חוץ מהדיווחים שהעליתי - אכלנו כמובן גם צורוס במדריד (כמובן במקום שפועל כבר למעלה ממאה שנה ויש לפחות שלושה כאלה) ועוד פה ושם טעימות קטנות על הדרך.
הנקודה הבעייתית מבחינתנו – המסעדות העממיות. זה לא חכמה לקבל מופע קולינאריה של הפילהרמונית במסעדה של 200 דולאר לאדם (וזה מחיר די ממוצע למסעדות של הטופ 50 או מישליין, ולכן גם מראש ויתרנו על מסעדות כאלה). חלק מהכיף זה גם להנות מארוחה טובה ואפילו וואו במסעדה עממית וזה משהו שנתקלנו בו לא פעם גם בצרפת וגם באיטליה, וב...
קרא בטעים לנו
בדרך חזרה לספרד עשינו מסלול מאד מפורסם בפורטוגל שנקרא paiva pathways, שרובו גשרים מעץ שמשקיפים על נהר. למי שמתעתד לבקר במקום: הדרך הכי פחות מאומצת זה לשים את הרכב בחניון של espunca ומשם לקחת מונית או ג'יפ (יש שם קבוע ליד החניון) לעיירה, שממנה יש הליכה ללש 20 דקן לגשר תלוי, אחד הארוכים בעולם. אחרי חציית הגשר מתחברים למסלול, ומשם הוא ברובו ירידה. הבעיה – סלוטים של רבע שעה שצריך להזמין לגשר. מי שמוותר על הגשר יכול לקחת את המונית לכניסה של areinho ושם לטפס בערך 500 מדרגות עד המקום ...
קרא בטעים לנו
Cies islands הם שלושה איים ששניים מהם מחוברים בגשר צר. יש באי כמה מסלולי הליכה. הארוך ביניהם מוביל למגדלור גבוה ממנו יש תצפית שווה. שעה וחצי של הליכה נוחה (וחלקה מוצלת) לכל כיוון, וחוף יפהפה ממש רק שהמים קפואים.
כצפוי קולינריה זה לא הצד החזק. המקום היחיד שהוא ממש מסעדה ברמה סבירה נקרא seraphin וכיוון שכולם יודעים את זה, אז אם לא מגיעים ממש על הפתיחה (13:30) צריך לעמוד לפחות חצי ...
קרא בטעים לנו
בבוקר למחרת טיילנו בשמורת אגמי covadonga. המסלול מקיף שני אגמים. בין לבין - המשך לנוף של המלון. מהמם, ממש ללכת בתוך גלוית נוף. הפרות הן חלק אינטגרלי מהמסלול. הפחות פחדניות גם נותנות לך ללטף אותן. אחד המסלולים היפים שיצא לנו לעשות בטיולים שלנו.
למחרת עוד אתר חובה חוף Catadrais. רצועת חוף ארוכה משובצת סלעים, מערות וניקבות שבזמן הגאות נמצאים בקרקעית הים אבל בשפל אפשר ללכ...
קרא בטעים לנו
את היום השני פתחנו ב Gaztelugaxe שליד בילבאו. אי שמגיעים אליו בגשר פתלתל עם המון מדרגות. מקום מטורף שאם אני לא טועה אפל השתמשו בו בתור שומר מסך במק.
אחרי הביקור באי המשכנו לכיוון פיקוס דה אירופה למלון בשם Narbasu ששוכן במבנה היסטורי שנטוע בתוך גלוית נוף ירוקה מטמטמת. אין מסביב כלום חוץ מחמישים גוונים של ירוק וצילצול הפעמונים של הפרות באחו ליד.
את הטיול התחלנו
בבילבאו. עיר חמודה. מוזיאון גוגנהיים למתעניינים. Gran Via עם כל חנויות הרשת (אצלנו
לפחות...) למתענייינות. ועיר עתיקה שאוכלים בה בעיקר פינצ'וס. קרא בטעים לנו
מדריד מאי 2024 – חלק ב’: מסעדת אי ים-תיכוני דמיוני, דמפלינגס, 2 כוכבים מעושנים, קוקטיילים ופיצה לסיום
חלק מדרידאי שני ואחרון (הפעם בכושר אכילה ראוי) עם מסעדה ים-תיכונית ייחודית, דמפלינגס, מסעדת 2 כוכבים מעושנת נפלאה, קוקטיילים משובחים ופיצה נאפוליטנית לסיום בצקי....
קרא בבלוג
מדריד מאי 2024 חלק א : אוכל רחוב של השף הטוב בעולם, ארוחת מישלן של חלקי פנים וארוחת מישלן ירוקה
התרעננות ספרדית קצרה. חלק אחד מתוך שניים שהתחיל עם וירוס בטן במהלכו הצלחתי לשרוד מסעדת אוכל רחוב משוגעת של שף גדול, מסעדת מישלן נהדרת של...
קרא בבלוג
בקצה סופרמרקט במדריד פועלת מסעדה עוצרת נשימה
במסעדה החדשה שלו במדריד, RavioXO, השף דוד ("דאביס") מוניוס מתרגם טעמים ספרדיים עממיים לסינית – ועושה פלאים...
