המלצות
punto MX - מסעדה מקסיקנית בעלת כוכב מישלן, מחירים לא זולים למנות די קטנות אבל שווה כל יורו.baco y betB - טאפאס בר שכונתי עם אוכל מקורי ומעולהTaberna la concha - טאפאס מודרני ומאד אלגנטי, קוקטיילים מעוליםוכמובן השווקים : סן מיגל, סן אנטון ואנטון מרטין....
קרא בתפוז
השרונה מרקט
לפני שהגענו למתחם שרונה עצמו קפצנו לגלידריה חדשה,בוזההיא גלידריה מהצפון בבעלות יהודית-ערבית והיא פתחה עכשיו סניף בתא.יש שם מבחר גדול של סורבטים (הליצי ממולץ עי עובדי המקום פה אחד) וגלידות שמנת. אנחנו בחרנו בשוקולד חמאת בוטנים לאחר התלבטויות וטעימות רבות.אל תחשבו אפילו על לוותר על גביעי הגלידה, הם האטרקציה המרכזית בכל הסיפור. גביעים עבים בעבודת יד בטעמים של שוקולד מלוח או קינמון ותבלינים.השרונה מרקטעצמו בנוי כשדרה מרכזית שלאורכה פרוסות חנויות. במרכז השדרה עומדים דוכנים שחוצצים בין שני ציד...
קרא בתפוז
השרונה מרקט
לפני שהגענו למתחם שרונה עצמו קפצנו לגלידריה חדשה,בוזההיא גלידריה מהצפון בבעלות יהודית-ערבית והיא פתחה עכשיו סניף בתא.יש שם מבחר גדול של סורבטים (הליצי ממולץ עי עובדי המקום פה אחד) וגלידות שמנת. אנחנו בחרנו בשוקולד חמאת בוטנים לאחר התלבטויות וטעימות רבות.אל תחשבו אפילו על לוותר על גביעי הגלידה, הם האטרקציה המרכזית בכל הסיפור. גביעים עבים בעבודת יד בטעמים של שוקולד מלוח או קינמון ותבלינים.השרונה מרקטעצמו בנוי כשדרה מרכזית שלאורכה פרוסות חנויות. במרכז השדרה עומדים דוכנים שחוצצים בין שני ציד...
קרא בתפוז
איזור שוק הכרמל
בכניסה לשוק (זו שבצומת שיינקין) ישבנו ב-the bunלטעום מה- (כמה מפתיע) באן שלהם. לקחנו את הבאן המפורקשל צלעות בקר בבישול ארוך (הבשר מפורק לחוטים) ברוטב מיסו-ברביקיו ומלפפונים חמוצים. הלחמנייה והבשר רכים ועשויים היטב, היה אפשר עם קצת פחות רוטב. עוד רצינו לנסות את הראמן עליו שמענו המלצות אבל היינו אחרי ארוחת הצהריים.קפצנו לרגע למאפייתאדון שיפוןעל רחוב אלנבי, משם קנינו את השיפון 100% שהוא לחם למתקדמים- חמוץ, לח, דחוס ועמוק. מומלץ מאוד למרות המחיר הלא זול (25 שח).בתוך רחובות השוק עצמם התחלנו ב...
קרא בתפוז
איזור שוק הכרמל
בכניסה לשוק (זו שבצומת שיינקין) ישבנו ב-the bunלטעום מה- (כמה מפתיע) באן שלהם. לקחנו את הבאן המפורקשל צלעות בקר בבישול ארוך (הבשר מפורק לחוטים) ברוטב מיסו-ברביקיו ומלפפונים חמוצים. הלחמנייה והבשר רכים ועשויים היטב, היה אפשר עם קצת פחות רוטב. עוד רצינו לנסות את הראמן עליו שמענו המלצות אבל היינו אחרי ארוחת הצהריים.קפצנו לרגע למאפייתאדון שיפוןעל רחוב אלנבי, משם קנינו את השיפון 100% שהוא לחם למתקדמים- חמוץ, לח, דחוס ועמוק. מומלץ מאוד למרות המחיר הלא זול (25 שח).בתוך רחובות השוק עצמם התחלנו ב...
