הפסקה לעסקית: הטוב מכל העולמות
האחים ירזין עשו במגזינו החדשה פיוז'ן של עצמם - שילוב של קפה איטליה וטאקריה. התוצאה היא אוכל איטלקי טעים באווירה קלילה ומחירים הוגנים...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: מישלן בקזבלנקה
טעמים מזרח תיכוניים בטיפול מתוחכם וגימור קנאי הופכים את העסקית במסעדת משייה של יוסי שיטרית למטבח המרוקאי־מודרניסטי־עילי שחיפשנו...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: האחות הקטנה של מסה
קוואטרו, המסעדה האיטלקית החדשה של השף אביב משה, מציעה מנות מורכבות שעשויות בתבונה ולרוב ללא התחכמויות מיותרות...
קרא בכלכליסט
עממי במחירי שף
המסעדה העממית שפתחו דוד ויוסף במתחם הבורסה ברמת גן לא מספקת את הסחורה. השירות רשלני, האוכל בינוני, ורק המחירים מדיפים ניחוח יוקרה...
קרא בכלכליסט
אדון העיקריות
משחקי טעמים, צבעים ומרקמים נהדרים וביצוע מושלם ב־63 שקלים בלבד - העסקית אקספרס על הבר של המזללה היא בהחלט אחת השוות ביותר בעיר...
קרא בכלכליסט
לסטפן בראון נולדה שיפודייה
רמלה, שנפתחה על חורבות המסעדה המיתולוגית בידי אותם בעלים, מציעה המבורגר שמזכיר את המקור, שיפודים מפתיעים וכמה הברקות...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: להיט בפיתה
אבי לוי יורד מירושלים לתל אביב ומביא איתו פיתות מבצק חלה שקשה להפסיק לנשנש. האוכל קצת על יד, אבל הלב במקום הנכון...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: ממטבחה של מאמא
רשת ג'ויה ריעננה את תפריט הסניף בסינמטק תל אביב, וכמעט בן לילה הפכה המסעדה האיטלקית מסתמית לכזו שמגישה אוכל אותנטי וטעים...
קרא בכלכליסט
נוף יפה, אוכל רפה
מסעדת סיטארה במתחם סי אנד סאן שוב החליפה שף, אבל נחלתם הקולינרית של בני העשירון העליון נותרה ללא שינוי: יקרה מדי ועם אוכל סתמי...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: לסעוד לפי הליש ט
דיינינג, שהיגרה אלינו מאנגליה, מגישה אוכל יפני מסוגנן, קטן ויקר. אבל שלא יהיו לכם אשליות בקשר ללונדון - הייאוש שם עולה הרבה כסף, ולא ממש משביע...
קרא בכלכליסט
ברנז'ה של מי?
מסעדת ברנז'ה בשרונה בתל אביב מיישרת היטב קו עם הז'אנר המאפיין מתחמי תיירות: שם מופרך ועיצוב מוקפד מלווים בינוניות בצלחת ותמחור משולח רסן...
קרא בכלכליסט
בחזרה לעתיד: רטרו פנקייק בר בראשון לציון
הרטרו פנקייק בר הוא הדבר הרחוק ביותר מהדיינר האמריקאי שקיווינו לו, עם מנות יבשושיות, תוספות משומרות ובעיקר צרבות...
קרא בכלכליסט
משופצת במצב טוב
הניסיון של אייל לביא להצעיר את רוקח 73 ניכר בעיקר במנות קלילות יותר, אבל היא עדיין מסעדה מיושבת ומהוגנת. לא בטוח שזה רע...
קרא בכלכליסט
טבעונים רוצים גם ליהנות
המנות בסניף התל־אביבי החדש של רשת וילג' גרין הירושלמית עושות שירות דוב לטבעונות: מרביתן היו תפלות, עיסתיות או סתם מבאסות...
קרא בכלכליסט
חזרה מן הכפור
מסעדת רפאל יצאה מתקופת הטלטלות שאיימו עליה כשהיא משובחת מתמיד, עם תמהיל של מנות מיתולוגיות וחדשות ואפילו אוזן קשבת לטבעונים...
קרא בכלכליסט
מסעדת לומינה: חצי ככה, חצי ככה
המסעדה הבשרית החדשה של השף מאיר אדוני במלון קרלטון בתל אביב, מזגזגת בין מנות טובות למנות שהן ממש נפילה - ולא בגלל מגבלות הכשרות...
