"מונאר" ההודית היא הדבר האמיתי, גם במשלוח
בעת הזאת, כשמסעדות בוחרות לזנוח את דגל "חומרי הגלם" ולהחליף אותו ב"תיבול כהלכה", "מונאר" מציעה אלטרנטיבה...
קרא בהארץ
"קפה אירופה" רוצה שנדרג אותו. אולי עדיף שייזהר במשאלותיו
גם אם היו כמה מנות טובות במשלוח של "קפה אירופה", הרי גודלן הזערורי, שעמד ביחס הפוך למחירן ולתועפות הבצל שכיסו אותן, הוציא מהן את כל הטעם...
קרא בהארץ
עם משלוח כזה, אולי לא חייבים לפתוח שוב את המסעדות
תומר אגאי, השף של "סנטה קתרינה", הוא מאלה שניחנו במתת: כל דבר שעובר תחת ידיו יוצא טוב. זה מצליח גם במשלוח...
קרא בהארץ
היתה רק בעיה אחת במשלוח הנפלא הזה
החיסרון היחיד במשלוח מ"שיינע" הוא שאי אפשר לשלוח לשף צלחת מבהיקה שנוגבה היטב מהרוטב כדי שיראה כמה נהנינו...
קרא בהארץ
"צ יקטי" היא מסוג המסעדות שאנחנו זקוקים להן במיוחד בימים אלו
עם אוכל צבעוני וטעים, שמצליח לא להיות בנאלי גם בלי להתחכם, "צ יקטי" היא בדיוק הסחת הדעת הנחוצה בימים אלו. כדאי רק שכל המנות יגיעו יחד...
קרא בהארץ
המשלוח הזה הוא לא פחות מפיוז ן בין בוואריה לצ יוואווה
דוגמיות מזון, טאקוס פיקנטי כמו שניצל מאתמול וקרוטונים שלא יוצאים מהבית בעוצר. המשלוח מ"אל גאטו אזול" הידרדר מאז הסגר הראשון...
קרא בהארץ
"השומר 1": מה קורה כשאוכל שוק נאלץ להיכנס לקופסה
סביר להניח שכשאוכלים את אוכל השוק של "השומר 1" כשמסביב המולה תוססת, הוא במיטבו. במשלוח היתה בו בעיקר מנה אחת משמחת...
קרא בהארץ
במסעדה הזאת, ברור שהכל בסדר
לא הרבה השתנה ב"מיטבר" מאז שנפתחה, והשנים רק היטיבו עם התפריט המוכר. לא מפתיע שבזמנים אלה הייחוד הזה בולט מתמיד...
קרא בהארץ
"מיכאל" היא מסעדה שגורמת לך, בטח בזמנים האלה, להרגיש אסירות תודה "מיכאל" היא מסוג המסעדות שגורמות לך, בטח בזמנים האלה, להרגיש אסירות תודה
"מיכאל" שבמושב לימן היא לא רק אחת המסעדות הטובות בישראל: היא גורמת לך לדמיין לרגע סרט איטלקי עם טעם מיוחד...
קרא בהארץ
עם המשלוח מהמסעדה הזאת, לרגע נדמה שהכל בסדר
בניגוד לכל אלפי השרים, סגני השרים, ממלאי מקום השרים ושאר מלאכי חבלה, הלל תווקולי ממסעדת "אנימאר" יודע מה הוא עושה. בצוק העתים, הוא עיבד את מטבח השף שלו לתפריט תבשילים. התוצאה: משלוח מופלא...
קרא בהארץ
זה היה כל כך חמוץ, שבלילה חלמתי על לימונים שמנסים לבצע בי את זממם זה היה כל כך חמוץ וצורב, שבלילה חלמתי על לימונים שמנסים לבצע בי את זממם
זה היה כל כך חמוץ, שבלילה חלמתי על לימונים שמנסים לבצע בי את זממם זה היה כל כך חמוץ וצורב, שבלילה חלמתי על לימונים שמנסים לבצע בי את זממם...
קרא בהארץ
"קמקורה": סוף סוף יש מסעדת בשרים כשרה טובה, ודווקא יפנית "קמקורה": סוף סוף יש מסעדת בשרים כשרה טובה, ודווקא יפנית
"קמקורה": סוף סוף יש מסעדת בשרים כשרה טובה, ודווקא יפנית "קמקורה": סוף סוף יש מסעדת בשרים כשרה טובה, ודווקא יפנית...
קרא בהארץ
מפלס הכנרת הוא לא החדשות הטובות היחידות מהצפון. גם מסעדת "אלטה"
תפאורה נעימה, תצפית על המפלס העולה, אוכל שהוא גם אסתטי וגם נועד להיאכל, ואף לא מושט אחד: "אלטה" שליד הכנרת היא חדשות טובות...
