חיים כהן לצהריים יפו תל-אביב בשתי עסקיות צהריים ודיקסי בצהרי שבת
שלוש ארוחות בסימן השף חיים כהן. שתי עסקיות צהריים חביבות, נעימות אבל חסרות יצירתיות ביפו תל-אביב, ועוד ארוחת צהרי שבת בדיקסי שבבעלותו שידעה ימים יפים...
קרא בבלוג
לקבל ארבעה כוכבים זה טוב. אלא אם כן אתה חיים כהן, ואז זה מאכזב
מאז שהיא נפתחה, אי שם בתחילת העשור הקודם, "יפו תל אביב" נחשבה, לגמרי בצדק, אחת המסעדות הטובות בעיר. ובאמת, איך אפשר שלא. האוכל, האווירה, כולם היו בטופ, אבל מעל הכל היה חיים כהן. כלומר "חיים כהן" – לא חיים כהן האדם, איש מקסים וחברותי שבאמת מפיץ סביבו מין הילה של חביבות בלתי נגמרת, אלא "חיים כהן" המיתוס, מגה זורד של שף, ידוען, שף, כוכב טלוויזיה ואהוב האמהות, שחרג מזמן מקיומו האנושי והפך לגורו קולינריה על-זמני, חוצה מגזרים, מרובה פלטפורמות ועתיר מחמאות. יפו תל אביב הייתה לאורך כל השנים האלו הייצוג ...
קרא בטיים אאוט
יפו (יפן) תל אביב
שיתוף פעולה בין השף חיים כהן לבין הסושי שף מידן סיבון הניב ארוחת קונספט שהתקיימה במסעדת יפו תל אביב ובה הוגשו מנות שחיברו בין המזרח התיכון למזרח הרחוק....
קרא בבלוג
חיים כהן מדגים לכל השפים איך צריך להיראות מטבח מקומי
בזמן שמיני שפים מקפיצים חוביזות בניסיון להיחשב אותנטיים, חיים כהן, זקן השבט, פשוט מבשל כבר עשור אוכל מעולה ב'יפו תל אביב'...
קרא בכלכליסט
ארוחה של מסעדת "יפו תל אביב" הזכירה: חיים כהן הוא טבח עילאי ארוחה יוצאת מגדר הרגיל של מסעדת "יפו תל אביב" הזכירה: חיים כהן הוא טבח עילאי
עם חומרים פשוטים להפליא מצליח חיים כהן ליצור ארוחת שף עילאית, נדירה. הסוד שלו? סבלנות. ובזו ניחן רק מאסטר אמיתי...
קרא בהארץ
זו הגרסה הכי מסעירה לשווארמה באזור. מחיים כהן ציפינו ליותר
לצד כמה מנות אדירות ממש, ההזמנה מיפו תל אביב של חיים כהן כללה יותר מדי מנות שלא מספקות שום ערך מוסף.... מאת...
קרא בטיים אאוט
דיווח מקבוצת הפייסבוק של הפורום
*דיס המלצה - מסעדת יפו תל אביב* זוג , ביום שישי האחרון, יום האהבה , הזמנו מקום מראש , לא נאמר לנו שיש מגבלת זמן של שעה וחצי במעמד ההזמנה , אלא רק באישור ההגעה ... , יום לפני . (כמובן שהזמנו מקומות הרבה לפני) במסעדה עצמה, הצפיפות נוראית, מנהלי המשמרת כל הערב דיברו בצעקות מעל הראש שלנו, השירות היה טוב ,המלצר שלנו היה אדיב. המנות עצמן יקרות ביחס לתמורה , רובן לא מיוחדות בעיניי ולא מצדיקות מסעדת שף שאמורה להיות ברמה גבוהה,מלבד מנה ראשונה של כיסוני שישברק ופוקאצ ה (שהיתה פינוק על חשבון הבית) . לבסוף...
