הקאמבק של רושפלד בבריקס: אוכל שורשי, חושני ובעיקר טעים
אחרי אינסוף מסעדות, תארים ונפילות מתוקשרות, עומד היום שף יונתן רושפלד בבר היין 'בריקס' ומבשל אוכל צרפתי קלאסי. התוצאה מופלאה ...
קרא בכלכליסט
במעט מסעדות בישראל מוגש אוכל טעים כל כך - אבל זה בכלל בר יין
השף הצעיר אדר לוטן מעניק לאוכל קלאסי שפיץ מודרני וגאוני עם מנות כמו פילה ברקודה או טרטר יפני. אך המידות הצנועות של המנות מעידות: לפנינו עוד בר יין ...
קרא בכלכליסט
בית הקפה של יוצאת 'משחקי השף' הפך למוקד עלייה לרגל. האם הבאזז מוצדק?
לפֶּה, בית הקפה הסופר־מתוקשר של דניאל קיציס, מציע סלטים מצוינים ומאפים טעימים, אבל לא מצדיק נסיעה במיוחד מרחוק ...
קרא בכלכליסט
שלמות מדיום-רייר: מסעדת 'מקום של בשר' שומרת על מעמדה כאחת מהטובות מסוגה
לחובבי הבשר אין כל כך הרבה בתי סטייקים מודרניים שכבר הפכו לקלאסים. מקום של בשר היא מקום כזה, בו אפשר לקבל בשר מענג בכל צורותיו - ויקר, אבל נותן את התמורה והרבה מעבר...
קרא בכלכליסט
גאיג'ין: המסעדה היפנית שמגישה מנות מרהיבות, אבל זעירות ויקרות
מסעדת גאיג'ין, היפנית הלוהטת בתל אביב כרגע, מגישה אוכל מצטיין, כולל “קבב” ברווז ושיפוד צוואר עוף. רק שגודל המנות עומד בניגוד גמור למחירן ...
קרא בכלכליסט
השף ברק אהרוני מציג: דגים עם טוויסט וטארט חבושים
ברק אהרוני הוא הכוכב כרגע בשמי הקולינריה המקומית. במסעדת פרדס הוא מכין אוכל מופלא, יצרי ומחובר לאדמה, ועם המון כבוד למסורת שלו ושל המקום. לכבוד ראש השנה הוא חולק עם כלכליסט מתכונים של דגים עם טוויסט וטארט חבושים, וגם כאן שומר על תפיסת העולם שלו: 'קודם כל שיהיה טעים'...
קרא בכלכליסט
הלל לשניצל: הבעלים של קפה נואר פתח בראסרי ברעננה
מסעדת אגוסטין אולי לא מחייבת נסיעה מיוחדת מתל אביב, אבל מספקת תוספת ראויה ומוצלחת לתושבי השרון...
קרא בכלכליסט
אונאמי, הגירסה הכשרה: 'אז נעשה סושי בלי שרימפס, אין בעיה'
מסעדת הסושי העילי אונאמי, מעוז ותיק של חילוניות ונהנתנות תל־אביבי, פותחת עכשיו סניף כשר ועוד בבית מלון, בלי לתרץ ובלי להתנצל. 'היום חובשי הכיפה הם כמוני כמוך, הם יכולים לאכול את מה שאני אוכל', אומר הבעלים עודד גונן שמבטיח לא להתפשר כאן בכלום, חוץ מהעניין הזה של הגשת בשר ופירות ים...
קרא בכלכליסט
הכיסון העליון: השף החדש של 'אריא' הכניס את בוכרה למטבח הגורמה
מושיקו אברהם, השף החדש של 'אריא', יצר סדרה של כיסונים מבריקים, כולל אחד מופתי במילוי סיני ...
קרא בכלכליסט
'בזכותנו האמידים מהכרמל יורדים לקפה בעיר התחתית'
'קפה קוקו', פטיסרי מעולה ומצליח בחיפה, הוא המקום השלישי שפותח המהנדס והיזם עימאד דאהר. למרות המלחמה דאהר שומר על אופטימיות, מאמין בדו־קיום של חיפה, ואומר: 'אני ערבי. אם לא הייתי מסתכן ומוכיח כל הזמן שאני יכול, לא הייתי מגיע לכלום' ...
קרא בכלכליסט
מסעדת פרדס: אוכל מרהיב ומוסר כליות
מסעדת 'פרדס' במלון היוקרה 'הג'ורג'' בתל אביב מציעה שילוב מנצח בין האוכל המופתי של השף ברק אהרוני לעיצוב מפואר. בימים אחרים פתיחתה היתה הופכת לאירוע תרבותי בולט, אולם בימי מלחמה איומים היא רק מדגישה את הדיסוננס הבלתי נתפס שמתקיים כאן ...
קרא בכלכליסט
בר היין בוסר: לא לפלצנים בלבד
מיקב בפיימונטה, דרך עמק הלואר ועד בית לחם: בר היין בוסר בתל אביב מציע יותר מ־500 סוגי יין, טבעיים, מינרליים או סתם טעימים...
קרא בכלכליסט
נואמה היא עוד מסעדה תל־אביבית שגובה מחירי רצח על מעט מאוד אוכל
הטרטר והשרימפס טובים והיד של השף במסעדת נואמה בוטחת. אך גם הם לא הצליחו לחפות על רעש אימים, שירות לא קשוב, מנות זעירות ומחירים בשמים ...