קרא בכלכליסט
יפנית לממהרים
אף שמבחר המנות שמוגשות בשעות הצהריים מאכזב, המזללה אובן קובן שנפתחה בסמוך למסעדה־האם אונמי מציעה אוכל רחוב יפני מעולה ברובו...
קרא בכלכליסט
מעוז חדש לאלפיון
המבנה הטמפלרי שבו שוכנת מסעדת קלארו מרהיב, העיצוב מושקע והאוכל משובח. הכל מוקפד כל כך עד שלרגעים מתחשק לראות איזו התפרעות קטנה בצלחת...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: גרנד קניון
כ מסעדת קניון גרנד קפה ברמת אביב היא משכמה ומעלה, אבל בהתחשב בעובדה שהיא נצר למשפחת טורקיז היא עוד לא בדיוק שם...
קרא בכלכליסט
יוונייה בפשפשים
מוזיקה שמחה יש, מזטים טובים גם, והסלט היווני משובח. חבל רק שעל הגירוס משפדים באלבי בשר פרגיות, ועוד יותר חבל שכרגע הטברנה שוממת ועצובה...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: תאילנד בקטנה
מסעדת סקון נקון החדשה בראשון לציון היא שלוחה קטנה ומשפחתית של הדבר האמיתי, אבל רק אם מוותרים על העסקית לטובת מנות אותנטיות מהתפריט...
קרא בכלכליסט
מסעדת אבושדיד: עוד מאמץ קטן
סך הכל היה חביב, אבל אם מסעדת אבושדיד של הפרסומאי לשעבר הדר גולדמן רוצה למצות את פוטנציאל ההייפ שלה, האוכל מצריך מקצה שיפורים...
קרא בכלכליסט
מסעדת מוזה בהר : לבלוע את הנוף
ההנאה העיקרית במסעדת מוזה בהר שבשורש היא הנוף הנשקף מהחלונות. חבל שהמנות, בסגנון ים־תיכוני־צרפתי־איטלקי, לא משתוות לו...
קרא בכלכליסט
מסעדת בינדלה: שיעור באיטלקית
בינדלה החדשה בתל אביב היא אשפית איזון: העיצוב מתוחכם בלי להיראות ראוותני והאוכל מהלך בתבונה על הגבול הדק שבין איטלקי קלאסי למודרני...
קרא בכלכליסט
איטליה זה לא
ליטל איטלי במתחם שרונה בתל אביב מנסה להיות יצירתית, אבל במקום לעמוד בהבטחה ל תחושה של ביקור באיטליה היא מקלקלת זיכרונות טובים משם...
קרא בכלכליסט
אכזבה מהגברת של בן אדרת
מסעדת מיסטר אנד מיסיס לי במתחם YOO התל־אביבי הבטיחה סגנון פריסטייל אסייתי, אבל הגישה אכזבה כפולה: בצלחת ועל הקיר...
קרא בכלכליסט
פונדק דה לוקס: מזללה קטנה ומטריפה
בין שלל מלכודות התיירים בשוק הפשפשים ביפו ניצבת בגאון פונדק דה לוקס, שם גילינו שאפשר לנצח את המיתוס: אם הבשר מעולה, זה לא אומר שהשאר מאכזב...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: לאכול אבק
במסעדת וילהלמינה במתחם שרונה השירות חובבני והאוכל לא מוצלח, אבל רק כשאמרו שבשביל הקינוח ניאלץ לרדת שתי קומות (ולקחת בעצמנו) נשברנו סופית...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: יותר זה פחות
הניסיון של מסעדת סיינט ג'ורג' החדשה לרקוד על יותר מדי סגנונות הוא בעוכריה. כדאי שתתמקד במה שהיא עושה הכי טוב: סלטים ובשר על האש...
קרא בכלכליסט
לא צריך להמציא את הגלגל
העסקית בבן ציון 1 החדשה בתל אביב היא הוכחה שפשטות היא מתכון להצלחה - בתנאי שיש חומרי גלם משובחים ויד טובה ומדייקת במטבח...
