מסעדת תריסר (Treysar)
השף ענר בן רפאל פורמן ממסעדת תריסר ממשיך בהצלחה את הקו שאפיין אותו במסעדותיו הקודמות, מטבח מקומי ועונתי שממצה את המירב מחומרי הגלם....
קרא בבלוג
קפה 38 (Café 38) – מקום שכונתי אבל לא "שכונה"
קפה 38 אינו בית קפה טיפוסי. הוא נמצא בפינה קטנה במרכז תל אביב ומספק מקום בילוי נעים וטעים במשך כל שעות היום....
קרא בבלוג
שיינע (Sheine) בצנטרום של הפיילה
ביקור נוסף בשיינע. בצד החיובי של הערב ניתן לציין את השירות המוקפד וחומרי הגלם הטובים. בצד הפחות חיובי בחלק מהמקרים המחיר נראה לי גבוה מידי....
קרא בבלוג
סנטי (Santi) החדשה שואפת להציע חוויה אחרת
סנטי של השף גיא אריש הגיחה לחיינו בסערה. במקום נתקלנו באווירה טובה, שירות מוצלח ומנות עמוסות באוממי לצד תפריט יין רציני....
קרא בבלוג
ארטל פורמאל Artel Formal
הביקור ב-ארטל פורמאל החדשה ברחוב שוקן האפרורי בדרום תל אביב היה מפתיע לטובה. אווירה נעימה, שירות טוב ומנות עדינות במראה מחוספס....
קרא בבלוג
רודי (RooDi) – ארוחה עם פנורמה בתל אביב
רודי (RooDi) על גג מלון "מאייר האוס" בת"א הוא מקום בילוי נעים המשלב נוף אורבני וחוויה קולינרית טובה....
קרא בבלוג
קלבריה (Calabria) – טרטוריה ישראלית בהשראת דרום איטליה
קלבריה של בנצי ארבל היא טרטוריה חדשה באזור קינג ג'ורג' בת"א המתעורר קולינרית. היא מציעה "מטבח עניים" מדרום איטליה במחירים מתונים ....
קרא בבלוג
מאנטה ריי – Manta Ray
מסעדת החוף מאנטה ריי פועלת כחצי יובל במיקום מוצלח על חוף ימה של תל אביב. בערב ביקורנו בלטו האווירה, השירות וגודל המנות....
קרא בבלוג
הים הסיני (Hayam Hasini)
מסעדת הים הסיני הקיימת מזה שנות דור זוכה בעת האחרונה לעדנה. ניתן למצוא בתפריטה מגוון מנות שחלקן לא שגרתיות ואף מאתגרות....
קרא בבלוג
פסטה מיה (Pasta Mia)
המסעדה האיטלקית פסטה מיה בת"א הקיימת 25 שנה ממשיכה בדרכה כמעט ללא שינוי. מה שהיה בזמנו חדשני ומיוחד איבד הרבה מקיסמו....
קרא בבלוג
יפו (יפן) תל אביב
שיתוף פעולה בין השף חיים כהן לבין הסושי שף מידן סיבון הניב ארוחת קונספט שהתקיימה במסעדת יפו תל אביב ובה הוגשו מנות שחיברו בין המזרח התיכון למזרח הרחוק....
קרא בבלוג
טוליפ (Tulip) קפה מסעדה הונגרית
מסעדת טוליפ ההונגרית פועלת בתל אביב כבר 13 שנה. המסעדה המלאה במועד ביקורי יכולה להעיד שגם בעת הזו לא נס לחם של מסעדות מהסוג הזה....
קרא בבלוג
קפה פופולר – Café Popular
הביסטרו של קפה פופולר ממשיך להיות מקום אוכל נעים, טעים ומתגמל. בהשוואה לעבר, הקו הקולינרי כיום שם יותר דגש על פרשנות מודרנית ומקומית של המטבח הצפון אפריקאי....
קרא בבלוג
מסעדת ויקינג Viki King
מסעדת ויקינג הוותיקה שוכנת בתחילת רחוב בן יהודה בתל אביב המסעדה מציעה תפריט המושפע ממאכלי המדינות של ברית המועצות לשעבר שנעשה ביד מיומנת....
קרא בבלוג
השיבה ל-בית קנדינוף (Beit Kandinof)
החבר'ה בבית קנדינוף ביפו שתלו גינת ירק קהילתית ועברו לתפריט המדגיש את רעיון "מהחווה לצלחת". ערב ביקורנו היה מוצלח וטעים....
