בראסרי מ.ר. Brasserie MR
לטעמי או טעמנו, זו בחמישיה הפותחת של נבחרת המסעדות הארצית. אני מבקרים כאן כמה פעמים במהלך שנה מאז פתיחתה ולא אוכזבנו ולו פעם. זה כמובן היצע המנות המשתנה כל יום ,בנוסף לתפריט הקבוע המעולה, זה המחירים הדי סבירים ותמורה הולמת בעדם וזה השרות המהוקצע והנעים. והם שומרים על הרמה הזו לאורך שנים רבות שזה כשלעצמו לא ברור מאליו.
הפעם התארחנו בערב שבת כדי לטעום מהבויאבז של יום שישי שהיה סמיך במידה נכונה, מלא בכל סוגי פירות הים ולווה כמצופה בטוסטונים וממרח רוי. הנאה מושלמת (98). קרא בתפוז
מסעדת שילה, בן יהודה 182 ת"א
בשילה אנו מתארחים פעם בשנה מזה כמה שנים לאירוע זוגי. לא היינו חוזרי מדי שנה אילו לא היינו נהנים ומרוצים מכל ההבטים של אירוח קולינארי.
בזאת הפעם הלכנו לשם מתוגברים בחברה נוספת לרגל שבוע האוכל הצרפתי. בשילה התארח השף ALAIN ORCA מניס, בעל כוכב מישלן. השף הכין 3 מנות פתיחה, 3 עיקריות וקינוח אחד. מצב תמונת התפריט. מלבד זאת היה תפריט הערב של המסעדה. לצערי לא החזירו לי את חשבון הארוחה המפורט ואנסה לשחזר. אז הזמנו מנות לחלוקה וקראף יין רוזה מפרובאנס ופוקצ'יה והמתנו. והמתנו. כמעט ...
קרא בתפוז
הרפובליקה של רונימוטי
אנחנו נהנים להתארח באיטלקיה האינטימית הזו ומדי כמה חודשים מבקרים כאן. השרות מעולה, האווירה טובה מאד אם כי בערב שבת זאת היה לא מעט רעש של ילדים קטנים ובעוונתי זה פגע בשלמות ההנאה.
התחלנו עם קלמרי פלנצ'ה (62) ומוצרלה בוראטה(58) בתוספת פוקצ'ה (יקרה מדי,26). מנות טובות מאד, אבל כראשונות מתומחרות ביתר.
לעיקריות היו חצי מנת רביולי ברוטב לבן וקערת מולים אלא מרינרה. הרביולי היו ממש ספורים בלי יחס למחיר (49) והמולים היו באיכות מצויינת.(88).
אל גאוצ'ו אילת
כמעט תמיד, לפני שובנו צפונה, אנו משתדלים לאכול כאן צהריים . זו אחת המסעדות הוותיקות באילת ושריד מרשת מפוארת שחלקה התחרדה וחלקה שינתה שמות ורובה פשוט נעלמה. אילת נשארה נאמנה פחות או יותר לקונצפט הטרומי שלה. יום ב', צהריים, אנו היחידים במרחב הגדול הזה. הרגשה לא נעימה. אבל סבר הפנים בו נתקבלנו והידע הרב של המלצר, חיממו את הלב. חלקנו ארוחה עיסקית שכללה 2 אמפנדס בשר, 200 ג' פילה בקר ע"ג גרילון שולחני עם ירקות ותפוחי אדמה, בירה וכוס יין אדום וטס שהוא בלנד של יקבי כרמל (בתשלום נוסף). ה...
קרא בתפוז
לוייתן, מתחם מלון הרודס, אילת
לאחר כל כך הרבה סופרלטיבים והמלצות, איך לא, נסענו לאילת אולי בעיקר כדי אכול במסעדת לוייתן שסיקרנה אותנו מאד. היה זה ביום א' 13.1.19 ובשעה היעודה 19:30 היינו היחידים במקום. מאוחר יותר התמלאו רק עוד 3 שולחנות. קצת היה לנו תמוה בהתחשב בבאז הגדול ,אבל זו עונה חלשה ויום חלש. נתחיל בזה שהשרות היה יוצא דופן מכל ההבטים וכל מנה הוסברה ופורטה במדוייק ובנימוס שאינו מקובל בלבנט שנעשנו. לדאבוני אבד לנו החשבון וננסה לשחזר מזכרון. לשתי הראשונות הוזמנו מוח טלה מטוגן בפירורי לחם ופרחי קישוא בטמפ...