קרא בכלכליסט
לא סושי ולא סמבה
העסקית בטוקו התבררה כחלטורה על גבול הזלזול: תפריט חסר כיוון, חסות מעולפות, סושי חובבני וצלחות שבורות שנותרו מהגלגול הקודם של המסעדה...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: המקום הנכון במחיר הנכון
ראפה'ס איטרי, טאפאס בר חדש בתל אביב, הוא המקום המתוק ביותר שביקרנו בו לאחרונה. והדובדבן שבקצפת: מחירי העסקיות המגוחכים...
קרא בכלכליסט
רוצות קינוח, בנות?
האוכל ברום סרוויס התל־אביבית דווקא בסדר, אך השירות מעיק. אפילו פלאפל התרד המושלם לא מכפר על מלצרית שמתיישבת לשולחן כי כואבות לה הרגליים...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: מסע לשנת 88'
הסניף החדש של בורוכוב 88 ברעננה מציע לקהל שומר הכשרות הומאז' לעידן המוקרמים והוופל הבלגי. היה בעיקר נדיב ומשביע...
קרא בכלכליסט
לאכול בלי, להרגיש עם
העסקית בקפה לואיז החדש בשדרות רוטשילד בתל אביב מציעה פתרונות לכל גחמת בריאות ולא מאבדת בדרך את הטעם, הפריכות והיצירתיות...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: נשים במטבח
מסעדת המטבח החדשה ברמת אביב ג' הפכה למעוז שבו עושות תושבות השכונה הפסקת צהריים מהשופינג, והתפריט מתאים בדיוק לזה...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: אמנות צרפתית
העסקית של פאסטל באגף החדש של מוזיאון תל אביב מביאה את הבישול הצרפתי הקלאסי במיטבו, אבל הוא לא מצדיק קוט דה בף ב-188 שקל בצהריים...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: 10 זה לא
אם בעלי מסעדת עשר מרמזים בשמה על חוויה קולינרית המצפה לסועד העסקי, הם מפקששים בגדול. האוכל סתמי, אנכרוניסטי ויקר ביחס לתמורה...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: לא נכבשנו
האטרקטיביות של ביסטרו הכובשים נעוצה בעיקר במיקום שלו, ליד שוק הכרמל. רמת המנות לא אחידה, אם כי הן נאות בגודלן והמחיר הוגן...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: הלנה מחוץ למלכודת
הלנה בנמל יכלה ליפול למשבצת מלכודת התיירים, בשל המיקום האסטרטגי. אבל במסעדה בחרו להשקיע באוכל והעסקית התגלתה כטובה, אם כי יקרה...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: אמא יש רק אחת
העסקית בביג מאמא גרסת 2013 התבררה כגעגוע אכזב למקור של שנות התשעים: הפסטה בושלה יותר מדי, הרוטב היה חסר מעוף והפיצה סמרטוטית...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: כתית הקטנה
מאיר אדוני נאלץ לסגת ממסעדה של 100 מושבים לפחות מ־30, אך העסקית החדשה והלא זולה בכתית מוכיחה כי המעבר עשה למסעדת הדגל שלו רק טוב...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: פריז הקלאסית
העיצוב מזכיר מלכודת תיירים בגדה השמאלית, אך הארוחה העסקית בביסטרו הרובע השישי החדש בתל אביב מספקת מנות בטוחות וחוויה אותנטית למדי...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: מקום טוב ברוטשילד
המסעדה הקטנה שנפתחה בלובי של מלון הבוטיק רוטשילד בתל אביב מתייחסת ברצינות מבורכת למה שמוגש בצלחת, אבל העסקית שלה לא חפה מחריקות...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: מה קורה בקפאסה
הטאפאס בר הים־תיכוני החדש בבאר שבע מתקתק עניינים ביעילות מבורכת, במיוחד אם מגיעים עם ילדים מורעבים, ומציע עסקית סבירה ומשתלמת...
קרא בכלכליסט
על הלחם לבדו
ברד סטורי התל אביבית שמה את הלחם במרכז, והעסקית שלה בהחלט יצירתית, אבל בגזרת הילדים שוב נאלצנו לבחור בין פסטה משמימה לשניצלים לא פריכים...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: כיוון נכון בצפון
ביסטרו גרינברג החדש בשכונת אזורי חן שבצפון תל אביב מזכיר מאוד את הקונספט של מסעדות קבוצת R2M, אך הוא לא חף מצורך במקצה שיפורים קטן...