קרא בכלכליסט
המשקה של סבא: בר 'הכוסית' מצטרף לטרנד הוורמוט
הבר התל אביבי הוותיק מתחדש ומצטרף לטרנד המבורך של משקאות על בסיס וורמוט. תוסיפו לזה שף צעיר ומוכשר, מוזיקה ספרדית ואפילו מחירים סבירים יחסית ...
קרא בכלכליסט
בוקר טוב וייטנאם: מזללת בון צ'ה בחיפה זולה, נטולת יומרות ומספקת את הסחורה
למרות ריבוי המסעדות האסייתיות, המטבח הווייטנאמי רק מתעורר עכשיו. בון צ'ה היא תוספת נהדרת לנבחרת עם אגרולז רעננים וקדירה שיש בה הכל ...
קרא בכלכליסט
מסעדת מאג'דה המופלאה מדגימה את הסיכוי לחיים משותפים כאן
המסעדה השוכנת בכפר הערבי עין ראפה ליד אבו גוש פועלת כבר 17 שנה, והיא פרי אהבתם של מיכל ברנס ויעקוב ברהום. היא מדגימה את הדו קיום שיכל להיות כאן גם במנות עצמן, כמו שישברק לצד פקורינו ומלפוף עם חמוציות ...
קרא בכלכליסט
מסעדת מסקל בפלורנטין - אסקפיזם נוסח מקסיקו
על הבר של מסעדת מסקל בפלורנטין מציעים מפלט לא מתחכם ואפקטיבי עם מרגריטות קפואות, סביצ’ה מצוין וטאקוס עשיר ומשביע...
קרא בכלכליסט
'במסעדה ערבית בקניון היהודים מרגישים בבית'
באמצע הקניון בנצרת נמצאת 'ביסטרו לונה', מהמסעדות הטובות בארץ. השפית שלה, לונה זרייק, הגיעה לתחום רק אחרי קריירה כמורה, והיום היא מתרגזת על הקולגות שלה, מכל הדתות, שמחפשים אצלה אותנטיות: 'אל תשחק בלחבק מסורת באדיקות, פשוט תשמור גם על מטבח מקומי'. בשבוע הבא היא והמקלובות ו'הטאפסים של הגבוה' שלה יתארחו ב'קלארו' בתל אביב...
קרא בכלכליסט
'אי אפשר לחזור אחורה אחרי שאתה מתאהב. אני אשאר בערבה לנצח'
אחרי יותר מ־20 שנה במסעדות נחשבות כמו כתית וצ'יקטי, השף אוהד לוי מצא את עצמו דווקא בלב אילת עם מסעדת מאמו והבר אלטר. אלא שאז פרצה המלחמה, התיירים ברחו, והמקומות שלו נסגרו. רגע לפני שיתארח בפסטיבל האוכל בנמל תל אביב הוא מבהיר: 'אני אופטימי, למרות המכה הקשה' ...
קרא בכלכליסט
משה בתיבה, עכשיו בגרסת הגורמה
בר היין קרוט החליף במהירות את מסעדת גן השקמים המהוללת, ומוציא ממטבחו מנות טובות לא פחות של קלאסיקה צרפתית עם טוויסט נהדר...
קרא בכלכליסט
השף דור ונגר חובר ל'טוני ואסתר' בשוק לוינסקי: 'אני כאן בשביל הוורניקס'
אחרי ניסיון רדיקלי להקים מסעדת גורמה סוציאליסטית, ונגר מונה לשף החדש של בית הקפה הוותיק. הוא הופך את המקום מבית קפה פופולרי לביסטרו, ומכניס לשם מאכלים ותיקים בדרך הכי צעירה שיש: 'הפעם אני כבר לא רוצה להיות שנוי במחלוקת'...
קרא בכלכליסט
שייק שאק בישראל: לאן צועד הסטוץ הקולינרי החדש?
ההמבורגר החדש של שייק שאק הוא ג'אנק פוד במיטבו. אמנם לא כזה שצריך להדיר שינה מעיניהן של עשרות המבורגריות הבוטיק המקומיות, אבל אולי כן מעיניהם של פרנסי מקדונלד'ס...
קרא בכלכליסט
'אוסו' בשוק הכרמל: מזללה קטנה ומדויקת
במזללת 'אוסו' מגישים רק חמש מנות ברוח יפנית, מחציל במיסו ועד המבורגר בשום מושחר. כולן עשויות מצוין, וגם זולות...
קרא בכלכליסט
הבראסרי החדש של רותי ברודו הוא בדיוק מה שמצפים ממנו
'רוטשילד 48 בראסרי', המקום החדש של קבוצת r2m ורותי ברודו, נפתח ימים ספורים לפני המלחמה - ומפוצץ כאילו אין מלחמה. מדובר במקום טעים ומוקפד, והמחיר? יקר כמו שאר המקומות בתל אביב...
קרא בכלכליסט
מפלצת הספגטי: גווידו היא גרסה מקומית למטבח איטלקי-אמריקאי
המנות באיטלקית החדשה 'גווידו' נדיבות באופן חריג, זולות באופן מפתיע, טעימות באופן יוצא דופן. זה רק מוכיח שעולם המסעדנות התל־אביבי יכול לנהוג אחרת ...
קרא בכלכליסט
מגלידת קרם פרש ועד טעם מרשמלו מדורה: לאייל שני יש גלידרייה חדשה
בשנים האחרונות הפך שני לאימפריה של ממש שכמעט שום דבר אינו זר לה. אחרי מסעדת היוקרה, בית קפה ופיצרייה, גלידרייה היא מהלך כמעט צפוי. כיאה לשני, הוא לא מסתפק בגלידה אלא מציע לצידה גם שמונה סוגי יינות מתחלפים...