קרא בתפוז
מסעדת קסיס - CASSIS
יש למסעדה הזו מיקום ללא תחרות, ממש מטרים מהים של גבעת עליה ביפו, בסמיכות למרכז פרס לשלום. בצהרי שבת שמשית תיירים ותושבים נהרו (ולא באוטובוסים) לכאן להינות מהנוף, הגלים הנשברים ומאווירה של איזה אי יווני מנותק מהעולם.
האוכל נדחק כאן למקום שני ולא חשוב שהשירות מעט איטי ועם זאת יעיל ומדוייק, למרות כמות האורחים.
ובכל זאת אכלנו ולא רע בכלל. חלקנו כדרכנו בשלוש מנות:
קלאמרי מטוגן עם רוטב אייולי או קרוב משפחה. מנה קטנה,טעימה ויקרה מדי (70)
אבו נאסר - חינאווי
זה זמן רב מאד מאז ביקורנו האחרון במסעדה זו הממוקמת מול חוף גבעת עליה ביפו ,ממש נושקת למרכז פרס ומשקיפה על הים.
אתמול, יום א' הגענו בצהרי היום והופתענו מכמות הסועדים הרבה. נמצא לנו במהרה שולחן זוגי שמיד נערך ותוך דקות נשפכו על השולחן הצר מלהכין, אין סוף מאזטים מגוונים, כולל חומוס ופלאפל וכל זה עם לאפה ישר מהטאבון וקנקן לימונדה (עסקית צהריים). הזריזות היא שם המשחק. הכל מהר והכל עכשיו.
עכשיו, למען האמת המזאטים היו באיכות בינונית, חלקם סתמיים ואם אתה טועם את כולם עם הלאפה, הלך ...
קרא בתפוז
מאנטה ריי, חוף הדולפינריום ת"א
זה כבר ביקור הX במסעדה הוותיקה הזו שנושקת לים והישיבה במרפסת היא חוויה בפני עצמה. הבעיה הגדולה של המקום הזה הוא התימחור הרצחני וכמחאה אנו לא מרבים לבקר בה. יש לציין שביום א' בצהריים שהוא יום חלש היא הייתה מלאה, בעיקר בתיירים ועם ביקוש כזה למרות המחירים קשה להתווכח. בחרנו מהמגש הגדוש 2 מזטים: צוקיני וצזיקי. הראשון היה מעולה והשני סטנדרטי. לזה קיבלנו לחם שטוח , טרי וטעים שקשה להפסיק לנגוס ממנו. אח"כ חלקנו באוסובוקו טלה עם תפו"א וירקות. מנה טובה למדי אבל שרנו הלולויה. עוד לגמנו 2 כ...
קרא בתפוז
אוזריה, מטלון 44 ת"א
מסעדה קטנה על סף קלאסטרופובית עם הרבה שמחת חיים ואנרגיות טובות. בערב שבת ישבנו על הבר, כשמהצד השני של דלפק הבר אחד השפים מכין מנות לעיני האורחים וזה מרנין. התפריט באוזריה הנו ים תיכוני ולמרות שמה הלקוח כנראה מאוזו היווני, מועטות בתפריטה מנות יווניות מקובלות אם בכלל. לפתיחה קיבלנו קרפצ'יו עם כיסוי נאה של פרמזן , שהוכן מול עינינו וג'בטה חמה. מנה מעולה מנתח בשר טוב . בהמשך הוגשה סיניה קבב טלה שבבסיסה טחינה גלמית מבית טוב. גם זאת מנה טובה וגם נדיבה. ליווינו אותי עם 2 כוסות יין בלנד סופ...
קרא בתפוז
ושוב ביקרנו במוסד הוותיק הזה בפעם ה X. דבר לא נשתנה. לא חיצונית ולא התפריט והאמת שטוב שכך. גם לנוסטלגיה ולזיכרונות חלק חשוב בחיינו.
קבלת פנים נעימה, מפות צחורות וכלים נאים.
אכלנו שתי עסקיות של צהריים, דהיינו סט הסלטים המפורסם (סלט עגבניות כמובן, איקרה, חצילים, ראש שום ועוד) ושתי מנות עיקריות: פילה דניס (120) על פירה אפונה וקלמרי טבעות מטוגן (105). הדניס היה עשוי יוצא מהכלל וטעים להפליא. מנת הקלמרי שהייתה ענקית וחלק ניכר ממנה נארז הביתה, גם הם היו עשויים במידה המדוייקת ו...