קרא בבלוג
ביקור חוזר ב-וייס (Weiss)
מסעדת וייס השוכנת באחד המבנים ההיסטוריים החשובים של תל אביב ביססה במהלך השנה החולפת את מעמדה כמסעדת שף מעניינת ויצירתית....
קרא בבלוג
היבה – HIBA
מסעדת היבה החדשה של השף יוסי שטרית מציעה ארוחת טעימות מרובת גירויים. ניכר שההשקעה במסעדה ובמרכיבי החוויה הייתה לא מבוטלת. עם זאת לא הכול היה מושלם בערב ביקורי. מקווה שאלה הם רק חבלי לידה....
קרא בבלוג
בר יין ג'וס (Jus)
בעקבות הקורונה מסעדת שחקי שחקי הפכה לבר היין ג'וס. המקום מציע מטבח שרובו ארטיזנלי לצד תפריטי יין עמוסים. מעניין אם בדרכם הייחודית יצליחו אנשי ג'וס להפוך אותו למקום שלא יהיה רק חלק מטרנד חולף....
קרא בבלוג
קפה אסיף
קפה אסיף הוא בית קפה משודרג המציע מקבץ מנות המזוהות עם התרבות המקומית. מצד אחד ההשפעות הרבות המתבטאות בתפריט אינן ממש לכידות, מן הצד השני מוקרנת חמימות ביתית....
קרא בבלוג
דפי (Depi)
בגסטרו בר דפי (Depi) לא מנסים לשנות סדרי בראשית אלא נצמדים למוכר ולידוע ועושים זאת בצורה מיטבית. האוכל הקטן, הקצב האיטי והקלילות שאפיינו את המקום במועד ביקורי כבשו אותי....
קרא בבלוג
דריה (darya) – אקזוטיקה בחמישה כוכבים
מסעדת דריה במלון הילטון בתל אביב הולכת בדרך המשי. השף הלל תווקולי מתמודד בהצלחה גם עם הסביבה השמרנית שבמלון וגם עם חוקי הכשרות....
קרא בבלוג
פישבון (Fishbone)
ב-פישבון בפינת הרחובות דיזנגוף-נורדאו בת"א מציעים חוויה בהשראה יפנית. מחירי עסקת ה- Happy Hour משתלמים ביותר, אם כי כדאי לבדוק מראש מה נכלל ומה לא כדי להימנע "מהפתעות" ....
קרא בבלוג
a של יובל בן נריה
מסעדת a החדשה של יובל בן נריה מציבה רף גבוה מאד במסעדנות המקומית. התפריט שלה מקורי, מושקע עם שילובים בלתי שגרתיים. עם זאת ביצועי חלק מהמנות נוטים לעומס מרכיבים ולכבדות. אם היו מצליחים להקליל ולתת להן מימד רענן יותר החוויה הייתה מושלמת....
קרא בבלוג
תמנע בתל אביב (Timna TLV)
מסעדת תמנע של השף ניר מסיקה מציעה ארוחת טעימות. השף מזמין את הסועד ללוות אותו במסע הרפתקני ואסתטי בעולמותיו. מבחינתי כמלווה, המסע הקולינרי היה מוצלח יותר אם המסלול היה מובן יותר והייתי יכול לחבר את התחנות....
קרא בבלוג
ארוחת דים סאם ב- לאי פו (Lai Fu) החדשה
לאי פו היא מסעדה אסייתית קטנה ברחוב בוגרשוב בת"א אותנו עניין במיוחד תפריט הדים סאם שלהם. לא התאכזבנו....
קרא בבלוג
מסעדת צ'נה (Cena) סצנה ממחזה לא מוצלח
צ'נה, המסעדה החדשה של קבוצת OTH בשיתוף השף תומר אגאי, נפתחה בקומת הרחוב של מלון הבוטיק "בראון תיאודור" ברחוב הרצל בת"א. הביקור שלנו בה היה מסע לא מוצלח....
קרא בבלוג
מרלוזה (Merloza) – מסעדת דגים בשוק הכרמל
מרלוזה בשוק הכרמל היא מסעדת שוק קטנה המתמקדת בדגים. היצע הדגים בה נאה, צורות ההכנה שלהם מגוונות וחלק מהביצועים טובים....
