מילאנו – חלק ד ואחרון: צהריים של מאכלי ים וארוחת מישלן יצירתית לסיום
יום אחרון ועוד בוקר אחרון במילאנו. 26-27 בספטמבר. ארוחת פירות ים ואחריה עוד ארוחת כוכב מישלן מאד יצירתית ומושקעת. עוד קצת אסקפיזם מילאנזי 21 יום בתוך חלום בלהות עזתי....
קרא בבלוג
מילאנו חלק ג : טיול בוקר לקומו ועוד פיצה, ארוחת מישלן איטלקית-יפנית וקמפרי (שיגעון)
חלק שלישי למילאנו וסביבתה הקולינארית. אגם קומו. פיצה טובה. ארוחת כוכב מישלן יפנית-איטלקית לא מדהימה ולסיום קמפרי. חלק שני לאסקפיזם הקיצוני במיוחד לעת הזו. לחיי האסקפיזם והחזרה לשגרה ולשפיות בהקדם!...
קרא בבלוג
'אני קודם כל חייל, גם בבית קפה'
כשאסף בריט, הבעלים של בית הקפה המיתולוגי 'התחתית' ובן דמותו של גיבור בספר חדש, היה מפקד בסיירת גולני הוא לקה בפוסט־טראומה. עכשיו המלחמה לחצה לו על כל הטריגרים, אבל הוא רוצה להתגייס למילואים: 'בעוטף עזה נזהרו יותר מדי על הלוחמים'...
קרא בכלכליסט
מילאנו – חלק ב’: מסעדת 3 כוכבים, פיצת טופ, ארוחת צהריים בברגאמו וכריך קלאסי
מילאנו. צפון איטליה. 21-27 בספטמבר. את החלק הראשון כתבתי ופרסמתי ביום שישי, 6 באוקטובר. בסיוטים הכי גרועים שלי לא דמיינתי שאת הפוסט הזה אכתוב כמה...
קרא בבלוג
מילאנו חלק א : ביסטרו מושקע, פיצה מדורגת, מסעדת שף מודרנית, בר קוקטיילים ועוד
חלק ראשון במילאנו עם ביסטרו מושקע אבל בינוני למדי, פיצה פנטסטית, מסעדה טרנדית ואיכותית, כמה מתוקים והרבה אלכוהול....
קרא בבלוג
יום אחרון. ארוחת צהרים ב- Restaurant Ivo, מקום מהדור הישן, קיים מ 1976 ולא השתנה הרבה. כמובן עם תמונות על הקיר ומפות ממותגות. מלצרים בחליפות. מנות הספיישל כתובות על לוח קטן שהמלצר מגיע איתו לשולחן. הרבה טכסיות יש בארוחה שם.
המקום מאד מפורסם, אם היינו מגיעים לפני שבועיים יכלנ...
קרא בטעים לנו
לובליאנה קרובה מאד לגבול עם איטליה, וקשה לסרב להזדמנות לבקר בונציה אהובתנו.
את ארוחות הבוקר עשינו ב Pastaceria Tonolo, שנמצאת לא רחוק מהמלון שלנו. מדובר במוסד שקיים כבר מ-1886. בביקור הקודם שלנו (שבועיים אחרונים של אוגוסט) הוא היה סגור, אז הפעם דאגנו להיות שם ביולי.
שורה ארוכה של מאפים בתוך הויטרינה ומאחריה בליל של אנשים כי במקום אין אופציה לישיבה. אז מזמינים. מוצאים לך פינה. ו... אוכלים בעמידה. או של...
קרא בטעים לנו
עקיצה בחמש מנות: כך נפלתי במוסד האיטלקי "לו סטוציקינו"
למי שמנסה להתאושש מהאוכל הנורא במוסד המכובד "לו סטוציקינו" שבדרום איטליה מחכה עוד הפתעה: מרמים שם בחשבון...
קרא בהארץ
אפילו מישלן לא העזו לפספס את הפשטות המצטיינת של Antica Osteria Cera
Antica Osteria Cera לא נהנית מתשומת לב בינלאומית מרובה, אבל רק משום שהיא עילאית במובן הכי מדויק של המלה...
קרא בהארץ
איטליה אמיליה רומאניה | Italy Emilia Romagna
17 באוק׳ 2022 7 דקות בספטמבר האחרון טסנו לאיטליה, לטיול משפחתי במחוז אמיליה-רומאניה. התחלנו את הטיול עם נחיתה בבולוניה באמצע הלילה, אותו העברנו לאחר מכן במלון... 932 0 3 לייקים. הפוסט לא סומן בלייק 3...
קרא בבלוג
La Cantinaccia del Popolo
במהלך טיול בנאפולי, יצא לי לבקר במשך כמה שעות בסורנטו, עיר קטנה שמזכירה את נאפולי בסגנון אך פונה יותר לתיירים שמחפשים חופים, שקט ורוגע, נופים וכמובן אוכל איטלקי. ההגעה נוחה דרך רכבת מנאפולי שלוקחת שעה או לחלופין רכב למי שנוסע לאורך החוף. חיפשתי מסעדה כמה שפחות תיירותית והגעתי ל La Cantinaccia del Popolo שנמצאת ב Vico Terzo Rota, 6, Sorrento . לשמחתי, כשהגעתי בצהריים היה מקום אף שהמסעדה הייתה כמעט מלאה לגמרי. למנה הראשונה הזמנתי Insalata di pomodor סלט עגבניות פשוט, תהיתי כמה כבר אפשר לחדש. ובכן,...
קרא בבלוג
Starita
זה לא סוד שהאוכל האהוב עלי הוא איטלקי. אני אוהב להכין אותו ואף לנסות מגוון מנות איטלקיות במסעדות, ופיצות נאפוליטניות במיוחד. מדובר בפיצות דקות עם קראסט עבה וקריספי שמכינים לרוב בטאבון. בשנים האחרונות נפתחו אינספור פיצריות שמכינות אותן בארץ. לצערי אין לי טאבון, אך עד שיהיה אני נהנה מהטאבון של אחותי, של חברים טובים וסוף סוף כשהגעתי לנאפולי לביקור, אכלתי בכמה פיצריות בעיר. אחת מהן נקראת Starita שהומלצה לי גם על ידי מדריך מקומי שעשה לי סיור וגם לפני שטסתי נתקלתי בה בסרטון על ה פיצה הכי טובה בנאפולי ...
קרא בבלוג
Mimi alla Ferrovia
בביקורי ב נאפולי , על מנת לקבל חוויה אותנתית, רציתי לבקר בכמה שיותר מסעדות לא תיירותיות ולטעום מנות מקומיות. לכן כשהגעתי, קבעתי סיור , שהיה אגב מעולה, עם מדריך מקומי בשם ליאור שבין היתר המליץ לי על מספר מסעדות וזו אחת מהן. שמה Mimì alla Ferrovia והיא ממוקמת ב Via Alfonso D'Aragona, 19, Napoli . מדובר באיזור די מרכזי ליד כיכר גריבלדי, סמוך לתחנת הרכבת הראשית של העיר, מרחק של כ 20 דקות הליכה מן העיר העתיקה שבה לנתי. לשמחתי, היה מקום לשבת כשהגעתי, אך שמתי לב שהיא התמלאה במהירות. דבר נוסף שחשוב לדעת...