קרא בכלכליסט
אקלקטיות שבאה מאהבה
העסקית החדשה בג'וז ולוז, ממעוזי הלילה של תל אביב, משמרת את האווירה המיוחדת ואת התפריט חוצה הגבולות, ומורגשת יד רגישה ויצירתית במטבח...
קרא בכלכליסט
לא לטבעונים בלבד
זכאים, המסעדה הטבעונית החדשה בתל אביב, היא תוספת מבורכת לחובבי הז'אנר. היצע המנות במקום יתאים גם למי שמחפש ארוחה קייצית קלילה...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: רומא פינת כרמליה
בלה רוזה, האיטלקייה החדשה על ציר מוריה החיפאי, מציעה אווירה של מסעדה משפחתית השוכנת בסמטה צדדית ברומא ועסקיות בטווח מחירים נרחב...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: מה שיש בקנקן
המעבר של הטאפאס בר הזעיר דוד ויוסף מצפון העיר לדאונטאון התל־אביבי לא פגם באוכל, שנותר טוב ולא מתיימר, בניגוד לעיצוב שתפס כיוון נובורישי...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: שינוי במחלוקת
קפה טאטי אמנם עבר שיפוץ, התרחב והשיק תפריט קיץ חדש, אבל חבל שהחלק הטוב בדיל העסקי הגיע רק בסוף הארוחה - העוגה בתוספת מחיר...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: אין אליפות
בוואריה מצטיינת במטבח כבד וגם בכדורגל. מסעדת ביירן החדשה בתל אביב מפקששת אפילו בקלאסיקות שמאפיינות את המטבח הזה - שניצלים ובירה...
קרא בכלכליסט
להשביע את הסקרנות
מסעדת טאיזו מלהטטת בין מטבחי אסיה, לא תמיד בהצלחה. ועדיין הדיל העסקי מוצלח ומחירו סביר, בטח לנוכח המחירים הגבוהים של תפריט הערב...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: הבסטה של טורקיז
מסעדת האלפיון טורקיז רעננה בהצלחה את התפריט בעזרת יועצים ממסעדת הבסטה. חבל שהשתייה שנכללה בעסקית הוצאה ממנו, כך שהמחיר רק עלה...
קרא בכלכליסט
חדשה בעיר
משק ברזילי, שעברה ממושב ירקונה לנווה צדק, מציעה אופציה צמחונית, טבעונית ואורגנית לשוחרי הבריאות. במפתיע, המיקום החדש עושה לה טוב...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: נמרה מבויתת
טייגר לילי, התאילנדית החדשה ברמת החייל, מגישה גרסה די מוצלחת של הז'אנר, שהיא גם נאמנה למקור וגם מרוככת במידה שמתאימה לחך הישראלי...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: טאפאס ישראלי
המנות בפליקנו ברעננה הן לא בדיוק ספרדיות, אבל העסקית החדשה בטאפאס בר היא בהחלט בשורה נעימה ומשתלמת באזור שבו מרבית המסעדות כשרות...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: בורגנית במובן הטוב
טרומפלדור 10 ברמת השרון היא יותר כוס התה של דניאל זך מכרמלה בנחלה. עיצוב פשוט, מטבח צנוע, מנות שכבר מזוהות עם השף וקהל מקומי שבע רצון...
קרא בכלכליסט
אייל שני בר השגה
המיזם החדש של השף המתוקשר, פורט סעיד, מציע בתפריט הצהריים מנות בינוניות־גדולות שהדנ א שלו טבוע בהן. למעט אכזבה אחת נרשמה הנאה צרופה...
קרא בכלכליסט
סופלאקי בקטנה
לאוזריה החדשה בלווינסקי יש כל הנתונים שמצדיקים ביקור: אווירת שוק, עיצוב פורמייקה תואם ואוכל טעים. חבל רק שהעסקית היא פחות ארוחה ויותר נשנוש...
קרא בכלכליסט
אסיה פינת הכרמל
חובבי אוכל רחוב אסייתי יאהבו את העסקית של The Bun בת א. המנות טובות והמחיר הוגן, אבל עדיף היה להיפרד מאופנת ההגשה על נייר פרגמנט...
