה של לבנה, סילאן וכמהין...
קרא בהארץ
במזרח אין כל חדש: "יאקימונו" מצטיינת, ולא רק בסושי
בגרסה המשתדרגת והולכת בהילטון, "יאקימונו" מציגה מנות חכמות, יפות וטעימות. כעת עולה השאלה: איך קרה שאחת המסעדות היפניות הטובות בישראל היא מסעדה כשרה בלובי של מלון?...
קרא בהארץ
שילמנו 800 שקל בשביל לקפוא מקור בארוחה שהוציאה לנו את הנשמה
כשהמנה הטובה במסעדת בשר היא סלט, וכשלסטייק בה קר רק קצת יותר מלאורחים, סימן שמישהו שוב שגה בהבנת המלה "מסעדה". הפעם זה קרה ב"תמרלין" שליד נהלל...
קרא בהארץ
במסעדת "אסתר" ביהוד הכל קרוב ללהיות "טוב מאוד", אבל רק כמעט
"אסתר" ביהוד מצליחה בדברים הגדולים – בישול, אירוח, אווירה – אבל נופלת בפרטים הקטנים, ולמרבה הצער, נופלת בהם בגדול...
קרא בהארץ
היה דווקא נעים לשבת ב"רוחאן" הירושלמית. עד שהגיע האוכל
קבלת הפנים היתה מופתית והחלל נתן תחושה של בית, אבל מרגע שהמלצרית החלה לנאום החוויה היתה עוכרת שלווה. מילא שהתפריט היה קלישאתי, אבל הביצוע היה מתחת לממוצע והמחיר חמדני...
קרא בהארץ
מה זה למען השם "קרם חומוס"? למה, חומוס רגיל שותים בקש?
אווירה, אוריינטציה, חוויה והתחככות ביוצאי ריאליטי: "אוֹלֶה" היא דוגמה קיצונית, ומקוממת במיוחד, לתפישה החדשה שעל פיה מסעדה מוכרת הכל, חוץ ממשהו לאכול...
קרא בהארץ
"רוז " הביאה את תל אביב לגולן. כדאי דווקא שתתמקד בתפריט מקורי מקומי "רוז " הביאה את תל אביב לגולן. כדאי דווקא שתתמקד בתפריט מקורי מקומי
במקום להתרכז במגע הזהב של השף בירק ובחומרי גלם מקומיים מרמת הגולן, מסעדת "רוז " מתחפשת לביסטרו תל אביבי...
קרא בהארץ
מסעדה כזאת כבר לא האמנתי שתהיה כאן a: מסעדה כזאת כבר לא האמנתי שתהיה כאן
יצירתית, חקרנית, עדכנית, מקורית, מורכבת — מעבר לכל אלה, האוכל ב-a החדשה של יובל בן נריה טעים להלל...
קרא בהארץ
"ברדא" לא עושה מעצמה עניין, וזה מה שעושה ממנה מסעדה מומלצת "ברדא" לא עושה מעצמה עניין, וזה מה שעושה ממנה מסעדה מומלצת
עם אוכל פשוט שמתחשק מיד להזמין ממנו עוד, שירות שלא מנסה להיות מופע סטנדאפ ואווירה נטולת שופוני, "ברדא" החיפאית מזכירה מה זו מסעדה נעימה...
קרא בהארץ
הסגנון? קזינו-קפיטליזם. האוכל? אוי ואבוי
כשנכנסים ל"פופ אנד פופ" , שכולה זוהר מזויף, התחושה היא כאילו נקלעתם למתחם בדיקות קורונה ביום שבו קרסו המחשבים. וזה עוד לפני שהגענו לחלק העגום של האוכל...
קרא בהארץ
מדוע "ביסטרו מייזון קייזר" עבר את הקווים האדומים של מבקר "הארץ"
מנהלת המסעדה דיברה בטלפון ויצרה פקק תנועה, המלצרית עודדה לקוחה לנקות שולחן, והסטייק הגיע צונן: "ביסטרו מייזון קייזר" הוא הביטוי המזוקק של האגו-תרבות הקולינרית כאן...