קרא בבלוג
באחת הסמטאות הצרות של ונציה מסתתרת טרטוריה נפלאה באחת הסמטאות הצרות של ונציה מסתתרת טרטוריה נפלאה
תשכחו ממלכודות תיירים ונציאניות: לצד התערוכה החדשה של אנסלם קיפר בפלאצו דוקאלה, מסעדת "לוקאל" צריכה להיות אחת מתחנות החובה למבקרים בביאנלה שנפתחת מחר...
קרא בהארץ
שלושה ימים בחבל פוליה בדרום איטליה - חלק ב': מונופולי ולילה ממושלן בלצ'ה
המשך עלילותיי בפוליה. מונופולי - Monopoli. לצ'ה - Lecce. יהיה כאן הרבה פחות אוכל מזה שנאכל בחלק א' פשוט כי הייתי בבארי בערך כפול זמן ולכן גם אכלתי כפול. אשלב קצת יותר תמונות נוף ומבנים. תתמודדו. בדרך ללצ'ה לערב וללילה השלישי והאחרון לטיול עצרתי במונופולי. עיר נמל קטנה נוספת על חוף הים האדריאטי. יום מעט חורפי וגשום. יש נמל עתיק, יש סימטאות צרות בעיר העתיקה הקומפקטית והחמודה במיוחד הזו. כיף. לא הכנתי רשימת מסעדות מראש. על בסיס Google Maps, מראה עיניים וחיפוש של מקום די פשוט ולא יקר שמתמחה במאכלי י...
קרא בבלוג
שלושה ימים בחבל פוליה בדרום איטליה - חלק א': שני לילות בבארי עם גיחה קצרה לטראני
פוליה - Puglia . בארי - Bari. טראני - Trani. קצת ניחוחות וטעמי חו'ל. שני עד החמישי באפריל. 3 לילות קצרים בחבל פוליה בדרום איטליה, 'העקב' של המגף האיטלקי, על חוף הים האדריאטי. מסיבות משפחתיות חיפשתי יעד קרוב לגיחת חו'ל קצרה. חיפשתי בכלל טיסה לליון/מארסיי אבל משהו בלוחות הזמנים ובמחירים עצבן אותי אז התחלתי לחפש טיסה ישירה ליעד באיטליה שעוד לא הייתי בו. הסתבר להפתעתי שיש טיסה ישירה של חברת ריינאייר לעיר בארי, בירת חבל פוליה, שאורכת 3 שעות. מתאים. הטיסה שמצאתי עלתה קצת יותר מ-80 יורו. מתאים גם מתאים...
קרא בבלוג
דיווח מקבוצת הפייסבוק של הפורום
במקרה ואתם מגיעים לוורונה בזמן הקרוב או בכלל (נראה לי מהמקומות שתמיד שם) ובא לכם פיצה אמליץ על מקום בשם S. Matteo church, ממוקם בעיר העתיקה בתוך מה שהיתה כנסייה (ראו שם המקום) כשחלק מהרצפה שקופה ורואים את החלק הישן של הכנסייה. הפיצות טעימות מאוד ויש מגוון רחב של פיצות קלאסיות וגם רעיונות ושילובים של המקום, המחירים הם בטווח האיטלקי הנורמלי (משהו בין שש לאחד עשרה יורו).
לקחתי את אחת מהפיצות החביבות עליי, פריירלי (סוג של עלי ברוקולי מרירים friarielli), בשר נקניקייה וגבינת קאצ'ו קבאלו.
אין פה שו...
קרא בטעים לנו
ונציה ידועה כאחד המקומות עם כמות מלכודות התיירים למטר מרובע מהגבוהות בעולם. מסעדות שרק מלהסתכל עליהן בא לך לברוח מהמקום יש בכל פינה. כשהבנו שמסעדה שבחרנו נמצאת רק מאה מטר מככר סן מרקו אפשר היה להבין את רמת החששות, אבל תכנית זו תכנית וונציה היא לא המקום להמר בו. מסעדה גדולה. ארוכה מאד, עם מספר חללים. אנחנו קיבלנו שולחן שיש אובלי בחלל שלא היו בו סועדים נוספים.
לצד סלסלת הקופרטו הוגשה קערית עם קרוטונים. רעיון מוצלח מה לעשות ...
קרא בטעים לנו
ונציה היא אחת הערים האהובות עליי. על כל כך הרבה מקומות אומרים שהם "כמו ונציה", אבל ממש כמו ונציה אין. לגור לא הייתי גר שם. הלוגיסטיקה מסובכת. העיר מוצפת תיירים בקיץ ומים בחורף. בנייני המגורים ישנים. מתקלפים. מן הסתם עם תשתית מיושנת. אבל ביקור בעיר כתייר זו חגיגה לעיניים. הצילום אותנטי לגמרי, אגב.
בערב הראשון רשמנו לעצמנו מקןם קטן של פיצות לא רחוק מגשר ריאלטו, בהליכה בסמטה בין בנייני מגורים. עד של...
קרא בטעים לנו
אני אקדים ואומר שהמסעדה הזו הצליחה לפלג את הדיעות במשפחה ולכן הדיווח ייכתב בגוף ראשון על פי דעתי. האישה מוזמנת להוסיף את ההתרשמות שלה. מסעדה קטנה במרחק הליכה קצר מככר השוק של ורונה. המסעדה שייכת לקבוצת Do it better שמאגדת כמה מסעדות מהאיזור ששמו להן למטרה לחפש את חומרי הגלם המקוריים כדי ליצור קייטרינג איכותי לקהל הטרוגני. אז אם אתם מתכננים חתונה באיטליה ומיפשים קייטרינג… קיבלתם. קרא בטעים לנו
את החופשה השנתית שלנו עשינו השנה באגם גארדה עם בונוס של ונציה, משם חזרנו לארץ. פעם ראשונה שלנו באיזור של האגם הזה, והיה מוצלח מאד. התגוררנו בדירה מעולה בקרבת סירמיונה, משם די מהיר להגיע לרוב האטרקציות, למעט החלק הצפוני של האגם שהקדשנו לו יום נפרד.
אהבנו מאד את אגם טנו ואת פארק המפלים במולינה. גם פארק המים Caneva מוצלח מאד. גרדלנד פחות טוב מפארק אירופה אבל סיפק את הסחורה, וגם סירמיונה עצמה חביבה מאד.
רמת המחיר בגארדה הפתיעה לטובה. מחיר ממוצע של ארוחה טובה לשלושה כולל יין וקינוח הו...
קרא בטעים לנו
נאפולי, יוני 2019: היום השלישי עם ארוחת צהריים ממושלנת ועוד פיצה אחת ודי
נאפולי. 9 ביוני - היום השלישי + זליגה לבוקר ה-10 ביוני. את קפה הבוקר הנפוליטני יחד עם ספולייטלה או שתיים נשנשתי במלון. לאחר מכן עשיתי עוד......
