עסקית בבינדלה - מאכזב
כמעט ולא יוצא לי לאכול עסקיות בזמן האחרון, אבל היה יום חופש והזדמנתי לאיזור והיו דיווחים חיוביים בזמן האחרון, אז למה לא. אז זהו, שלא. קראתי כאן על סלסלת לחמים שמקבלים, אני לא קיבלתי, התה הקר שמגיע עם העסקית היה על גבול חסר טעם, בדיעבד הייתי צריך להזמין סודה. מנה ראשונהויטלו טונטו. המנה הגיעה מלוחה מאוד, בהתחלה חשבתי שנפלתי עם כמה גבישי מלח שלא פוזרו באופן אחיד, אבל ככל שהתקדמתי במנה, הבנתי שהיא הייתה מלוחה מאוד מיסודה. בשר באיכות בינונית ומטה, ללא טעם כלל, חוץ מהמלוח, גם אחרי שנערת...
קרא בתפוז
ארוחה לא טובה במסגרת הראונד טייבלס בפופינה
במסגרת האירוע הוזמנו לפופינההשף קרלוס פונטה, יליד וניצואלה ושני קולגות שלו שיחד עבדו במסעדת NOMA בקופנהגן.
מאוד חיכינו לארוחה הזו, ציפינו למצוא ארוחה שתתחבר לרוח ולקונספט של פופינה, אבל תקבל גם טעמים חדשים מהשפים האורחים. בפועל, חלק מהמנות לא קלעו לטעמינו וחלקן היו לא טעימות כלל או נכשלו בביצוע, ובכלל לארוחה עצמה לא היה שום קשר למסעדה המארחת ובטח שלא לרמה הגבוהה של האוכל והמרכיבים שאליה אנחנו רגילים בפופינה.
למה הראשונה קיבלנו פיתה תירס עם תבשיל עדשים, נדמה לי קוראים לזה אר...
קרא בתפוז
בריסל
בכיכר סנט קתרין ניתן לקנות אויסטרים וכוס שמפניה בדוכנים של המסעדות. במדרחוב יש חנות טובה עם צ'ורוס טריים וחמים, מולה יש מעדניה נפלאה עם נקניקים מיוחדים (זכור לי ברווז). ברסרי עם אוכל נהדר ופירות ים טריים -http://www.toucanbrasserie.com/toucanbrasserie/en/
יש להם עסקיות ב-18 יורו
מסעדת תיירים, אבל לא מלכודת -http://www.chezleon.be/en/...
קרא בתפוז
אם אתה אוהב דגים
אז מסעדת B.A.R בסטוקהולם היא חובה. אם חשקה נפשך בממושלנת, אז ממליץ על F12. מה להביא? הרינג בוודאי, עוד לא החלטתי איזה משניהם טוב יותר הדני או השוודי, אך שניהם לטעמי לוקחים בהליכה את זה ההולנדי, במיוחד ההרינג ביין לבן וברוטב חרדל. בנוסף ממליץ להביא מוצרי בשר ציד (יש בשוק הסטוקהולמי). כמו כן, דגים מעושנים וליקרים על בסיס עשבים ופירות יער, סטייל יגר או פרנה ברנקה. אם אזכר בעוד משהו, אוסיף....
קרא בתפוז
ראצ'ה הגרוזינית בנווה צדק
בראצ'ה היינו חלק מחגיגת יום הולדת שכללה קרוב ל-10 איש. אתאר רק מה שאני ואישתי אכלנו בתוספת טעימות וביסים מאחרים. עיצוב: המסעדה כוללת מספר חללים במפלסים שונים כשאחד החללים בכניסה ריק לגמרי משולחנות וההרגשה היא שנכנסים לא רק למסעדה ריקה מאדם, אלא גם ריקה מריהוט כלשהו. עיצוב המסעדה מורכב משנדליירים בסגנון של פעם, טפטעם כל הקירות, תמונות שחור לבן של אנשים לא מוכרים, ארונות עם דופן זכוכית ובהם סרוויזים וכוסות קריסטל גרמני של פעם, בופטים ושידות ישנים, בקיצור זה נראה כמו דירה סובייטית חצי ב...