קרא בהארץ
אנדלוסיה, 31 במרץ - 10 באפריל: חלק ד' ואחרון בהחלט בערים, עיירות וכפרים שונים ברחבי אנדלוסיה
אנדלוסיה . 2 באפריל - 9 באפריל. מבחר ארוחות צהריים ממקומות שונים ברחבי החבל. חלק רביעי ואחרון ל-10 הימים גדושי הפעילות, הקילומטרים, הערים, העיירות והכפרים, הטבע והנופים. והאוכל. והאלכוהול. החלק הזה יוקדש לשאריות צהריים ממקומות שונים על הדרך, בימים שיצאנו מערי הלינה שלנו, סביליה, רונדה וגרנדה. אני מתחיל ב-2 באפריל, יום שנסענו בו מסביליה לקדיז, ומסיים ב-9 באפריל, היום בו חזרנו מגרנדה לאזור מדריד לטיסת החזור של יום המחרת. למעט מסעדה אחת בקדיז לה שיריינו מקום יום לפני כן, שאר המסעדות נדגמו לגמרי על ...
קרא בבלוג
אנדלוסיה, 31 במרץ - 10 באפריל: חלק ג' בגרנדה עם שתי מסעדות שף מושקעות וכמה מקומות אחרים על הדרך
אנדלוסיה . גרנדה. 6-8 באפריל. גרנדה . אחת החשובות והיפות שבערי אנדלוסיה. כ-180 ק'מ מזרחית לרונדה. בבוקר ה-6 באפריל יצאנו מרונדה ובדרך תכננו גיחה לשמורת El Torcal de Antequera. שמורת טבע עם תצורות סלע מיוחדות. הגענו ליעד והסתבר שמפוצץ ממטיילים ולכן לא ניתן לעלות עם הרכב לחניון. המשכנו בצער לגרנדה ובדרך עצרנו לצהריים סבירים בעיירה בשם Loja במסעדה בשם Cilantro. שום דבר מיוחד לכתוב עליו (אכלתי פאייה פירות ים נדיבה וסבירה באיכותה). לגרנדה הגענו בסביבות 16:00 וחיפשנו חניון קרוב למלון. משימה בלתי אפשרי...
קרא בבלוג
אנדלוסיה, 31 במרץ - 10 באפריל: חלק ב' ברונדה עם טאפאס ברים מסורתיים ו'ליל סדר' במסעדת שני כוכבים פנטסטית
אנדלוסיה . רונדה. 3-5 באפריל. רונדה היא עיר עתיקה קטנה בת כ-35,000 תושבים שבמרכזה קניון יפהפה ותלול ומערכת גשרים עתיקים מעל נהר בשם Guadalevín. בזכות נופיה מהיפים באנדלוסיה ומיקומה היא נבחרה כיעד הלינה השני בטיולנו (ל-3 לילות) אחרי סביליה. היא נמצאת כ-130 ק'מ דרומית מזרחית לסביליה וכ-100 ק'מ מערבית למלאגה. מרונדה נסענו לטיולי בוקר בכמה יעדים. הגענו אליה אחר הצהריים ב-3 באפריל מסביליה. בדרך אליה טיילנו קצת באזור פארק הטבע סיירה דה גרסלמה (Sierra de Grazalema) ואכלנו גם צהריים (מאוחרים) במסעדה בכפ...
קרא בבלוג
אנדלוסיה, 31 במרץ - 10 באפריל: חלק א' בסביליה עם מסעדה איטלקית, בר יין, מסעדת כוכב מישלן על טהרת הים, בר בירה ובר קוקטיילים
אנדלוסיה . Andalucía בספרדית. Andalusia באנגלית. דרום ספרד. החבל האוטונומי השני בגודלו בספרד. מעל 87,000 קמ'ר (כמעט פי 4 מישראל). פסח 2023. אילת אחותי התאומה, ערן גיסי ויהל אחייני תכננו טיסה לפני כמה וכמה חודשים. אילת זכרה שדיברנו על אנדלוסיה כיעד עבורי בעבר ושאלה - רוצה להצטרף? נו דא. ודאי. תכלס ההזמנות (טיסה, מלונות) היו עליהם. נוח למדי. הסתנכרנו יחד על יעדים פוטנציאליים. טיסה ב-30 למרץ למדריד. לילה במלון ליד נמה'ת. בבוקר נסיעה ברכב השכור ליעד הראשון - סביליה - בה בילינו 3 לילות. בדרך - גיחה ל...
קרא בבלוג
דיווח מקבוצת הפייסבוק של הפורום
לגזור ולשמור לימים טובים יותר מסיבות משפחתיות יצא לי לבלות את כל חודש אוגוסט בספרד וספציפית בקטלוניה, חיפשתי מקום שיהיה יחסית מרוחק ומבודד ומצד שני לא נסיעה ארו ... כה. מצאתי את אזור מונטסני (Montseny) שנקרא גם שוויצריה הקטאלנית, מרחק של שעה נסיעה מברצלונה בנסיעה נוחה. התאהבתי, יש נחלים, אגמים, מלא מסלולי הליכה מסודרים, כפרים קטנים וכמובן, אוכל נהדר והכי כיף, מלא דברים טובים רק בכפר הכי קרוב, כל ההמלצות חוץ מחנות אחת הן כולן בכפר קטן אחד בשם Sant Esteve de Palautordera. יש בכפר מינימרקט של Spar ...
קרא בטעים לנו
לא רק טבע: הצד הקולינרי של הפירנאים הספרדיים
הרי הפירנאים ידועים כיעד תיירותי אידאלי מופלא לחובבי טבע אבל אנחנו ביקשנו לבדוק מה יש לאכול שם, ומצאנו חמש אטרקציות קולינריות לתייר הפודי...