קרא בתפוז
קפה ללוש בראסרי, סניף חולון
אחרי שביררנו עמם בפייס שהם לא כשרים ופתוחים בשבת , היינו מרוצים שמקום לא כשר נפתח סוף סוף בחולון, עיר הפועלים החילונית לשעבר. לדאבון הלב כל בתי הקפה שנפתחו בשנים אחרונות הם כשרים למהדרין ולא פחות. מכה שלא כתובה בתורה. אז הגענו בצהרי שבת. היה די מלא גם בחוץ וגם בפנים . השרות היה זריז ומיד הוגשו כוסות מים עם פלח תפוז. מבורך. הזמנו לחלוקה קרפצ'יו ופוקצ'יה מהטאבון שהם מאד גאים בו. היה בסדר ולא מעבר לזה. לפוקצ'יה צורפו שמן זית זך ועוד שמן זית עם תיבלונים וממרח עגבניות. בהמשך מנת כבדי...
קרא בתפוז
זינגרלה זינגרלה
ואני מצב ביקורת שונה בתכלית והרבה פחות מתלהמתו/או בעלת תוכן שיווקי:
נאמר כבר עכשיו - פיתחנו ציפיות גם בשל דירוגים קודמים וגם מדיווחים בעל פה של חברים ולצערנו הציפיות לא התגשמו. אנחנו מאד אוהבים אוכל בלקני אלא שהפעם האוכל לא היה במיטבו. מנות פתיחה היו ציזיקי וטרמה (איקרה): מנות מאד קטנות למרות מחירן הלא נמוך (26), סטנדרטיות בלי ערך מוסף. לחם הבית התברר כמקלון מאפה בודד מזערי מצופה שומשום. זאת ממש לא מנה סבירה לזוג (8). לעיקריות הזמנו מוסקה (62) ובוריק שהוא מין פחזנית של פילו ממולאת...
קרא בתפוז
טורקיז במתחם סיסאן - לא מקום למעמד הביניים הישראלי
מכיוון שהיינו בסביבה החלטנו לבחון את מעוז הצפונבוניות שנהיה לכזה ממסעדה די עממית ומצויינת ששכנה על צוק מעל הים בגבעת עליה יפו. אז אכן כל היפות והיפים במיטב האופנה ישבו שם, אכלו ושתו והשאירו לפחות 1/4 משכר המינימום. אנו הסתפקנו בשתי מנות בלבד: פילה לברק (125) וטורטליני לחי עגל (115 ל-6 יחידות די קטנות). שתי כוסות גבורץ מיקב פלטר שהיה מצויין עוד 80!! שח. המנות היו ללא ספק עשויות היטב, טעימות ואסתטיות, אבל לא הצדיקו את תימחורן השמימי בהעדר איזה ערך מוסף קולינארי יוצא דופן , אלא אם המחירים נ...
קרא בתפוז
מגדלנה - מסעדה ערבית יוקרתית ויקרה (הרבה מדי)
בדרכנו למלון פסטורל לסופש תכני בכפר בלום, החלטנו לוותר על כיבוד הצהריים במלון ולדגום את מגדלנה שבצומת מגדל ששמה יצא לפניה בתקשורת. כבר מעיון חטוף בתפריט למדנו כי הבעלים מחפש החזר השקעה מהיר (השקעה רצינית מאד גם אם מעט קיטשית בעיני). המחירים לחלוטין של מסעדת יוקרה בגוש דן בעוד ההוצאות הקבועות כגון שכד וארנונה יש להניח נמוכים יחסית.
ואי לכך הזמנו רק מנות ראשונות וכוס בירה. אז מה היה לנו? לחמי בית מצויינים מהתנור. שנקליש שהוא לבנה מוקרש עם תוספות של זעתר ותרד . שישברקהלא הם ...
קרא בתפוז
הרשתי לעצמי לסטות מבקשתך
האמת שהיינו במסעדה אינדונזית מודרנית ויש לי אפילו תפריט של אותו היום אבל שמה נעלם. היא מנוהלת עי שתי נשים ומומלצת מישלן וניתן לאתרה.
להלן שתי מסעדות מומלצות מאד. הראשונה מגישה שורת צלעות קצרות אכול כפי יכולתך. טעם גן עדן. השניה כמובן של מושיק רוט בעלת 2 כוכבי מישלן.
פסטורל כפר בלום - אין עוד אחד כמוה
אנוובעיקר בן זוגי המוחרם שיחיה, מגיעים לסופי שבוע מוזיקלים מזה אולי 15 שנים, לפחות שלושה כאלה לשנה. בוא נגיד שגם אנו מבינים משהו במלונאות בכלל ובאוכל בפרט. אף פעם אחת בכל הזמן הזה לא הייתה לנו ולו תלונה בודדת על טיב האוכל, השרות או חדרי המלון והשרותים הנלווים. אם היו תקלות הם תוקנו מיד וברצון רב. אם נתעלם מהפן התרבותי שהוא לרוב משובח, אז דווקא חדר האוכל שלהם שמנוהל עי אותו השף כל השנים האלה, הוא נקודת השיא בסופי השבוע . האוכל בדכ מותאם לאירוע (איטלקי, צרפתי, צועני, דרום אמריקאי , ספרד...