קרא בתפוז
איזור שוק לוינסקי והתחנה המרכזית
הגענו באוטובוס לתחנה המרכזית החדשה ומיד ניגשנו לשני החנויות הפיליפיניות האהובות עלינו הנמצאות בתוך בניין התחנה. החנויות מציעות מאכלים תוצרת בית הנמכרים בעיקר בסופי שבוע. זכינו לדגום רבים מהם אך פיתחנו התמכרות קשה לעוגות ה- hopia, אלו הם מאפים אישיים מתוקים מבצק עלים/פריך הממולאים במליות על בסיס שעועית מש (מתובל בפאנדאן=ירוק), יאם סגול (ube) או סוג של דלעת (winter melon) בתיבול שומן חזיר. בכל פעם שאנו באים לתל אביב דרך התחנה המרכזית אנו דואגים להצטייד במלאי שלהן. לצערנו, בגלל התכנון האדרי...
קרא בתפוז
איזור שוק לוינסקי והתחנה המרכזית
הגענו באוטובוס לתחנה המרכזית החדשה ומיד ניגשנו לשני החנויות הפיליפיניות האהובות עלינו הנמצאות בתוך בניין התחנה. החנויות מציעות מאכלים תוצרת בית הנמכרים בעיקר בסופי שבוע. זכינו לדגום רבים מהם אך פיתחנו התמכרות קשה לעוגות ה- hopia, אלו הם מאפים אישיים מתוקים מבצק עלים/פריך הממולאים במליות על בסיס שעועית מש (מתובל בפאנדאן=ירוק), יאם סגול (ube) או סוג של דלעת (winter melon) בתיבול שומן חזיר. בכל פעם שאנו באים לתל אביב דרך התחנה המרכזית אנו דואגים להצטייד במלאי שלהן. לצערנו, בגלל התכנון האדרי...
קרא בתפוז
איזור שוק לוינסקי והתחנה המרכזית
הגענו באוטובוס לתחנה המרכזית החדשה ומיד ניגשנו לשני החנויות הפיליפיניות האהובות עלינו הנמצאות בתוך בניין התחנה. החנויות מציעות מאכלים תוצרת בית הנמכרים בעיקר בסופי שבוע. זכינו לדגום רבים מהם אך פיתחנו התמכרות קשה לעוגות ה- hopia, אלו הם מאפים אישיים מתוקים מבצק עלים/פריך הממולאים במליות על בסיס שעועית מש (מתובל בפאנדאן=ירוק), יאם סגול (ube) או סוג של דלעת (winter melon) בתיבול שומן חזיר. בכל פעם שאנו באים לתל אביב דרך התחנה המרכזית אנו דואגים להצטייד במלאי שלהן. לצערנו, בגלל התכנון האדרי...
קרא בתפוז
ברלין: בר, אווירה
Cafe am Neuen See: גינת בירה (biergarten) בחלק המערבי של ה- Tiergarten (הפארק המרכזי של העיר, מומלץ מאוד להפוגה מהעירוניות), ממוקמת על גדות אגמון. שולחנות פיקניק פרוסים ברחבה המקורה באופן טבעי על ידי העצים הסבוכים. השירות עצמי ומלבד בירה צוננת ניתן להנות מאוכל גרמני מסורתי (נקניקיות לבנות, סלט כרוב, תפוא), פיצות, פסטות ולקינוח וואפלים עם הרים של גלידה וקצפת. Santa Maria Mexican Diner: על Oranienstrae האופנתי. מגיש אוכל בסגנון טאקריה, מספר מקומות הישיבה מוגבל ומעט צפוף אך המקום אידיאלי...