קרא בבלוג
מונה, אלשאם ו-לוקס – אוכל שאמי בחיפה רבתי
בביקור בצפון סעדנו במספר מקומות, ביניהם : ארוחת בוקר ב- חצר של מונה בדלית אל כרמל צהריים קלילים ב- חומוס אלשאם בואדי ניסנאס ערב ב-לוקס המסעדה של השף עלאא מוסא בעיר התחתית בחיפה...
קרא בבלוג
אלטער מטבח ומשק אורבאני ברמת השרון
במסעדת אלטער ברמת השרון מצליחים להביא את השדה לצלחת. למרות ששם המסעדה מביא ניחוח יידישאי של פעם, זוהי מסעדה עכשווית ויצירתית ....
קרא בבלוג
סטפאני סמאשבורגר ו- מיט בר בורגר כיכר דיזנגוף ההמבורגריות חדשות, שיטות ההכנה שונות
שתי המבורגריות עם שתי גישות שונות להכנת ההמבורגר: ב- Stefani Smashburger מגישים , בין היתר, המבורגרים מעוכים שממש הפתיעו לטובה. ב- מיט בר בורגר הסניף בכיכר דיזינגוף מוגשים רק המבורגרים וצ'יזבורגרים שמבוצעים היטב....
קרא בבלוג
כׇּבׇּאכּה (Kabakeh) – מטבח שאמי גלילי ביפו העתיקה
כבאכה היא אחותה היפואית של מסעדת עזבה מכפר ראמה שבגליל. האוכל השאמי-גלילי שהוגש לנו במסעדה לא היה מרשים....
קרא בבלוג
מסעדת שאראק (Sharak) מתחדשת
מסעדת שאראק ברחוב בן יהודה בתל אביב התחדשה בשני שפים יוצאי טוטו. הדגים ופירות הים הם עדיין הליבה של התפריט אך השפים מביעים את רצונם להתפתח לכיוונים נוספים....
קרא בבלוג
Gorkha Kitchen מטבח הודי נפאלי טוב שיש מקום כזה
במסעדת גורקה (Gorkha) בנווה שאנן בתל אביב מציעים מנות מנפאל ומצפון הודו. המנות שהזמנו היו נדיבות, טעימות והחשבון מפתיע לטובה....
קרא בבלוג
סאן יאנג Sun Young
מסעדת סאן יאנג במלון INK במרכז תל אביב היא המצטרפת החדשה למסעדות של קבוצת קיסו. ערב ביקורי היה מוצלח. תפריט הפיוז'ן שנוסה משקף את הדי אן איי הקולינרי של הקבוצה....
קרא בבלוג
מנסורה Mansura
מסעדת מנסורה השוכנת בדרום תל אביב הוקמה ב- 2017. באופן מרשים ולמרות כל הקשיים שבדרך אנשיה מצליחים לשמור מאז על קו עקבי ויציב....
קרא בבלוג
מאריס – מטבח טורקי
מסעדת מאריס החדשה בצפון תל אביב שואפת להנגיש גם מנות פחות מוכרות מהמטבח הטורקי לקהל הישראלי. ערב ביקורי במסעדה היה מאכזב בשל שלל בעיות....
קרא בבלוג
מסעדת וייס (Weiss)
במסעדת וייס החדשה השוכנת מול מגדל שלום בבית היסטורי של אחד ממייסדי אחוזת בית משלבים סגנונות שונים של עיצוב ואוכל. למרות שפה ושם ניתן עדיין להרגיש בחבלי לידה נראה שיש שכר לעמלם....
קרא בבלוג
Pop Pope – מסעדת קונספט בין מגדלים
מסעדת Pop Pope היא חלק ממיזם המציע מקום בילוי חוויתי הכולל גם ברים וחלל אירוח. המיזם עוצב בשיתוף ארמאני קאזה מילאנו. השף שחף שבתאי בנה למסעדה תפריט בו הוא משלב בין המזרח רחוק לאיטליה....
קרא בבלוג
שחקי שחקי – אוכל משהו משהו
החלפת השף ושינוי הגישה ב- שחקי שחקי יצרו מציאות קולינרית חדשה. השף אדר לוטן מגיש אוכל מעודן ואלגנטי בסביבה שלא מרמזת על כך....
קרא בבלוג
אוזריה – מטבח ים תיכוני בשוק לוינסקי
אוזריה היא בר מסעדה ותיקה בשוק לוינסקי. גם לאחר הקורונה היא מציעה מקום עם אוכל לא מחייב ואווירה בהתאם....