קרא בוואלה
מפת הדרכים למה לעזאזל אי אפשר למצוא בעיר הזאת קפה שאין לו טעם של בנזין?
משקה מסורתי בטעם מפוקפק במיוחד או מקום היפסטרי שיהפוך אותך לזומבי גזר משוכפל? אלה האופציות שמציעה מדריד...
קרא בהארץ
חגיגה לפודי'ז: אבי אפרתי מסדר אתכם עם המלצות למדריד
DSTAGE (צילום: אבי אפרתי, מערכת וואלה! NEWS) מדריד היא עיר שאוכלים בה ללא הפסקה, מבוקר עד ליל, עיר שפודי'ז יכולים לחגוג בה באמת, בלי להתאמץ כלל וגם בלי להוציא הרבה מידי כסף. אבי אפרתי חזר משם עם 6 המלצות שיהפכו את הביקור הבא שלכם בבירת ספרד לתענוג אמיתי...
קרא בוואלה
Ramon Freixa
טיול בעיר בחו ל במקרה שלי לא יסתיים ללא מסעדה אחת מתוכננת אם לא יותר לפחות. הפעם בביקורי ב ספרד בעיר מדריד , קיבלתי המלצות מאניני טעם לפחות כמוני על מסעדת Ramon Freixa בעלת שני כוכבי מישלן הממוקמת במלון Único ב Calle de Claudio Coello, 67, Madrid . לאחר שקראתי עליה ביקורות נוספות וראיתי שיש תפריט עסקי בצהריים שכולל תשעה מתאבנים, עיקרית וקינוח, גמרתי אומר להגיע אליה באחד מהימים שלי בעיר. דאגתי להגיע בסמוך לשעת הפתיחה של המסעדה בצהריים, ולשמחתי היה מקום. אם זאת, שמתי לב שכשיצאתי מהמסעדה היא כבר ה...
קרא בבלוג
המלצות קולינריות ממדריד
חזרנו מחופשה של כמה ימים במדריד, ואני רוצה לחלוק איתכם את החויות הקולינריות שלנו שם. לפני הנסיעה חיפשתי המלצות על מדריד ולהפתעתי כמעט ולא היו, זו גם הסיבה שאני כותבת פה, למרות שהגעתי למסקנה שאולי אין כמעט המלצות על מדריד כי פשוט לא צריךהכל מעולה! בניגוד לערים אחרות בעולם שבהם נפלנו לא פעם אם לא נצמדנו להמלצות, במדריד לא נפלנו בכלל, וגם מאוד קשה ללכת לפי המלצות כי אי אפשר להזמין מקום וכמעט הכל מלא בלי הזמנה. וגם אין ממש טעם להתחיל לחפש מסעדה מומלצת או ללכת 200 מטר עד אליה כשסביר להניח ...
קרא בתפוז
מדריד, אפריל 2018 - חלק ג': המסעדות הממושלנות
חלק שלישי ואחרון. מדריד. מה נשאר? קצת פלצנות, איכות ודקדקנות של כוכבי מישלן. (רק קצת. אני משתדל לחפש את הממושלנות הפחות מצועצעות ופלצנ......
קרא בבלוג
מדריד, אפריל 2018 - חלק ב': מקומות מעוטרים ומדורגים אבל לא ממושלנים
חלק שני מתוך שלושה לדיווחי מדריד שלי. מקומות מעוטרים או מדורגים, מה זה אומר? תכלס כלום. הגדרה שרירותית שלי רק כדי לגוון לעצמי את הכתיבה.......
קרא בבלוג
מדריד, אפריל 2018 - חלק א': קצת מהכל - חדש מול ישן, פשוט מול טרנדי
הגיע זמן מדריד, Tiempo de Madrid. מדריד - פסח שני, אפריל 2018: ביקור ראשון במדריד. 4 לילות שבהמשך התארכו ל-5 לילות. בברצלונה יצא לי ... 3 תגובות:...
קרא בבלוג
חזרתי ממדריד, היה לא מעט למרות שהפרטנרים היו שוקו שוקו
נחתנו ברביעי בבוקר ובצהריים כבר אכלנוב OVEN, שנכנסנו המסעדה הייתה ריקה (סביבות 13:00 בצהריים), לא הייתי מודאג כי שמעתי הרבה ביקורות טובות, המקום תוך שעה היה מפוצץ, הזמנו בוראטה מעולה, פיצה 4 גבינות מעולה, פיצה עם אנשובי ועוד כמה דברים מעניינים שהייתה מעולה, גם פסטה שמנת פסטו הייתה מצוינת וקינוחים שהתעלו לרמה גבוהה : טירמיסו, עוגיית שוקולד צ'יפס על מחבת ועוגת גבינה קרמל. המחיר הארוחה היה מגוחך, 4 אנשים כל אחד 25 יורו כולל טיפ.
בערב אכלנו במקום נחמד שנקרא Rosi de loca , מקום של ט...
קרא בתפוז
מדריד לטבעונים ועוד יש הרבה מעבר לחמון
3 בדצמבר 2017 אז אחרי בילוי של כמה ימים במדריד (מעין שילוב של ברצלונה ולונדון על שטח מצומצם יחסית) אפשר לסכם ולהגיד שבמדריד לא חסרות אופציות טבעוניות (ומקומות בילוי באופן כללי). להלן כמה מהם שיצא לנו לנסות. : Viva Burger מגוון בורגרים טבעוניים מפתים ועוד מגוון מנות, מיצים ועוד. אני ניסיתי אחד שהיה מוצלח ביותר, כשהעכברושית הלכה על פינצ'וס פחות כבד ונהנתה ממנו גם כן. מסעדה מעוצבת שנעים לשבת בה. מומלץ ביותר. Celicioso Barquillo מסעדה/קונדיטוריה ללא גלוטן שנמצאת בתוך מלון בוטיק מגניב (Only You). לא ...