קרא בתפוז
ברלין: מסעדות (מקומות ישיבה מסודרים עם שירות)
Chen Che: בית תה וייטנאמי. בברלין קהילה וייטנאמית גדולה ומבוססת ומשום כך ניתן למצוא מספר רב של מסעדות וייטנאמיות, וכאשר התחרות גדולה- האיכות גבוהה.בלב רובע ה- Mitte, בתוך חצר פנימית, שוכנת המסעדה, בעלת חלל יפייפה. התפריט פונה באופן מובהק לצמחוניים כאשר הבשר מוצג כאופציה חלופית. היינו שבעה אנשים, מה שגרר הזמנה של רוב תפריט האוכל. המנות העיקריות הן בעיקר מרקים או מבוססות אורז או נודלס. הראשונות מעניינות: ספרינג רולס (טריים או מטוגנים בבלילה), המבורגרים מלחמניית אורז, אורז דביק בחלב קוקוס, ...
קרא בתפוז
ברלין: מאפיות
העיר כולה מלאה במאפיות שמוכרות לחמים מצויינים, כריכים, מאפים מתוקים, ועוגות. בדרך כלל ישנם מקומות ישיבה, דבר המאפשר להנות מארוחת צהריים זריזה במקום. Brezel company: מאפייה המשווקת מיני מאפים, מתמחה בפרצלים. ישנם 2 סניפים המתפקדים כבית קפה, אחד מהם (לשמחתנו) ממש קרוב לדירת ה- airbnb שהשכרנו בשכונת קרויצברג על גבול נויקלן. שדרגנו את ארוחת הבוקר בארבעה פרצלים נהדרים: קלאסי, גבינה, פרצל-קרואסון (בשפה תקנית lye croissant, קרואסןן שעובר את תהליך הפרצליזציה- בישול עם סודה קאוסטית לקבלת הקראס...
קרא בתפוז
ברלין: אוכל מהיר (שירות עצמי אך מקומות ישיבה נוחים)
Patta: מקום חדש בפרידריכסהיין אשר מתמחה בתפוחי אדמה אפויים. תפוחי אדמה אקסטרא-לארגאפויים לשלמות, הפנים מעוך על מנת לעשות מקום לתוספות שמעורבבות/ממולאות בתפוחי האדמה. ניתן לבחור באופן חופשי ממגוון של ירקות, עוף, טופו ועוד. יש גם קומבינציות של המקום. אנחנו בחרנו תוספות של: עוף, גזר צלוי בזעפרן, קוסקוס, שעועית, חלפיניו, ופטה. מומלץ מאוד. Burger Dealer: בפרנצלאואר ברג. התכנון המקורי היה ללכת ל- Bird הידוע שליד מאואר פארק אך משום שזה היה סגור וכבר היינו במצב רוח להמבורגרים נכנסנו למקום, של...
קרא בתפוז
ברלין: אוכל רחוב (דוכני אוכל עם הושבה מינימלית)
Curry 36: נקניקיות. מנת הדגל היא ה- Currywurst (נקניקיית חזיר מבושלת ואז צלויה, מתובלת בתבלין הקארי ומעל רוטב קטשופ עם אבקת קארי. מאכל אופייני לברלין). מוגשת חתוכה ונאכלת עם מזלגון בתוספת ציפס. המיקום המקורי הוא בקרויצברג, אנחנו היינו חייבים לאכול אותה מיד עם הגעתנו לעיר אז ביקרנו בסניף שליד גן החיות. גם ה- bratwurst שלהם מצויין עם צורת הגשה אופיינית של נקניקייה ארוכה בתוך לחמנייה שהיא חצי מהגודל שלה.מקום ידוע נוסף לאכול בו את ה- currywurst הוא ה- Konnopke imbiss שנמצא ממש מתחת לתחנת ה- ...
קרא בתפוז
ברלין: שווקי אוכל, אירועים מיוחדים
בשנים האחרונות הולכת וגוברת הפופולריות של שווקים ומתחמי אוכל. כמעט בכל יום בשבוע ניתן להסתדר על ארוחה בשוק או אירוע אוכל כלשהו. אנחנו ביקרנו בשני אירועים מסוג זה שלקחו את הרעיון דרגה אחת מעלה.