קרא בכלכליסט
בא להם בטבעיות: זהו בר היין הטוב והמעניין בארץ
'פלור', המוקדש ליינות טבעיים טרנדיים, היה אמור להיות הצלחה מיידית, ואז פרצה המלחמה. אבל גם כשהוא פועל בחצי כוח הוא בר היין הטוב והמעניין בארץ כרגע...
קרא בכלכליסט
'אני קודם כל חייל, גם בבית קפה'
כשאסף בריט, הבעלים של בית הקפה המיתולוגי 'התחתית' ובן דמותו של גיבור בספר חדש, היה מפקד בסיירת גולני הוא לקה בפוסט־טראומה. עכשיו המלחמה לחצה לו על כל הטריגרים, אבל הוא רוצה להתגייס למילואים: 'בעוטף עזה נזהרו יותר מדי על הלוחמים'...
קרא בכלכליסט
לקומראן באים לא רק בשביל האוכל
הסשימי היה צבעוני וטעים, והשורט ריבס טובים. אבל לקומראן באים לא רק בשביל האוכל, אלא כדי לעשות שמח במחירים שערורייתיים. אפילו כתבנו חולל על הרחבה...
קרא בכלכליסט
האולה כבר עולה: הוורמוטריה בנחלת בנימין היא מקום יפה, שמח וטעים לאללה
הוורמוטריה של אבי קאשי ומיכאל גרטופסקי היא טאפאס־בר כהלכתו עם מנות ספרדיות מצוינות ואותנטיות ואווירה כיפית. המחיר זה סיפור אחר...
קרא בכלכליסט
בויאבז בנוסח חריימה: מה קורה כששני יוצאי 'שילה' פותחים מסעדה גלילית
'טרטוריה מקומית' של השפים הצעירים אורי צור ועמית אמיר מצליחה לשלב באופן מופלא בין טעמי האזור לבין התחכום התל־אביבי...
קרא בכלכליסט
כשפינה מקוללת פוגשת שף שסוגר מסעדות - תריסר בנמל ת'א מפתיעה לטובה
תשכחו מהעבר: תריסר, החדשה של ענר בן רפאל פורמן בנמל תל אביב, היא אחת המסעדות הטובות והמפתיעות בעיר...
קרא בכלכליסט
לה סיטה בשוק הכרמל מדהימה בהכל, חוץ מהמחיר
האוכל בלה סיטה שבשוק הכרמל הוא מופלא, אבל הפשטות שבמטבח, במיקום ובעיצוב נעלמת כשזה מגיע ליחס בין גודל המנות למחיר שלהן ובעיקר לתמחור של היין...
קרא בכלכליסט
שוק בחיפה: פרט לכמה חריקות קטנות מסעדת בעתו פשוט נהדרת
המסעדה שיושבת בין הבסטות של שוק תלפיות מציעה קבב דגים נפלא וקלמרי מעולה ממש - רק על הקינוח כדאי לוותר...
קרא בכלכליסט
'הענף במשבר, אבל אני פותח שתי מסעדות בלי פחד'
אחרי עשור באריא, ואחרי שפתח מסעדת המבורגרים ומזללת כריכי שחיתות: השף גיא גמזו ממשיך להתרחב ופותח את הביסטרו שה ויוי ובר הטאפאס הלנה בתל אביב. לכלכליסט הוא מסביר איך הסרוויסים הקשוחים כנער בחוף הים וכשף תחת רפי כהן האימתני לימדו אותו לא לפחד מכלום, גם לא מהמבקרים שנכנסים בו...
קרא בכלכליסט
'בוטרגה': מסעדת אוכל היפסטרי מהדור החדש
בסמטה של שוק הכרמל מפליאה השפית הצעירה פריאל שבו לבשל אוכל פועלים נפלא. למשל, קציצות מפוצצות בנענע ועוגת עלי גפן מעוטרת בחמוציות פרסיות...
קרא בכלכליסט
השפית דנה לי ברמן פתחה מקום משלה בתל אביב, והוא נהדר
אחרי שעבדה עם מיטב השפים פתחה ברמן את מסעדת גן השקמים בגן יעקב, מהגנים הכי היסטוריים ויפים בעיר. החיבור שהיא יוצרת בין אוכל שאין במקומות אחרים למיקום, מעניק יותר מחוויה קולינרית ...
קרא בכלכליסט
עם מחירים שפויים: הבריקס הוא לא סתם עוד בר יין
בר יין חדש בתל אביב של חברת היבוא הוותיקה 'שקד' מציע לצד אוכל פשוט ומצוין מגוון מפתיע של יינות טובים מאוד ואפילו מאתגרים לעתים...
קרא בכלכליסט
תל אביבית בכנרת: מסעדת אלטה טובה, אך מאוד צפויה
המיקום המעולה על הכנרת לא מפריע למסעדת אלטה לדבר תל־אביבית שוטפת, גם במנות וגם במחיר. התוצאה לא רעה, אך מאוד צפויה...
קרא בכלכליסט
מסעדת ביינה: קלאסיקה תל-אביבית, אבל ממש טובה
ב'ביינה' של השפית נרקיס אלפי מגישים הרבה ירקות עונתיים, הרבה עלי תבלין ודגים קלים להשגה - אוכל תל-אביבי קלאסי. אבל הם עושים את זה כל כך טוב שלמי אכפת אם זה מחדש או לא. נקווה רק שאלפי תצליח לשבור את הנאחס של הלוקיישן, בו היה עד לא מזמן ה'ג'וס'...