קרא בכלכליסט
חשיפה לצפון
חג' כחיל מביאה את איכויות המטבח הערבי לתושבי המרכז שמתעצלים לעלות צפונה. זה היה יכול להיות מושלם אם המחיר לא היה עושה את הדרך ההפוכה...
קרא בכלכליסט
קמפנלו: פשוט וקולע
בית הקפה של השף מנה שטרום מגיש עסקית איטלקית הכי בסיסית: פיצה עם בירה או פסטה עם כוס יין. היופי שלה בביצוע המדויק ובמחיר הנוח...
קרא בכלכליסט
הדיל היפני
יקימונו נתפסת כבר שנים כמועדון סגור, מרוחק ויקר, אך העסקית החדשה שלה, אחרי השיפוץ, מציעה את אחת מארוחות הסושי המעולות בישראל, במחיר סביר שמשלמים לעתים עבור ארוחת צהריים במסעדות בינוניות...
קרא בכלכליסט
אי של איפוק מקורי
אלבה התל־אביבית לא מתחנפת לחך המקומי - במקום המנות המוכרות לעייפה היא מציעה תפריט צהריים מעודן ואלגנטי, אך גם יקר בהרבה...
קרא בכלכליסט
הפנטהאוס של השוק
העסקית של קיטשן מרקט בשוק האוכל בנמל תל אביב הפכה נועזת ויצירתית בזכות השף יוסי שטרית, שגויס להציל את המסעדה אחרי הפתיחה המאכזבת...
קרא בכלכליסט
מעל המעדנייה
הדליקטסן, מבית היוצר של הקופי בר והבראסרי, מציע עסקית משובחת מבלי לנסות להמציא את הגלגל. העיצוב כרגיל בקבוצה מרהיב, והתורים מתארכים...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: כמו טברנה
מסעדת קלימרה החדשה בנמל יפו מספקת צבעים נכונים, נוף ומנות איכותיות עבור מי שמחפש מסעדת חוף עם טעמים של אגן הים התיכון...
קרא בכלכליסט
סיכון־סיכוי
יפו־תל אביב היא הימור מצד חיים כהן, שחזר לסירים אחרי שהיה שנים שף טלוויזיה וקונצנזוס לאומי. העסקית פה לא זולה, אך מוכיחה שלא אבד לו המגע...
קרא בכלכליסט
רק פנטזיה כפרית
מסעדת ג'וז ודניאל במושב בני ציון עוררה ציפיות, בשל המיקום היפהפה ומעורבות מסעדנים מובילים. אחרי הביקור נותרה בעיקר התרשמות מהנוף ומנת כבד מושלמת...
קרא בכלכליסט
ויוה לה רפובליקה
מסעדת רונימוטי עברה מרמת החייל ללב תל אביב, ועל הדרך גם שינתה את שמה. בטרטוריה שהשתדרגה לריסטורנטה רוב המנות מדויקות וטובות...
קרא בכלכליסט
בא לשכונה בחור חדש
סניף זוזוברה בכפר סבא מציע לעובדי אזור קניון G ולצעירי העיר ארוחה טובה בז'אנר המהיר־אסייתי, עם אפיל אופנתי ובעיקר קרוב לבית...
קרא בכלכליסט
הפסקה לעסקית: קלאסיקה מודרנית
השיפוץ ברפאל הסתיים, העיצוב בהיר יותר ומנות חדשות הצטרפו לתפריט, אך יש גם דברים שלא משתנים - הרמה הגבוהה של המטבח והרכב הסועדים המקושר...
קרא בכלכליסט
גיור כהלכה
תפריט הצהריים החדש במינאטו שבהרצליה מציע אוכל יפני במיטבו גם למי ששומרים על כללי הכשרות, אם כי חסרה קצת יצירתיות בבחירת הדגים...
קרא בכלכליסט
לולוקיישן
המיקום של לולו קיטשן אנד בר בנווה צדק ממש מייעד אותה להיות ביסטרו שכונתי, אבל המטבח מנפיק בעיקר מנות מפוספסות שלא מצדיקות את מחיריהן...
קרא בכלכליסט
בלי אקסטרות
המזללה של מאיר אדוני מצליחה להנגיש את השף המוערך גם למי שלא יכול להרשות לעצמו את כתית. העסקית שלה היא מהטעימות והמוצדקות בתל אביב...
קרא בכלכליסט