קרא בבלוג
מסעדת אסתר ממשיכה בדרכה
עם קורונה ובלי קורונה מסעדת אסתר שומרת על אותו קו יציב וייחודי שפגשתי גם בפעם הקודמת. אין טריקים ואין שטיקים אלא עבודה קשה ועשייה טובה....
קרא בבלוג
לולה מרטין – Lola Martin
המסעדן אפי אלאלוף פתח את לולה מרטין, מסעדת דגים ופירות ים בהרצליה פיתוח. הסגנון והאוכל הם מעט של פעם ועם זאת האוכל טעים והתמורה למחיר טובה....
קרא בבלוג
מסעדת הוטל מונטיפיורי (Hotel Montefiore) גם באוויר הפתוח
הגענו לבדוק כיצד מסעדת הוטל מונטיפיורי מתאימה את עצמה להנחיות החדשות והאם היא מצליחה להתגבר על קשיי הקורונה....
קרא בבלוג
מנשייה Mansheya مَـنـــشــية
מנשייה שואפת להביא את התרבות הערבית יפואית המסורתית לקדמת הבמה. הביצועים הקולינריים בערב ביקורי לא היו משכנעים....
קרא בבלוג
אנימאר – להפיח חיים במסעדה לאחר הסגר
מסעדת אנימאר חזרה לפעול לאחר תקופת הסגר תוך הקפדה על ההנחיות. אנשי המסעדה מנסים להתמודד עם השינויים הנדרשים ברוח התקופה....
קרא בבלוג
בצלאל – שיפודייה חדשה כמענה לתקופה מאתגרת
בעלי ביסטרו סקוטי ופאץ' , שלא שרד את התקופה האחרונה, החליטו לא לוותר ופתחו את המקום מחדש כשיפודייה אורבנית בשם בצלאל....
קרא בבלוג
מלגו ומלבר – החזרה לשגרה
מלגו ומלבר היא המסעדה הראשונה בה ביקרנו לאחר שובן של המסעדות מהסגר שנכפה עליהן בתקופת הקורונה. אחד מהממצאים המפתיעים היה שהמסעדה תמשיך לקיים את המשלוחים שהצליחו בתקופת הסגר....
קרא בבלוג
קאמאקורה (Kamakura) מסעדת שף יפנית כשרה במלון ברמת גן
קאמאקורה היא מסעדת שף יפנית כשרה המתמחה בבשר. התקשיתי למצוא בה את מסעדת היוקרה שהובטחה בפרסומים המקדימים והתקשיתי למצוא בה את עצמי כלקוח....
קרא בבלוג
פופה רסטו קלאב POUPéE
פופה הוא מתחם בילוי חדש בתל אביב המציע חוויה משולבת של מסעדה, בר ומועדון. על בסיס ערב ביקורי נראה כי הדגש המרכזי הוא על חווית המועדון והרבה פחות על האוכל....
קרא בבלוג
רביבה הקומה השנייה צהריים זה לא רק עסקית
רביבה הקומה השנייה היא מסעדת פיין דיינינג מבית רביבה וסיליה. המסעדה שפתוחה לארוחות בוקר וצהריים נסמכת על קלאסיקה ועושה זאת בצורה עדכנית ונינוחה. השראתה ורוחה של רביבה אפל ז"ל שורה על כל חלק וחלק ממנה, החל מהעיצוב, דרך הכלים, האווירה, השירות וכמובן האוכל....
קרא בבלוג
ארוחה שחורה ב-המעשנה במושב ינוב
ערב הקונספט שחווינו ב-המעשנה במושב ינוב כלל בשרים "שנצבעו" בשחור ועברו בתנור עישון. למרות מנעד הטעמים המעט מוגבל , זה היה ערב מוצלח ומתגמל....
קרא בבלוג
קורון פטיסרי (Couronne Patisserie), מערת הקשת ו-פקיעין
בביקורנו בצפון פקדנו את קורון פטיסרי, קונדיטוריה מצליחה השוכנת בקיבוץ עברון ליד נהריה. ניצלנו את מזג האוויר הנפלא גם לטייל למערת הקשת ולבקר בבית הכנסת העתיק בפקיעין....