קרא בתפוז
Dinings במלון נורמן
מסעדת דיינינגס נמצאת במלון נורמן היוקרתי ומגישה אוכל יפני. המחירים במסעדה גבוהים מאוד, אולי מהגבוהים בז'אנר, גם העסקיות לא זולות.
הגענו לעסקית ביום שבת שמשית. הכניסה למלון לוקחות את האורחים לאווירה של חו"ל, כלומר לא עוד לובי ענק עם ילדים רצים ומשפחות שישבות על גלידה וסלט יווני. הלובי מחולק לחללים, כאשר כל אחד מעוצב בסגנון שונה, העיצוב יקר ויוקרתי, הצוות אדיב עד כדי לא נעים (סתם, זה נעים מאוד), מהכניסה למלון ועד שעלינו במעלית למסעדה, אמרנו לנו "שלום" 6-7 אנשים, שני אנשי אנשי צוות ...
קרא בתפוז
דיווח על פופינה
לפופינה הגענו לחגוג את יום הנישואים שלנו, היינו מספר פעמים במסעדה, אף פעם לא התאכזבנו וגם הפעם לא.
השירות היה קשוב ויעיל לאורך כל הארוחה, המסעדה הייתה חצי ריקה, אך עדיין הורגש ווייב טוב ותוסס באוויר.
התחלנו עם פיצה טלה מעושן וקורן דוג ים, שתי מנות די חדשות בתפריט שטרם ניסינו. הפיצה הייתה מצוינת, בצק בזיליקום דק וקרנצי, חמאת קשיו לא שגרתית וטעימה מאוד ופרוסות טלה עם טעמי עישון טובים.
קורן דוג ים היה פחות טוב לטעמינו, לא שהמנה רעה, אבל הרגשנו שהיא נופלת מהרמה הכללית של...
קרא בתפוז
טוטו -יקר, טעים, נחזור.
את יום ההולדת חגגתי השנה במסעדת טוטו בתל אביב. לא פעם ראשונה שלנו במקום הזה, אך די הרבה זמן לא ביקרנו, נדמה שפעם אחרונה הייתה מספר שבועות לאחר חזרתו של ירון שליו. סהכ הארוחה הייתה טובה מאוד, אך יקרה יותר מהרגיל, בכל זאת אירוע מיוחד. ראשונות : התחלנו עם שתי כוסות שמפניה פייר זימונה (59 שח לכוס), איתן הוזמנה מנה של דג נא. באותו ערב הייתה זו טונה מאיכות טובה מאוד, היא הגיעה עם רוטב תפוזים סיניים ופרוסות של מלפפון, בצל ופלפל חריף. מנה טעימה ומרעננת שהשתלבה היטב עם השמפניה. ראשונה נוספת...
קרא בתפוז
אוזריה - היו כבר ביקורים טובים יותר
הגענו ביום שישי ב-22:30 כשכבר היו שולחנות פנויים ולא הצטרכנו לחכות. הזמנו 4 מנות:
קרפציו אלה מינוט - נתחים (נראה לי שייטל) צרובים טיפה מבחוץ ונאים בפנים מכוסים בכמות מכובדת מאוד של פרמזן ועלי בייבי. מנה טובה, אך הכמות המופרזת של פרמזן קצת גנבה את ההצגה מהבשר.
שקדי עגל - פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים על קרם טעים מאוד, אולי המנה הטובה של הערב. כשסיימנו את המנה באנו לצאת להפסקת סיגריה, אך איך שקמנו, הגיעה המנה השלישית, נתחי שייטל על קרם טירס. התבאסנו, בעת הזמנת המנות ביקש...
קרא בתפוז
מסעדת Lua במדריד
ליום ההולדת של אישתי הזמנתי שולחן במסעדת Lua במדריד. המסעדה מגישה תפריט טעימות המבוסס על פרשונות אישית וחדשנית של מנות ספרדיות קלאסיות.