קרא בתפוז
רפאל - רשמים מביקור נוסף מני רבים
יש לנו מסורת משפחתית להתאסף תשע נפשות פעם בשנה בצהרי היום בחדר הפרטי של מסעדת רפאל. הפעם הגענו בחשש די מבוסס שזה לא יהיה כתמול שלשום. ואכן היו חריקות, אבל בסהכהארוחה עברה בשלום בעיקר את הרף הקולינרי .כנהוג בארוחה העסקית שעלותה הבסיסית 130 שח לסועד, הוגשו לשולחן סלטים ומזאטים מגוונים (לבאנה, גבינה טעימה מאד שלא פיענחנו מוצאה, סלט תפוא בינוני,חצילים עם ירקות, סיגרים ,חסה, עלי גפןואולי עוד כמה שפרחו מזכרוני). הרוב היה טעים מאד, מעניין , מוגש אסטטי ובשפע.לעומת זאת הלחמים והפוקציה הידועה בציבור ל...
קרא בתפוז
VILA JOYA במקום 22 בין ה 50 הטובות בעולם
לפני לחודש שהינו שבוע באזור אלגרב בדרום פורטוגל, שניתן לכנותו הריביירה הפורטוגזית. בלי ידיעה מוקדמת גילינו שיש באזור מסעדה בעלת 2 כוכבי מישלן ושמה כאמור VILA JOYA. החלטנו שלפנק לפנק זה אנחנו והזמנו ללא קושי גדול שולחן זוגי לערב לארוחת טעימות (אין משהו אחר) שעלותה לאדם 175 ארו ללא יין. המסעדה עצמה ממוקמת איך לא קרוב לחוף הים האטלנטי ומתפקדת גם כמלון בוטיק יוקרתי. המסעדה עצמה מעוצבת קלאסי/מודרני ועם זאת יש נטיה קטנה לארט דקו.כמובן זכינו לקבלת פנים כמעט מלכותית עד כדי מבוכה מסויימת והושבנו לאחר...
קרא בתפוז
רפאה'ס - מסעדת טאפאס ישראלית
מסעדה זו שנפתחה לפני זמן קצר בפינת דיזנגוף-נורדאו בצפון תא הנה מסעדת טאפאס מותאמת קהל הישראלי כנראה כדי לרצות את הסועד הממוצעשחונך על שולחן מכוסה מים לים בסלטים ללא הגבלה ולרוב מתלונן על גודל המנות.אז כנראהשכאן הוא יהיה מפוייס ושבע.על השלט אכן רשום מסעדת טאפאס והתפריט מורכב ממדורים שונים של טפאס(חם,קר,ים,יבשה וכו) וכל זה מאורגן כארוחה עיסקית במחיר 89 שח לסועד עבור 3 מנות מהמדורים השונים.ובאמת המנות גדולות למדי יחסית לטאפאס הספרדי הקלאסי.אכלנו זוקיני ורוקט עם שבבי גבינה לא מזוהה אך טעימה מאד,...
קרא בתפוז
איטליה הקטנה בשרונה:חוויה חמה מאד-מילולית מאד
בשבת שחלפה , בצהרי היום 36 מעלות בחוץ. כל השולחנות במסעדה בחוץ תחת מטריות ועם 2 מאוררים גדולים אך לא מספקים. ממש לא היום ולא הזמן לישיבה בחוץ.המתחם החדש גדוש באנשים מחפשי צל ומזגן. כאשר חם לך אתה מתקשה להינות מהאוכל ומכל המסביב.התפריט מצומצם, אין חלוקה קלאסית למנות פתיחה וכו,אין תפריט יינות פרט לכמה קוקטיילים בתפריט האוכל.אמנן יש יין גם בכוסות אבל הפרטים בעל פה. חבלי לידה כנראה.ובכל זאת התכנסו פה כדי לאכול גם אם התנאים קשים.אכלנו ניוקי בלי שום ערך מוסף , דפי פסטה בתרד, סביצה מוסר ים שהיה עשו...