קרא בהארץ
במסעדה הזאת, מה שמקורי לא מעניין ומה שמעניין לא מקורי
במסעדה חדשה בכיכר רבין בתל אביב, שבקושי הצליחו להחליט איך לקרוא לה, מה שמקורי לא מעניין ומה שמעניין לא מקורי...
קרא בהארץ
"שיינע" היא מסעדה ברוכה שנותנת נוק אאוט לתרבות הריאליטי המצולחתת
"שיינע" היא מסעדה שהעיצוב שלה מפתה אותך להיכנס, וכל השאר בה גורם לך לשמוח שנכנסת...
קרא בהארץ
"סושי זושי": למה לקרוא לזה יפני אם זה אוכל פולני?
מתחשק לכם רול בטעם בלינצ'ס? אם כן, תכירו: "סושי זושי", מסעדה שמתעקשת להגיש, אפעס, אוכל פולני בעטיפה יפנית...
קרא בהארץ
לדוחול ספדי מגיע הרבה יותר מאשר להיות השף של "מסחה"
עם עיצוב מוזר במיוחד והמולה של פסטיגל, "מסחה" שבכפר תבור מספקת לסועדים חוויה של תיאטרון אבסורד. לשף דוחול ספדי מגיע הרבה יותר מזה...
קרא בהארץ
לתל אביב יש, סוף סוף, מסעדת עלית אמיתית חדשה. עם מטבח ישראלי, כן, מה ששמעתם
"אנימאר", המסעדה החדשה של השף הלל תווקולי, מצליחה לשלב באופן מופלא את טעמי מאה הגלויות, ואלף הקהילות וחומרי המקום והגעגועים. אז כן, יש מטבח ישראלי, ועכשיו אפילו יש לו סוף סוף מסעדת עלית חדשה משלו...
קרא בהארץ
האם L28 מנצלת את רגע התהילה הטלוויזיוני של נאיפא מולא?
ב־L28 מבטיחים שהשפית החדשה, בוגרת הריאליטי נאיפה מולא, מביאה איתה מטבח שאמי עילי. בינתיים, כדי לקבל הוכחה, צריך לחכות עד למנות האחרונות...
קרא בהארץ
ליאת שהין מ"סאפה" מאוהבת במטבח שלה וזה ניכר בכל מנה. זה גם מידבק
כדי לעשות צדק עם האוכל השאמי שמוגש ב"סָאפֶה", צריך רגישות של משורר. או לפחות היכרות עם ערגת-קובה...
קרא בהארץ
אז איך המסעדה ההיפסטרית הערבית הראשונה בישראל?
"לונה", המסעדה ההיפסטרית הערבית הראשונה בארץ, סובלת מכל תחלואי המסעדות ההיפסטריות, בלי שתהיה לה אפילו אחת ממעלות המסעדות הערביות...
קרא בהארץ
"קורדרו": לאכול כמו שצריך, ועל הדרך גם להירגע
"קורדרו" שבמרכז סוזן דלל לא רק אמיצה דיה להציע בעת הזאת אוכל מורכב, מעניין וטעים, כזה שלא מטפטף מהפיתה. היא גם מקום נינוח על גבול התרפיה...
קרא בהארץ
"ליבירה": ושוב חיפה מוכיחה שבשביל לאכול טוב צריך לנסוע אליה
ל"ליבירה" החיפאית, שצמחה סביב מבשלת בירה, יש איכות אחת שכמעט נשכחה בעידן הצִלחוּת: הכל בה טעים. מי צריך יותר?...
קרא בהארץ
ב"קיטו קאטו" החדשה יש הפתעה: יש פה קצת יותר יפניות מהמקובל
"קיטו קאט" העלתה מנחה לטעם הישראלי בדמות סושי גדולים וגסים. אבל חוץ מזה, למרבה השמחה, היא יפנית כהלכתה...
קרא בהארץ
מפת הדרכים איך מוצאים את המסעדות שהמקומיים אוכלים בהן? באתונה התשובה ברורה
כולם רוצים ליהנות מאוכל מקומי בלי לפגוש תיירים אחרים. מה עושים עם המלכוד הזה? אוכלים במסעדת Vezené באתונה, כמובן...
קרא בהארץ
אז טריפ אדוויזור בחר מסעדת מלון כשרה למס' 1 בתל אביב. זה מפתיע מישהו?
"ווסט סייד" שבמלון רויאל ביץ' דורגה ראשונה בטריפ אדוויזור. אז מה אם היא מסעדת מלון כשרה קצת גרועה מהרגיל?...
קרא בהארץ
הלו, זו תוכנית ריאליטי או מסעדה?
ב"סלאס" החדשה מוכיח אור גינסברג שיש לו כשרון גדול. הוא רק צריך להחליט אם הוא רוצה לבשל, או להמשיך למחזר סיפורים של פליט ריאליטי...