קרא בבלוג
דיווח מדריד קצרצר
(בעקבות בקשתו של amirline - אתם באמת נוסעים עכשיו? במאי היו שם 38 מעלות....)
טאפאס-ברEl Tigre- הגענו אליו אחרי שהתמקמנו במלון וחיפשנו משהו לאכול. על כל הזמנת בירה מקבלים צלחת עמוסה בטאפאסים פשוטים = פרוסות באגט ועליהם פרוסות גבינות / נקניקים. היה גם פשטידת התפו"א הספרדית, שני קורקטים וציפס פרוסותשוק האוכל סן אנטון(Mercado de San Anton)- ביקרנו ונשנשנו טאפאס בקומה העליונה. היה חביב ולא מלהיב. שוק קטן יחסית, מכוון תייריםMercado de San Miguelמאד מתויר, לעייפה, לא התלהבתי משום דבר שהו...
קרא בתפוז
מסעדה צמחונית מומלצת במדריד
שם המסעדהyerbabuena (בדקתי באינטרנט ויש לה שני סניפים) לא פשוט להיות צמחונית בספרד.(אם יהיה לי כוח ,אז אולי בפוסט אחר איך זה לנסות להזמין אוכל צמחוני בספרד במסעדה לא צמחונית).היינו שנייo צמחונים ואחת שאוכלת בשר אבל אלרגית לדגים ופירות ים.ולכן שהצמחוני אמר שהוא אכל אתמול במסעדה והיה טעים ולמעשה שזו הארוחההנורמלית ההראשונה שלו בספרד מזה שבוע החלטנו להכנס.בצהריים.נשאלנו אם הזמנו מקום,ענינו שלא ,אמרו שיבררו אם בכל זאת אפשר, ביררו ואמרו שנשאר.(אחר כך ראינו ששולחים אנשים שהגיעו למקום אחר,כנ...
קרא בתפוז
עוד כמה קטנות
במרכז העיר, ליד הגראן ויה ורחוב סן ברנרדו ישנו שוק נוסף שנקרא "לוס מוסטנסס". שוק בעיקר של פרודוקטים (בשר, ביצים, פירות וירקות), נחמד להסתובבות אבל אין בו הרבה מה לחפש אלא אם כן יש לכם את האפשרות לקנות פרודוקטים ולבשל במדריד עצמה.
ליד תחנת המטרו של לה לטינה ישנו שוק נוסף בשם MARCEDO DE LA CABADA, לצערי כשהגענו לשם בשעות אחר הצהריים (אע"פ שעל פניו כתוב שהשוק בסייסה בין 2-5 ואז נפתח שוב) רוב הדוכנים היו סוגרים, אבל עשה רושם של שוק גדול עם הרבה אופציות.
כשמתחילים לחזור משוק לה- פאז לכיוון תחנת המטרו הקרובה, מגיעים למתחם שנקרא "פלטאה" (נמצא ליד כיכר גדולה ובה אנדרטת התגליות ואנדרטה לקולומבוס) מתחם פלטאה היה בעבר בית קולנוע שהוסב למתחם אוכל גורמה. בכניסה פרוס שטיח אדום, ונכנסים לתוך חנות של פרודוקטים נהדרים ומרשימים- תבילנים, פירות וירקות יפהפיים, נקניקים, אורז לפאייה, שמנים ועוד. בהמשך ניתן לראות את מסך הקולנוע הישן (שהושאר במקום) ומסביבו פזורים שולחנות ששייכים למסעדות וברים, שיושבים לכאורה אל מול המסך (בו מוקרנות בעיקר פרסומות...
קרא בתפוז
שוק לה פאז
שוק לה פאז (שכונת סלמנקה) על השוק הזה שמעתי במקרה איפושהו וסימנתי במפה, לא היו לנו תקוות גדולות לגביו. כשהגענו גילינו גן עדן. שוק מדהים עם דוכנים מרהיבים של בשר, נקניקים, גבינות, דגים ופירות ים, פירות וירקות. בשוק עצמו יש גם כמה מסעדות שבצהריים מתמלאות עד אפס מקום. אחרי שהסתובבנו בשוק במשך כשעתיים ורק הסתכלנו והסתכלנו אכלנו צהריים בדוכן המבורגרים שבמקום, הוא הזמין המבורגר מתפריט המיוחדים (11 אירו), שהיה מדהים, לצערי לא זוכרת את השם בדיוק. אני הזמנתי "המבורגר ספרדי" שהיה רגיל וטעים (8 ...
קרא בתפוז
שוק סן אנטון
שוק סן אנטון השוק מורכב מ-4 קומות. קומה ראשונה שהיא סופר מרקט (די מרשים לראות את מחלקת הדגים שלו, אבל לחלוטין אין הכרח להכנס) קומה שניה שהיא בעיקר של פרודוקטים- דוכן של ירקות וקטניות, דוכן בשר, דוכן ענק ומרשים מאד של נקניקים וגבינות, דוכן של דגים ופירות ים מרהיבים. קומה שלישית- כל מיני עמדות טאפאסים שונות. קומה רביעית- מסעדה (la cocina de san anton) עליה כתבתי. השוק נקי, הפרודוקטים נראים מצוינים. רכשנו משם כמה גבינות ונקניקים נהדרים וחזרנו לסיבוב נוסף כמה ימים אחרי לעוד...
