פראג
כל כך הרבה דברים טובים שמעתי על פראג וכאשר מצאנו טיסה במחיר טוב לא היססנו והזמנו כרטיסי טיסה.טסנו שלושה ימים לאחר הסילבסטר והצלחנו למצוא מלון במיקום מצוין, במחיר מעולה.אז הנה אני מביא לכם במעט מילים והרבה תמונות את מה שהספקנו, בתקווה שזה יביא תועלת למי שנוסע לשם.מלון אינטרקונטיננטל : מיקום מרכזי שממנו יורדים לשדרה המרכזית שם ממוקמים כל חנויות המותגים, ובמרחק של שלוש דקות מהשעון האסטרונומי. המלון די מיושן והחדר שלנו היה קטן אבל מאוד נקי.ארוחת בוקר: הדיל שלנו לא כלל ארוחת בוקר ובמלון הציעו לנו במח...
קרא בבלוג
Field
כשתכננתי טיול ל פראג לפני תחילת עבודה חדשה, תהיתי לאיזו מסעדת מישלן אלך. הפעם לשם שינוי ביקשתי המלצות בקבוצת פודיז שאני נמצא בה. ההמלצה הגורפת הייתה למסעדת Field הנמצאת ב U Milosrdných 12, Prague . מטבח המסעדה שונה מאוד מהאוכל המקומי בפראג. כשהסתכלתי על התפריט, המנות היו מעניינות ושמתי לב למספר רב של מרכיבים שאיני מכיר. המסעדה אינה גדולה, ולכן חשוב להזמין מקום מראש. דבר מעניין ששמתי לב אליו, בדרך כלל במסעדות מישלן שהמנות מגיעות לאיטן והארוחה נמשכת לפחות שעה וחצי ואף יותר בהתאם למספר המנות. בפעם ...
קרא בבלוג
על הדרך הינו גם ב...
ZEBRA שהומלצה כאן. האמת לא היה שום דבר מיוחד. אולי בשביל לשבור קריז של רעב, אבל לא משהו לכתוב עליו הביתה. רצינו גם מאוד להגיע ל LA FINESTRA, שמאוד הומלצה באתרים מקומיים. היא נמצאת כמה מאות מטרים ממרכז הבלגן. הגענו בערך ב 14:30 ונאמר לנו שלא יוכלו לקבל אותנו כיון שהמטבח תיכף נסגר. התבאסנו והלכנו להארד רוק קפה, גם כאן מדובר על תפריט זהה לכלל המדינות. בקיץ הינו בפאריז והבנות שלנו רצו מאוד לאכול שם. אני יכול להגיד בודאות, שהבשר בפראג היה משמעותית איכותי יותר מאותה המסעדה בפריז. א...
קרא בתפוז
Portfolio
בערב לפני האחרון רצינו ללכת ל FIELD, אבל אז התברר לנו שהם לא פתוחים בימי שני. פתאום נזכרנו שממש 200 מטר מהמלון שלנו ראינו את מסעדת PORTFOLIO. כל פעם שיצאנו מהמלון והלכנו לעבר מרכז העיר חלפנו על פניה. זכרנו גם שמישהו הזכיר אותה כאן בפורום. גם באתרים המקומיים היא מוזכרת ומאוד מומלצת. הזמנו מקום לארוחת ערב והגענו סביב 19:30. המסעדה היתה חצי מלאה, אך במהרה התמלאה כולה. המסעדה מעוצבת בצורה מודרנית ומנוהלת בידי צוות צעיר וסופר מקצועי. כל מנה שהוגשה לנו ע"י המלצר המאוד נחמד, שליו...