קרא בהארץ
המסעדה החיפאית הצפופה שהתגלתה בה מנה נדירה
ב"ששון בר" החיפאית הכל קרוב מדי: תא השירותים לטאבון, שולחן לשכנו, יד או רגל של מלצר לטורסו שלכם. אה־מה־מה, יש שם כמה מנות טובות ועוד אחת שהיא יצירת מופת...
קרא בהארץ
הבשר במסעדה הזאת מעורר געגועים למילואים: שם הוא היה יותר טוב
הסינטה הנוראית, הקרה, הצמיגה והתפלה היתה נתח הבשר הטוב בארוחה ב"מיט קיטצ'ן" התל אביבית. איך כותבים ביקורת על מסעדה שהיא מתחת לכל ביקורת?...
קרא בהארץ
מפת הדרכים למה לעזאזל אי אפשר למצוא בעיר הזאת קפה שאין לו טעם של בנזין?
משקה מסורתי בטעם מפוקפק במיוחד או מקום היפסטרי שיהפוך אותך לזומבי גזר משוכפל? אלה האופציות שמציעה מדריד...
קרא בהארץ
אם "סי ים" היתה זולה בתאילנד - אפשר היה לחיות איתה בשלום
"סי ים" מנפנפת בשף רועי סופר ("הרכיב את התפריט"), מציעה להתגנדר ("רצוי להגיע בעקבים ולבוש ערב") ומבטיחה "קולינריה איכותית". ומכל ההבטחות האלה מתקבלת מסעדה תאילנדית בקניון...
קרא בהארץ
בסוף המסדרון יש מסעדה שלא תרצו לפספס
"ג'ורג' אנד ג'ון" היא הזדמנות נדירה לחוות אוכל מורכב, מקורי ובוגר. אז למה, לעזאזל, לדחוף אותה לפרוזדור בלובי של מלון?...
קרא בהארץ
מפת הדרכים זו פרודיה אכזרית על היפסטרים, או מסעדה מופלאה?
"רטרובוטגה" במרכז רומא נראית ומתנהגת כמו המסעדות שבעליהן גילו שהרבה יותר קל לטפח זקן מאשר לתקן תיבול. אבל האוכל שמוגש בה הוא סיפור אחר לגמרי...
קרא בהארץ
למרות שעמוס גוטמן כבר לא יישב שם לאכול, "בר 51" מספקת חוויה מופלאה
ב"בר 51" החדש ברחוב הירקון בתל אביב הכל מתחבר. מושיקו גמליאלי ודנה ירזין הצליחו ליצור כאן מקום מהסרטים, עם תפריט בר מתעתע בקלילותו ומנת פסטה שעוד תהפוך למיתולוגית...
קרא בהארץ
היה ערב לגמרי לא רע ב"פר דרייר". אם לא מביאים בחשבון את האוכל
בכל מה שקשור באווירה ובווייב, "פר דרייר" מספקת לסועדיה ערב משוחרר ונעים לגמרי. רק שגם האוכל בה משוחרר, וכל מנה מחליטה בעצמה אם היא רוצה להיות טובה...
קרא בהארץ
האוכל ב"נומי" הוא לקולינריה בערך מה שחנוכיות יעקב אגם הן לאמנות
המנות ב"נומי" הכשרה שבמלון דיוויד אינטרקונטיננטל נראות ממש כמו מנות שף, ולא במקרה. השף הוא יורם ניצן מ"מול־ים" המנוחה. אלא שהן מרתקות כמו הבה נגילה במעלית...
קרא בהארץ
אלחנן: אל תגיעו למסעדה הזאת בלי דובון, סכו"ם ומגבונים לחים
מילא הקור ב"אלחנן", השירות הנזפני והתמחור של פרוסת לחם אחת ב-58 שקל - אבל למה להתנקש במנות?...
קרא בהארץ
המסעדה הזאת כל כך משעממת. בואו פשוט נדבר על משהו אחר
"סקוטי ופאץ'" מעוררת תחושה של מסע בזמן לסוף שנות השמונים, מקסימום תחילת שנות התשעים, של המאה הקודמת...
קרא בהארץ
עם מנה אחת טובה, מנה אחת גרועה, הממוצע של "לירי לאונג'" מרשפון הוא כמעט בינוני
מנה אחת גרועה, שהולידה היפותזה מדעית מעניינת בנוגע לאורחות חייו של דג המוסר במימי הים התיכון בישראל, ממחישה יותר מכל את הבעיה של "לירי לאונג'" שברשפון: כשמכוונים לבינוני, קל לפספס כלפי מטה...