יום ראשון
לאחר בוקר עצל במלון שכלל רביצה, אכילה ושוב רביצה, יצאנו בצהריים להליכה דרך נווה צדק ולכיוון שוק הכרמל. השוק עצמו הרבה יותר קטן ממקבילו הירושלמי. משיטוט לא ארוך ברחוב הראשי של השוק המקומות שאליהם שמנו לב היו: חנות גדולה של ניצת הדובדבן, המכולת הסינית, מזרח מערב, חנות בה מוכרים תה וקפה וכמות חריגה של דוכנים המוכרים כנאפה. בפעם זאת היינו מלאים מדי מכדי לטעום מדוכני האוכל שבשוקננסה בפעם הבאה.המשכנו לשוטט כאשר הגיעה שעת ארוחת הצהריים ובאורח פלא מצאנו את עצמנו במזנוןסניף קינג גורג.זאת הפעם הרא...
קרא בתפוז
יום ראשון
לאחר בוקר עצל במלון שכלל רביצה, אכילה ושוב רביצה, יצאנו בצהריים להליכה דרך נווה צדק ולכיוון שוק הכרמל. השוק עצמו הרבה יותר קטן ממקבילו הירושלמי. משיטוט לא ארוך ברחוב הראשי של השוק המקומות שאליהם שמנו לב היו: חנות גדולה של ניצת הדובדבן, המכולת הסינית, מזרח מערב, חנות בה מוכרים תה וקפה וכמות חריגה של דוכנים המוכרים כנאפה. בפעם זאת היינו מלאים מדי מכדי לטעום מדוכני האוכל שבשוקננסה בפעם הבאה.המשכנו לשוטט כאשר הגיעה שעת ארוחת הצהריים ובאורח פלא מצאנו את עצמנו במזנוןסניף קינג גורג.זאת הפעם הרא...
קרא בתפוז
שבת ערב
אז אחרי שספגנו קצת תרבות צריך גם לאכול קצת, לא?מגל המסעדות המקסיקניות ששוטף את תל אביב לאחרונה בחרנו לנסות את הטקריה לשם הלכנו סך הכל ארבעה אנשים. מאד אהבנו את העיצוב של המקום, משתמש בהרבה סמלים של התרבות המקסיקנית הפופולרית על הקיר איקונה מקושטת גדולה של מריה. מעל הבר שורה של מסכות האבקות מקסיקנית. התאורה מעומעמת במקצת והישיבה קזואלית.פתחנו במנת נאצוס משותפת שבוצעה כהלכה יחד עם פיצר אלכסנדר מהחבית. הזמנו גם מיצלדה שזה סוג של בלאדי מרי על בסיס בירה שאמור להיות פופולרי במקסיקו, התלהבנו מה...
קרא בתפוז
שבת ערב
אז אחרי שספגנו קצת תרבות צריך גם לאכול קצת, לא?מגל המסעדות המקסיקניות ששוטף את תל אביב לאחרונה בחרנו לנסות את הטקריה לשם הלכנו סך הכל ארבעה אנשים. מאד אהבנו את העיצוב של המקום, משתמש בהרבה סמלים של התרבות המקסיקנית הפופולרית על הקיר איקונה מקושטת גדולה של מריה. מעל הבר שורה של מסכות האבקות מקסיקנית. התאורה מעומעמת במקצת והישיבה קזואלית.פתחנו במנת נאצוס משותפת שבוצעה כהלכה יחד עם פיצר אלכסנדר מהחבית. הזמנו גם מיצלדה שזה סוג של בלאדי מרי על בסיס בירה שאמור להיות פופולרי במקסיקו, התלהבנו מה...
קרא בתפוז
שבת ערב
אז אחרי שספגנו קצת תרבות צריך גם לאכול קצת, לא?מגל המסעדות המקסיקניות ששוטף את תל אביב לאחרונה בחרנו לנסות את הטקריה לשם הלכנו סך הכל ארבעה אנשים. מאד אהבנו את העיצוב של המקום, משתמש בהרבה סמלים של התרבות המקסיקנית הפופולרית על הקיר איקונה מקושטת גדולה של מריה. מעל הבר שורה של מסכות האבקות מקסיקנית. התאורה מעומעמת במקצת והישיבה קזואלית.פתחנו במנת נאצוס משותפת שבוצעה כהלכה יחד עם פיצר אלכסנדר מהחבית. הזמנו גם מיצלדה שזה סוג של בלאדי מרי על בסיס בירה שאמור להיות פופולרי במקסיקו, התלהבנו מה...