קרא בתפוז
UNGELT
על המסעדה הזאת קיבלנו כאן המלצה מאחד הקוראים, אבל הוא/היא כנראה לא בדיוק דייק (ואולי אני טועה). כמו כן, קראנו עליה באתרים מקומיים שהמליצו עליה מאוד. ישנה מסעדה בשם זה וממש קרוב ישנו גם ג'אז באר באותו השם. לא יודע אם יש ביניהם קשר. הזמנו מקום באינטרנט ויצאנו לדרך. את המסעדה היה ממש לא פשוט למצוא, שכן היא נמצאת במין חצר פנימית גדולה ולא ממש ברחוב ראשי כזה או אחר. הגענו בשעה יחסית מאוחרת. במסעדה היו עוד כמה שוחלנות תפוסים, אבל תוך זמן יחסית קצר נותרנו לבדנו. המסעדה אמנם לא...
קרא בתפוז
SUSHI MARU
בערב הראשון לא רצינו משהו כבד, אך בכל זאת הינו קצת רעבים, כי בטיסות לא בדיוק מפנקים בימינו אנו. אישתי אוהבת מאוד סושי (וגם אני האמת די אוהב). סריקה מהירה באתרי אינטרנט מקומיים הובילו אותנו למסעדה יפנית בשם SUSHI MARU. המסעדה ממוקמת באזור מרכזי של העיר פראג, אבל מכיון שלא ממוקמת ברחוב (אלא קומה שניה של מיני מרכז חנויות/מסעדות)- היא לא מתפקדת כמלכודת תיירים, אלא ההיפך הגמור. הזמנו מקום דרך אתר אינטרנט וכשהגענו המקום היה רק חצי מלא, כשרוב הסועדים מקומיים. הצוות כולו צעיר ודובר א...
קרא בתפוז
חזרנו מפראג והבטחתי לעדן כאן...
אז חזרנו לפני כמה ימים מפראג.מזג אויר טיפה קריר בימים האלה (סביב ה-0 מעלות), גם שלג היה קצת. אבל אם מתלבשים בהתאם בהחלט אפשר לצלוח את הטמפרטורות.את המלון הזמנתי לפני כחודש וחצי וכדי להיות ON THE SAFE SIDE, החלטתי להזמין מלון עם SPA. לך תדע מה יהיה מזג האויר.אז המלון היה משגע. שמו BOSCOLO. רמת 5 כוכבים, אבל כאלה יש לא מעט וגם ביניהם ישנם הבדלים משמעותיים. ארוחת הבוקר כל כך עשירה, שאני לא זוכר כאלה ארוחות במלונות חו"ל, פשוט הכל מהכל וברמה גבוה ביותר ! רציתי לצלם כמה תמונות, אבל נראה לי שזה לא ...
קרא בתפוז
המלצות מספטמבר האחרון
2 ממושלנות: Alcron ו-Field. הראשונה יותר מפורסמת ויותר יקרה. השניה מודרנית יותר ופשוטה יחסית. אהבתי יותר את Field בה ישבנו בצהריים מאשר את Alcron בה ישבנו בערב. התמורה לכסף בה הייתה לטעמי גבוהה יותר. http://processing-food.blogspot.co.il/2017/09/2017...
אחרות: Nae maso - מעדניית בשרים (המבורגרים, נקניקיות, סטייקים) איכותית. Zvonice - מסעדה צ'כית ששוכנת בקומות 7-8 במגדל פעמונים. מיקום מעניין ואוכל צ'כי-בוהמי טוב מאד. http://processing-food.blogspot.co.il/2017/09/2017......
קרא בתפוז
פראג, ספטמבר 2017 - חלק ב': קצת בשרים, קצת מתוקים ומסעדה שיושבת במגדל פעמונים
חלק שני של הטיולון לפראג. אחרי פרק הפלצנות (היחסית), היצירתיות והמישלן הגיעה שעתן של ההנאות הקולינריות הפשוטות והמסורתיות יותר. א......
קרא בבלוג
פראג, ספטמבר 2017 - חלק א': המסעדות הממושלנות Alcron ו-Field
גיחה קצרה לפראג עם אימא יקרה לי. 3 לילות ו-3 וחצי ימים (8-11 בספטמבר) בעיר החביבה והקומפקטית. כחלק מהסיבובים בין ככרות, גשרים, מצודות, מוז......