קרא בהארץ
האוכל במסעדה הזאת טוב, אבל כל מה שמסביבו גורם לך לרצות לרדת למקלט "צ נה": האוכל טוב, אבל כל מה שמסביבו גורם לך לרצות לרדת למקלט
מסכן האוכל ב"צ נה", מסעדתו החדשה של תומר אגאי: הוא דווקא מצוין, אבל חוץ ממנו הכל שם רועש וגס...
קרא בהארץ
"נומי": פתאום, באמצע הארוחה, היה נדמה שעברנו למסעדה אחרת
הפערים בשירות ובאיכות המנות ב"נומי" כל כך גדולים, שנדמה שאכלנו בו בזמן בשתי מסעדות שונות...
קרא בהארץ
ב"רוקו" השף מחליט בשבילכם, ואתם משלמים על כך ביוקר
ב"רוּקוֹ" החיפאית אימצו את הרעיון היפני שהסועדים יניחו לשף להחליט מה תכניסו לפה. אבל בין היומרה הגדולה, זמן ההמתנה האינסופי למנות, המחיר האסטרונומי ומעט האוכל שמונח בצלחת ללא כל כבוד לניואנסים, העסק לא עובד...
קרא בהארץ
המסעדה הזאת כל כך טובה, שצריך להתאפק לא ללקק את הצלחת
"משייה" של גיא אריש היא מסעדה כל כך עכשווית, מפתיעה ומעולה, שמתחשק לבקש בה מקלט מדיני...
קרא בהארץ
"ג וז ולוז" היא לא מסעדה. היא קרחנת הדבקה "ג וז ולוז" היא לא מסעדה. היא קרחנת הדבקה
במשכן החדש של "ג וז ולוז" האוכל הוא חובבני, השירות בומבסטי, האווירה מעושה, לטבח אין כיסוי ראש וסינר ולמלצר אין מסיכה. מה נותר? יומרה נפוחה...
קרא בהארץ
במסעדה הזאת מבשלים אוכל, או רק מחממים?
"כבאכה", השלוחה היפואית של מסעדת "עזבה" הגלילית, דווקא מתאימה למקום ההזוי שבו היא נמצאת, כיכר קדומים ביפו...
קרא בהארץ
בבר היין החדש "ג נגו" יוהרה מתנגשת במציאות
ב"ג נגו", הבר החדש של מסעדת "שילה", מתמחרים 30 גרם קוויאר ב-335 שקל, בזמן שהמלצרים לא מכירים את שמות המנות, מבלבלים בין באגט ללחם ונצמדים אליכם לפנים...
קרא בהארץ
ואז בא מישהו, שלח יד לתוך הצלחת שלי ושלף משם את השיפוד
בגלגולה החדש "דוק" עדיין מתבססת על חומרי גלם מקומיים, רק חבל שהמסעדה עצמה לא מתפקדת...
קרא בהארץ
אם יציעו לכם לבחור ארוחה אחת במסעדה תל אביבית, זו תהיה הבחירה הנכונה אם יציעו לכם לבחור ארוחה אחת ויחידה במסעדה תל אביבית, זו תהיה בחירה נכונה
אצל הלל תווקולי ב"דריה" האוכל הוא עולם שלם של טעמים קשורים ומקושרים, של התייחסויות והארות פנימיות. מה הפלא שצריך כוח רצון של דרוויש כדי לא לנקות את הצלחת עד תום...
קרא בהארץ
"סאמא": שימרו מקום לקינוחים (וזה די קל כי המנות העיקריות בנאליות)
"סאמא" העכואית מציעה את מה שהתקבע כתפריט הסטנדרטי, הבנאלי, של מסעדות שף ערביות, אבל מפצה בשתי חזיתות: נוף מרהיב ומנות אחרונות מסחררות...
קרא בהארץ
"מלי מלו" היא לא מסעדה, היא יותר בר יוגורט. והיא לא מאיר אדוני במיטבו
"מלי מלו" היא מסעדה שבה מתייחסים לאוכל ולסועדים באותה רעשנות גסה. אז מה אם היא "החדשה" של מאיר אדוני?...