קרא בהארץ
ב"פאן קון מנטקה" הרגע המהנה ביותר היה זה שבו הלכנו הביתה
אוהבים אוכל חלש בטעמים חזקים, מנות זערוריות במחירים גבוהים, אסתטיקה של שיירים בצלחת? "פאן קון מנטקה" היא המסעדה בשבילכם...
קרא בהארץ
אחת האיטלקיות הכי טובות בארץ מסתתרת במקום לא צפוי
בניצוחו של השף עידו פיינר, "רוברטה וינצ'י" שבכרכור נהפכה לאחת מארבע־חמש המסעדות האיטלקיות השוות בישראל...
קרא בהארץ
"מן טן טן": ראמן טוב זה לא מספיק
אמנם הראמן ב"מן טן טן" היפנית מצוין, אבל התפריט המפוזר, השירות האנמי ושלל מנות מרירות מעוררים את החשש שמה שידענו על מסעדות כבר אינו תקף...
קרא בהארץ
"בבי": הביסטרו שאין בו שום דבר מיוחד. ובכל זאת הוא כל כך מיוחד
לביסטרו התל־אביבי "בבי" אין שם מבריק, גם לא צִלחוּת תואם־אינסטוש. אבל מי שנמצא שם במטבח – יודע לבשל. היש סיבה טובה מזו לאנחת רווחה?...
קרא בהארץ
נאיה: זו מסעדה או אסון אקולוגי?
בשר במרקם של בר'לה שבחיים לא ייצא החוצה, מנה שהצליחה להיות תפלה ומלוחה מדי בו בזמן ואחת שהזכירה מדוזה מופשרת היו רק חלק מהחוויה ב"נאיה". 2019 לא היתה יכולה להתחיל נמוך יותר...
קרא בהארץ
הזמנתם טרטר? קבלו טוסט עם סלט: ב"קומו" הכשרה מזלזלים בתפריט
ב"קומו" הכשרה שומרים באדיקות על עיקרון אחד: הסועדים יודעים מה הם מזמינים, אבל לא יודעים מה יגיע. וכשסוף סוף מתגלה התאמה בין התפריט למנה, ובכן, זה לא לגמרי משפר את המצב...
קרא בהארץ
אחרי הסילו והשלוליות בקיבוץ חצור יש מסעדה מפתיעה באיכותה
הסיפור של "ביסטרוק" בקיבוץ חצור עמוס בקלישאות, מ"השף שחזר למשק" ועד ל"חומרי הגלם המקומיים". אבל מאחורי הבנאליה הזאת מסתתרת מסעדה טובה מאוד...
קרא בהארץ
המסעדה המעולה שמוכיחה כמה טוב להיות עשיר
האוכל, השירות והעיצוב ב"L28", המסעדה החדשה של האחים ירזין, יוצרים תחושה של להיות במקום הנכון בזמן הנכון...
קרא בהארץ
הטופו משעמם? "טופו אן" בבנימינה תזכיר לכם שלדעה הקדומה הזאת אין בסיס
לא סתם נקראת היפנית בבנימינה "טופו אן". אם תזמינו בה מנות טופו, תגלו עולם חדש מופלא (או בעצם עתיק ממש). רק ששאר התפריט לא עומד באותם קריטריונים...
קרא בהארץ
מפת הדרכים השף ג'ובאני פסריני זנח את התקינות הפוליטית, והסועדים שלו הרוויחו בגדול
ב"פסריני" הפריזאית יש שילוב מדויק ומזהיר בין כבדות ה"קוצ'ינה פוברה" לקלילות של אמנות המטבח הצרפתית. מה שאין, בדיוק בגלל השילוב הזה, זו אתיקת מזון צדקנית...
קרא בהארץ
לא ברור מה יותר גרוע במסעדה הזאת - הריח, הטעם או החשבון
אם תמיד חלמתם להיכלא בתוך קפסולת ריח של גן סאקר ביום העצמאות ולשלם על זה הון – "המקדש" בקניון בכפר סבא הוא המקום בשבילכם...
קרא בהארץ
החדשה של שיראל ברגר היא מסעדה טבעונית מצוינת. וגם מסעדה מצוינת
המסעדה החדשה של שיראל ברגר היא לא מסעדה טבעונית מצוינת אלא מסעדה מצוינת. נקודה. עם זאת, גם במצוינות יש מקום לשיפור...
קרא בהארץ
מתברר שיש בישול עילי בארץ, והוא נמצא בירושלים, במסעדה החדשה של אנשי "מחניודה"
ב"דקל" הירושלמית יש מטבח עילי ששורשיו נעוצים עמוק עמוק ב"מחניודה". אבל אצלה לא רוקדים על השולחנות, אלא קופצים עוד מדרגה...