קרא בתפוז
שוק אידלפונסו
שוק אידלפונסו- שוק קטן וחביב של אוכל רחוב שנבחר כאופציה לאחת מארוחות הצהריים פשוט כי היה פתוח ביום ראשון, יום שבו הרבה שווקים אחרים סגורים. בשוק יש כל מיני דוכני אוכל רחוב מסוגים שונים- מתוקים, אוכל ספרדי ועוד. אחרי הסתובבות קצרה בחרנו את דוכן ההמבורגרים (והנקנקיות) שבקומה הראשונה והזמנו שני המבורגרים. הוא לקח המבורגר סטנדרטי (7 אירו) ואני לקחתי המבורגר עם כבד אווז, כמהין ורוטב מתקתק (משהו כמו סירופ של פירות יער, 9 אירו). הוא טען שההמבורגר "הכי רגיל" ולדעתי ההמבורגר היה אחד הטובים שאכ...
קרא בתפוז
סן מיגל
שוק סן מיגל- מיקום: צמוד לכיכר מאיור ביום הראשון, בעקבות המלצות באינטרנט וספרי הדרכה למדריד, הגענו בצהריים לשוק סן מיגל. השוק נמצא ליד כיכר מאיור ופתוח כמעט כל היום (החל משעות הבוקר ועד הלילה ברצף, בלי סייסטה.) בשוק הרבה דוכנים של אוכל ובירה במחירים משתנים, אפשר למצוא מנות טאפאס ב-4 אירו, ואפשר גם למצוא מנות בשר/ פירות ים שמגיעות לאזור ה20 אירו. נדגמו באותו יום- טאפאסים של פאייה מכמה סוגים- עם פירות ים (המוצלח ביותר בעייני), פאייה של אורז שחור עם קלמרי, ופאייה עם צ'וריסוס ועוף. מנת...
קרא בתפוז
Juana loca
Juana loca מיקום: קרוב לתחנת המטרו של "la latina"
מסעדת טפאסים במדריד שכנראה שהיא "שם דבר", הזמנו מקום והמקום היה מפוצץ, כולל אנשים שעמדו על הבר ונוספים שחיכו לתורם.אנחנו הגענו חמישה אנשים, חובה להזמין מקום מראש. הדבר הטוב הוא שלא רק שיש תפריטים באנגלית, אלא גם קיבלנו מלצר שדיבר אנגלית מצוינת מה שהקל על החוויה כי התפריט שלהם מורכב מאד. המנות נעות בין קטנות לבינוניות והמחירים בין בינוניים (למנות הקטנות) לדי יקרים (למנות שהן בגודל בינוני) התחלנו מסלט ירוק עם סלרי ותפוחים שה...
קרא בתפוז
מיקום: גם בשכונת chueca, לא רחוק מסן אנטון ותחנת המטרו. בצהריים שלמחרת, הגענו לאותו אזור לבית קפה שגם עליו קיבלנו המלצה בשם מאמא אינס. בשעות הצהריים, בין 13:00 ל16:00 מוגש כאן תפריט "עסקית צהריים" (הקרוי "תפריט היום") שכולל מנה ראשונה, עיקרית, קינוח, שתייה וקפה ב-10.5 אירו. במנות ניתן לבחור בין שלוש אופציות כל פעם. אגב, גם כאן אין תפריט באנגלית והמלצר לא יודע אנגלית. מנות ראשונות: אני- גספאצ'ו סמיך שהגיע עם פרוסות ביצה קשה (בתוך הגספאצ'ו) וחתיכות בייקון. נהדר.קרא בתפוז
El Bogavante de Almirante
El Bogavante de Almirante, הנקראת גם Mortadella מיקום- בשכונת chueca, כמה דקות הליכה מתחנת המטרו
כשנכנסנו שאלתי את המלצר באנגלית אם יש תפריטים באנגלית. הוא ענה "סי" והביא תפריט בספרדית. שאלתי שוב בספרדית אם יש תפריט באנגלית והוא ענה שלא. אז הבנו שכנראה גם אנגלית הוא לא באמת יודע. המסעדה היא מסעדה איטלקית, הגענו אליה די קלולס ורק ידענו שהממליץ אמר "אורז אורז אורז, פירות ים פירות ים פירות ים". טוב, אז אחרי ששברנו את הראש על התפריט הבחור שאל על מנת אורז שהייתה בתפריט. המלצר אמר...
קרא בתפוז
la cocina de san anton
מיקום: בתוך שוק סן אנטון (צמוד לתחנת המטרו של chueca) ביום השלישי הגענו לשוק סן אנטון סביב 9 וחצי בערב. חיפשנו מקום לאכול ובקומה השלישית הייתה ממוקמת מסעדה שנראתה כמו מקום נחמד לשבת בו. באופן מדהים אפילו היו לנו מלצרים שפחות או יותר ידעו אנגלית. בתפריט יש אופציה בחלק מהראשונות לבחור מנה או חצי מנה, בעיקריות כל המנות הן "חצי מנה", הן קטנות יחסית. ראשונות: גספאצ'ו- הגיע גספאצ'ו ירוק בכוס גבוהה (כמו מילקשייק) עם קש ועם "קיסם" ועליו שלושה כדורי מוצרלה. מצוין מצוין מצוין. אספרגוס ...