קרא בבלוג
לארוחות בוקר אכלנו מרציפנים משווקי הכריסמס :)
בהם אכלנו גם חלק ניכר מהארוחות שלנו בביקור האחרון ולכן אין לי הרבה המלצות על מסעדות...
בכל זאת, עוד מסעדה שזכורה לי לטובה היא ambiente pasta fresca - מסעדה איטלקית שמאד נהנינו בה בפעם הראשונה שביקרנו בפראג. זה היה אמנם לפני 10 שנים ואני לא יכול להעיד ממקור ראשון איך היא עכשיו, אבל השמועות הן שהיא עדיין טובה.
בנוסף, מצטרף להמלצה שניתנה למטה על שוק האיכרים בשבת. השוק נחמד וטעים בפני עצמו, ואפשר לשלב אותו עם סיור באזור ה-Vysehrad. יתרון נלווה של התוכנית הזו הוא שבשבת האזורים ה...
קרא בתפוז
כמה המלצות
דבר ראשון, קחו בחשבון שהשירות בפראג לא תמיד קיים, וגם כשכן, הוא לא תמיד מוצלח... דבר שני, אם אתם מזמינים מים, דעו שזה בתשלום. בחלק מהמסעדות אפשר להזמין קנקן מים אבל גם זה בתשלום (לא יקר, אבל למי שרגיל לא לשלם על מים זה טיפה מוזר) דבר שלישי, רוב הדברים בפראג מאוד זולים. האוכל, אפילו באזורים סופר תיירותיים, יחסית זול, וכמובן הבירה שהיא לא רק זולה אלא גם טובה. אם אתם צפויים להיות שם ביום שבת, ההמלצה הכי חמה שלי היא ללכת לשוק האיכרים, אני חושבת שהוא נפתח כבר בשמונה ושווה להגיע מוקדם...
קרא בתפוז
הייתי לפני שבוע
חלק גדול מהזמן אכלנו בשווקי הכריסמס שהוזכרו. רובם מוכרים את אותם הדברים, אבל אלה דברים טובים: נקניקיות שכולן מצוינות והמעושנות במיוחד, Halusky שהוא תבשיל בצקניות-כרוב-חזיר-גבינה-טעים, Trdlnik שהוא הקיורטוש הצ'כי שבד"כ מוגש פושר למרות שהוא יורד מגחלים ובאופן כללי די מאכזב (אבל כשהוא חם עם נוטלה בפנים הוא חביב מאד), Langose שהוא מאפה מטוגן עם גבינה והמון שום, תפוחי אדמה תפוצ'יפסיים על מקל לחובבי הז'אנר, והפרסונל פייבוריט שלי: Old Prague Ham, גושים עצומים של חזיר שנצלים להם על האש ונפרסים ע...
קרא בתפוז
לפני שנה בדיוק התחתנו בפרג אז יש כמה המלצות
בכל רחבי העיר יש מלא דוכנים לכבוד הכריסמס שנפתחים מהבוקר עד הערב עם אלכוהול חם וטוב ובירה במחירים מצחיקים, בצמוד להם מוכרים המון סוגי נקניקיות, קרטיוש על גחלים, גבינה מעושנת מותכת ודוכנים שמזכירים מעדניה שלוקחים תבשילים על פי משקל, הכל פשוט וטוב ומאוד זול ומפןזר בכל פינה בעיר, אבל העיקרים בכיכר ואצלב, בכיכר העיר מתחת לשעון בבית העירייה ובטירה. מסעדות מוצלחות ופשוטות שאכלנו בהם http://www.tavernatoscana.cz/enמסעדה איטלקית מוצלחת ולא יקרה עם מרתף נהדר http://www.kolkovna.cz/en/kol...