הגענו בשעה המיועדת וקיבלו את פנינו אנשי הצוות לבושים בחליפות שחורות ונראים קצת כמו סדרנים באירוע רשמי. המקום מעוצב בחום ובנעימות, הריהוט, המפות והכלים עושים רושם של כאלה שהושקעה בהם מחשבה. השירות היה מוקפד, אך מחויך, כל אנשי הצוות יודעים לדקלם את שמות המנות באנגלית, אך מעבר לכך נתקלנו לא פעם בקשיי הבנה בדברים בסיסיים. כל המנות בארוחה היו טעימות...
קרא בתפוז
עסקית בקלארו
בקלארו שבמתחם שרונה מגישים ארוחה עסקית כאשר במחיר של מנה עיקרית מקבלים גם מנה ראשונה ושתיה קלה (לימונדה או תה קר). לאחר ביקור חפוז בשרונה מרקט נכנסנו לקלארו והושבנו בשולחן גדול (10 מקומות), כאשר בקצה השני ישב עוד זוג. המקום מרווח עם תקרה גבוהה ואקוסטיקה בינונית. השירותים מעוצבים שחור-לבן, נקיים מאוד, אך חוסר המזגן בחדר השירותים עושה את ביקור הטואלט לחוויה מזיעה.
למנות הראשונות לקחנו פלמידה מעושנת וסלט ראשי קלמארי ולעיקריות פסטה מעורב ירושלמי ופורקטה.
הזמנה מאונמי - מאכזבת עד מרגיזה
מזמן לא זרקתי אוכל, אבל פח אשפה זה המקום הראוי לאוכל שקיבלתי מאונמי. הקדמה קצרה: אני פלצן בענייני סושי, לא הייתי ביפן, אבל איכשהו נראה לי שמה שמוכרים לנו פה תחת השם סושי הוא רחוק מלהיות הדבר האמיתי. אני נהנה מדגים נאים ומסושי ביקימונו ובעבר גם הייתי אוכל ב-Moon, אבל גם ב-Moon הפסקתי לאכול כי זה נהיה פחות טעים לי, בעיקר בגלל איכות הדגים.
למה עשיתי הזמנה מאונמי? כי בפעם האחרונה שישבנו ביקימונו עם זוג חברים, הם אמרו:אתם חייבים לאכול באונמי, זה אוכל יפני אותנטי והסוש...
קרא בתפוז
ארוחה טובה באוזריה
אמצע שבוע, עשר וחצי בערב, מוזיקה יוונית בווליום גבוה ויש שולחן זוגי פנוי. התפריטים הגיעו מיד, בכלל, כל השירות לאורך הארוחה היה יעיל ומהיר. אכלנו מנה קטנה של כרובית שהייתה חמה ומצויונת, אך אפילו עבור 15שח ציפינו לעוד כמה פרחים. מנת קלמארי עם תבשיל שעועית הייתה מצוינת. גופי קלמארי שלמים ותבשיל נוסך צילי קון קרנה, אבל בלי בשר (נכן שבתבשיל המקורי אין שעועית, אבל כך הורגלנו). מנה של גבינת טולום הייתה טובה גם היא. היא כללה כמה סוגי עגבניות מאיכות טובה וגוש גבינה מפורר ב...
קרא בתפוז
פסטה כוסמת ועוד כמה דברים.
בלומברדיה אוכלים פסטה מצוינת ומיחדת העשויה ברובה מקמח כוסמת, היא נקראת pizzocheri או משהו כזה. מאוד מומלץ להביא כמה חבילות הביתה כי בשום מקום לא ראיתי פסטה כזו. דבר נוסף שלומברדיה מתגאה בו זה הפולנטה שלה, ניתן לקנות חבילות קטנות עם תוספות שונות (פורציני, כמהין). נקניקים כמובן, בלומרדיה משתמשים לא מעט באווז, אז סלמי או נקניק אחר עשויים מאווז יכולים להיות קניה מעניינת. פורציני יבשות - יותר זול ואיכותי מאלה שמיובאים ארצה. ובלי שום קשר ללומברדיה, מאיטליה אני תמיד מביא גרפה איכותי...