קרא בתפוז
Tarttoria malatesta
Tarttoria malatesta כתובת: calle coloreros 5 הערב השני היה ערב ראש השנה, ויצאנו בהרכב מלא-מלא (8) לחגוג את ראש השנה במדריד. מכיוון שחלק מההרכב בררנים מאד באוכל חיפשנו מסעדה איטלקית, כזאת שלכל אחד יהיה בה אופציה. הגענו והושבנו במרתף המסעדה. הוזמנו לראשונות: "פרובולונה"- מאין "לזניה" של עגבניות וגבינת פרובלונה. היה מצוין. מאפה תרד עם רוטב כמהין ודבש (המאפה היה טעים הרוטב היה קצת מוזר) סלט קפרזה- לא טעמתי אבל נראה טוב ונאכל כולו. ועיקריות: פיצה (סבירה) פסטה שרימפס...
קרא בתפוז
El busco del tiempo
El busco del tiempo כתובת- calle Barcelona 4 מקריאה של כמה המלצות באינטרנט בערב הראשון הגענו למסעדה הזאת. אני מראש הייתי מכוונת מטרה. היינו אני והבן זוג ואני ידעתי בדיוק מה אני רוצה, לשמחתי הוא זרם. בתפריט המסעדה יש "מנות ראשונות" ואז מנות "מהים" ו"מהמרעה". הזמנו לראשונה מנה של אנשובי כבוש שהגיע בשמן זית וזיתים שחורים וכמה פרוסות לחם. מנה טעימה ביותר, בדיעבד מיותרת. אחת ממנות הדגל היא מנה של קילו בשר מופרד מהעצם, שמגיע חתוך לפרוסות עם פלאנצ'ה, חתיכת שומן, ומלח גס. המלצר מדליק...
קרא בתפוז
סיכום משבוע קולינרי במדריד
אתמול חזרנו משבוע שלם במדריד. לפני הטיסה חיפשתי והתייעצתי פה בנוגע למסעדות, לצערי בחיפוש הפורום לא עלו הרבה תוצאות, אז אני מקווה שהסיכום הנ"ל יוסיף אפילו קצת לכל אלו שמתכננים טיסה למדריד.כמה דברים שחשוב לדעת:טסתי בלי יותר מידי הכנה וציפיות. אבל מדריד התגלתה כעיר מדהימה גם מבחינה קולינרית. בערך בכל מסעדה, קפיטריה, בית קפה או מכולת יש חמון ונקניקים מרשימים ומוצלחים, יש גם המון שווקי אוכל. פשוט כדאי לחקור מראש ולהכיר.במדריד כנראה יש ממש החלטה שאין צורך ללמוד אנגלית. בהרבה מסעדות אין תפריט ב...
קרא בתפוז
המלצות
punto MX - מסעדה מקסיקנית בעלת כוכב מישלן, מחירים לא זולים למנות די קטנות אבל שווה כל יורו.baco y betB - טאפאס בר שכונתי עם אוכל מקורי ומעולהTaberna la concha - טאפאס מודרני ומאד אלגנטי, קוקטיילים מעוליםוכמובן השווקים : סן מיגל, סן אנטון ואנטון מרטין....
קרא בתפוז
מסעדת Lua במדריד
ליום ההולדת של אישתי הזמנתי שולחן במסעדת Lua במדריד. המסעדה מגישה תפריט טעימות המבוסס על פרשונות אישית וחדשנית של מנות ספרדיות קלאסיות.
הגענו בשעה המיועדת וקיבלו את פנינו אנשי הצוות לבושים בחליפות שחורות ונראים קצת כמו סדרנים באירוע רשמי. המקום מעוצב בחום ובנעימות, הריהוט, המפות והכלים עושים רושם של כאלה שהושקעה בהם מחשבה. השירות היה מוקפד, אך מחויך, כל אנשי הצוות יודעים לדקלם את שמות המנות באנגלית, אך מעבר לכך נתקלנו לא פעם בקשיי הבנה בדברים בסיסיים. כל המנות בארוחה היו טעימות...
קרא בתפוז
כמה המלצות
המלצה כללית: כל עוד מתרחקים ממקומות של תיירים, אין כמעט סיכוי ליפול במקומות האלה, במיוחד מחוץ למדריד.
אלה ההיילייטס שלי.
במדריד: CASA LUCAS- זנב שור מענג. מאלאגה:ללא ספקUVEDOBLE- טאפאסים יצירתיים- סלט רוסי, איטריות שחורות וקלמרי. גראנדה: מקום קטן שעושה רק עוגת גבינה, אבל עוגת גבינה ברמה אחרת לגמרי-La Tarta de la Madre de Cris.
סביליה: מקום מדהים, גם מבחינה קולינרית. MECHELA- מרק שקדים עם חסילון מלופף, זנב שור עם גרגירי חומוס ושקדים, האורז השחור הכי טוב שיש.....
קרא בתפוז
מפת הדרכים || לשף הכי לוהט במדריד אין בעיה לשלב קלמארי עם קצפת
ב-StreetXO — הגרסה העממית, יחסית, למסעדה המהוללת של דוד מוניוס במדריד — אפשר לטעום מהכישרון המטורף של השף הספרדי...