קרא בהארץ
חפה מקלישאות: מדוע "צמח" היא אחת המסעדות הטובות בישראל
כנצר ל"מחניודה", "צמח" מצטיינת במנות מדויקות להפליא במינוני טעמן, יפות ולא
כי הן מסתירות משהו, ומלאות בכבוד למסורת ולתרבות אוכל...
קרא בהארץ
ג ורג וג ון היתה מסעדה נהדרת, היום היא עוד מקום שמגיש כרוב בהרבה כסף "ג ורג וג ון" היתה מסעדה נהדרת, היום היא עוד מקום שמגיש כרוב בהרבה כסף
מלצרים מנדנדים עד כלות, מנות מלוחות מדי או דחוסות מדי או סתם שבלוניות — "ג ורג וג ון" איכזבה בגדול...
קרא בהארץ
אין שום דבר חדש ב"אלנה" המתחדשת. גם לא אוכל טוב במיוחד אין שום דבר חדש ב"אלנה" המתחדשת. גם לא אוכל טוב במיוחד
סעודה ב"אלנה" המחודשת משולה לאכילת סביח עם הזרת זקורה: כלי הכסף, מפיות הבד, המנורות הניצבות – הכל מוקפד. רק האוכל בנאלי, במקרה הטוב...
קרא בהארץ
מה קורה למסעדת העלית הלא כשרה האחרונה שעוד נותרה בירושלים
למי שמצפה ליותר מ"מונא" אולי צפויה אכזבה, אבל תיאום ציפיות קטן, והיא תמשיך להיות יעד נחשק...
קרא בהארץ
במסעדה הזאת אוכלים טוב. כשהמלצרים כבר טורחים להגיע
ב"סינטה בר" החיפאית האוכל טוב מאוד. גם המחירים. אבל מי בכלל זוכר את זה כשהערב כולו עומד בסימן הציפייה שמישהו כבר ייגש אליך סוף סוף...
קרא בהארץ
"רופטופ" יושבת על הגג של מלון ממילא אבל החוויה בה היא לא באיכות גבוהה "רופטופ" יושבת על הגג של מלון ממילא אבל החוויה בה היא לא באיכות גבוהה
תבשילים חמים שטבלו, שלא לומר טבעו, בשמן. ירקות איכותיים שעברו טיפול בהלם: ארוחה ב"רופטופ" הירושלמית התגלתה כביטוי מזוקק ל"אוכל של מלון"...
קרא בהארץ
פעם "כרמים" היתה מסעדה לגמרי לא רעה. כבר לא פעם "כרמים" היתה מסעדה לגמרי לא רעה. כבר לא
מטָלֶה שכוסה באבקת סוכר, דרך ברמונדי שטבע במלח, ועד סטייק סינטה שנכלא ברצועת שומן, במסעדת "כרמים" התחכום לכאורה מסתיר גיבוב מרושל...
קרא בהארץ
ביקור ב"ביסטרו וניה" החיפאית משאיר את התחושה שזהו, חזרנו לחיים
עם שילוב מוצלח של איכות אוכל ושירות, "ביסטרו וניה" החיפאית ממלאת היטב את החסך החושי של השנה האחרונה ומשרה איזו נחת על כל ההוויה...
קרא בהארץ
ארוחה של מסעדת "יפו תל אביב" הזכירה: חיים כהן הוא טבח עילאי ארוחה יוצאת מגדר הרגיל של מסעדת "יפו תל אביב" הזכירה: חיים כהן הוא טבח עילאי
עם חומרים פשוטים להפליא מצליח חיים כהן ליצור ארוחת שף עילאית, נדירה. הסוד שלו? סבלנות. ובזו ניחן רק מאסטר אמיתי...
קרא בהארץ
עוד פסטה. עוד מלח. עוד פרמזן עצובה
אין שום דבר רע במיוחד להגיד על האוכל שהגיע מ"לה רפובליקה די רונימוטי", אבל גם אין שום דבר טוב במיוחד להגיד עליו...