קרא בבלוג
נאפולי, יוני 2019: היום השני עם שלל מטוגני רחוב, עוד פיצה וארוחה נפוליטנית ביתית
נאפולי. 8 ביוני - היום השני: התחלתי את הבוקר בנסיעה בפוניקולר לשכונת Vomero, שכונה שממוקמת גבוה יחסית מעל שאר מרכז העיר ומספקת תצפית פ......
קרא בבלוג
נאפולי, יוני 2019: היום הראשון עם פיצה מרגריטה, ספולייטלה (או שתיים) וארוחת מאכלי ים
נאפולי . מחוז קמפניה. איטליה. סידרתי לעצמי גיחת טרום יומולדת קצרה של 3 ימים לעיר האיטלקית הדרומית בין ה-7 ל-10 ביוני (שהוא יום הולדתי). ......
קרא בבלוג
שלוש מסעדות בשלוש ערים ב-פוליה
אזור פוליה בדרום מזרח איטליה הופך בשנים האחרונות ליעד תיירותי אטרקטיבי בטיול שלנו ביקרנו, בין היתר, בשלוש מסעדות שונות שהמשותף להן הוא השימוש בטכניקות ובשילובים עכשוויים ומיוחדים המבוססים על חומרי גלם מקומיים: Ristorante Pentole e Provette שמושכת לכיוון מולקולרי Ristorante Alex האלגנטית והמוערכת Osteria Del Tempo Perso הוותיקה והמבוקשת...
קרא בבלוג
לפני שבועיים חזרתי מחופשה קצרצרה בצפון איטליה. חבר שמתגורר באירופה
ומחזיק יאכטה קטנה בצפון איטליה (בצד של הים האדריאטי) הזמין אותי להתארח על היאכטה ונעניתי להזמנתו.
המטבח של פוליה וחוויה אותנטית במסעדה כפרית טובה
קצת על המטבח של פוליה . מסעדת Oltregusto ב- Caprarica di Lecce היא מסעדה כפרית המדגימה יפה את המטבח המקומי....
קרא בבלוג
קצרצר על נאפולי
טיסות ב- 100 דולר (עוד יש כאלו עכשיו עד מרץ לפחות!) גרמו לנו להכיר יעד חדש ומקסים עם מזג אויר (כרגע) של חורף ישראלי ממוצע :)
קצת על האוכל- הגענו 2 זוגות לעיר אחה"צ, והחלטנו לנצל את אחת ההמלצות שמצאתי באפליקציית cool cousin המומלצת: TRATTORIA DA NENNELLAhttps://www.trattoriadanennella.it/מתברר שהיא נמצאת הלב המרכז העתיק של העיר, קרוב לויה טולדו.כבר שהתיישבנוהגענו מוקדם, די עם פתיחת הערב (יש כמובן הפסקה בין מושב הצהרים למושב הערב), ראינו שמדובר במוסד שמגיעים אליו קבוצות קבוצות...
קרא בתפוז
All’Enoteca מסעדת כוכב מישלן בפיימונטה
למסעדת All’Enoteca ב-Canale איטליה יש כוכב מישלן. ערב ביקורנו המוצלח יכול להצדיק אותו. האוכל שהוגש לנו היה שונה, מוקפד וטעים....
קרא בבלוג
בית קפה היסטורי ושתי מסעדות מודרניות ב-טורינו
טורינו שמשה כבירת איטליה המתהווה לתקופה קצרה בלבד אבל אין לתת לעובדה זו להטעות. ממליץ לבקר בטורינו ולא רק כנקודת מעבר לאלפים או לחלקי פיימונטה האחרים. להלן ביקוריי ב: Al Bicerin בית קפה היסטורי Consorzio – הבסיס פיימונטזי הביצועים חדשניים Scannabue – תחושת עולם ישן עם ביצועים מודרניים...
קרא בבלוג
שתי חוות ב-פיימונטה ומסעדה פופולרית אחת
אחד מימי הטיול הוקדש לפיימונטה הכפרית שם ממשיכים לעשות את הדברים נאמנים למסורות עבר. הסיור כלל ביקור בחוות בופאלו , ביקור בחוות חזירים וסיום במסעדה משפחתית אהודה שמגישה תפריט קבוע של מאכלים פיימונטזים....
קרא בבלוג
תנועת ה- slow food ומסעדת Boccondivino
מסעדת Boccondivino ב- Bra מביאה לידי ביטוי את הרעיונות שבבסיס תנועת ה- slow food ומגישה אוכל פיימונטזי קלאסי....
קרא בבלוג
ועוד שניים בקטנה- אמאלפי ומינורי
גם באמאלפי היו לי מסעדות מסומנות אבל שוב הגשם השטוף והקור גרמו לנו להיכנס למסעדה רנדומלית. התיישבנו בLocanda del Marinaio, המסעדה קצת יותר מודרנית ופחות מסורתית. לא זוכרת את הכל אבל אני לקחתי לעיקרית פסטה מסולסלת מוקפצת עם ירקות ותבלינים, נשמע סופר פשוט אבל היא הייתה כל כך מדויקת שזו אחת המנות הזכורות לי ביותר. השאר היה פחות מוצלח עד כמה שזכור לי.לאחר מכן המשכנו לקינוח בקונדיטוריה מפורסמת המינורי Pasticceria Sal De Riso השייכת מסתבר לקונדיטור מפורסם באיטליה.המקום מקסים עם ויטרינות מלאות ...
קרא בתפוז
פוזיטנו- La Tagliata
את המקום הזה סימנתי מראש בטריפאדווייזר והייתי חייבת להגיע לשם- וממש לא התאכזבנו. הדרך למסעדה שממוקמת מעל פוזיטנו, צרה, מפותלת ומפחידה עוד יותר מהכביש הרגיל באזור, הגשם והערפל שהיו בזמן הנסיעה ממש לא עזרו. כשהגענו למסעדה הבעלים קיבל אותנו ואמרתי שהייתה דרך קשה ומפחידה, ענה לנו שעכשיו אפשר לשבת ולהירגע, שני בקבוקי יין והכל יסתדר. מדובר במסעדה ששיכת למשפחה, האמא מבשלת במטבח, האבא מטפל בחווה והבנים מארחים. אין תפריט- מגיעים ואוכלים מה שמיגישם לך. מבחר מנות אנטיפסטי, 4 סוגי פסטה, הכל טר...
קרא בתפוז
סיכום חופשנת בחוף אמלפי- סורנטו
היינו בחופשה באזור חוף אמלפי עוד לפני פסח אבל עכשיו מגיעה לדווח כאן. כמובן לפני הנסיעה עשיתי חיפוש במנוע של הפורום ולא מצאתי הרבה המלצות, ומה שכן רובן היו על מסעדות שהן יותר פיין דיינינג שלא תמיד מתאים לנו.אז חוזרת לדווח כן ואשמח אם יתווסף למנוע החיפוש למען הבאים אחרי.אתחיל מסורנטו שהייתה נקודת המוצא שלנו לשלושת ימי הטיול.סימנתי לי מראש כמה מסעדות מומלצות לסורנטו, היות ושם השתכנו, אך הגענו ביום ראשון בצהריים, היה גשום וקר והיינו רעבים ושני המקומות המומלצים שהיו קרובים אלינו נפתחים רק בערב כנ...