קרא בהארץ
טאפאסת מרובה טעימות ממדריד
ההיא של הפטריות וההוא של הטורטייה • זו של התבשילים הצפוניים וזה של המקומיים • השוק שבו קונים וזה שבאים אליו כדי להסתכל • שלושה ימים עם המון ארוחות קטנות בבירת ספרד 12 שעות. זה כל מה שהייתי צריך כדי להתאהב במדריד. 12 שעות הן פרק הזמן שחלף מהרגע שבו יצאנו לראשונה מהדירה שבה התגוררנו אל רחובות הבירה הספרדית ועד הרגע שבו שילמנו עבור סיבוב הבירות האחרון לפני השינה. ב-12 השעות הללו הספקנו לאכול בארבעה מקומות שונים (ולשתות בעוד כמה), להלך ברחובות מחופי אבן בין חנויות בוטיק מקסימות לשווקי אוכל, לנמנם כמ...
קרא בבלוג
תחנת האוכל הבאה - Els casals
ממשיכים במסע אחרי מספר ימים ברחבי ריוחה (בעיקר יין, פחות אוכל) ועוד כמה ימים באזור הפארקים הלאומיים בפירנאים, וממש לפני הימים האחרונים בברצלונה הגענו לחוות אלס קסאלס. על המקום שמענו לראשונה באחד מכתבות החול של בייגלה וכבר מאז רציתי להגיע למקום. החווה, בבעלות משפחתית, ממוקמת כשעה נסיעה מברצלונה, מנותקת משאר העולם וכוללת בתוכה מלון קטן, מסעדה עם כוכב מישלן, וכן חוות חזירים קטנה יחסית אשר מייצרת כבר לא מעט שנים נקניקים מסוגים שונים, ובעיקר חמון איברקו איכותי. כמו מרבית הטיול, גם את הל...
קרא בתפוז
ועכשיו - סן סבסטיאן
הרבה מילים נכתבו פה בעבר על סן סבסיאן, סוג של בירת אוכל עולמית, גדושה במסעדות מישלן ובמסעדות פינצוסים זעירות. בגלל שידענו שבהמשך מחכה אזורמנדי, ולצערנו התקציב כן היה מוגבל, התמקדנו בעיקר בפינצוס, והרבה ממנו. ישנו במלון מריה כריסטינה - אחד המלונות המפוארים בעיר, עם השירות הכי טוב שחוויתי במלון - שוקולד, גבינות ויין בחדר, ארוחת בוקר במרפסת, ומה לא. כל מי שפניתי אליו בעמדת הקבלה או הקונסיירז אפילו ידע את השם שלי בשניה שניגשתי אליו. מה שכן, גם עם המחיר הכי מופרז ששילמתי אי פעם עבור שני...
קרא בתפוז
ומספר 2 - אבל לא פחות טובה - אזורמנדי
עוד נדבר על מה שאכלנו בדרך, אבל הארוחה השנייה הרצינית התרחשה בצהריים, באמצע שומקום חצי שעה מבילבאו במסעדה מדהימה בשם Azurmendi (מקום 26 בסן פלגרינו) - אליה הזמנתי רק שלושה חודשים מראש שוב נתחיל מהסוף - 1700 לזוג הפעם, בלי התאמת יינות. פה אני חייב לציין משהו מקומם - למה במסעדת 3 כוכבי מישלן אני יכול לבקש מהמלצר המלצה על יין נחמד, לקבל בקבוק מעולה, לשלם עליו 25 אירו בלבד ובארץ כל מסע ישראלי אדום במסעדת שקר כלשהו יעלה לי יותר? לא מתכוון לפתח דיון, סתם מוציא קיטור מוכר. בניגוד ל El ...
קרא בתפוז
סן סבסטיאן
שלושה חודשים עברו מאז שאני ואשתי חזרנו מירח דבש בספרד וצרפת - שלושה שבועות ברכב מסביב לפירנאים, כולל שתי ארוחות בלתי נשכחות ב el celler de can roca בגירונה וב azurmendi שבין סן סבטיאן לבילבאו (גילוי נאות - התייעצתי כאן לאן לנסוע לפני כשנה והבטחתי דיווח אבל לצערי יש פחות מידי שעות ביממה) ואינספור מסעדות ויקבים. שלושה ימים היינו בסן סבסטיאן - והם מהיותר זכורים בטיול - מצטרף לשאר כאן שהמליצו לנסות לפנות עוד קצת זמן למקום הזה אם אפשר.. לגבי המלצות: אם תספיקו לצהריים, ממליץ בחום על B...
קרא בתפוז
סן סבסטיאן
אם אפשרי מבחינתכם תקציבית ומשחק עם לילות וניתן לוותר על לילה או שניים בבילבאו . ולהגיע לסן סבסטיאן שיחקתם אותה בגדול .. העיר מדהימה מלון מומלץ מונטה איגואלדו צופה על כל המפרץ !!! ומדהים . נסיעה לאורך החופים דרומה וצפונה כמעט כמו מישור החוף אצלנו :) .... בקיצור - בשתי מילים - מלא קינאה. תהנו...
קרא בתפוז
וגם אני
ואני כבר מקנא. בבילבאו היינו בעיקר בשביל ביקור בגוגנהיים, אכלנו רק צהריים במקום לא מיוחד. בסאן סבאסטייאן בילינו שלושה ימים מטורפים, כמו שאמרה גוי קשה מאוד ליפול ואפשר להיכנס לכל מקום ולהנות. אמליץ במיוחד על A Fuegro Negro, טפאס בר מולקולרי מטורף שביקרנו בו פעמיים ועלLa Cuchara de San Telmo, טפאס בר מסורתי עם מנות מושחתות (מישהו אמר פואה גרא?). אם אתם עם רכב אני ממליץ לעשות את דרך החוף היפייפייה מסן סבאסטיין להונדאריבה, שגם בה יש כמה מסעדות מעולות....