קרא בהארץ
המשלוח של "משק ברזילי" חיזק את הדימוי של קרניבורים על אוכל טבעוני המשלוח של "משק ברזילי" חיזק את הדימוי של קרניבורים על אוכל טבעוני. חבל
בעולם הגדול המטבח הטבעוני הוא אחד השוצפים והיצירתיים ביותר. ל"משק ברזילי" הבשורה הזאת לא הגיעה (ועוד לא דיברנו על האוכל עצמו)...
קרא בהארץ
ל"אבו גאמיל" יש מנה בשם "חפלה", והיא באמת עושה חשק לחגוג ל"אבו ג אמיל" יש מנה בשם "חפלה", והיא באמת עושה חשק לחגוג
הסלטים מעולים, הראשונות מאכזבות והעיקריות מאירות עיניים: המשלוח מ"אבו ג אמיל" לא היה אחיד ברמתו, אבל היו בו שיאים של הנאה...
קרא בהארץ
"בר 51": המשלוח הטוב ביותר מאז שהקורונה השתלטה על חיינו "בר 51": המשלוח הטוב ביותר מאז שהקורונה השתלטה על חיינו
המשלוח מ"בר 51" היה הטוב ביותר מאז שהכל התחיל, ולא רק באיכויותיו אלא גם בהתאמה האסתטית והלוגיסטית שלו למדיום החדש. נראה שיש בכך אפילו בשורה...
קרא בהארץ
יש כאלה שמעריצים את "מן טן טן". זה לא מה שתמצאו בביקורת הזאת
רבים משבחים את הראמן של "מן טן טן". מתברר שהוא יכול גם לגרום מפח נפש, וזה עוד היה החלק הקל (והפחות שמנוני) בארוחה שהסתיימה בטעם של שמן דגים...
קרא בהארץ
מטבח רפאים? החדשה של אהרוני היא ארוחת בלהות
הפרגיות היו צמיגיות, הקציצות יבשות והלחי הסיבית הגיעה מחיה לא מזוהה. גם אם ישראל אהרוני לא מתקין בעצמו את המנות שיוצאות ממסעדתו החדשה ״גרוב בוכרי״, בתור אחד האבות המייסדים של תרבות האוכל הישראלית, האחריות היא שלו...
קרא בהארץ
זו כנראה המנה היקרה ביותר שמוצעת כרגע במשלוח, האם היא שווה?
האוכל שהוזמן מ-NG הבהיר: סטייקים הם יודעים לעשות. פיצה, לעומת זאת, מוטב להזמין מפיצרייה...
קרא בהארץ
"מונאר" ההודית היא הדבר האמיתי, גם במשלוח
בעת הזאת, כשמסעדות בוחרות לזנוח את דגל "חומרי הגלם" ולהחליף אותו ב"תיבול כהלכה", "מונאר" מציעה אלטרנטיבה...
קרא בהארץ
"קפה אירופה" רוצה שנדרג אותו. אולי עדיף שייזהר במשאלותיו
גם אם היו כמה מנות טובות במשלוח של "קפה אירופה", הרי גודלן הזערורי, שעמד ביחס הפוך למחירן ולתועפות הבצל שכיסו אותן, הוציא מהן את כל הטעם...
קרא בהארץ
עם משלוח כזה, אולי לא חייבים לפתוח שוב את המסעדות
תומר אגאי, השף של "סנטה קתרינה", הוא מאלה שניחנו במתת: כל דבר שעובר תחת ידיו יוצא טוב. זה מצליח גם במשלוח...
קרא בהארץ
היתה רק בעיה אחת במשלוח הנפלא הזה
החיסרון היחיד במשלוח מ"שיינע" הוא שאי אפשר לשלוח לשף צלחת מבהיקה שנוגבה היטב מהרוטב כדי שיראה כמה נהנינו...
קרא בהארץ
"צ יקטי" היא מסוג המסעדות שאנחנו זקוקים להן במיוחד בימים אלו
עם אוכל צבעוני וטעים, שמצליח לא להיות בנאלי גם בלי להתחכם, "צ יקטי" היא בדיוק הסחת הדעת הנחוצה בימים אלו. כדאי רק שכל המנות יגיעו יחד...