קרא בהארץ
שגיא כהן מצא את המסעדה האיטלקית הטובה שכולם מחפשים. בארץ
מסעדת "לה טרה פרומסה" בקיבוץ גת היא המסעדה האיטלקית הטובה ביותר בארץ שעדיין לא שמעתם עליה ובה בעת גם מסעדה קוצ'ינית נפלאה. עושים בה בשמחה אוכל מצוין, מחומרי גלם טובים מאוד, עם המשפחה ועבור המשפחה...
קרא בהארץ
"איגרא רמא" לא זקוקה ל"קונספט". היא פשוט טובה
את המהות, האיכות והמצוינות של "איגרא רמא" אפשר לסכם במלה אחת: "גלם". בהתחשב במצב הכללי בענף, זו חדשנות מרגשת...
קרא בהארץ
"רוטנברג" שליד קיבוץ גשר היא מסעדה מתמיהה
ביקור ב"רוטנברג" שליד קיבוץ גשר הוא לא רק אכזבה קולינרית ברובו, הוא גם צפייה במפגן חובבנות שירותי. מצד שני, אפשר לצאת משם עם ריבת פלפלים משובחת...
קרא בהארץ
גם כששגב משה פותח בר קוקטיילים יפני, יש לזה טעם של שגב משה
הסושי הגיע עם שברי תפוצ'יפס, הפונזו התחפש לסירופ מייפל, את הדגים היה אפשר להחליף בקלות ביריעות סינתטיות מקינואה, ורק קינוח בנעל היה חסר. מה קורה כששגב משה פותח בר קוקטיילים יפני...
קרא בהארץ
המסעדה הזאת היא בין מחדל לאסון
הצלחת של הטונה הקרה נראתה כמו ג'ירפה שהתאפרה עם אקונומיקה, התמנון האומלל הזכיר בוטנים מסוכרים מיום העצמאות. למה להשתיל מסעדת-ועדי-עובדים כמו "דון קמילו" בלב מלון נפלא כמו ג'אפה?...
קרא בהארץ
"בושוויק" הוא בכלל לא מסעדה, הוא בר, אבל איזו מסעדה טובה שהוא
"בושוויק" הוא לא מסעדה, הוא בר של מלון שכדי לאכול בו צריך לפעמים להמתין בלובי של מלון. ואתם יודעים מה? איכות החוויה והאוכל בו מצדיקה אפילו את זה...
קרא בהארץ
ל"סיקיליה" יש מזל אחד: הטיילת ביפו משכיחה אכזבות קולינריות
עם שירות יעיל, תמחור נעים ותפריט נדיב שרוב רובו משאיר טעם רע, "סיקיליה" שעל קו המים ביפו היא מלכודת תיירים למקומיים. מזל שבחוץ מחכה ערב קיץ בטיילת...
קרא בהארץ
ב"קפה נורדוי" הגיעו למסקנה שאפשר לוותר על האוכל
איך עושים שיירינג לשמונה ענבים ו־4 כפות נוזל? מה עושים כשהסכין עבה יותר מהבריוש שהוא אמור לחתוך? וכיצד מחלקים ננו־לוקוס לשתיים? ב"קפה נורדוי" מאמינים שפחות (כמות, איכות) זה יותר (כסף)...
קרא בהארץ
"לוקס" מעוררת תקווה שבסוף האיכות תנצח אפילו בתחום המסעדנות
כמו רוב המסעדות בעת הזאת, גם "לוקס" החיפאית היא מסעדת אווירה שלא מעזה לצאת מהקווים. אז למה בכל זאת יוצאים ממנה אפופי אופטימיות?...
קרא בהארץ
מה עושים אויסטרס מפולין ב"מר & קו" היפואית?
"מר & קו" החדשה ביפו מסמלת נטייה עכשווית מתמיהה: ככל שיש לנו פחות דגים, כך יש לנו יותר מסעדות דגים...
קרא בהארץ
קפה פופולר: נעים, טעים, אז מה חסר?
מי שאהב את "אדורה", יאהב גם את הכתובת הנוכחית של השף אבי ביטון: "קפה פופולר". המקום נעים, האוכל טוב בתכלית, אבל מה – קצת בנאלי...
קרא בהארץ
מפת הדרכים ברוקולי רומאנסקו מהשוק הכי לוהט של רומא כבר אכלתם?
"נשוך ולך" — "מורדי א ואי" באיטלקית — הוא שמו של דוכן חדש עם אוכל מאוד ישן: בשוק של טסטאצ'ו ברומא מוצעות, בתוך פאניני פריכים ורכים ובזול, מנות נהדרות שכבר כמעט נעלמו מהמטבח המקומי...
קרא בהארץ
לבקר ב"דיסקו טוקיו" זה קצת כמו לצפות ב"ווסטוורלד"
המנה הראשונה ב"דיסקו טוקיו" מכניסה מכת שוטו לחיך, במנה אחרת המליחות פוצעת, ועוד אחת נטרפת חיים על ידי רטבים. ככה זה כשמנסים להסתיר את דלות החומר מאחורי אלימות...