קרא בתפוז
אתגר הנקניקיות של שטרן 1.
המבער אל שכונת פלורנטין ופרסום הקופון לשטרן 1 היוו סיבה טובה לבקר במקום. התפריט מתהדר בסקסציית נקניקיות מאוד מכובדת, כולן מבית אלן טלמור. אמצע שבוע, המקום חצי ריק, יערה החמודה שירתה אותנו על הבר. נבחרה אופציית המיקס שטרן 1 - 6 נקניקיות לבחירה עם 4 תוספות. הוזמנו פורט (יין פורט ושזיפים), פורסט (עם פטריות), ציפוטלה (טימין, מרווה, משיאה), אייריש (בקר, כבש, מיורן), צוריסוס, ציידים. הגיעו 7 נקניקיות (הזמנו 6), אבל לא התלוננו והתוספות היו ציפס שום, שוקרוט, אנטיפסטי וסלט. השוק...
קרא בתפוז
היינו והנה ההתרשמות.
השירות מקצועי מאוד. אווירה טובה מאוד. אוכל טעים, עשוי מפרודוקטים ברמה גבוהה, מוגש יפה ועשוי ללא דופי. הבעיה, לפחות מבחינתינו, הייתה שהאוכל היה קלאסי מדי, ללא יצירתיות יתרה, ללא חידוש. ההרגשה הייתה שכבר אכלנו כזה באיזו טירה בצרפת. זה היה אוכל שאנחנו, במדינת תל אביב, פחות רגילים אליו, הזכיר מעט את פושקין זל בתקופת השף הצרפתי. VFM לא גבוה, לשובר הוספנו בקבוק יין וטיפ וקיבלנו ארוחה טובה, אך לא מרגשת במיוחד במחיר שמגרד את ה-650 שח עם הקופון. אם תביאו יין מהבית ותשלמ...
קרא בתפוז
MarqtFarmers Market in Amsterdam
זה לא בדיוק שוק, זה יותר סופרמרקט שמתמחה בשיטת מהחקלאי אל המצרכן. מקום יחסית חדש שנמצא 5 דקהליכה מליידספליין. פירות וירקות מגידול מקומי, לחמים טריים, גבינות, נקניקים מבשר חזירי בר, ארנבות ושלל בשרים אחרים. גולת הכותרת היה פטה חזיר בר עם חמוציות וקלבדוס. מאוד מומלץ! ...
קרא בתפוז
מסעדת המלון Kasteel Bloemendal.
מלון 4 כוכבים הנמצא בעיר Vaals על גבול גרמניה ממוקם במקום שקט, מוקף בפארק שמטופח גם בעונה הזו של השנה, עם מזרקות, פסלים וצמחיה מטופלת. מסעדת המלון מגישה אוכל בכיוון צרפתי מחומרי גלם מקומיים. כמו כן, מוגש תפריט חורף עונתי שמציע בשר ציד ופטריות, פטריות היער נגמרו בערב שהיינו ועל כך הצטערנו מאוד. האוכל במסעדה קלאסי, אפילו קלאסי מדי. מקבלים בדיוק את מה שמזמינים ללא שום פרשנות מיוחדת (מלבד מנה אחת אחת שדווקא הייתה פחות מוצלחת אין שום הפתעות).
טרטר עגלצלחת עמוסה כל טוב עד כדי כך שבמבט ר...
קרא בתפוז
סטייקהאוס Toro Dorado
אמסטרדם מלאה במסעדות הסטייקהאוס. לרוב, אלה מסעדות דרום אמריקניות המגישות בשר סבירבלבד במחיר תיירותי ואחת המנות הפופולריות במקומות אלה היא הספייר ריבס. טורו דורדו שונה מבחינת איכות הבשר, זנים נדירים, תפריט יין מגוון ויקר יותר. הסועדים ברובם תיירים לובשי חליפות ומעט מקומיים שהביאו אות אורחיהם מחול או חוגגים אירוע מיוחד. התפריט מציע סטייקים ממגוון מקורות שונים בעולם כגון סקוטלנד, ניו זילנד, קנדה ויפן.