קרא בהארץ
המשלוח הזה הוא לא פחות מפיוז ן בין בוואריה לצ יוואווה
דוגמיות מזון, טאקוס פיקנטי כמו שניצל מאתמול וקרוטונים שלא יוצאים מהבית בעוצר. המשלוח מ"אל גאטו אזול" הידרדר מאז הסגר הראשון...
קרא בהארץ
"השומר 1": מה קורה כשאוכל שוק נאלץ להיכנס לקופסה
סביר להניח שכשאוכלים את אוכל השוק של "השומר 1" כשמסביב המולה תוססת, הוא במיטבו. במשלוח היתה בו בעיקר מנה אחת משמחת...
קרא בהארץ
במסעדה הזאת, ברור שהכל בסדר
לא הרבה השתנה ב"מיטבר" מאז שנפתחה, והשנים רק היטיבו עם התפריט המוכר. לא מפתיע שבזמנים אלה הייחוד הזה בולט מתמיד...
קרא בהארץ
"מיכאל" היא מסעדה שגורמת לך, בטח בזמנים האלה, להרגיש אסירות תודה "מיכאל" היא מסוג המסעדות שגורמות לך, בטח בזמנים האלה, להרגיש אסירות תודה
"מיכאל" שבמושב לימן היא לא רק אחת המסעדות הטובות בישראל: היא גורמת לך לדמיין לרגע סרט איטלקי עם טעם מיוחד...
קרא בהארץ
עם המשלוח מהמסעדה הזאת, לרגע נדמה שהכל בסדר
בניגוד לכל אלפי השרים, סגני השרים, ממלאי מקום השרים ושאר מלאכי חבלה, הלל תווקולי ממסעדת "אנימאר" יודע מה הוא עושה. בצוק העתים, הוא עיבד את מטבח השף שלו לתפריט תבשילים. התוצאה: משלוח מופלא...
קרא בהארץ
זה היה כל כך חמוץ, שבלילה חלמתי על לימונים שמנסים לבצע בי את זממם זה היה כל כך חמוץ וצורב, שבלילה חלמתי על לימונים שמנסים לבצע בי את זממם
זה היה כל כך חמוץ, שבלילה חלמתי על לימונים שמנסים לבצע בי את זממם זה היה כל כך חמוץ וצורב, שבלילה חלמתי על לימונים שמנסים לבצע בי את זממם...
קרא בהארץ
"קמקורה": סוף סוף יש מסעדת בשרים כשרה טובה, ודווקא יפנית "קמקורה": סוף סוף יש מסעדת בשרים כשרה טובה, ודווקא יפנית
"קמקורה": סוף סוף יש מסעדת בשרים כשרה טובה, ודווקא יפנית "קמקורה": סוף סוף יש מסעדת בשרים כשרה טובה, ודווקא יפנית...
קרא בהארץ
מפלס הכנרת הוא לא החדשות הטובות היחידות מהצפון. גם מסעדת "אלטה"
תפאורה נעימה, תצפית על המפלס העולה, אוכל שהוא גם אסתטי וגם נועד להיאכל, ואף לא מושט אחד: "אלטה" שליד הכנרת היא חדשות טובות...
קרא בהארץ
במסעדה הזאת, מה שמקורי לא מעניין ומה שמעניין לא מקורי
במסעדה חדשה בכיכר רבין בתל אביב, שבקושי הצליחו להחליט איך לקרוא לה, מה שמקורי לא מעניין ומה שמעניין לא מקורי...
קרא בהארץ
"שיינע" היא מסעדה ברוכה שנותנת נוק אאוט לתרבות הריאליטי המצולחתת
"שיינע" היא מסעדה שהעיצוב שלה מפתה אותך להיכנס, וכל השאר בה גורם לך לשמוח שנכנסת...
קרא בהארץ
"סושי זושי": למה לקרוא לזה יפני אם זה אוכל פולני?
מתחשק לכם רול בטעם בלינצ'ס? אם כן, תכירו: "סושי זושי", מסעדה שמתעקשת להגיש, אפעס, אוכל פולני בעטיפה יפנית...
קרא בהארץ