קרא בטעים לנו
דיווח מקבוצת הפייסבוק של הפורום
בצהרי יום חמישי הגענו לארוחה עסקית במסעדת יפו תל אביב, היינו פעם אחת בעבר במסעדה והיה מוצלח מאד. חיכינו להזדמנות לחזור ויום חופש היה הזדמנות מצוינת להנות מעסקית ... צהריים. הזמנו מקום על בר המטבח ונהנינו לצפות בעבודה המתוזמרת להפליא של המטבח הפתוח, בטאבון הגדול והמרשים שכל הזמן נכנסו ויצאו ממנו פוקצ ות, ירקות צלויים, קבבים ועוד, ובעמדות הטבחים השונות שהכינו את כל המנות. כבר בהתחלה המלצר רצה שנזמין את הטחינה והציע שיזמין לנו במתנה פוקאצ ה לשם כך. השתכנענו והזמנו את הטחינה במחיר 5 שקלים לקערית. הט...
קרא בטעים לנו
לא זול ביפו תל אביב, אבל האם היא שווה את הכסף שלכם?
שחר פאר ביפו תל אביב (צילום: ראובן קסטרו) בעידן של טלטלות בקולינריה המקומית בולטת מסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן, כאי של יציבות עם עקומת ביקוש יציבה, אבי אפרתי קפץ לבדוק מה מתרחש באחת המסעדות הפופולריות בארץ...
קרא בוואלה
יפו תל אביב
לחיים כהן יש היסטוריה מרשימה של מסעדות שנפתחו בארץ. מסעדת קרן בתל אביב ב 1985, מסעדת דיקסי , מסעדת פילדלפיה, דיקסי אקספרס ובשנת 2011 מסעדת יפו תל אביב הממוקמת ביגאל אלון שבתל אביב עם חניון צמוד למסעדה בבניין אלקטרה . חלק נכבד מתפריט המסעדה כולל דגים במתכונות שונות (קרפצ'יו, טרטר, דג שלם, פרוסות דג ופילה דג), כך שמי נפשו חושקת במנה שאינה דג, המבחר שלו יהיה מצומצם יותר. הגעתי ביום רביעי בערב, והמסעדה הייתה ברובה מלאה כך שכדאי להזמין מקום מראש. אחרי שהזמנתי את המנות קיבלתי לשולחן ללא עלות נוספת פוק...
קרא בבלוג
שוב אכזבה ביפו תל אביב , האופה מברלין וזוזוברה
ביום שיש בדרך לסרט המומלץ, עצרנו לאכול בזוזברה סניף כפר סבא , בשעה שש היה כמעט ריק אחכ התמלא . סמוסות צמחוניות עם צ'אטני מנגו- חרפרפות טעימות, אגרול צמחוני - נחמד, לו מנה טבעונית ירקות ברוטב קארי עם צלחת אורז בצד ולי מרק עם נתחי פילה בקר, אטריות , נבטים , תבול טוב- בשר טעים- התאים למזג האויר. עם האספרסו שלו סביב 200 שח . יצאנו שבעים ומרוצים.
באחת מתוכניות מסטר שף, הזכיר חיים כהן את הספיחה של אמא שלו- נתקפתי חשק עז למנה , עיון בתפריט של המסעדה הראה שהיא שם וכך הגענו לשם בשבת לקר...
קרא בתפוז
יפו תל אביב - בעסה אטומית
זכרונות מתוקים של בורקס הסרטנים המופלא שאכלתי שם (בארוחת ערב. לפני כמה שנים. כן, מה לעשות. עדיין זוכרת זאת כאחת המנות הכי מדהימות שאכלתי בארץ) שלחו אותי ואת הבנזוג לנסות את עסקית הצהריים. הבנזוג ניסה למחות קלות, כי הוא לא אוהב את זן המסעדות (הפלצניות) מסוג יפו תל אביב, אבל היינו כבר באיזור ולשמחתי הוא הסכים.
מיד כשהושבנו קשה היה להתעלם מהאווירה האפלולית המבאסת במסעדה. כל הקירות שקופים ולכאורה זה מצב מושלם לאור שמש שוטף וחלומי, אבל במסעדה כנראה מעדיפים לחסוך על המזגן, סוגרים את כל ...