קרא בהארץ
ב"הקרקס" משחקים במסעדה, ומי פה מקורקס?
הטוסט היה שרוף, המלצרית חשבה ששרימפסים לעולם מגיעים רק קפואים, ואלה רק שני סימנים לכך ש"הקרקס", מסעדה חדשה בדרום תל אביב, בחרה לעצמה שם שאין הולם ממנו...
קרא בהארץ
המסעדה הזאת כל כך טובה ששגיא כהן לא רצה לכתוב עליה
איכויות מפתיעות, מקום יוצא דופן, חוויית אוכל שונה. תענוג. רק ש"בית קנדינוף" תישאר כמו שהיא...
קרא בהארץ
המסעדה הירושלמית שיכולה לנחם קצת את מי שמיואש מממשלת הימין-דתיים
מסעדת הבשרים הכשרה "הארווי'ס" לא מביאה איתה בשורה. אבל ייתכן שקהל הבית שלה – דווקא כן...
קרא בהארץ
"דיאנא" מסעדה לא רעה, אבל משעממת
"דיאנא" הנצרתית היא עדיין מסעדה לא רעה. רק שזה הרבה פחות ממה שמצפים משף שממשיכיו בני הדור החדש מדברים עליו בהערכה הגובלת בסגידה...
קרא בהארץ
אתם זורמים? אם לא - יש סיכוי שתסבלו ב"פיפי'ז"
המפיות היו מוכתמות, הסכו"ם סודר רגע אחרי שהמלצרית ליטפה כלב מזדמן, והאוכל – נו טוב. "פיפי'ז", אסיאתית קטנה בשוק לוינסקי, מוציאה שם רע לאותנטיות ולשאנטי...
קרא בהארץ
אייל שני, למה אתה חייב להכין גפילטע כמו קוזק?
"מלכה" הכשרה, החדשה של אייל שני, מאפשרת לשומרי מצוות להבין סוף סוף איזה טעם יש למלים של השף המתפייט...
קרא בהארץ
"אולה" ולא להתראות: למה מבקר המסעדות לא יחזור ל"הולה"
ההתנהלות הזכירה תחנת רכבת בשעת השיא והאוכל היה מבורדק לא פחות: הארוחה ב"הולה", שבחזיתה השף עתיר הזכויות ויקטור גלוגר, היתה מפגן של כל מה שיכול להיות גרוע...
קרא בהארץ
מפת הדרכים כשאתם מגיעים ללונדון, אל תחמיצו את המסעדה הזאת
הגעגועים לגעגועים לאימפריה הבריטית הולידו את "ג'ימחאנה" הלונדונית, אחת המסעדות ההודיות הטובות, המקוריות והמלוטשות ביותר שפועלות היום באירופה...
קרא בהארץ
הכי חשוב ב"קפיטריה" זה לא לשכוח לצלם את המנות
לשאול אם האוכל ב"קפיטריה" החדשה בקניון גינדי טעים זה בערך כמו לשאול אם הקניון רוקד יפה או אם הסוס המלאכותי אוהב בראהמס...
קרא בהארץ
ניסיתם כבר צביבלקוכן? ל"קישן" יש אחד מצוין
עם הצביבלקוכן, השניצל, הנקניקייה והקייזרשמרן שלה, "קישן" שבקיבוץ גבעת חיים איחוד היא מסעדת אמצע דרך נעימה, אפילו לא רעה. מה שנדרש עכשיו זה עוד מאמץ קטן...
קרא בהארץ
מונאר: סוף סוף שגיא כהן מצא הודית כלבבו
מכל ההודיות הצמחוניות שפועלות כאן כרגע, "מונאר" היא זו שמיטיבה להזכיר - גם אם לא לשחזר, וטוב שכך - את החוויה של אוכל הודי כהלכתו...
קרא בהארץ
הסטייק הכי יקר בארץ שווה את המחיר?
סטייק האנטרקוט המצוין של "מו ומו" הוא השריד היחיד למסעדה הטובה והנדיבה מפעם. זה בטח לא מצדיק מחיר של 306 שקל. כן, מה ששמעתם...
קרא בהארץ
מפת הדרכים המסעדה הפריזאית שתגשים לכם את חלום-המסעדה-הפריזאית-המשובחת
עם מטבח פשוט ומעט טריקים, "קלאמאטו" הפריזאית היא החלום של כל חובב אוכל. להבדיל מהמסעדה האם שלה, "ספטים" של השף רטראן גרבו, היא אפילו חלום־ניתן־להגשמה...