קרא בתפוז
Fico: הכירו את הדיסנילנד החדש של חובבי האוכל בבולוניה
בשבוע שעבר נפתח בבולוניה מתחם ענק בשם Fico - מאה אלף מטרים רבועים של 40 מסעדות ודוכני אוכל רחוב, ומעבר לזה מעל 100 חנויות אוכל ויין שמטרתם אחת: לשמור על המסורת האיטלקית. הצצה ראשונה למתחם https://www.haaretz.co.il/food/romiseatingitaly/1.... ...
קרא בתפוז
בדרך לאגם גרדה: לה קלנדרה בפרברי פאדובה - פנינה נדירה
רק הבוקר כשבחנתי את הדרך מוונציה לאגם, כדי למצוא מקוםלארוחת הצהריים מצאתי ונדלקתי. הרמתי טלפון והזמנתי שולחן.La Calandre נושאת 3 כוכבי מישלן, הודות לשף ינוקא שקיבלמאמא מסעדה והעלה אותה לכדי היותה לאחת מהטובות שבעולם.האיש, שיצא לשוחח איתנו מספר פעמים צעיר רציני וממש לאמנופח מחשיבות, שבה את ליבנו מיד. קיבלנו המלצה ללכת עלארוחת 4 מנות (לא רצינו א. טעימות). כך מתנהל הדבר:אתה בוחר מהתפריט מה שבא לך ומקבל הכל תמורת כ 160 יורוכולל שתיה קלה יין בכוס קפה לחם וגם קדם קינוח וכמה משעשעיחיך. פייר בהחלט ו...
קרא בתפוז
איל רידוטו ונציה ill Ridotto
עיצוב המסעדה סגפני משהו, כנראה בהשראת קונספט הצמצוםכשמה של המסעדה. השף והבעלים קיבל את פנינו ובדק שאכןהוזמן שולחננו לארוחת הערב. זוהי מסעדה קטנטונת מעוטרתבכוכב מישלן שיש להזמין שולחן מבעוד מועד.במתכוון לא הלכנו על ארוחות הטעימות, שדי קצנו בהן. למרות זאתיכולנו בחלוקה לטעום 6 מנות מהתפריט + מתאבן חמוד ופטיפורים(ללא הקפה שאיננו צורכים אלא בבוקר).מפאת מזג האוויר בחרנו בעזרת מלצר ידעני וחביב מנות מתאימותכמו גספצו פירות ים ודגה טריים - מעולה, רביולי שרימפס, דגרוזה ממולא עם קוסקוס אורז - דעות חלוקו...
קרא בתפוז
Wen ב Gallarate איטליה ליד מלפנסה - יפנית לסיום
המסעדה הענקית המתה מאדם, כולם איטלקים למעט הסגל שכולו מהמזרח הרחוק. דומה שהאיטלקיםמאסו מעט בפורמולה המסורתית (אנטיפסטי ועוד) ובאו בהתקפת קרייבינג למשהו האחר.אכלנו חמישה, בעקבות הבת (שחיה עכשיו בסין) חובבת סושי מושבעת מכל טוב המקום ולא הוצאתי יותר מ 150 יורו.שניים לקחנו ארוחת טעימות 35 יורו האחת שכללה גם סשימי וגם מרק עם פירות ים ועוד ועוד.לידנו בחרו במרק אודון פירות ים שהיה גדוש ומלא בכל טוב. טעמתי מהמרק שהיה עדין טעם דגים והבליטאת טעמם של שאר מרכיביו. כולו עלה 7 יורו....
קרא בתפוז
Ristorante Osteria del Veccio Olivo
שווה לסעוד בפנינה הזו ולו רק עבור הנוף הפנורמי הנשקף ממנהוכבונוס - הדרך המקסימה אל העיירה או הכפר Monte Carlo שנמצאת במרחק נסיעה איטית בשל הכביש הצר, המתפתל והנופים, של 30 דקות.היינו שבעה וטעמנו מבחר מנות (כרגיל - אנטיפסטי, פסטה, עיקרית וקינוח). אכלתי פרוסות של פרושוטו חזיר בר, רביולי ממולאים באפונה ואספרגוס, נתח של מיאיילה וסורבה תפוח ירוק.טעמתי ואהבתי מאוד : פסטה עם רגו שפן, פרוסות מהטי בון (שהיו יותר טובות מהפעם הקודמת), ניוקי עם ירקות טוסקניים חלומיים.המסעדה ראויה לנסיעה מיוחדת למי שנמצא...
קרא בתפוז
La locanda di Simona ב Capezzano
אורחת ערב עם בן הדוד ואשתו. בקומת הקרקע שהוסבה, טיפוסי ואופייני, למסעדה ביתית משפחתית.סביבנו סעדו אך ורק מקומיים.היינו שבעה וכולנו דילגנו בקלילות (שהרי אכלנומעטצהריים בקבלת פנים ספונטנית לנגן גיטרה ממוצא צועני) על האנטיפסטי ועברנולראשונות.פסטה צמחונית לבת, כיסוני בשרטורטליני עם רגו לי, צלחת פולנטה מטוגנת עם פרוסות נקניק, ריזוטו עם בשר יונה, סלט מעורב,לעיקרית חלקנו ארבעת הגברים ביסטקה פיורנטינית מדממת - אחחחח.קינחנו הטירמיסו, סורבה תפוחים עם קלבדוס, קפה והרבה מים מינרלים.שתינו יין אדום לוקזה....
קרא בתפוז
מרוקינו - עוד גירסה של קפה איטלקי
עם שוקולד או קקאו וחלב מוקצף על אספרסו בכוס זכוכית קטנה. כייף.ורסיליה - הריביירה של טוסקנה. אנו לנים ממש על החוף, באחד מחופי הרחצה. המשפחה שלנומתגוררים ב קמיורה, פיזה ו לוקה. הכל קרוב.אתמול טיילנו בפירנצה, כולל בשוק האוכל המקורה שם אכלתי פסטה עם כמהין שחורות טריות.בערב אכלנו במסעדה בקמיורה, קטנטונת עם הבעלים שמארח בעצמו. הוא צעיר בעל רעיונות וקונספט. נהננומאוד מאוכל מגוון וקצת אחרת מהמסורת ברובו. Osteria Cicca.על ורסיליה תמצאו בקישור הבאhttp://www.lametayel.co.il/הריביירה+של+טוסקנה...
קרא בתפוז
צהריים ב Mattarello - כמו שהאיטלקים אוכלים
היינו אתמול 11 : בני הדודה - 3, בני/בנות זוגן - 3 ואנו החמישה שהגענו מכל קצוות עולם.למסעדה הנמצאת במקום גבוה בהרים הרים הסוגרים את רצועת החוף באזור קמיורה שבפרובינציית לוקה.כמו שאני מצאתי בוויז, תמצאו גם אתם ותטפסו במכונית עם 7 מקומות בכביש צר ומתפתל אל על עם הילוכים ידניים,מסתבר שראוי להביא ילדים לעולם רק כדי שישמשו, ברבות הימים, אותך כנהג.המקום, בעל הנוף הנהדר עם מראות למרחקים, ביום אתמול שהיה שמשי למופת, מוגדר כטריטוריה.איך אמר לי בן הדוד: מסעדה עם הרבה אוכל במחיר קטן. על כן הוא היה מלא ב...