קרא בתפוז
יפו תל אביב
שישי בערב,פרידה מחברה קרובה שעוזבת ללונדון.ישבנו קרוב למטבח הפתוח,נחמד לראות את העבודה וההמולה,פחות נעים הצעקות ,אבל כנראה שאנחנו הבעיה.בכל זאת באים מהפריפריה הרחוקה.השירות היה טוב מאד לכלאורך הארוחה,מים קרים נמזגו בלי שנבקש.אני קצת חלש בזכרון ובפירוט,הכל מופיע באתר המסעדה.חלקנו טונה צרובה על מצע של חצילים שרופים וסלט מוצרלה עם ירקות ותאנים.קבלנו פוקצה oth. שתי המנות מאדטעימות. אחכ אספרגוס צלוי בגריל שישברק,צלעות טלה וטורטליני טלה.גם פה נהנינו מאד.ליווה את הארוחה בקבוקיין לבן מבורגון. סהכ112...
קרא בתפוז
עסקית שישי ביפו תל אביב
שישי ב-2 אחהצ המסעדה ברובה מלאה, נחמד לראות. לראשונה שישברק לבנה ותרד, מנה בגודל מכובד - 5 כיסונים גדולים בדמות רביולי במעין מרק יוגורט עם מעט גבינה מלוחה למעלה. שילוב טעמים מלוח, הפוקצה שמוגשת חינם סייעה לניגוב שאריות. לעיקרית חזה ברווז בציר בקר ויין אדום. המלצר הזהיר כיזאת לא המנה הכי גדולה שלנואבל הגיעו 7 נתחים ובסהכ המנה בהחלט לא הייתה קטנה. יחד עם הברווז הוגשו גם אגסים מבושלים ופירה. מן הסתם המנה לקחה לכיוון המתקתק - השילוב של בשר הברווז שטופל כראוי ומתיקות האגסים היתה מצויינת...
קרא בתפוז
יפו תל אביב
הדיווח מופיע גם בבלוג לאחרונה ביקרתי פעמיים ביפו תל אביב, פעם אחת בעסקית באמצע שבוע ופעם בעסקית סופשבוע. בעסקית אמצע שבוע, מקבלים מנה ראשונה ושתיה במחיר העיקרית. בעסקית סופשבוע- אותו דבר רק בלי השתיה.כמה מילים על העיצוב והאווירה והשירות. כיף לשבת במסעדה. מרווח, נעים, השולחנות גדולים, הדבר היחיד שמפריע מעט זה הרעש, אבל עדיין נעים פה. השירות גם כן מעולה. בעיר שרוב המסעדות בה לא מצטיינות בחווית סועד טובה, מדובר באחת מהמסעדות התל אביב היותר נעימות בעיר.לפתיחה קיבלנו פוקצ'ה ע"ח הבית.חמה, פ...
קרא בתפוז
יפו תל אביב -ארוחה למחזיקי דיינרס, געגועים לנמסיס של HS
מייל מחברת דיינרס הציע ארוחה עם תפריט מובנה להערב ביפו תל אביב אתחיל בקינוח שאכזב- עוגת נמסיס ברוטב אנגלי עם גלידת וניל. הנמסיס היה..עוגה כהה בלי ממש טעם של שוקולד. בדרך הביתה נפל לי האסימון והוצפתי בגעגוע לעוגת הנמסיס שהוגשה בהרברט סמואל . למיטב זכרוני זו עוגה מראשית ימי המסעדה , היתה שוקולדית ונמוחה ונפלאה. מן הסתם מתכון של הקונדיטורית המופלאה ששמה פרח כרגע
ולארוחתנו- ישבנו על הבר של המטבח . בעלי לא הבין מה הם מוצאים בעבודה הזו , הטבחים קבלנו כוסית עם מרק כרובית נחמד. מבחר...