קרא בתפוז
אני
שתיהן מקסימות בעייני, כיפיות להחריד, ומלאות באוכל טעים ופשוט ולא מתאמץ...
בבילבאו לא ישנתי , ואכלתי צהריים באיזה מדרחוב שהיה מפוצץ בטאפס-ברים, או כמו שקוראים להם שם- פינצוס בר. אל הרחוב הגעתי דרך הלונלי פלאנט כי היה כתוב שיש שם המון אוכל - בחרתי מקום אקראית למרות שכולם נראים מקומיים להפליא - אכלתי טורטיה דה פאפס ופימצו של לחם עם סרדינים שתיתי חצי ליטר בירה - השארתי עשרה יורו והייתי הכי מאושרת בעולם - בקיצור קשה לפול לדעתי בכל מקרה הגוגנהיים והכיכר המרכזית לא מאוד רחוקים זה מזה ...
קרא בתפוז
דיווח
חשבתי לעדכן על קאזה לוקאס.אחרי שקראתי עוד קצת על קאזה לוקאס, יצאתי לבדוק אותה.חמקתי פנימה בשעת הפתיחה הערבית המאוחרת, לפני שהמקום התמלא באדם, עם רוב מוחץ לתיירים (פיחס)מהדיווחיםברשת הבנתי שמנות הכתר הן הקלמרי וזנב השור.לאחר התלבטות ארוכה, המלצרית הציעה להזמין לי חצי מנת קלמרי במוס דיו שחור ואת מנת זנב השור.יפה מצידה, כי האופציה לחצי מנה קלמרי לא מופיעה בתפריט.אז איך היו הקלמרי? טובים ומאכזבים.מוס הדיו היה טעים מאוד, אבל הבייקון כמעט לא הורגש.הקלמרי עצמם היו טעימים למדי, אבל הפסידו בנוקאא...
קרא בתפוז
מסעדת JOSE MARIA ב-SEGOVIA
המסעדה מומלצת בשלל אתרי אינטרנט ובינהם TRIPADVISERשאני ממעיט להשתמש בשירותיו, אך הפעם זה עבד. מסעדה עם אוכל מסורתי במרכז העיר, על פניו מקום תיירותי קלאסי, אבל לא כך הדבר, ספרדית הייתה השפה הכי מדוברת במסעדה הזו, נראה שזה מקום מועדף הן על התיירים והן על המקומיים. רק אחד מהמלצרים דיבר אנגלית. הספציאליטה של המקום (כמו של העיר כולה) הוא ה-COCHINILLO, חזירון חלב צלוי בשלמותו בתנורי עצים ענקיים. נדגמו מספר מאכלים כשגולת הכותרת היא החזירון וטלה החלב ומנה מעניינת ששכחתי את שמה, אבל הרעיון הוא...
קרא בתפוז
מסעדת NERUA ב-BILBAO
פעם רביעית במסעדת מישלן ואם בפעמים הקודמות מצאנו את עצמנו יוצאים עם תחושת פספוס וארנק קל יותר, הפעם זו הייתה אכזבה נוראית. יכול להיות שאיננו מבינים באוכל עילי, ייתכן ובלוטות הטעם של מבקרי מישלן נמצאות בשיא ההתפתחות האבוליציונית, אבל זו פעם ראשונה שיצאנו עם תחושה שלעבודה בעינייםכמו שקוראים לה מרבית המגיבים בכתבות של שגיא קופר או אבי אפרתי. יום הולדת לאישתי, ההזמנה בוצעה כחודש לפני. באיחור אופנתי של כחצי שעה נכנסנו למסעדה. המסעדה עצמה נמצאת במוזיאון הגוגנהיים, את פסלי הכלב והעכביש המורס...
קרא בתפוז
מסעדת EL HOGRO ב-CALELLA
אל העיירה קלאיה הגענו כבר אחרי שקיעה. התמקמנו במלון הנחמד NEPTUNO שהיה אטרקטיבי בעיקr בגלל המחיר שלו (49 לחדר זוגי יורו חצי פנסיון). ארוחת הערב במלון לא קרצה לנו כל כך, אז החלטנו לחפש מסעדה. הבחירה נפלה על EL HOGRO, מסעדת דגים ופירות ים. המסעדה מחולקת לשני חדרי אוכל עיקריים, האחד נראה כמו בית קפה שפועל בצהריים והשני הוא למעשה המסעדה. בכניסה מוצב בכבודו מקרר ענק עם שלל חיות ים טריות (תמנונים ענקיים, דגים מפחידים, המון סוגי צדפות וחלזונות), בהמשך מוצבות עגלות שעליהן דגים, לנגוסטינים באורך ...
קרא בתפוז
אוי הקנאה...
באופן כללי יהיה לך קשה למצוא משהו מאכזב, אני יכול להמליץ על:La Cuchara de San Telmo: טפאסים מעולים, מקום קטן שקשה למצוא אבל שווה את המאמץ.A Fuego Negro: טפאס באר מולקולרי, מטורף ומעולה.לא לפספס גם סיבוב בשוק.ושוב, הקנאה....
קרא בתפוז