קרא בתפוז
פירנצה ופדובה, אפריל 2017
חזרתי מטיול של שבוע באיטליה שכלל יותר משתי הערים בכותרת, אבל היות שלא נרשמו חוויות קולוינריות מסעירות בורונה, ונציה ובאזורי הכפר בהם בילינו, אני אספר רק על שתי מסעדות.Vecchio Falconiereלכאורה מסעדה לא מרשימה במיוחד בפדובה, עם התמחות בבשרים, אבל עם "טריק" אחד מעניין שלא ראיתי בשום מקום אחר: סטייקים שנצלים ישירות על הצלחת. הזמנו שתי מנות סטייק, אחת בקר ואחת סוס. הבעלים הגיע עם עגלה ועליה נתח פילה שלם ונהדר למראה ממנו חתך מול פנינו את הנתחים שלנו, שם אותם על צלחת חרסינה (שחוממה מראש לזיליון מעל...
קרא בתפוז
כמה המלצות
המסעדה הטובה באמלפי DA GEMMA לשבת במרפסת בקומה השניה ולהשקיף על הרחוב מסעדה מדהימה עם נוף נהדר קצת מחוץ לאמלפי IL FARO (הלכנו בעקבות המלצה של BOB88) ולא התאכזבנו נדמה לי שיש לה כוכב מישליין המסעדה הכי מדוברת באזור "דון אלפונסו" 2 כוכבי מישליין נמצאת במרכז האזור בהריםבהחלט שווה נסיעה בית קפה/מסעדה (כרטיס הביקור מצ"ב) שווה בעיקר בגלל הנוף והמיקום בכלל ממליץ שתקח רכב קטן כי הכבישים באזור צרים הנהיגה מאתגרת ומהנה לחובבי ההגה...
קרא בתפוז
המלצות מאיטליה
רומאTrattoria il Tettarello- שכונת מונטי.פעם שניה שמגיעה למסעדה הזו תוך שנתיים(שלישית, בפעם הקודמת אכלתי בה שתי פעמים).מסעדה נחמדה שתמיד מלאה(כדאי להזמין מקום).ריזוטו מעולה, פיצות דקות, סלט רענן ויין בית טעים ולא יקר.ל4 אנשים שחלקו ביניהם 4 מנות ראשונות 4 מנות עיקריות יין ושתייה קלה סביב ה70 יורופירנצה4LONI- מסעדה טובה מעבר לנהר ארנו בצד היותר מקומי של העיר.שרות מעולה.אכלנו המון-מנות פתיחה של סלטים, גבינות ונקניקים ורביולי עדינים במלית ריקוטה ואגס.סטייקים של בקר חזיר ושניצל עגל.שרת אותנו מלצ...
קרא בתפוז
המלצות מהטיול שלי לטוסקנה לפני שנה
כל טוסקנה נפלאה לטיול משולב של טבע וערים/עיירות/כפרים/יקבים (מחוז קיאנטי). לא מעט עיירות חומה ימי ביניימיות וציוריות. אוכל טוב בכל מקום. גם סטריט פוד, גם אוכל כפרי פשוט, גם ממושלן. 3 מסעדות שבלטו לדעתי במיוחד: מסעדת כוכב נפלאה בפירנצה (כוכב מ-2014):la Bottega del Buon Caffe. עוד מסעדת כוכב אחד בלוקיישן מדהים:Ristorante Castello di Fighine - Heinz Beck Seasons. אי שם בדרום טוסקנה. (השף של לה פרגולה המפורסמת בעלת 3 כוכבים ברומא). מסעדה מעולה בכפר קטן - Lamole: עם דרך יפהפיה ונו...
קרא בתפוז
צ'או ממילאנו
סוף השבוע התחיל זוועה עם טיסה שהתאחרה, ארוחת צהרים בבורגר ראנצ' נתב"ג, אכסניה שהוזמנה מראש והתגלתה כסגורה כשהגענו, חיפוש מלון באמצע הלילה, למחרת בבוקר ריב עם בעל האכסניה שהסתיים בכך שלא היה מוכן לקבלנו במקום וחיפוש מלון חלופי כשאנחנו יושבים ברחוב עם המזוודה ומנסים למצוא אינטרנט שלא מקרטע ומתנתק כל שניה. למזלנו מצאנו מלון מקסים גם אם קצת פחות מרכזי באיזור כיכר הרפובליקה ואת ארוחתהצהריים המאוחרת/ ערב המוקדמת אכלנו במקום שהומלץ על ידי פקיד הקבלה. המסעדה, Alla Cadrega, הציגה תפריט של ...
קרא בתפוז
אלבומי תמונות נמצאים בדף הפייס שלי david meitar שהינו בPark Hayatt Milano יקר רצח אך שווה כל יורו (גם בגלל מיקומו). ביקרנו בתערוכה העולמית והתאכזבנו קשות. בזבוז של זמן יקר. ראינו את הסעודה האחרונה של דה וינצ'י. חובה חובה חובה. סעדנו טוב מאוד בממושלנת: il luogo di Aimo e Nadia, Milano וגם קוטלט מילנזי מעולה (חובה) ב: Solferino, Milano, Cotoletto Milanese וגם סושייה נחמדה: sushi Parco in Corso Magenta וגם סנדביצ'ייה מעולה עם כל מה שעולה על דעתך להרכיב בין פרוסות ...
קרא בתפוז
מפת הדרכים כמה טובה יכולה להיות מסעדה שממוקמת בתוך סופרמרקט? במילנו, היא נפלאה
מסעדת "אליצ'ה" המחודשת במילנו ומשתמשת בשפע הקולינרי שמציעה העיר כדי ליצור תפריט עדכני ונאמן למסורת גם יחד...
קרא בהארץ
כן
Oniga בקמפו סן-ברנבה, מקום שדי קל למצוא וארוחה טובה. http://www.oniga.it/eng/index.htm
עוד מקום שנהניתי ממנו, ב-2010 וב-2015 גם יחד, במיוחד כי בשני המקרים היה מזג אוויר מושלם לשבת בו בכיכר הנפלאה הזאת, קמפו סן-פולו (כדאי מאוד לבקר בכנסיה, גם כן). אני אמנם מנסה לאכול אותנטי בכל אזור באיטליה, אבל אם פיצה בוונציה, שיהיה אצל קורטה, היה לי טעים מאוד. http://birrarialacorte.it
בכלל, אכלתי טוב בוונציה: ציקטי על הדרך, סנדוויצים מעולים, גלטו טוב. צריך להתכונן מראש עם המלצות וי...
קרא בתפוז
בשישי בLido di Camaiore
הנה מה שרשמתי במהלך הארוחה:פולנטה עם ראגו בשר ציפור בשםAllodola באנגלית : larkMoscardino תמנון קטןPasta maltaliati רוטב מבשר ברווז אילם. Anatraדורבןמנת חזיר בר צינגאלה. עם שוקולד, חומץ, סוכר, צנוברים.סורבה תפוחים עם קלבדוס.Ristorante Arcano del MareLido di Camaiore.הבעלים חבר ותיק של בן הדוד המקומי, וכך זכינו לארוח בהתאם.לראשונה אכלתי בשר דרבן (ואהבתי), מנת חזיר הבר נהדרת וכך גם פטריית הOvoliשזו עונתה שהוגשה חתוכה ומתובלת בשמז ובלימון.הפולנטה על רוטב בשר הציפור, הפסטה עם הברווז. הכל למעט הקי...