קרא בתפוז
אירוע צהריים מהעבודה של בעלי במסעדת יפותל אביב של חיים כהן
אירוע צהריים מהעבודה של בעלי במסעדת יפותל אביב של חיים כהן. איזה כייף שהזדמנו למסעדה הזו דרך אירוע כי אחרת לא הינו מגיעים ואם היינו מגיעים, היינו נשארים המומים מהמחירים :-O וכנראה גם מבואסים קמעה מגודל המנות. על אף שהיה זה אירוע סגור, אני די בטוחה שגודל המנות זהה לגודל שמוגש גם ל"קהל רגיל". היה תפריט מובנה בו כל אחד יכל לבחור מה שמתאים לווהוא בהחלט קלע במגוון לכלל האורחים. בנוסף הוגש יין אדום ולבן, בירות מהחבית, שתייה קלה וחמה- כרצוננו. המקום מעוצב כחלל גדול כשמשאל לכניסה יש מטב...
קרא בתפוז
יפו תל אביב: חיים כהן יודע מה ישראלים אוהבים
ביפו תל אביב, שנפתחה לפני ארבע שנים פיצח חיים כהן את הנוסחה: למכור חזה עוף ב-90 שקל ועדיין להישאר נגיש...
קרא בהארץ
עסקית שבת ביפו-תל אביב - חוב משבת שעברה
בשבת שעברה קפצתי ליפו תל אביב עם אימא שלי. הזמנו מקום לשעה 17:15, ולמרות שעברנו את שעת העסקיות, נתנו לנו תפריט עסקיות, בלי שביקשנו (ולמעשה בלי שידענו שיש בכלל עסקיות בשבת). זה אקט די נדיר במסעדותינו, שמעיד על תודעת שירות טובה מאד. הרי בדרך כלל איפה שאפשר לקחת יותר - ייקחו...זו הייתה כמובן התחלה טובה שבהחלט הוסיפה נקודות זכות למסעדה ולצוות.העסקיות בנויות על מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית. מקבלים גם פוקצה חמה מהטאבון העצום שלהם. התמחור נע מ-90 שח עד 180 שח.ראשונה הגיעה הפוקצה. סטנדרטית ל...
קרא בתפוז
עסקית שבת ביפו-תל אביב של חיים כהן
בשישבת האחרון אירחתי את אימי היקרה בדירתי בגבעתיים, וביום שבת, לפני חזרתה דרומה ברכבת הראשונה במוצ'ש, קפצנו למסעדת יפו-תל אביב של חיים... תגובה 1:...
קרא בבלוג
יפו תל אביב - עסקית שבת חביבה
במקרה הייתי אתמול... יש עסקית שבת שכוללת ראשונה, עיקרית ופוקצה. בעיקרון עד 17:00, אם כי אני הזמנתי ל-17:15 ועדיין קיבלתי תפריט עסקיות... המחירים נקבעים לפי מחיר העיקרית ויכולים לנוע מ-95 שח (ניוקי צמחוני או חזה עוף) עד 180 שח (פילה לוקוס או פילה בקר). כמובן שיש אופציות ביניים. יש גם אופציה לעסקית של 2 מנות ראשונות ב-95 שח. המקום עצמו הוא אחד הנעימים והחביבים בעיניי בעיר. האוכל טוב. לא מדובר באוכל יצירתי עם wow פקטור, אבל האוכל טעים ומוקפד. גם השירות הוא אחד החביבים בעיר. דיוו...
קרא בתפוז
יפו תל אביב: מסעדה שהיא "בסדר"
ארבע שנים מפתיחת המסעדה יפו תל אביב של השף הותיק חיים כהן, אבי אפרתי חוזר אליה ומוצא אוירה נעימה, שירות מדויק ואוכל "בסדר". האם זה מספיק?...
קרא בוואלה
שף אלן דבהיבה ביפו תל אביב - אולה !!!