קרא בכלכליסט
'היווני': המסעדה הכי טובה בתל אביב
אשר חביבי מכין כבר כמה עשורים אוכל פשוט וטעים באווירה קסומה. בעידן שבו כל אחד בטוח שהוא גאון קולינרי ושנייה אחרי שסיים את 'משחקי השף' חביבי פתח את מסעדת 'היווני' שכוללת שלל מנות דגים מושלמות, ומסתמנת כמקום הכי חם היום בתל אביב...
קרא בכלכליסט
הצד המואר של הכיכר: 85/15 הוא ביסטרו פינתי חמים וטעים
אם מתעלמים מהחפירות בכיכר רבין מתגלה 85/15 כביסטרו חמים וטעים, עם ראשונות מפתיעות, פירוגי מצטיינים ואפילו מחירים סבירים, יחסית לתל אביב...
קרא בכלכליסט
'כולנו היינו במופרעות וכולנו התבגרנו': חוגגים 30 ל'מנזר'
אינסטלטור אנרכיסט, פולנייה מבוגרת, עשרות אמנים, אנשי תקשורת ומפורסמים אחרים סביב השולחנות, קטטות שיכורים על הרצפה, נהרות של גינס מהברזים ואוכל מעולה מהמטבח. לכבוד חגיגות ה־30 ל'מנזר', נצח במונחים תל־אביביים, מסכם הבעלים של הבר המיתולוגי ליאור הרגיל: 'המקום הזה הוא הגרסה המקומית לפאב אנגלי, והמהות שלו היא שאני חייב למכור בירה ולהכיר מצוין את הלקוחות'...
קרא בכלכליסט
משחקי השפית: המנות של נאיפה הן תרומה אמיתית לתרבות הקולינרית
במסעדה החדשה שלה נאיפה מולא יוצרת שילוב מופלא בין המטבח הדרוזי, שממנו באה, למטבח מודרני עילי...
קרא בכלכליסט
לה רפובליקה די רונימוטי - קלאסיקה לא מחליפים
בשקט ובלי לעשות מעצמה עניין 'לה רפובליקה די רונימוטי' היא עדיין אחת המסעדות האיטלקיות הטובות בארץ עם מנות מופלאות ושירות מעולה...
קרא בכלכליסט
יש לי מניפסט בצלחת: מעבר לאג'נדות, 'ארטל פורמל' היא פשוט מסעדה מעולה
למסעדה המדוברת של דור ונגר יש המון אג'נדות ומניפסטים. כשצולחים אותם, מגלים מנות מעולות ופירוגי אלוהי. אפילו המחיר פרולטרי, יחסית לת'א כמובן...
קרא בכלכליסט
'כביש 90': המבורגר משובח באווירה קיבוצניקית
אם אתם מטיילים בחג ברמת הגולן נסו את המבורגרים המשובחים של 'כביש 90'. עם גרסאות מבשר טלה, חזה אווז ואסאדו ויש גם לחמניות כשרות לפסח למי שרוצה...
קרא בכלכליסט
קיוטו באוסלו: האוכל בסנטי של השף גיא אריש ירחיב לכם את הלב
הלב הרחב מת והוא חי במסעדת גורמה. לא נעים לצאת פודי, אבל יש סיכוי ששיפוד הלבבות במסעדה החדשה של אריש הוא הטוב ביותר שאכלתי מעולם...
קרא בכלכליסט
קיסה ג'אז: כשאייל שני רוצה, הוא יכול
המנות שוב קטנות והמחירים שוב רצחניים ב'קיסה ג'אז', המקום החדש של איל שני. רק שהכל טעים מאוד ומיוחד באמת...
קרא בכלכליסט
בזכות היינות והאווירה: וינונה עוברת אודישן
למנות חסר איזה שפיץ והמחירים יקרים מדי. אבל בזכות רשימת היינות והאווירה 'וינונה' היא מקום ראוי...
קרא בכלכליסט
R48 - המישלן של ברודו
רותי ומתי ברודו מכירים את הקהל שלהם, גם את המיליארדרים שבו, ולכן הם פתחו את R48 המדוברת והיקרה עד פלצות. ב־500 שקל לסועד (ללא יין וטיפ) מקבלים שירות מושלם, פאר ואוכל ללא רבב. למעשה זהו מהלך מתבקש בתל אביב של היום...
קרא בכלכליסט
לזלול גם את הקצוות: ההייפ סביב 'לה טיגרה' מוצדק
'לה טיגרה' מתהדרת בחברות באיגוד הפיצריות הנפוליטני ובתור ארוך של קהל אופנתי. מתברר שההייפ מוצדק כי הפיצות שלה הן מהטובות שיש כאן ...
קרא בכלכליסט
לה מעלה: האוכל המקסיקני לא אותנטי, אבל האווירה מנצחת
האם אוכל הוא הדבר הכי חשוב במסעדה? יכול להיות, אבל לדעתי היום אנשים יוצאים למסעדה יותר בכדי לבלות. זה בדיוק הסיפור של מסעדת לה מעלה החדשה בקריית המלאכה בדרום ת'א. האוכל טעים - לא אונתנטי, אבל האווירה שווה לגמרי את היציאה ...
קרא בכלכליסט
ריהאב מבית אואזיס - לא עוד סתם בר יין בלוינסקי
את “ריהאב” פתחו אנשי מסעדת היוקרה 'אואזיס'. הניסיון הרב והשותפות עם מעדנייה סמוכה הופכים אותו לאחד מברי היין הטובים בשוק לוינסקי ובת'א...