קרא בתפוז
משהו ממני
VICOLO DEI GOLESI בכפר VICO DELSEסובבסן גמניאנו. כ15-20 דקות, או 5-10 מ POGGIBONSI.יתרונות- הכפר הקטן מתוק ויפה ולא תיירותי בעליל.. המסעדה עם חוץ גדול ונוף נפלא. השרות ידידותי ומשתדל ביותר ודובר אנגלית מצוינת.חסרונות- האוכל.. לא משהו.אולי יותר לצהרים עם בקבוק יין מקומי להתמסטל מול הנוף.POGGIO ALLORO0577-950153 - חובהמסעדהבחוה כ-3 קמ מסן גמניאנו. רק עם הזמנת מקום מראש.זו לא בדיוק מסעדה אלא פרגולה. תפריט סגור של 37E לאדם שכולל הכל מהכל. (כולל יין). ארוחה זורמת , התפריט משתנהלפי החשק, אוכל ...
קרא בתפוז
קבל כמה המלצות למסעדות ויקב
אנחנו היינו שבוע ליד סאן גמינאנו ואלה המקומות שמאד נהננו בהם La taverna dellozio via zara 85 Corazzano מסעדה משפחתית מדהימה בעיקר בעונת הכמהין מחירים מצחיקים אל מול האיכות בדרך לשם כדאי לעבור ביקב: Pietro beconchini Viamontozoro 13/a San miniato מסעדה מצויינת נוספת באזור taratoria da aldo Via della cartiere 175 Biecina אם יש לכם אפשרות שימו יד על הספרטוסקנה למתקדמיםשל בתאלון...
קרא בתפוז
2 מסעדות בטוסקנה...
שתי מסעדות מומלצות מטיול שלי לטוסקנה ביוני האחרון. שתיהן מוקפדות מאד, עם אוכל מקומי ולא יקרות במיוחד. אלגנטיות אבל עדיין עממיות. נראה לי מתאימות מאד לזוג בירח דבש... 1. La Grotta בעיירה מונטפולציאנו בטוסקנה. זו עיר חומה עתיקה וחמודה. לה גרוטה זו אחת המסעדות היותר טובות בעיר. מסעדה אלגנטית בבעלות משפחתית עם חצר מקסימה ואוכל טעים מאד. 2. Ristoro Di Lamole בעיירה Lamole. עיירה קטנטנה או בעצם כפר במחוז קיאנטי בטוסקנה. מסעדה שהדרך אליה היא יפה במיוחד, טובלת בגבעות, שדות, כרמים והמון ירו...
קרא בתפוז
אוכלים טוב בטוסקנה - פרק אחרון: מסעדת Lamole והרבה גלידות לסיום מתוק
הגיע יום ה-18 ליוני. יומנו האחרון בטיולנו לטוסקנה. ארקיע החליטו שטיסת חזור ישירה מפירנצה לתל אביב בשעה 21:00 שעון פירנצה (כפי שתוכנן מר......
קרא בבלוג
אוכלים טוב בטוסקנה - פרק שלישי: וולטרה ומחוז קיאנטי (הרבה בשר ויין)
ב-15 ביוני עשינו צ'ק-אאוט מהמלון במונטפולצ'יאנו ויצאנו לכיוון ביתנו הבא ל-3 הלילות הבאים - איזור וולטרה, צפונית מערבית למונטפולצ & ......
קרא בבלוג
אוכלים טוב בטוסקנה - פרק שני: מונטפולצ'יאנו ודרום מזרח טוסקנה
לאחר חווית המישלן בפירנצה, המשכנו להתסתובב מעט בעיר, ואחה'צ חזרנו למלון לאסוף את חפצינו, ויצאנו לדרך לכיוון דרום מזרח - לעיירה מונטפול......
קרא בבלוג
אוכלים טוב בטוסקנה יוני 2015 - פרק ראשון: פירנצה
לכבוד יומולדתי ה-40 שבא לטובה ב-10 ביוני, רכשתי כרטיס טיסה לפירנצה, יחד עם אחייני יותם. ליותם ולי יש את אותו ראש בענייני אוכל ורצון בהתנסוי......
קרא בבלוג
פסטה כוסמת ועוד כמה דברים.
בלומברדיה אוכלים פסטה מצוינת ומיחדת העשויה ברובה מקמח כוסמת, היא נקראת pizzocheri או משהו כזה. מאוד מומלץ להביא כמה חבילות הביתה כי בשום מקום לא ראיתי פסטה כזו. דבר נוסף שלומברדיה מתגאה בו זה הפולנטה שלה, ניתן לקנות חבילות קטנות עם תוספות שונות (פורציני, כמהין). נקניקים כמובן, בלומרדיה משתמשים לא מעט באווז, אז סלמי או נקניק אחר עשויים מאווז יכולים להיות קניה מעניינת. פורציני יבשות - יותר זול ואיכותי מאלה שמיובאים ארצה. ובלי שום קשר ללומברדיה, מאיטליה אני תמיד מביא גרפה איכותי...
קרא בתפוז
גיחה לאורבייטו- I SETTE CONNOLI
אורבייטו היא עיירה הממוקמת כשעה וחצי נסיעה ברכבת מרומא. העיירה נבנתה כבר לפני 2000 שנה אבל באזור ימי הביניים התפתחה מאד: מיקומה על ראש הר הפך אותה למקום אידאלי ומוגן, והבריח לשם אפילו את האפיפיור בכבודו ובעצמו, שבנה שם באר יפהפייה, וכן במקום נמצאת אחת הכנסיות היפות בעולם. תושבי העיר החליטו בצעד נפלא לשמר את העיר כפי שנראתה אי שם בימי הביניים. כשהולכים ברחובות העיירה רואים בתי אבן קסומים, חומות-מצודה, וצריחי הכנסייה. אפשר באמת לטעות ולחשוב שאני אי שם לפני 900 שנים. קסום.הבחור קרא המלצה חמ...
קרא בתפוז
חומץ בלסמי ברמות יישון גבוהות יקר גם באיטליה. היום יש בארץ מגוון לא רע לדעתי. Enoteca Italiana - via marsala 2 - מקום מפורסם, מבחר מכובד מאוד כולל יצרנים גדולים. מחירים טובים סהכ, בחלקם מעט גבוהים. Enoteca Il CaffeBazar -Via Guerrazzi, 8 - הרבה פחות אלגנטי מאנוטקה איטליאנה, אבל שטח מידוף גדול בהרבה, גם אם חסרים יצרנים חשובים מסויימים. מחירים טובים.
חנות פרמזן ללא שם -Via Guglielmo Oberdan ממש על פינת via delle moline. אל המקום הגעתי דרך ב...
קרא בתפוז
Eataly בולוניה
Eataly ששייך למייזם הסלואופוד האיטלקי המפורסם כבר נמצא בערים רבות באיטליה. בסניף המקורי בטורינו טרם הייתי, אבל לפני שנתיים הייתי בסניף הענקי בן 4 הקומות ברומא, שהוא גן עדן של ממש.