ארוחה טובה מאד אתמול ביפו תל אביב . הכל תקתק למופת, המסעדה מלאה לגמרי כולל כל מקומות הישיבה על הברים במסעדה . למרות זאת בקבוקי מים עם קוביותקרח הונחו והוחלפו בלי לבקש. חיים כהן הגיע קצת מאוחר ונראה רץ עם שמפנירה להילה אלפרט . המלצר שלנו נדב היה קשוב , יעיל וחביב האוכל היה מצוין, לצערי לא רשמתי- 3 או 4 פתיחים למרכז השולחן, 4 מנות בינים לחלוקה. מנה עיקרית לבחירה מתוך 3 וקינוח לבחירה מתוך 3 . השף עצמו יצא לקראת השעה שמונה לחלל המסעדה- ישבנו קרוב למטבח כך שקראנו לו להחמיא על הארוחה, בת...
קרא בתפוז
יפו תל אביב
(4.3) יפו תל אביב היא מסעדת העילית של השף חיים כהן (מאסטר שף, דיקסי...). בראיונות שנתן לתקשורת, ציין שהשם מסמל למעשה את הדרך שעבר מהבישולים של אמא ביפו ועד הגיעו לעיר הגדולה תל אביב. דרך גיאוגרפית קצרה, אבל קולינרית ארוכה למדי ...
קרא בבלוג
יפו-תל אביב - שלום וכנראה לא להתראות
אם זוכרים- בחול המועד סוכות סעדתי שם בשבת ושוררתי כאןשבחי המקום . מאז בקרנו שם עוד פעם בשבת בצהרים היה פחות מוצלח ומספר פעמים בימי חול שהיו בסדר גמור (אני עובדת בסמוך פעם בשבוע) בעודי מחפשת מקום לחגוג את יום הולדתי - בדקתי את תפריט יפו תל אביב - מנה של מדליוני פילה עם ריזוטו שבתה את ליבי ומקום הוזמן נכנסנו בשעה 13.30 למסעדההומה- שולחנות משפחתיים גדולים, תינוקות טף וילדים, רועש מאד, תחושה שהגענו לשיפודי צפורה וברקע מתנגן פס הקול הקבוע של המסעדה עם מוסיקה ברזילאית שחוקה
יפו תל אביב סיפור אהבה עם הטאבון של יפו תל אביב.
במסעדת יפו תל אביב ביקרנו לראשונה עם פתיחתה לפני מספר שנים. החלל גדול ומודרני ומשלב אלמנטים ביתיים כמו תריסי העץ ושטיחים, שמחממים את האווירה ומנסים לתת תחושה שלא מדובר בעוד מסעדת שף גדולה מודרנית ונוצצת. יותר מהכל תפס את מבטנו טאבון העצים הענק שלא ראינו כמותו טרם לכן (זה היה לפני כשנתיים וחצי). המארחת הושיבה אותנו על הבר של המטבח הפתוח כשעיננו לא מפסיקות ללטוש אחר הטאבון ועבודת הקסמים של צוות המטבח. פוקצ'ה, דג מוסר, חתיכות בקר, ירקות, מה לא הבנו שהתאהבנו. זה היה רק עניין של זמן עד שיהיה לנו גם א...
קרא בבלוג
משני שעבר עד אתמול- 5 מסעדות. היה קשה
אז השבוע היה מטורף מבחינה קולינרית , היה מדהים ואם כבר לכתוב ביקורת ראשונה בפורום המגניב הזה,אז שיהיה בבום
יום שני - אמורה מיו אבן גבירול 100 תל אביב . חלקנו מנה ראשונה את הקרפציו - לא הטביעו אותו בשמן יתר על המידה כמו שכמעט תמיד עושים,היה מעולה ומבחינתי למנה העיקרית להזמין עוד קרפציו וזהו אבל בסוף הסכמתי לעיקרית אחרת. הוא -ציו רומולוריזוטו עם פרגית, אפונה, גבינת מסקרפונה, זעפרן, כמון, פרמזן ומוסקט . אני-קרבונרה -ספגטי בשמנת, חזה אווז מעושן וחלמון ביצה. החומרי גלם היו מעולים,הטריו...