קרא בכלכליסט
קלבריה של בנצי ארבל מביאה עדנה לאוכל הדרום איטלקי
המסעדה החדשה שממוקמת ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב, היא לא רק תוספת מבורכת לרחוב המתעורר ולמסעדות האיטלקיות בעיר אלא בכלל. רק קחו בחשבון שצפוף ורועש ומאד ענייני, אולי אפילו טיפה יותר מדי לבילוי בערב. רק למה לא פתוח כאן בצהריים ...
קרא בכלכליסט
היסחפות בלב ים: מנרה החדשה מציעה מנות טובות ונדיבות במחירים מוגזמים
בר הים מצוין, מנת הלברק נדיבה וגם אווירת הרטרו מול הים נעימה. אבל דבר לא הצליח להסוות את המחירים המטורפים ב'מנרה' החדשה...
קרא בכלכליסט
האנוי אאוט, למפור אין: בוקר טוב וייטנאם, פעם שנייה
על חורבות המזנון של איל שני קמה לתחייה מסעדת האנוי האהובה שנסגרה בקורונה, הפעם תחת השם למפור. האוכל עדיין מצוין, אך עם פחות עוקץ...
קרא בכלכליסט
אייבי - היעדר מוחלט של תודעת שירות
הסשימי היה נחמד והקבב מוסר ים היה מוצלח. אבל אז הגיעה 'נקניקיית מרגז' מדג פורל שבה לא נגענו בשל טעמה החשוד. העובדה שב'אייבי' לא שאלו אותנו על כך ובסוף גם חייבו אותנו עליה מעידה על זחיחות והיעדר מוחלט של תודעת שירות ...
קרא בכלכליסט
מסעדה בתחנת דלק? עמק בראסרי תיקח אתכם לעולם משלה
השף המוכשר עידו פיינר, שחתום על רוברטה ויצ'י בפרדס חנה, פתח את 'עמק בראסרי' בתחנת דלק באמצע השרון, עם מנות קלאסיות לצד חדשניות ונועזות. ואפילו, כיאה ללוקיישן, קרם בוואריה נוסטלגי ומצוין...
קרא בכלכליסט
לא לוותר על הכיסונים: ממטבחה של סבתא טבריינית
במסעדת 'שולה' בחיפה מכין השף הצעיר והמוכשר חמי פסקה מנות מופלאות כמו כיסוני קלסונס וסיפריטו ויוצר מסעדת פועלים כמו פעם...
קרא בכלכליסט
ערן שוורצברד מגיש את העגבנייה הכי יפה בשרונה
ערן שוורצברד, מבכירי הקונדיטורים בארץ, ומי שעבד עם אהרוני, חיים כהן ורושפלד, פתח בתל אביב בוטיק מפואר. הוא לא מאוים מהמתחרים הצעירים ומהאינסטגרם, ויש לו גם קינוח אחד בצורת עגבנייה ממסקרפונה ותותים שהפך ויראלי. 'העגבנייה אולי נראית מופרעת אבל הטעם שלה מיינסטרים. אני לא רוצה להתחכם אבל היצירתיות משגעת אותי'...
קרא בכלכליסט
מי בכלל צריך שאבלי? שני ברי יין מקסימים עם טאץ’ נשי
שני הברים, 'ליטל ויין בר' בכרכור ו'הגפן — חצר יין מקומי' ביפו, מציעים מגוון גדול ומרשים רק של יקבים ישראליים ומוכיחים שיש כאן יין טוב, והמון ...
קרא בכלכליסט
פרונטו לנצח: כבר לא לכולם ועדיין מסעדה חד פעמית
האיטלקית המוערכת בת 33, שזו המקבילה הישראלית לבת 333 בפריז. כלומר אינסוף במונחים מקומיים. והיא עדיין מהטובות שלנו. והיקרות, מה לעשות. האוכל של שף דיוויד פרנקל הוא אכן מופלא...
קרא בכלכליסט
מסעדת רדלר: מעט מדי, יקר מדי
מושיקו גמליאלי הוא שף מוכשר עם אוכל מצוין, כך זה גם במסעדה החדשה שלו. אמנם כבר יש סביבה באזז היסטרי, אלא שהיא נוטה לשמרנות, המנות בה כבדות ומזעריות, ובעיקר יקרות באופן שערורייתי...
קרא בכלכליסט
אטרקציה ושמה שוק התלפיות בחיפה: מהמרפסת רואים ים
יזמים צעירים וחרוצים הפכו את שוק תלפיות בחיפה למוקד קולינרי ייחודי שבו פועלים זה לצד זה בתי קפה היפסטריים, בית אוכל תוניסאי עם מוזיקה פרסית, מאפייה של לחמי מחמצת נהדרים, משתלה הידרופונית מרשימה ואוכל ארגנטינאי טבעוני מופלא...
קרא בכלכליסט
לבד על הבר עם טעימת בורגר
בדפי, בר־אוכל חדש, הולכים על בטוח עם תפריט קלישאי של אינטיאס וסיגרים המתומחר בפראות. האיכות מצילה אותו עם ביצוע עילאי של המנות הזערוריות...
קרא בכלכליסט
החמארה של הביוקר: הדסון לילינבלום כבר לא מזללה
סניף מסעדת הדסון במרכז תל אביב נהפך ממזללה למסעדה של ממש. האיכות נשארה בליגה העליונה, העיצוב נותר פשוט מדי, רק המחירים קפצו לשמים...