הסניף בבולוניה קטן הרבה יותר וכך גם ההיצע. מה גם שמוצרים כמו גבינות ונקניקים לא מקבלים הרבה שטח מכירה. האם יש קשר לכך שממש ליד נמצא Tamburini - מעדניה יוקרתית, יקרה ומפורסמת?
באנו לשם ביום א, ממש כמה שעות לפני שעזבנו את העיר. 10 דקאחרי שהתיישבנו התחילו להגיע המוני(!) אנשים. אני מניח שבשביל לשבת...
קרא בתפוז
אפריטיבו
אפריטיבו הוא מנהג צפון איטלקי, יחסית מודרני ככל שהבנתי משגת, של משקה ונשנוש לפני ארוחת הערב(17:00 - 20:00). במקומות רבים נוהרים חברה צעירים לברים מזמינים משקה במחיר מעט יותר גבוה ממחיר המשקה עצמו(בדרכ אירו או שניים יותר), ונהנים ממזנון פתוח. לרוב דברים די פשוטים.
אני בחרתי בגרסה מעט יותראקסקלוסיבית, והלכתי מדי ערב(או קצת קודם) ל-Enoteca Italiana. חנות יין ומשקאות רצינית ביותר עם מבחר יין טוב במיוחד מכל איטליה וגם מהעולם. בנוסף, הם מציעים היצע רחב ואיכותי של יין בכוסות וצלחות...
קרא בתפוז
מסעדת VESPASIA בנורצ'יה
אחרי שבוע של אוכל אומבריאני מסורתי ומשובח למדי ממש דגדג לי לראות מה שף יצירתי מסוגל לעשות מהמטבח הזה. על המסעדה הזו קיבלתי המלצה מהמלון שלי (שגובתה גם על ידי איזכור במדריך מישלן). זו לא חוכמה כי מדובר באותם בעלים. כבר כשנכנסים לחדר האוכל המעוצב והמרווח, וכשמגיע מלצר לקחת את המעיל ברור שהם מכוונים לחווית ארוחה מכוכבת. המון סכום, המון אנשי שירות, תפריט יין מצויין (שאגב - כלל גם כמה מציאות מקומיות במחירים סבירים מאוד לצד יינות גדולים מאיטליה וצרפת), ומחירים של מסעדות מכוכבות. ארוחה...
קרא בתפוז
מסעדת Granaro del Monte בנורצ'יה
המסעדה היא מסעדת המלון GROTTA AZURRA מלון שלושה כוכבים מוקפד יחסית שנמצא בבניין עתיק בלב העיר העתיקה. המסעדה היא מסעדת ענק שבנוייה מכמה חללים גדולים ויפים. אין לי מושג איך היא מתפקדת בתפוסה מלאה... לטענתם מדובר במסעדה העתיקה בעיר בת יותר מ150 שנים. באולם שבו ישבתי בשני ביקורי ניצב תנור עצים גדול שמחמם את החלל, ושבו נצלים הבשרים המוגשים במקום. יש גם בר צדדי שלידו תלויים מספר נתחי פרושטו שנפרסים במקום. יאם. מלבדי, ומלבד עוד כמה תיירים המקום היה מלא במקומיים. השרות היה קשוב וידי...
קרא בתפוז
מסעדת ANTICA CANTINA בעיירה אורבייטו
לטעמי אורבייטו היא יעד חובה למתיירים באומבריה. עיר יפיפיה עתירת היסטוריה, קתדרלה מדהימה, נופים ויינות לבנים טובים. למסעדה הגעתי בעקבות ביקורת בTRIPADVISOR על מודעות גבוהה לנושא הגלוטן. הם אכן צדקו. למסעדה תפריט מסומן היטב עם אינספור אופציות למנות מקומיות קלאסיות בגרסא נטולת גלוטן (לצד הגרסא הרגילה כמובן).
המקום עצמו חמוד, ומעוטר בפיצפקס ובתמונות וחתימות של אמנים וסלבים אחרים שביקרו ושיבחו את המקום. כיוון שביקרתי מחוץ לעונת התיירות יצא שאכלתי שם לגמרי לבדי, והטבחית בישלה ב...
קרא בתפוז
אומבריה - מקום נחמד
וגם טעים. מה כבר יכול להיות רע באזור שבו כמעט כל המסעדות הן מסעדות מקומיות מסורתיות, כשהאוכל המסורתי כולל גבינת פיקורינו, פרושוטו וסלמי מופלאים, שמן זית משובח, ארנבות וחזירי בר, עדשים קטנטנות ואיכותיות, וכמובן הרבה הרבה כמהין? ובכן - כלום. אז כמה טיפים (וגם שתיים שלוש מסעדות)...באמת שאין צורך להתחכם. כמו בהרבה אזורים באיטליה במסעדות הביתיות והמסורתיות יש אוכל מופלא.אין הרבה אזורי יין באומבריה. מקומיים ששאלתי מאשימים את הערפל... יינות אורבייטו קלאסיקו הם יינות לבנים פירותיים וכיפיים...
קרא בתפוז
אל דנטה פרק 19 חשיפה לדרום (או למרכז)
למה שווה להיות נהג משאית באיטליה? • כמה שיפודי כבש אפשר להכניס לכוס בירה אחת? • איזה טעם יש לגיטרה? • ואיפה תקבלו ארוחת ענק של פירות ים בפחות מ-100 שקל לראש? • גיחה לאברוצו למרבית השיחות שהתנהלו בכיתה שלנו בימים שלפני היציאה לחופשת הקיץ הייתה נוסחה קבועה – צד אחד היה שואל נו, אז לאן אתם נוסעים? , הצד השני היה משיב, והצד הראשון היה מגיב בהבעת עניין, שלא נאמר התלהבות, בדרך כלל בצירוף של פיסות מידע על אודות היעד, שלא נאמר המלצות. במקרה שלי, למרבה הצער, הנוסחה הזו לא ממש עבדה. כי אחרי התשובה של אנחנ...
קרא בבלוג
אל דנטה פרק 18 לילה באופרה
מה החלק הכי טוב בלזנייה? • האם ראוי לשתות בירה במסעדת שלושה כוכבי מישלן? • כמה מרכיבים אפשר להכניס לסלט קיסר? • ומה הטעם של צפרדע בשלולית? • בקיצור: Osteria Francescana חצי שעה לפני פתיחת ההתמודדות בין איטליה לקוסטה ריקה במונדיאל הרחובות של מודנה הלכו והתרוקנו מאנשים, שרצו הביתה או לבתי הקפה או לברים כדי לצפות במשחק. מאחת הסמטאות של העיר העתיקה נשמע קול של חבורת ילדים שרצה, ומיד אחריה צפירה אדירה של צופר אוויר וזעקות איטליה איטליה! . הצפירות המשיכו, ואנחנו הסתקרנו והלכנו לכיוון מוקד הרעש. מה שרא...