קרא בתפוז
בינדלה -נצר לרשת שוייצרית ואירופאית
אני מקווה ומאחלת שהמסעדה החדשה הזו תגרש את הקללה הרובצת על המיקום הבעיתי במונטפיורי 27 תא.הגיע הזמן.פעם היו כאן משרדי מס קניה ומעמ שהתעמרו בעוסקים. אולי זה מקור ביש המזל הכרוני.ככל הנראה ונטעם בינדלה בדרך הנכונה לשנות זאת.קודם כל המקום עוצב בצורה מרהיבה ממש ועם זאת וחמימה ומזמינה. בר ענק חוצה את כל החלל.הישיבה מרווחת ונוחה.התאורה מוסיפה נופך משלה לאוירה המיוחדת. התפריט איטלקי למהדרין ונעדר סממנים שוייצרים מקובלים.דגמנו:אספרגוס מהפלאנצה (מנת היום) , טרי מאד, אלדנטה. מנה לתפארת.ויטלו טונטו (פר...
קרא בתפוז
פונדק דה לוקס עלה ציונה
המתחם הזה של שוק הפישפשים כנראה הופך לדבר הבא בתחום הקולינריה. רחוב עולי ציון והרחובות הסמוכים הומים מסעדות, ברים ובתי קפה וכמובן אנשים, ישראלים והרבה תיירים, הכל שוקק חיים ובקיצור-שמחה וששון.הפונדקשבשנות השבעים היה שם פופלרי של הרבה סטקיות, היה מפוצץ בסועדים עוד לפני שבע בערבו של יום שישי ואין זה מפתיע נוכח המחירים הצנועים והשפויים ולמעלה מזה.מה שכן - צפוף מאד והשולחנות זעירים ודי קשה לאכול כך.לצלחות אין בכלל מקום ואוכלים ישר מהמגשים. למה לא.הזמנו קומבו זוגי שכלל:4 בייבי ריבס שבשרם נפרד בנג...
קרא בתפוז
כמעט כיכר סאן מרקו - עיסקית של צהרי היום
פעם, מזמן מזמן ,דיזנגוף הייתה שם דבר ומושא הערצה לתושבי תל-אביב דאז ועמךישראל בכלל,שנהגו בימי חג וגם בימי חוללהזדנגףבכיף לאורך הרחוב על חנויותיה המפוארות וגם להתארח בבתי הקפה המפורסמים, כולל קפה דיצה שכיום מאחלס את קפה מרקו על מפותיה המשובצות וחמרי גלם הישר מארץ המגף.מלצרית בודדת וראויה לציון לשבח על דבקות במטרה עשתה מיטב מאמציה לשרת את כל האורחים הלא מעטים שפקדו אתמול את המקום,אולי לא במקרה בעיקבות הכתבה בלילה כלכלי של ניב גילבוע.ואכן האוכל היה טוב למדי ולא מתוחכם מדי, ראשונות כעיקריות (קפר...
קרא בתפוז
גרקו - חדש, מבטיח ולא ממש מקיים
4 זוגות לא ממש צעירים , קבעו מפגש חברים בבגרקו ,בעיקר בשל זיקה של אחד הזוגות ליוון ולתרבותה. לאכול ולשוחח ולהנות.היה זה בערבו של סתם יום של חול בלי חג ומחול, אבל....טעות קשה. לפני הכל המסעדהסובלת מאקוסטיקה נוראית ומכיוון שהיה מפוצץ בסועדים וחוגגים למיניהם, הרעש סיכן את השמיעה של כולנו ועל לשוחח אין מה לדבר וזה כולל וגם שיח עם המלצרים. בנוסף צפוף שלא יאומן .אבל בסופו של דבר אחרי מאמצים ניכרים הזמנו מספר מאזטים למרכז השולחן ומנות עיקריות. הכל הגיע ביחד (למעט המוסקה שנעשית במקום ונדרש לה זמן )....
קרא בתפוז
ביסטרו טשרניחובסקי 6
למרות שמה, המסעדה נמצאית דווקא בטשרניחובסקי 5 ובמספר 6 ממוקם בית היין שלהם ומעדניה.באנו לשם לאחר פרסום עיסקה ייחודית לגולשי אתר מפה, תפריט של שלוש מנות וכוס יין ב 135 שח.אכן היה כדאי מאד מכל הבחינות .קודם כל המקום מקסים, אינטימי, נעים לעיניים ולנפש.לביסטרו הזה יש נגיעה פורטוגזית מובהקת הן ביינות והן במנות וזה מייחד אותו.התחלנו בלחם בית מתפצח עם חמאה ורסק עגבניות טוב אבל שהיה חסר טיבול מינימלי.מיד אחכ הגיעה מנה ראשונה וקטנה של מולים מצויינת, אבל להגדירה בתפריט כקדירה, זו הגזמה פראיתובצד השני ...
קרא בתפוז