המנות שהוזמנו ל-3 סועדים:
3 מנות ביסק לובסטר לראשונה. מזג האוויר ממש דרש מרק...
קרא בתפוז
ארוחת בוקר Greenwoods.
את ארוחת הבוקר אכלנו ב-greenwoods, מסעדה שבה ארוחות הבוקר מוגשות לאורך כל היום. נכנסנו למקום חם, אבל צפוף ביותר. כל השולחנות היו תפוסים, מלבד שולחן זוגי קטנטן ליד הקופה/מעבר למטבח שבו התיישבנו. התפריט מציע כ-10 ארוחות בוקר שונות כגון אנגלית, אגס פלורנטין, ארוחה טבעונית ועוד. רוב המנות מסומנות באייקונים ירוקים כאלה ואחרים: ביצי חופש, לחם אורגני, חלב BIO וכו. במקום גם תפריט תה מכובד מאוד כולל אפשרויות ה-high tea. ארוחת בוקר אנגליתשעועית, בייקון, ביצים (אורגניות כמובן) עלומות, נקניקיה (מ...
קרא בתפוז
מסעדת JOSE MARIA ב-SEGOVIA
המסעדה מומלצת בשלל אתרי אינטרנט ובינהם TRIPADVISERשאני ממעיט להשתמש בשירותיו, אך הפעם זה עבד. מסעדה עם אוכל מסורתי במרכז העיר, על פניו מקום תיירותי קלאסי, אבל לא כך הדבר, ספרדית הייתה השפה הכי מדוברת במסעדה הזו, נראה שזה מקום מועדף הן על התיירים והן על המקומיים. רק אחד מהמלצרים דיבר אנגלית. הספציאליטה של המקום (כמו של העיר כולה) הוא ה-COCHINILLO, חזירון חלב צלוי בשלמותו בתנורי עצים ענקיים. נדגמו מספר מאכלים כשגולת הכותרת היא החזירון וטלה החלב ומנה מעניינת ששכחתי את שמה, אבל הרעיון הוא...
קרא בתפוז
מסעדת NERUA ב-BILBAO
פעם רביעית במסעדת מישלן ואם בפעמים הקודמות מצאנו את עצמנו יוצאים עם תחושת פספוס וארנק קל יותר, הפעם זו הייתה אכזבה נוראית. יכול להיות שאיננו מבינים באוכל עילי, ייתכן ובלוטות הטעם של מבקרי מישלן נמצאות בשיא ההתפתחות האבוליציונית, אבל זו פעם ראשונה שיצאנו עם תחושה שלעבודה בעינייםכמו שקוראים לה מרבית המגיבים בכתבות של שגיא קופר או אבי אפרתי. יום הולדת לאישתי, ההזמנה בוצעה כחודש לפני. באיחור אופנתי של כחצי שעה נכנסנו למסעדה. המסעדה עצמה נמצאת במוזיאון הגוגנהיים, את פסלי הכלב והעכביש המורס...
קרא בתפוז
מסעדת EL HOGRO ב-CALELLA
אל העיירה קלאיה הגענו כבר אחרי שקיעה. התמקמנו במלון הנחמד NEPTUNO שהיה אטרקטיבי בעיקr בגלל המחיר שלו (49 לחדר זוגי יורו חצי פנסיון). ארוחת הערב במלון לא קרצה לנו כל כך, אז החלטנו לחפש מסעדה. הבחירה נפלה על EL HOGRO, מסעדת דגים ופירות ים. המסעדה מחולקת לשני חדרי אוכל עיקריים, האחד נראה כמו בית קפה שפועל בצהריים והשני הוא למעשה המסעדה. בכניסה מוצב בכבודו מקרר ענק עם שלל חיות ים טריות (תמנונים ענקיים, דגים מפחידים, המון סוגי צדפות וחלזונות), בהמשך מוצבות עגלות שעליהן דגים, לנגוסטינים באורך ...
קרא בתפוז
ארוחה טובה בטופולופומפו.