קרא בתפוז
The Alcron
מסעדת המישלן השנייה שלנו בטיול. מדובר במסעדה קטנה שנמצאת בתוך מלון וכוללת סך הכל כעשרה שולחנות קטנים ועוד שני שולחנות גדולים, כלומר, יש מקום לכ 25 סועדים. המסעדה היא מסעדה קלאסית מבחינת השירות וההגשההכל נעשה לפי הספר ובצורה מאוד מוגזמת, דבר שלא תמיד מתיישב עם היצירתיות של התפריט. אני חושבת שהמקום שבו העניין בה לידי ביטוי בצורה המוגזמת ביותר היא שהניסיון שלי לגרום למלצרית להוציא כל פעם מנה אחת כדי שנוכל לחלוק נתקלה בהלם, חרדה וחלחלה מפני הבקשה הכל כך לא אורתודוכסית, לכן סיכמנו שנזמין א...
קרא בתפוז
Remember
מסעדה של אוכל ויאטנמי שקיבלנו עליה המלצה מחבר של הבחור. מדובר במסעדה שמנוהלת על ידי צוות מטבח ויאטנמי ולכן האוכל הוא הכי אותנטי שיכול להיות. לראשונה אכלתי אגרול שמולא בבשר חזיר, הבחור לא אוכל בשר כזה אז זכיתי מן ההפקר. לעיקריות חלקנו את העוף המיוחד שלהם שהגיע ברוטב עשיר, מעט מתקתק ומעט מלוח, המנה הגיעה עם אורז דביק בצד. אני לא יודעת איך הם עשו את זה אבל העוף היה כל כך רך שפשוט נמס בפה. בנוסף הזמנו את הברווז המטוגן בקשיולטעמי היה מעט יבש אבל עם הרוטב הכל הסתדר. הזמנו גם מנת צד של או...
קרא בתפוז
Field
כשהבנתי שרמת המחירים בפראג היא יותר מסבירה אמרתי לבחור שאנחנו חייבים לנסות את מסעדות המישלן שם כיוון שזו הזדמנות מצויינת לחוות את החוויה הזו בלי לשבור את כל החסכונות שלנו. מתוך השלוש הנמצאות בפראג בחרנו שתיים, הראשונה מביניהן הייתה Fieldאשר מגדירה את עצמה כ Free Range Dining והדגש העיקרי בה הוא על חומרי גלם מעולים. העיצוב של המסעדה מתכתב עם השם ובכל חלון ניתן למצוא כלי עבודה אחר (כולל קילשון ענק בחלון ליד הכניסה), התקרה מוארת עם ציורים שונים הקשורים לטבע ולשדות. המוזיקה שנוגנה ברקע של...
קרא בתפוז
Pasta Fresca
אחרי סיבוב בעיר העתיקה שכלל בעיקר שווקים וחנויות מעניינים (חנות שמוקדשת רק לצ'ילי לדוגמא) קפצנו למקום שקיבלנו עליו המלצות רבות. מדובר במסעדה איטלקית שלמרות שנמצאת במרכז אחד האזורים המתוירים בעיר אינה מסעדת תיירים ודווקא ניכר שהרבה מקומיים אוכלים בה.
מבין הראשונות בחרנו קרפצ'יו שהגיע עם זיתים שחורים וירוקים, שמן בזיליקום, פרמזן ורוקט, לא שילוב סטנדרטי אבל היה בהחלט קרפצ'יו לא רע. ניגבנו אותו עם הלחם שהגישו לנו. לצד הלחם הוגש שמן זית שלא היה להיט במיוחד, לדעתי בקרב המותגים הזולים...