קרא בכלכליסט
לחמעג'ון בסגנון ויוולדי
מסעדת 'אבן עזרא' של נצר למייסד 'עזורה' המיתולוגית משוק מחנה יהודה היא סנסציה שמגישה את האוכל הכי אותנטי וטעים שיש באווירה ובמחירי צפון תל אביב ...
קרא בכלכליסט
הלנה, המלכה של קיסריה
כבר 18 שנים שהשף עמוס שיאון מבשל במסעדת הלנה שבקיסריה אוכל מעולה מתחת לרדאר. עם בוריק מפתיע וטרחון חלומי ובנוף שמזכיר מפרץ יווני, זו אחת המסעדות הכי טובות ויפות, וגם הכי יקרות, שפועלות כאן...
קרא בכלכליסט
פותח שולחן: כי מציון תצא איקרה
שרימפס בזעפרן, קרקר שומשום בטמפורה ואיקרה בלתי נשכחת: גוז' ודניאל שבמושב בני ציון מציעה שילוב מוצלח בין אוכל פשוט לגורמה — מנות טעימות ומשביעות שאינן מתוחכמות מדי, אך גם לא פשוטות מדי. רק חבל שכולן יקרות רצח...
קרא בכלכליסט
הדג לא כולל תיווך: המחירים הזולים של בטשון לא פוגמים באיכות
במחיר של מנת לברק מעולה בבטשון אפשר בקושי לקבל מנה ראשונה במסעדות אחרות בת'א. בלי שטויות, בלי דאווין, רק עם יד מדויקת על הגריל ודג טרי שבטריים...
קרא בכלכליסט
'בוקה': ההוכחה שבר יין בקניון יכול להיות משובח
מהקורונה נפתחים עוד ועוד ברי יין שאפשר להתנסות בהם במזיגת יינות בכוסות ולא רק ברכישת בקבוק שלם. ב'בוקה' יש מגוון עצום של 200 בקבוקי יין שונים, אמנם רק שישה מהם נפתחים בכל ערב, אבל הבעלים מבטיחים ששום בקבוק לא יישאר סגור אם מישהו יבקש...
קרא בכלכליסט
שני פני המטבע: המסעדה מלגו ומלבר שייכת לתל אביב התרבותית וגם ההדוניסטית
האוכל של השף מוטי טיטמן מוכיח שגם אחרי שמונה שנים בצמרת, לא נס ליחו. אוכל מבריק, מתוחכם במידה ובעיקר סקסי, טעים רצח וכזה ששווה לחזור לכאן בשבילו שוב ושוב...
קרא בכלכליסט
עד העצם: מסעדת 'טריגר' מבטיחה בשר יוצא דופן
מסעדת הבשר החדשה מבטיחה בשר המגודל במיוחד בשבילה. ביקור במקום מגלה שגם יודעים שם היטב איך לטפל בו, ועושים את זה בדייקנות מעוררת הערצה שמניבה סטייקים שעשויים קום איל פו. ואפילו המחירים סבירים...
קרא בכלכליסט
השף גל בן משה נחת במסעדת פאסטל - והתוצאה מבריקה ומשמחת
אחרי שהשמיץ את הקולינריה בישראל, הגיע השף בעל כוכב מישלן לפאסטל שבמוזיאון תל אביב. המנות מסעירות וחכמות, למרות ארבעה שרימפסים קטנים ב־178 שקל...
קרא בכלכליסט
'לא חשבנו לפתוח מקום לאשכנזים'
אי אפשר להכניס סיכה למסעדת 'חנן מרגילן'. התורים אינסופיים והפודיז יוצאים מגדרם. בעלי המקום ארתור ואמו זיוה חנימוב מסבירים איך הפכו מקום קטן בשכונת שפירא לסנסציה הקולינרית של הרגע ומודים: 'בוכרי אמיתי לא היה יוצא בשביל תבשילים או מאפים למסעדה'...
קרא בכלכליסט
מוציא את הנשמה: המקום החדש של השף רז רהב
השף הכוכב רז רהב מגיש ב'תרצה', המקום החדש שלו, מנות פחות מתחכמות ויותר פרועות. כולן מסעירות לחלוטין: עם ברוסקטה, קיגל וסחוג שלא טעמנו כמוהם. לצידם, ככה בקטנה, מוצעים 291 סוגי יין שונים, שמצדיקים את שם המקום כבר יין ...
קרא בכלכליסט
לא צמים בתמוז: בית קפה ומעדנייה חדשים בתל אביב
ב'תמוז', בית קפה ומעדנייה חדשים בלב תל אביב, חוגגים את העופות והירקות האורגניים של משק מלמד...
קרא בכלכליסט
ניוקי סטייל מדינת היהודים
'נונו' ו'קלאטה 15' הן שתי איטלקיות שממוקמות בהיכלי ענק ומגישות מנות עצומות שקולעות לטעם המקומי. כי אם כבר לצאת למסעדה, אז לפחות במקום הגון, נדיב ומקצועי. על זה מקפידים בשתיהן עד הסוף...
קרא בכלכליסט
ניוקי סטייל מדינת היהודים
'נונו' ו'קלאטה 15' הן שתי איטלקיות שממוקמות בהיכלי ענק ומגישות מנות עצומות שקולעות לטעם המקומי. כי אם כבר לצאת למסעדה, אז לפחות במקום הגון, נדיב ומקצועי. על זה מקפידים בשתיהן עד הסוף...