אורח יקר הגיע מצרפת וביקש לסעוד במסעדה טובה..החבר מגיע מספר פעמים בשנה וכבר היינו איתו בהרברט סמואל, קפה 48,פופינה, בסטה, הוטל מונטיפיורי ורבות אחרות. הפעם הבחירה נפלה על טופולופומפו.
קראתי לא מעט על השיווק האגרסיבי של המנות היקרות, על מנות בגודל ביס ב-60 שח וכו.אז באנו מוכנים. מה זה מוכנים? עברתי על התפריט בבית, ידעתי בערך מה הולכים לאכולוכששאל המלצר אם זו הפעם הראשונה שלנו, ענינו שלא ואנחנו מכירים את המסעדה היטב.חסכנו מעצמינו את כל סיפורי האש והדרקון,אך בכל זאת שמענו על הסאם טלי...
קרא בתפוז
ככה ככה במתושלח.
על מתושלח שמענו בעיקר מפרסומים ואם לא היה מתפרסם הקופון למסעדה, ספק אם היינו מגיעים אליה. קופון לארוחה זוגית ב-129 שח עורר סקרנות, הרי זה נדיר לקבל ארוחה זוגית עם בחירה חופשית מהתפריט במחיר כזה בתל אביב. ובכן, הקופון הסתבר כ-VFM לא רע, קיבלנו את מה ששילמנו עבורו ולצערינו טיפה לא יותר מזה. מתושלח ממצבת את עצמה כבר יין ואוכל, עובדה שגרמה לנו לקוות שמתייחסים ליין באופן רציני במקום הזה, הן מבחינת מגוון והן מבחינת שימור והגשה. מגוון היינות המוצע במסעדה באמת לא מאכזב, יש י...
קרא בתפוז
מסעדת בראנז'ה במתחם שרונה, שני זוגות.
זוג חברים הזמין שולחן בבראנזה ופטר אותנו מהתלבטות אם עבר כבר מספיק זמן מפתיחת המסעדה כדי שנבקר בה.אשתי ואני לא נוהגים לפקוד מסעדות חדשות, מעדיפים לתת למקומות החדשים זמן להשתפשף ולהיסגר על עצמם. מנהג זההתחזק אצלינו לאחר נפילה כואבת ה-TYO החדשה ובביקור פחות מאכזב, אך מאכזב בבינדלה.
הגענו בזמן והשולחן שהוזמן בחוץ כבר חיכה לנו. המלצרית החייכנית הציע שתיה, הוזמן בקבוק פרייה (29 שח) שהונחעל שולחננו ללא פתיחה ומזיגה של המים לכוסות, פרט שולי, אך מחשיד לגבי הקפדה על רמת השירות במקום. בטון ...
קרא בתפוז
נקניקים מבשר ציד.
יש בשדה תעופה חנות עם מעדנים ומשקאות אלכוהוליים, בחנות יש מחלקה של נקניקים מבשר ציד: איילים, יחמורים, חזירי בר וכו. לא יקר ומומלץ מאוד. אני מצרף תמונה עם הנקניק שמאוד אהבתי. הוופלים הצכיים שנקראים משהו כמו oplatka, אני אישית אוהב אותם, אבל אותם זול יותר לקנות בעיר. מיני ברנדי פירות ואבסינט....
קרא בתפוז
הדסון ברמת החייל.
שלום, נעים להכיר, אני קורא ותיק של הפורום וסוף סוף החלטתי להצטרף. זוהי ההודעה הראשונה שלי בפורום ואשמח לקבל כל ביקורת.
בשבוע שעבר קיבלתי מאשתי הודעת ווטספ עם מילה אחת:בשר!, הבנתי שרמת ההמוגלובין של יקירתי ירדה בעשירית יחידה ושהערב חייבים להתנפל על חלק כלשהו של פרה משובחת. ההתלבטות בין NG להדסון הייתה קצרה וב-22:00 מסרנו את שמינו למארחת והושבנו בשולחן. התפריט הוגש מייד, נשאלנו אם אנחנו רוצים לשתות משהו, סירבנו בשלב הזה,אולי יין?- שאלה המלצרית, עניתי שנזמין יין, אך קודם נחליט ...
קרא בתפוז