קרא בתפוז
יפו -תל אביב בתל אביב- עיסקית שבת
המסעדה של חיים כהן שוכנת ברח יגאל אלון- אזור עתיר חניה בשבת. מהמסעדות הבודדות להן יש עיסקית בשבת במחיר של אמצע שבוע. היינו שתי חברות שמשפחתןנטשהאותן בחג
העיסקית כולל בחירה של מנה ראשונה במחיר העיקרית . היות וחברתי אינה אוכלת דגים - חצי מהתפריט נפל ובכל זאת מצאנו מהנ לאכול ואף להנות מאד
ראשונות חלקנו- כבדי עוף עם תפוחי אדמה סופריטו - תפוחי אדמה בטעם עמוק של צלי עם כבדי עוף עשויים במדויק וגירוס טלה- קבלנו סלט של נתחי טלה צלווים עם פרוסות צנונית דקיקות , פרוסות בצל סגול, שפע ע...
קרא בתפוז
עסקית ביפו תל אביב- טעים ונעים
ערב טוב לכולםהגעתי היום עם אמא שלי לעסקית אצל חיים כהן ביפו תל אביב, במסגרת יום כיף בעיר הגדולה ובעקבות המלצה מחברה של אמא שעובדת שם במטבח (אך שבכלל לא הייתה שם בסופו של דבר ;))לעסקית שתי אפשרויות- מנה ראשונה ועיקרית במחיר המנה העיקרית, או שתי מנות ראשונות ב-90 שח. בשתיהן מקבלים פוקאצה וכוס מיץ טרי.אחרי סקירה קלה של התפריט ראינו שכל המנות העיקריות בשריות/דגיות. אמנם אי אפשר להגיד שאנחנו צמחוניות לגמרי אבל כן מנסות בזמן האחרון להימנע כמה שיותר (אמא במיוחד), לכן שאלנו את המלצר אם יש אפשרות לקב...
קרא בתפוז
חיים תרגש אותי- יפו תל אביב
פגישת עבודה לעת ערב הביאה אותי למתחם (אמרו שלא יהיה כיבוד- בדיעבד היו כריכים ועוגות ...) , החלטתי להקדים ולסעוד ארוחת צהרים-ערבביפו תל אביבבשעה 18.15 היה עוד שולחן אחד , אבל הלך והתמלא , כשעזבתי לקראת שבא ושלושים היה תפוסה נאהתכננתי לקחת את הכנאפה לקינוח, זו מנה זוגית ולכןבחרתי בשתי ראשונותקבלתי פוקאצה לוהטת וטעימה ועליה עגבניות שרי מעט אפויות קרות- ללא חיוב (הידד ) , מים קבלתי בקבוק מלא עם קוביות קרח ולא ניגוס לבקש מילוי בכל פעםמנה ראשונה- מזג האויר הכריע- מרק תפוחי אדמה וחציל קלוי- בתוך צי...
קרא בתפוז
היה שווה לחזור ליפו תל אביב
שנה עברה מאז שחיים כהן פתח את יפו תל אביב. אבי אפרתי, ממאוכזבי הפתיחה, חזר לבדוק מה המצב, רק כדי לגלות שהאוכל עכשיו טעים לאללה ומצדיק את הציפיות מהמגה שף של המדינה...
קרא בוואלה
סיכון־סיכוי
יפו־תל אביב היא הימור מצד חיים כהן, שחזר לסירים אחרי שהיה שנים שף טלוויזיה וקונצנזוס לאומי. העסקית פה לא זולה, אך מוכיחה שלא אבד לו המגע...
קרא בכלכליסט
שולחן לשישה או: קבינט האוכל מתכנס במסעדת יפו תל אביב של חיים כהן
רגע אחרי שפתחה את דלתותיה, התכנס פורום האכלנים סביב השולחן העגול במסעדת יפו תל אביב של חיים כהן. בין צלעות טלה אדמדמות לסברינה של פעם מצאו השישה גם זמן לקטר, להלל או בקיצור - לסכם...
קרא בנענע 10