קרא בכלכליסט
מסעדת טוטו המחודשת: מוגזמת, לא בקטע טוב
טונה משימורים ב־148 שקל זה כבר לא שערורייתי, זה מצחיק. מעבר למחירים הבלתי נתפסים ב'טוטו' המחודשת, האוכל בה כבד, שמרני וטעים. בדיוק מה שהקהל שלה מחפש...
קרא בכלכליסט
אוכל קשוח עם לב: מסעדת הבשרים המדהימה שקל לפספס
נדמה שמסעדת בי-12 כמעט רוצה להתחבא מאיתנו, למרות שהיא ממש במרכז תל אביב, מטר מפינת הארבעה. לשמחתנו הגענו אליה והתענגנו ממש, לא רק מההמבורגר ובטן החזיר...
קרא בכלכליסט
עוקץ כמו דבורה: מסעדתו החדשה של אייל שני
מנת פול ב־37 שקל, בורקס ב־57 שקל וכמה פרוסות סשימי ב־100 שקל? ב'דבורה', המקום החדש שלו, אייל שני שובר את שיאי המחירים והחנטריש. זו לא מסעדה, זו הצגה...
קרא בכלכליסט
עד הכיסון האחרון: במסעדת ויקינג שומרים על הסדר הישן
ב'ויקינג' שומרים על הסדר הישן, לפחות על הצלחת. פילמני רוסי שוכן בשלום לצד ורניקס אוקראיניים או חינקאלי גיאורגי. כולם נהדרים, ואם יש בהם תגובת נגד, זה רק להייפ התל־אביבי של מסעדות יקרות וממותגות עד לזרא...
קרא בכלכליסט
צנע, במובן הטוב: ביקור משביע במסעדת שיינע בתל אביב
הסביצ'ה לא היה בדיוק סביצ'ה, ולקציצות דגים היה חסר מעט עוקץ, ועדיין 'שיינע' היא אחת המסעדות הטעימות והנעימות בתל אביב. צניעותה היא דווקא מיתרונותיה הבולטים ...
קרא בכלכליסט
חיים כהן מדגים לכל השפים איך צריך להיראות מטבח מקומי
בזמן שמיני שפים מקפיצים חוביזות בניסיון להיחשב אותנטיים, חיים כהן, זקן השבט, פשוט מבשל כבר עשור אוכל מעולה ב'יפו תל אביב'...
קרא בכלכליסט
מסעדת אלנה: טעים להפליא ויקר להחריד
סלט קיסר ב־87 שקל? זה אחד השיאים ששוברת 'אלנה'. המסעדה נעה בין מנות מקומיות לבינלאומיות שכולן טעימות, למי שרוצים להרגיש תיירים עם תקציב בלתי מוגבל...
קרא בכלכליסט
מסעדת מנסורה: בלי טריקים ובלי שטיקים
במנסורה מגישים אוכל ברור, פשוט וטעים, וזה שינוי מרענן ונפלא בנוף התל־אביבי, המלא במסעדות שמנסות להמציא מחדש את הגלגל ולהתחכם...
קרא בכלכליסט
טרטר פילה מושלם ואווירה: משייה היא מסעדת גורמה מזהירה
פרישת השף הכוכב יוסי שטרית יצרה למשייה תנאי פתיחה קשים. אבל עם מנת בשר סרטנים נהדרת ופרוסות טרחון שהכניסו אותנו קצת להלם (במובן הטוב), זו אחת ממסעדות הגורמה הטובות שפועלות כאן...
קרא בכלכליסט
איטלקית למתקדמים: המסעדה החדשה של תמר כהן צדק
סופלה פרמזן חלומי, פסטה גסה אך מעודנת ונזיד בשר עשיר. בעולם של רוח וצלצולים השפית תמר כהן צדק דבקה באוכל איטלקי מסורתי ועושה אותו הכי נפלא שאפשר...
קרא בכלכליסט
ראוותנית וגאונית: המסעדה החדשה של יובל בן נריה
קיר של סאקה, קינגפיש מהולנד וסלמון מאיי פארו, הכל מוגזם במסעדת 'a' של יובל בן נריה, שהוקמה ב־12 מיליון דולר. אבל, יש להודות, האוכל טעים באופן קיצוני ...
קרא בכלכליסט
ירדו מהאולימפוס: המסעדה של יוצאי הבלקן חיה ובועטת
לכבוד חנוכה ביקר חיליק גורפינקל במסעדת אולימפוס הוותיקה, שריד היסטורי למטבח היווני הנהדר שהיה פה בשנות ה־60, ולמד איך מכינים את הלביבות המופלאות של יוצאי הבלקן...
קרא בכלכליסט
הקרעפלך של הביוקר: ביקור במסעדת נומי
'לחם אש', מסבחה לוביה ופטיסייר עלה תאנה: למרות ריבוי המרכיבים וההתחכמויות, נומי מצדיקה את התואר 'המסעדה הלוהטת בתל אביב', אפילו שהיא בכפר מונש...
קרא בכלכליסט
פשטות מתוחכמת מאוד
פסטה בעבודת יד, חזה בקר מעושן או קנולי בחוטי קדאיף הן רק חלק מהמנות הנפלאות שמוגשות בביסטרו מיכאל בלימן, שמתמחה בשילוב גאוני בין גסות לעדינות ...
קרא בכלכליסט
מסעדת שאראק - מהגילויים המפעימים של הזמן האחרון
שאראק היא סנסציה, לא פחות. מסעדה של פעם במובן הזה שנראה לך שממש אכפת להם ממך. מקום שהייתי שמח לחזור אליו ממש בקרוב כדי לטעום עוד ועוד מנות...