קרא בבלוג
אל דנטה פרק 17 הגביע הקדוש
איך מזהים גלידרייה איטלקית טובה באמת? • איזה צבע צריך להיות לגלידה בננה, ואיזה לגלידה פיסטוק? • והכי חשוב – איפה מסתתרות הגלידריות הכי שוות ברומא, טורינו, מודנה וסרדיניה? בין אם מלקרוא כאן, בין אם מניסיון אישי ובין אם מסתם סטריאוטיפים תרבותיים נפוצים, אתם בטח כבר יודעים שאיטלקים וחדשנות זה שני דברים שלא ממש הולכים ביחד – בעיקר לא בכל מה שקשור לאוכל. לכל אזור יש את המאכלים שלו, לכל משפחה יש את המנות שלה, לכל בשלנית יש את הטכניקות שלה, ואוי ואבוי למי שינסה להתעסק ולשנות. תחום הגלידות לא שונה. עבור...
קרא בבלוג
אל דנטה פרק 15 שדות אספרגוס לנצח
מה הקשר בין ראש ממשלת איטליה הראשון לגידולי האספרגוס בפיימונטה? • מה מהיר יותר – חילבה או אספרגוס? • האם אפשר לשלב בין אספרגוס לטירמיסו? • ויש גם מתכון. נחשו של מה במבט ראשון, מרחוק, ניראה שדה האספרגוס כמו פיסת מדבר חולית ועירומה. בין שדות החיטה המצהיבים למשטחי התירס המוריקים, שדה האספרגוס ניראה כמו חלקה בשמיטה, או כמו שדה שסיים את תפקידו, הניב את הירקות או הדגנים שלהם יועד, וכעת ממתין לשלב הבא בגלגולו. רק כשמתקרבים מבחינים פתאום בפלא. כמו גורדי שחקים ירוקים וזערוריים בוקעים הגבעולים מתוך החול, ...
קרא בבלוג
אל דנטה פרק 13 עתיד ורוד לחזיר השחור
מה הנקניק האהוב על אלברט הנסיך ממונקו? • מי מאכיל חזירים בשאריות של גבינת פרמזן? • למה פארמה זה לא רק פרשוטו? • ואיך לעזאזל אכילה של חיות מסוימות יכולה להציל אותן מהכחדה? עד היום עשיתי ככל יכולתי כדי לשמור את הבלוג הזה נטרלי ככל האפשר בכל מה שקשור לוויכוח האקטואלי והאינסופי בסוגיית הטבעונות / צמחונות אל מול אכילת הבשר. עשיתי את זה כי אני מאמין שהאמת, או הצדק, לא נמצאים באופן מוחלט אצל מי מהצדדים במקרה המדובר, וכך גם אני חי את חיי – באיזון בין שני הקטבים. אבל לפעמים יש דברים מסוימים – בלימודים, ב...
קרא בבלוג
אל דנטה פרק 12 החמישייה הלא סודית
מה הקשר בין פסטה עם דג חרב לבין קבב חלבי? • במה אפשר למלא מולים? • איך אומרים חתולה באיטלקית? • ובעיקר איך צולחים חופשה בצ'ינקווה טרה בלי ליפול לאף מלכודת תיירים? גיחה לאחד המקומות הכי מתוירים באחת המדינות הכי מתוירות באחד מסופי השבוע הכי עמוסים של השנה נשמעת לאדם הסביר כמו מתכון לחוויה מפוקפקת למדי. על כן, בהיותי אדם סביר (למדי, או לפחות כך אני נוטה לחשוב), לא הייתי אופטימי מדי לגבי הטיול לצ'ינקווה טרה בפסחא. תורי הענק, נהגי המוניות המנוולים, הפיצות הגרועות שקורצות מכל פינה ותחושת הזיוף הכללית ...
קרא בבלוג
שתי המלצות:
1. del Fagioliהגעתי בעקבות המלצה של עמית אהרונסוןף ומה אומר... גן עדןאוכל טוסקני ביתי ברמה סופר גבוהה. ב30 אירו אכלתי כמו מלך.מומלץ להזמין מקום.2. le volpi e luva.בר יין קטנקטן בצד השני של הארנו. אין מה למצוא שם חוץ מיין, פלטות של גבינות ונקניקים וברוסקטה או שניים.אבל מה שיש פשוט גאוני!מבחר מעולה של יינות(בעיקר טוסקניים) בכוסות, גבינות מצויינות והכל לא כלכך יקר.המקום פתוח בין 17:00 - 22:00 ומתאים בתור נשנוש לפני ארוחת ערב ודרינק לא מחייב....
קרא בתפוז
Enoteca Pinchiorri
בביקור האחרוןשלי באיטליה סעדתי באוסטריה פרנצסקנהשבמודנה. בשולחן לידנו סעד זוג פודיז. זו הייתה שעת צהרייםוכולנו אכלנו תפריט טעימות. הזוג הזה, די מיהר לסיים מאחרונכונה לו נסיעה לפירנצה לארוחת ערב באנוטקה פינקיורי. (:אני חייב להתוודות כי למרות שהבסיס שלי בטוסקנה. קמיורה, דיקרוב לפירנצה, טרם סעדתי במסעדה מהוללת ומפורסמת זו.אבל בבואי בפעם הבאה, בקרוב, אתקן פגם זה ב cv שלי.יש כמובן הרבה מסעדות ראויות בפירנצה אך אנוטקה, עלמרתף היינות שלה, יש רק אחת....
קרא בתפוז
אל דנטה עלילות מדבר מהבטן בארץ המגף פרק 5
על השוק הפתוח הכי גדול באירופה • על החיפושים אחר טחינה בפיימונטה • על מלצרית בטרנינג עם נטייה לעצבים • ועל הקשר שבין מילוי לוטו לבחירה מעגלת גבינות • בקיצור: שתי מסעדות שוות בפנים שיבא, קוריאנדר, מינט מינט, שיבא , בפעם הראשונה ששמעתי את המשפט הזה מאחד ממוכרי העשבים בשוק של טורינו הייתי צריך לשפשף את האוזניים. שיבא? כוסברה? אתה בטוח? הרי ברוב חנויות הירקות, הסופרים ואפילו בשווקים של פיימונטה עשבי התבלין היחידים שאפשר למצוא הם פטרוזיליה, בזיליקום (אם יש מזל) ומרווה (המון מרווה, למעשה). אז מאיפה בא...
קרא בבלוג
אל דנטה עלילות מדבר מהבטן בארץ המגף פרק 4
על פסטו, שרימפס טריים, ארטישוקים ושמן זית • על זונות מזדקנות, הנשימה האחרונה וחומוס בצהריים • על אקווריום של גדולים • ועל סמטאות האבן הכי צרות שיש • בקיצור: קפיצה קטנה לגנואה שני האנשים הכי מפורסמים שיצאו מגנואה, לפחות ככל שידוע לי, התפרסמו בעיקר כי הם יצאו, מילולית, מגנואה. הראשון הוא כריסטופר קולומבוס, שיצא לחפש את אמריקה (או את הודו). השני הוא מרקו, גיבור סדרת הטלוויזיה הלב , שנוצרה בהשראת ספרו המפורסם של אדמונד דה אמיצ'ס. גם מרקו, ממש כמו קולומבוס, ראה בגנואה תחנה בדרך ליעד האמיתי שלו, והבין...
קרא בבלוג