קרא בתפוז
Hemingway Bar
לא יכולנו לסיים את הערבאחרי ההמבורגר ולכן המשכנו לבר המינגווי שמתכתב עם הסופר עצמו. למקום יש וויב קובני והמוזיקה השולטת עם של שנות השלושים והארבעים, כל הקוקטיילים מתכתבים גם עם האהבות של המינגווי בתחום הזה וגם עם ההיסטוריה שלו. המקום מייצר לא מעט מהמוצרים בעצמוסירופים, ביטרים ועוד. כמו כן, למקום תפריט אוכל שכולל בעיקר נקניקיות (המקום מוגדר כמקום של קוקטיילים ונקניקיות). אין ספק שהברמנים (או מיקסולוגים) יודעים את העבודה שלהם וגם נהנים ממנה. בסיבוב הראשון הזמנו:Jamaican PunchCoconut ...
קרא בתפוז
מדובר במסעדת המבורגרים שהדגש העיקרי שלה הוא הטופינגס המצוינים שנלווים למנה. הגענו למקום בסביבות שמונה בערב ביום הראשון שלנו בעיר, השף קצת עשה לנו פרצוף על כך שלא הזמנו מקום אבל מצאו לנו מקום מאוד מהר, לקבוצה שהגיעו אחרינו כבר אמרו שאין מקום ושלחו אותם הביתה.
כל קציצות הבשר הן במשקל של 150 גרם. ניתן להזמין גם המבורגר כפול. עם זאת, באמת שלא הרגשנו צורך ויצאנו שבעים מאוד מהארוחה, כך שמדובר בגודל שהוא יותר מסביר. Kahuna - 150g beef with serrano ham, manchego cheese, salad and p...
קרא בתפוז
ראשית מז"ט גם אנחנו חזרנו מפראג
והיא אכן מדהימה עליזה ושמחה לקראת השנה החדשה בגזרת האוכל דווקא נהננו ראשית אהבתי את שווקי חג המולד הנקניקיות היין החם והבירה וגם את החזרזירים המסתובבים על השפודים מעל לגריל הפחמים טעים טעים ובמחירים מצחיקים אכלנו בשתי מסעדות מעניינות האחת NA FARKANE שהיא צכית טיפוסית עם אוכל טוב אך לעיתים כמו הכופתאות לחם שלא ככמתאים וטעים לנו אבל היא נמצאת קצת מחוץ לעיר ומצריכה נסיעה מיוחדת השניה אחת המכוכבות של מישליין ארוחת טעימות של 11 מנות ארוחה טובה חלקה יצירתי למדי לפחות...
קרא בתפוז
כמה הצעות
Pizza Nuova - מאותה רשת כמו בתגובה מעלי.יש כמה אפשרויות של דילים של All you can eat. אפשרות לבר סלטים חופשי, ואז פיצות ופסטות מגוונות שמוגשות לשולחן.נותנים מן עיגול קרטון שבצד אחד ירוק בצד אחד אדום. ירוק אומר להמשיך להגיש ואדום להפסיק. יש גם קינוח שכלול, פיצה עם נוטלה ופיצה עם מסקרפונה ופירות יער, לא לפספס! טעים טעים ושירות נהדר.
Como -מסעדה ים תיכונית. בכיכר ואצלאב. עיצוב מקסים, אוירה כיפית שירות מעולה ואחלה אוכל. לא מהזולים יותר, אבל ממש ממש לא יקר.לא לפספס את המשתנות בשירותי הג...
קרא בתפוז
Ambiente Pasta Fresca
מסעדה איטלקית מעולה לדעתי, ממש במרכז העיר העתיקה. אכלנו שם פסטות מצוינות - בטוח שיש גם מבחר לצמחונים. שווה לעבור שם בצהריים ולהזמין מקום לערב כי היא די מלאה..
ואם בסוף כן ממושלנות - אנחנו אכלנו ב the alcron - יש שם לדעתי אופציה צמחונית בכל קטגוריה והתפריט שלהם מאוד גמיש ומאפשר לבחור איזה מנות שרוצים, אז בהחלט יכולה להיות חוויה מעניינת...