קרא בכלכליסט
השף עידו פיינר מלהטט על קו רומא־רמאללה
השף עידו פיינר מעיז לשלב בין המטבח האיטלקי לערבי, עם מנות מופלאות כמו ניוקי שישברק או אורקייטה מנסף, והופך את 'רוברטה וינצ'י' לאחת המסעדות הטובות בישראל...
קרא בכלכליסט
עיצוב יפיפה, טעם מאופק: האוכל במסעדת 'פרא' קרוב לשלמות
עוף מקורי, פיש אנד צ'יפס מופתי ופנקייק מפתיע. עם טיפה יותר העזה בתיבול, הכל ב'פרא' יהיה מושלם...
קרא בכלכליסט
המסעדה הצמחונית החדשה של אסף גרנית: גסות מעודנת מדי
אסף גרניט הוא הבנימין נתניהו והדודי אמסלם של הקולינריה הישראלית: מצד אחד האוכל שלו מתחכם ומבריק ומצד שני גס. המסעדה הצמחונית החדשה שפתח מדגימה זאת היטב...
קרא בכלכליסט
הקומה הגבוהה של רביבה וסיליה
'הקומה השנייה' במרכז G בתל אביב היא מהמסעדות היוקרתיות בארץ. החשש ממנות מורכבות וחסרות רגש התחלף בתענוג מאוכל סנסציוני ומסעיר...
קרא בכלכליסט
לשחרר את העניבה במסעדת וייס בת'א
במסעדת וייס השוכנת בלוקיישן היסטורי ויפהפה מגישים אוכל נעים מאוד, מנומס ומכובד. אם רק יפגינו שם קצת יותר תעוזה נזכה לקבל מסעדה בועטת, המתאימה לקצב של המאה ה־21...
קרא בכלכליסט
מסעדת כבאכה ביפו: לאכול בכפר בלב העיר
קובה נייה קלאסי, שישברק ופריקי חלומי: כבאכה, המסעדה החדשה של בעלי עזבה הגלילית, מוציאה את האוכל הערבי הכפרי מהמטבח הביתי ומביאה אותו ליפו...
קרא בכלכליסט
בג'נגו, ללא מעצורים: על בר היין החדש של מסעדת שילה
קרפצ’יו אינטיאס מפתיע, שיפוד לובסטר על לחוח תימני אוורירי ונהדר ולקינוח מגנום תוצרת בית. בג'נגו היה יוקרתי וטעים רצח...
קרא בכלכליסט
המטבח הערבי ב'רולא' יודע להיות כל כך עדין, ממש קסם
מנת השישברק מופלאה, הפתה - חציל מטוגן, בשר טחון, יוגורט, טחינה לא מעורבבים, כדורי בשר קטנים מלאים בנענע, ממרח הפלפלים - החמרה, שישטאווק ועוד. עכשיו הזמן לאכול ולחיות ביחד, ואין מקום טוב מזה לעשות בו את שניהם כמו ברולא ...
קרא בכלכליסט
כשמש בבוהריים: הבראנץ' בקלארו הוא כנראה הטוב בישראל
גספצ'ו צהוב מופלא, סביח מפורק מעודן וקמפרי תפוזים מנצח: ארוחת הבוהריים של קלארו מאוד נעימה וטעימה, למרות הקמצנות בעמבה והמחיר הגבוה...
קרא בכלכליסט
הלל תווקולי מגלה את דרך המשי
מסעדת דריה, ההרפתקה החדשה של השף המוערך, כוללת אוכל אסייתי מכל המגוון שעל דרך המשי, שיהיה גם כשר וגם יוגש בבית מלון. למרות נקודת המוצא המאתגרת הוא לא נרתע, והתוצאה נהדרת. 'אין כאן שום כיפוף מתכונים לטובת הכשרות. וחוץ מזה, כבר בניתי לעצמי קהל מספיק נאמן במקומות הקודמים' ...
קרא בכלכליסט
שוק ואדי ניסנס בחיפה הוא גן עדן לבשלנים
מדובר בשוק הכי קטן הכי שווה בארץ, עם ריכוז מופלא של ירקות ופירות בלאדי, תערובות אספרסו אדירות, משולשי פאטייר ממולאים זעתר ולאבנה מצוינת. השוק הזה הוא גם סמל לדו־קיום שברירי ולכן דווקא עכשיו חשוב לחזור אליו...
קרא בכלכליסט
נונשלנט מודע לעצמו: על המסעדה 'שחקי שחקי'
הכל ב'שחקי שחקי' אופנתי מדי, מחומרי הגלם דרך הטיפול בהם ועד לבחירת השמות למנות, ועדיין הבישול המושלם הופך אותה למסעדה מצוינת...
קרא בכלכליסט
שדה חלומות בלב סוקולוב
ב”אלטער”, המיזם החדש של השף ענר בן רפאל־פורמן, הוא מצליח ליצור מסעדה המבוססת על תוצרת חקלאית טרייה שגדלה בסמוך למרכז הסואן של רמת השרון. התוצאה מפתיעה ונהדרת...
קרא בכלכליסט
מלך המאפים הצרפתי פותח ביסטרו ראשון בעולם - בת'א
אריק קייזר כבש את פריז ועובר כעת לתחום הבישול עם ביסטרו ברחוב הרצל בת'א. המנות קלילות וטובות ופונות לחך המקומי, אך לעתים מיושנות...
קרא בכלכליסט