קרא בהארץ
רשטא: למטבח הערבי העכשווי נולד כוכב חדש
עם אוכל מסורתי נהדר, איכויות של שף, וריחות של ירקות שהרגע יצאו מהאדמה, "רשטא" שבכפר עין רפא היא מסעדה שסוטה מדרך המלך של הבישול הערבי העכשווי ומצדיקה, אפילו מחייבת, סטייה מהכביש לירושלים...
קרא בהארץ
זה שרימפס או סוכריות טופי? "צ'אנג בה", התאילנדית מחיפה, מאכזבת
"צ'אנג בה" החיפאית מגדירה עצמה מסעדה תאילנדית, אבל עם חומרי גלם כאלה אין לה ברירה אלא להיות בינונית...
קרא בהארץ
מבחינת מסעדנות, "שאלוט" היא מסעדה נהדרת. מבחינת אוכל, ירחם השם
בכל הקשור לשירות, תשומת לב, התנהלות, וכן, גם איכות הבישול, "שאלוט" היא יופי של מקום. העניין הוא שבאים לאכול שם, וכאן הסיפור כבר אחר...
קרא בהארץ
המסעדה שהטיסה את שגיא כהן לגן עדן
מסעדת "רולא", שתפריטה מבוסס על המטבח השאמי, מטבחה של סוריה הגדולה, היא אחת מאותם מוסדות נדירים שגורמים לך להאמין, ולו לרגע, שבסופו של דבר בכל זאת יהיה פה טוב...
קרא בהארץ
בכמה שינויים, מסעדת "יריחו" יכולה להפוך לאחד מנאות המדבר החביבים של הקיץ
"יריחו" שביפו היא מסעדה נעימה עם שף שמפגין יד טובה ובטוחה. עכשיו רק צריך שהוא ייפטר מהקלישאות ויחדד את הכישרון הטבעי...
קרא בהארץ
המהפכה של "ג'וז ולוז"
ב"ג'וז ולוז" לא מניחים דברים על דברים, מקשטים בפרחים וקוראים לזה "מטבח עכשווי", אלא ממש מבשלים. וזה רק אחד הדברים שהופכים אותה למסעדה נדירה באיכותה...
קרא בהארץ
המסעדה שגרמה לשגיא כהן לפחד מאוכל
מנה שיחסית אליה אנשובי זה קרמבו. נקניקיות ששום ערפד לא יתקרב אליך שנים אחרי שאכלת אותן. ואלה לא הדברים המצמררים ביותר ב"שסטל" שברעננה...
קרא בהארץ
קצת פחות מאמצים להיות תל אביבית יהפכו את "אל מרסה" למסעדה טובה יותר
ב"אל מרסה" העכואית השקיעו הרבה מאמצים וכוונות טובות, כדי להיראות כמו מסעדה תל אביבית אקסטרה. אבל עוד לא מאוחר לחזור הביתה...
קרא בהארץ
"טשרניחובסקי 6" היא אחת המסעדות הטובות ביותר בתל אביב כרגע
מתבשיל הדייגים הפורטוגלי ועד הקינוח נטול הפרעות הקשב - שגיא כהן לא מצא שום דבר רע להגיד על טשרניחובסקי 6...
קרא בהארץ
"ק־פה האנוי" היא עוד מ־סעדה עם עודף יומרות
ממזוזת הענק שמזכירה דוב קוטב ממוסמר, דרך העיצוב שמעורר תחושה של אמצע שיפוץ, ועד התפריט הווייטנאמי שמתגלה כסלמון/שיפודי פרגית בטעמים – "ק־פה האנוי" היא עוד מסעדה של פרטנזיות (אם כי הפעם כשרה). מזל שהמנות האחרונות השאירו טעם טוב...
קרא בהארץ
בשירותים של המסעדה הזאת כדאי לבקר יותר מפעם אחת
"ריפאבליק" בהוד השרון מצטרפת לגל המסעדות שמספקות יותר הסחת דעת ופחות חוויה קולינרית טובה. אז למה בכל זאת היא מן הפחות מקוממות שביניהן?...
קרא בהארץ
כשהמסעדה מצטלמת נפלא, מה זה כבר משנה שהאוכל הוא פארודיה על בנאליות
זו לא בושה להיות בית קפה. מסעדת "פּומו" היא דוגמה לטינדריזציה הגורפת של מסעדות ישראל...
קרא בהארץ
אם מסעדה נקראת אמאמה, היא פשוט, ובאמת, רק אה-מה-מה
מסך ענק שמקרין לפרקים את המלה Ben Zona, די־ג'יי שמנגן מוזיקת מעליות, ניחוח קל של שמן שרוף, ומנות שמכוסות בזלזלי אפונה ומזלזלות בחוש הטעם. פלא שקוראים למסעדה "אמאמה"?...
קרא בהארץ
זו ארוחה במסעדה או אזכרה לאנשי "השומר"?