קרא בתפוז
יום שבתבוקר וצהריים.
את בוקר יום שבת פתחנו בריצה לאורך הטיילת של יפו דרומה עד לחופים של בת-ים ובחזרה. לאחרי הריצה התיישבנו לארוחת הבוקר של המלון. כיאה למלון בוטיק הנטייה היא איכות על פני כמות. סלטים טעימים ויצירתיים מחומרי גלם איכותיים. לחם טוב. מעט גבינות דגים וזיתים. עמדה להכנת המוזלי המושלםפירות יבשים, טריים אגוזים וריבות. בורקסים עם גבינות ועם תרד מעולים. עוגת גבינה וקראנץ שוקולד שלא יכלנו להפסיק לאכול ממנה. עקב הכשרות של המקום לא הוצעו מנות ביצים כבקשתך ביום שבת אך במקום זאת פונקנו בצלחת מסבחה גדולה וגח...
קרא בתפוז
יום שישיערב
אחר הצהריים השאלנו אופניים מהמלון ונסענו לטיול שהתחיל במלון וכלל הקפת פארק הירקון וחזרה למלון, 20 קילומטרים בסהכ. בדרך עשינו גיחה קצרה לשוק האיכרים בנמל המתקיים בסופי שבוע מחוץ למתחם המקורה. אחד מהדוכנים מחזיק מגוון של תמרים, כאשר ביקשנו את הטוב ביותר המוכר ללא היסוס נתן לנו לטעום מהמגהול קינג אותם המליץ לשמור בפריזר כי הם לא מסוגלים לקפוא, וכך עשינו. דגמנו גם שוקולדים בדוכן שלהשוקולד מעודדעצרנו בעצמנו לא לקחת יותר מארבעה סוגים (נוגט קוקוס שוקולד לבן, קוביות נוגט שוקולד חלב, מריר ממולא ב...
קרא בתפוז
יום שישיערב
אחר הצהריים השאלנו אופניים מהמלון ונסענו לטיול שהתחיל במלון וכלל הקפת פארק הירקון וחזרה למלון, 20 קילומטרים בסהכ. בדרך עשינו גיחה קצרה לשוק האיכרים בנמל המתקיים בסופי שבוע מחוץ למתחם המקורה. אחד מהדוכנים מחזיק מגוון של תמרים, כאשר ביקשנו את הטוב ביותר המוכר ללא היסוס נתן לנו לטעום מהמגהול קינג אותם המליץ לשמור בפריזר כי הם לא מסוגלים לקפוא, וכך עשינו. דגמנו גם שוקולדים בדוכן שלהשוקולד מעודדעצרנו בעצמנו לא לקחת יותר מארבעה סוגים (נוגט קוקוס שוקולד לבן, קוביות נוגט שוקולד חלב, מריר ממולא ב...
קרא בתפוז
בתי קפהארוחות בוקרחבה - על רחוב יפו מאפים וקינוחים מעולים, מאד נעים לשבת. לצהריים הייתי ממליץ על מקומות יותר מענינים.קפליקס - סניף של הקפה המעולה מיפו. ממוקם במיקום אסטרטגי במרכז השוק המקורה. המקום הקבוע שלנו לפסק זמן מסיבוב הקניות. מומלץ לפתוח את הבוקר שם בקפה טוב.קפה מזרחי - האופציה הכי מומלצת לארוחת בוקר מלאה. כריכים, ארוחות בוקר ומאפים מצוינים.וופל בלגי על פינת אגריפס - עץ חיים. אופציה מתוקה לארוחת בוקר (או סתם הפסקת קפה). הריח העולה משם נפלא.נשנושים מאפיית קלדרון - ליד תחנת ה...
קרא בתפוז