קרא בבלוג
קאלאטה 15 Calata 15
קאלאטה 15 היא מסעדה איטלקית חדשה שנפתחה בהרצליה פיתוח. הבעלים הם זוג בחיים (איטלקי וישראלית) ויש להם מסעדות נוספות באיטליה ובאנגליה. אנשי המסעדה מכוונים לתפריט איטלקי קלאסי....
קרא בבלוג
לונא ביסטרו ערבי בנצרת
לונא מגישה אוכל ערבי עכשווי ומעניין המבוסס על שורשים מקומיים. המסעדה נמצאת במקום שבו מצפים לאוכל גנרי של קניון ומפתיעה בביצועיה....
קרא בבלוג
מבצר המלך (Chateau du Roi) – מסעדה וחדרי אירוח בכפר מעיליא
השנה נפתחה מסעדה איטלקית/מקומית ב-מבצר הצלבני בכפר מעיליא. המתחם אליו היא שייכת כולל גם חדרי אירוח. מקום ייחודי שכדוגמתו אפשר למצוא בפרובאנס או בטוסקנה....
קרא בבלוג
שני ניסיונות עם המבורגרים מדוברים בדאון טאון המתחדש של תל אביב
דיווח על שתי המבורגריות בתל אביב: Bentz הוותיקה בפלורנטין ו- GDBurger שהוא אירוע פופ אפ בכרם התימנים....
קרא בבלוג
גרקו אזורי חן תל אביב
מסעדת גרקו הנמצאת במרכז המסחרי של אזורי חן מציעה את גרסתה לאוכל יווני. אנשי המקום מתנהלים ביעילות ומנסים לעשות שמח. נותר רק לברר מה קורה בגזרת האוכל....
קרא בבלוג
מסעדת L28 בניצוחה של השפית נאיפה מולא
השפית נאיפה מולא תציע בחצי השנה הקרובה במסעדת L28 מנות בהשפעת המטבח עליו גדלה, מטבח שאמי ים תיכוני עם קריצה לקהל התל אביבי....
קרא בבלוג
הלנה בנמל בקיסריה
הלנה בנמל הנמצאת בעיר העתיקה קיסריה היא מסעדה וותיקה הממוקמת במיקום אטרקטיבי . המסעדה מוצגת כמסעדת שף ים תיכונית עכשווית אך ניכר שיש בתפריטה השפעות מהותיות ממטבחים קלאסיים....
קרא בבלוג
הונג קונג דים סאם ביקור חוזר
עד לא מזמן דים םאם היו טרנד קולינרי לוהט. כיום הם הרבה פחות באור הזרקורים. למרות זאת הונג קונג דים סאם בת"א ממשיכים בדרכם בהצלחה....
קרא בבלוג
סרפינה תל אביב Serafina TLV
סרפינה היא רשת שזכתה להצלחה רבה בעולם הן בקרב הקהל הרגיל והן בקרב סלבריטאים ופוליטיקאים ידועים. הסניף המקורי נפתח בניו יורק ב- 1995 על ידי שני חברים ששאפו לייצר את הפיצה והפסטה הטובים בעולם. לאחרונה קם אצלנו ברמת אביב הסניף ה- 38 של הרשת....
קרא בבלוג
באחד האמשים ביקרתי ב- אמש
ב-אמש מנסים להשתלב בסצנת הבילוי של תל אביב 2019 ומציעים גם מסעדה, גם בר, גם חלל אירועים וגם חצר. מעניין אם הניסיון לענות על צורכיהם השונים והמגוונים של הבליינים יצלח....
קרא בבלוג
נטשקה מקום קטן עם אוכל טעים
נטשקה היא מקום אוכל משפחתי וקטנטן. נטליה, האמונה על המטבח, מציעה לאורחיה אוכל רוסי-אוקראיני-קווקזי שנהגה להכין לבני ביתה. האוכל פשוט, טעים ובמחירים הוגנים....
קרא בבלוג
לה מעלה – Le Mala
לה מעלה היא מסעדה-בר בסגנון מקסיקני בקריית המלאכה בדרום תל אביב. נראה כי המסעדה והלוקיישן משדרים על אותו הגל. מקום שיכול להתאים יותר לנפשות צעירות....
קרא בבלוג
משפחת שכטר – Smoke House
משפחת שכטר היא מסעדת בשרים חדשה בחולון. במסעדה מציעים ארוחות מובנות המבוססות על הרבה בשר שעבר במעשנה לצד תוספות. האם הרבה זה מספיק ?...
קרא בבלוג