מידת המוצקות של בשר הדג שהוגש ב"שלו ביער" עוררה חשד שמקורו בים תטיס הקדום. למסעדה שבטבעון יש עבר מפואר – והווה עצוב...
קרא בהארץ
נמצאה מסעדה טבעונית טובה שלא מנסה לכפות על הירקות להתחפש לבשר
"באנה" היא מסעדה טבעונית, צבעונית ודינמית שלא מנסה לכפות על הירקות להתחפש לבשר, אלא מאמינה שיש להם מה להציע בזכות עצמם. התוצאה משביעת רצון - וגם את הקיבה...
קרא בהארץ
המעדנייה מוצלחת, המסעדה - קצת פחות. ביקור מאכזב ב"חוות צוק"
קבלת הפנים מרנינה, חומרי הגלם טובים והשירות נעים. אז למה הסועד ב"חוות צוק" עלול לצאת בתחושה שניקנקו אותו?...
קרא בהארץ
"אמריקה" זה לא רק מטבח טוב, זו דרך ארץ
מהמפגש הראשוני עם המלצרית, דרך המנות, ועד פרק הזמן שבין החשבון ליציאה – "אמריקה" מציעה ערב שכל־כולו נורא נחמד. וזה הרבה יותר ממה שזה נשמע...
קרא בהארץ
במסעדה החדשה של אהרוני מתחשק להגיד (ר)אמן!
בניגוד לדעה המקובלת, ראמן זה לא מתכון, זו גישה. והגישה של ישראל אהרוני היא כל כך יצירתית, שאין ברירה אלא להתרכז ולהעריך את "הירו", מסעדת הראמן החדשה שלו...
קרא בהארץ
A23 מוכיחה שגם בינוניות יכולה להיות לפעמים נעימה מאוד
A23, מסעדת מלון חדשה בדיזנגוף־פינת־ארלוזורוב, לא חורגת מרף הבינוניות. ובכל זאת ביקור בה התגלה כחוויה נעימה ולא מובנת מאליה...
קרא בהארץ
המסעדה הזאת היא אסון
"סוד האושר הוא להסתפק במה שאין", נכתב על אחד הדפים שעליהם מוגשות המנות ב"מריפוסה". בדבר אחד אי אפשר לבוא בטענות למסעדה הזאת: אצלה פתגמים זה לא סתם מלים ריקות, היא באמת מתכוונת לזה שתסתפקו במה שאין...
קרא בהארץ
למה כל האנשים האלה עומדים בתור ל"סוסו אנד סאנס"
מסעדות ישראליות מתקשות בדרך כלל להתאים אווירה לאוכל. ב"סוסו אנד סאנס" של השף עומר מילר הלקוח קובע גם את האווירה וגם מה הוא יאכל. זה כנראה מה שגורם לאנשים לחכות לא מעט זמן לקציצת בשר טחון...
קרא בהארץ
התגלתה מסעדה יפנית לא נובו-רישית בתל אביב
"אוקינאווה לבונטין" היא מסעדה עדינה, נעימה וטעימה - ומצליחה להימנע מהאגרסיביות שמאפיינת את האסיאתיות בארץ...
קרא בהארץ
ב"אברטו" בגדרה הטעמים הולכים מכות בצלחת
ב"אברטו", איטלקית חדשה בגדרה, העיצוב יפה ומאופק ביסודו, אבל המנות בדיוק להיפך. זאת אומרת, בכל אחת מהן יש המוני טעמים שנאבקים זה בזה, ומפסידים...
קרא בהארץ
נס בירושלים: מסעדה כשרה ומופלאה שלא דומה לשום דבר שהכרתם
מרקמים ושילובים מופרכים שמצליחים להתגבש בדרך פלא, מנה אמריקאית שהיו עומדים בשבילה בתור גם בקליפורניה, ומדיניות שאוסרת על טיפים. שגיא כהן ביקר ב"קרייב"...
קרא בהארץ
כמה דברים שהמסעדנים הצעירים של "אחוזת בית 3" עוד צריכים ללמוד
ב"אחוזת בית 3" יש יכולת בישול, רצון טוב ונכונות אמיתית לארח. אבל, איך נאמר, צריך יותר מזה כדי שבר פסטה יקרא לעצמו מסעדה...
קרא בהארץ
כבר 20 שנה ש"לימוזין" לא מאבדת גובה. איך היא עושה את זה
לא סתם "לימוזין" היא כבר שנים אחת מקומץ מסעדות בשר ישראליות ברמה עולמית. לפני שבכלל טעמתם ולו נגיסה מסטייק לימוזין שלה - כרגע המועמד המוביל לתואר הסטייק הטוב בישראל - כבר חוויתם חוויה נדירה: מסעדה...
קרא בהארץ