קרא בתפוז
אולי לא רומנטי אבל חובה בפראג
הפאב U FLEKU , פאב בירה (ונשירה) פראגי מאד טיפוסי. המקום ענק אבל לא מפריע. המולה , מוזיקה, הקפצות (בתשלום נוסף), אוכל מאדדדדד צכי. לטעמי זה המקום הראשון להיות בו בפראג, אבל אם לא, אז לערב השני... (:...
קרא בתפוז
מאוד אהבנו את רשת AMBINTE
אמנם יש לה כמה מסעדות ששייכות אליה (וחלקן דומות) אבל זה לא מרגיש כמו מסעדות רשת. במיוד אהבנו את פסטה פרסקה, האוכל היה מעולה במחירים מגוחכים לעומת הארץ וגם אווירה נעימה מאוד. מומלץ להזמין מקום מראש לערב....
קרא בתפוז
אז אם אבא שלי הולנדי, מהצד השני סבא מפראג
אלכוהול: כמו שהמליצו כבר - סליבוביץ אפשר גם למצוא שנאפס לא רע משלל פירות
אופלאטקי (וופל צכי עגול גדול) בטעם וניל או שוקו - קצת יבש אבל חביב. לקנות בסופרים, לא בחנויות תיירים. סבתא שלי נוהגת להביא פקטין עבור ריבות נקניקים, בעיקר נקניק הונגרי ונקניק פרגאי בצורת מרובע. בהקפאה בסופרים אפשר לקנות שטרודלים אמיתיים לחלוטין במגוון מילויים (דובדבנים, גבינה, תפוחים)
הצעות אחדות
אלכוהול: Becherovka- לדעתי טעים והאפשרות המועדפת עלי Slivovice - קטלני ומחטא הכל נראה ליאחרי שמתרגלים להרים כוסית בכל אירוע חברה/חג עם סליבוביצה לומדים דווקא לחבב אותו. טוב גם לשומרי כשרות . Absinthe צכי- אפשר לקנות כולל הכפית ואולי אף כוס מיוחדת ולעשות טכסים בבית אבל לדעתי זה איכסוסליחה לכל חובבי המשקה.
אוכל- יש המון סוגי גבינות ביצור מקומי והמחירים זולים אבל הן לא כאלו מדהימות .המוצלחות יותר היא EDAM או HERMELIN אנחנו גם היינו מביאים נקניקים, מחיק נקניק הונגרי משו...
קרא בתפוז
נקניקים מבשר ציד.
יש בשדה תעופה חנות עם מעדנים ומשקאות אלכוהוליים, בחנות יש מחלקה של נקניקים מבשר ציד: איילים, יחמורים, חזירי בר וכו. לא יקר ומומלץ מאוד. אני מצרף תמונה עם הנקניק שמאוד אהבתי. הוופלים הצכיים שנקראים משהו כמו oplatka, אני אישית אוהב אותם, אבל אותם זול יותר לקנות בעיר. מיני ברנדי פירות ואבסינט....
קרא בתפוז
מספר ימים בפראג
לפני כשבוע חזרנו מכמה ימים בפראג.אני מודה שלא מאוד התאמצנו בגזרת האוכל, אבל בכל זאת הסתדר לנו.ביום הראשון לאחר הנחיתה ושיטוט קצר למרכז העיר, אכלנו נקניקיה, פרוסות חזיר מעושן ותערובת תפוא וכרוב בדוכן במרכז העיר. הדוכנים האלו פרוזים בכמה מקומות וכולם מספקים את אותו אוכל בדיוק. הנקניקיה היתה טעימה אבל לא מדהימה, התפוא שמוגש עם כרוב ובייקון היה מצויין אבל מפוצץ. שימו לב שהם מחייבים לפי משקל אבל מעמיסים לכם על הצלחת. אל תתביישו לבקש קצת אחרת החשבון יפתיע אתכם. החזיר הצלוי היה מצויין ועסיסי.במחשבה...
קרא בתפוז
עלו לאחרונה...
דיווח של Florence Choockroune-skulsky in פורום ביקורת מסעדות על מחניודה, ירושלים