מפת הדרכים זו פרודיה אכזרית על היפסטרים, או מסעדה מופלאה?
"רטרובוטגה" במרכז רומא נראית ומתנהגת כמו המסעדות שבעליהן גילו שהרבה יותר קל לטפח זקן מאשר לתקן תיבול. אבל האוכל שמוגש בה הוא סיפור אחר לגמרי...
קרא בהארץ
מפת הדרכים המסעדה שתגשים לכם את פנטזיית המסעדה האיטלקית האותנטית
"לה טאברנצ'ה" הרומאית לא רק נראית כמו פנטזיה על מסעדה איטלקית אותנטית, היא אכן מסעדה איטלקית אותנטית משובחת. ורק רגע תסכול אחד קוטע בה את ההנאה: הרגע שבו מתברר שכל הטוב הזה עולה פחות מארוחה בינונית בארץ...
קרא בהארץ
Il Margutta
די התלבטתי אם להוסיף ביקורת על המסעדה הנוכחית. כשביקרתי ברומא לפני לא פחות משש שנים, הייתה לי חוויה מוצלחת במיוחד. בדקתי וראיתי שהיא עוד פתוחה ומצליחה, ולכן החלטתי לבחור בה לביקורת באה. כשאוכלים במסעדות מקומיות באיטליה, כלל ראשון שצריך לזכור, הפסטה מגיעה אל דנטה ולא רכה כפי שאנו רגילים אליה ברוב המקומות בארץ. הכלל השני, שעדיף להזמין את יין הבית, הוא מגיע בדרך כלל עם קראף (קנקן בגודל ליטר) במחיר סביר. כמעט בכל מסעדה שהתיישבתי בה וניסיתי את יין הבית, הוא היה קליל ודי טעים. בחלק מהמסעדות ברומא, את ...
קרא בבלוג
מפת הדרכים ברוקולי רומאנסקו מהשוק הכי לוהט של רומא כבר אכלתם?
"נשוך ולך" — "מורדי א ואי" באיטלקית — הוא שמו של דוכן חדש עם אוכל מאוד ישן: בשוק של טסטאצ'ו ברומא מוצעות, בתוך פאניני פריכים ורכים ובזול, מנות נהדרות שכבר כמעט נעלמו מהמטבח המקומי...
קרא בהארץ
סופ"ש ברומא - IL NIDO DEL PETTIROSO
זוהי עוד אחת מאותן המסעדות הקטנות המקסימות. נתקלנו בה במקרה בשנה שעברה כששוטטנו באזור המלון(סביבות פיאצה לה רפובליקה)המסעדה לוקחת את המטבח האיטלקי/סיציליאני מהלך אחד קדימה ועדיין נשארת מקסימה וחביבה עם מפות לבנות כלים מהודרים נרות על השולחן וצילחות נאהכשאמרתי לבעלים שאנחנו שמחים לשוב למסעדה שלו מיד שלח אלינו 2 כוסות פרוסקו ובא לשתות איתנוכמתאבן קיבלנו אנשובי וירק מוחמץ קרים על מצע פירה תפו"א חםמנות ראשונות: שפודי לשון מצויינים על פירה חמצמץ עם רוטב תרד ודלעת - מנה יפה וטעימהסלט קינואה עם...
קרא בתפוז
סופ"ש ברומא - OSTERIA BARBERINI
סופ"ש כייפי ברומא במז"א מושלם ולכן פשוט הלכנו ברגל שלושה ימים ממקום למקום מכיכר לפיאצה ממסעדה לבית קפה ולגלידריה וחוזר חלילה וגם לשווקים לקחנו גם "סיור קולינארי" שהיה מקסים ומאד מעשיר מבחינת האוכל האיטלקייש ברומא מסעדה בייתית שגילינו במיקרה בלילה קפוא ומושלג בפברואר לפני כ7 שנים (המלון שלנו היה בפינה וחיפשנו משהו לאכול) ומאז אנחנו שבים אליה כל ביקור ברומא (זה הביקור ה10 במסעדה הזו)את המסעדה ניהלו בעל ואישה כשהוא בפרונט והיא בקינוחיםכיום הבעל נמצא רק עד שעות אחה"צ (האישה בבית) ואת העסק...
קרא בתפוז
מלפני 4 שנים ואני אמנם צמחוני, אבל זו מסעדה באיזור סן לורצנו(איזור האוניברסיטה), לא איזור תיירותי במיוחד.מסעדת גריל רומאי, לא רק סטייקים, שלל איברים על גריל פחמים.
זה היה נראה טובוגם איזור מעניין ששווה להסתובב בו אם מחפשים קצת פחות המולה...
קרא בתפוז
אכלנו סטייקים מצויינים ברומא
זה היה לפני 10 שנים במסעדה שאינה באיזור תיירותי: Pizzeria La Giannicolenze Di Mannicci Fausto Circonvallazione Gianicolense, 238
זה עמוד הפייסבוק שלהם: https://www.facebook.com/pages/Pizzeria-La-Giannic......
קרא בתפוז
כמה עדכונים על רומא
מהביקור שנגמר מהר נשארו שוב כמה רשמים חדשים בנושאי אוכל שלמיטב זכרוני לא עלו כאן: נתחיל בכבוד למישלן- Glass Hostaria ,מסעדה מצויינת שמחזיקה בצדק בכוכב בודד , במיקום מצויין בלב רובע טרסטוורה. המטבח הרומאי שלה מתוחכם עם השפעות מקסיקניות. למעט הקינוחים שהיו בסדר/חביבים המסעדה בהחלט מומלצת ונותנת אוכל , שירות וחוויה מצויינים ביחס למחיר. בתמונה - משקה הביית לפתיחה שהיה מפתיע וטעים וטורטיית הביית על הצד הקליל ובערב הראשון EMMA כיכבה והיא הרבה יותר מפיציריה. לצד פיצות רומאיות ...
קרא בתפוז
קודם כל המלצה על שדה התעופה ברומא
מאחר והיתה לנו נחיתת ביניים של שלוש שעות חיפשנו איפה לאכול.נפלנו בול עלAntonello colonna open bistrohttp://antonellocolonna.it/openbistro/בחיפוש עכשיו מתברר שמדובר בשף ממושלן... מדובר בבופה שעלותו 18 אירו לאדם לא כולל שתיה (גם מים לא מוגשים חינם באירופה). היו בו סלטים ירוקים פרשיים עם הרבה פירות, פרשוטו עםמלון, מוצרלה באפלו וצ'אנקים ענקיים של פרמזן ועוד גבינה שלא זיהיתי, מיני סלטים קרים על בסיס חיטה / קינואה, ירקות מוקפצים, אנטיפסטי, 2 סוגים של פסטה (לא מלהיבים), מנת דג ומנת בשר (לא אכלת...
קרא בתפוז
טיול קולינרי ברומא 14-18 בספטמבר - תקציר אירועים
4 ימים אינטנסיביים עם הרבה פיאצות, כמה פיצות והמון אוכל. זה פירוט כללי של המקומות שנדגמו. פירוט מלא על כל ביס וביס, ב-4 פרקים שונים, מופיע בבלוג שלי... בגדול - היה טעים, נעים וכיף. אחלה עיר רומא. אני כבר רוצה לחזור...
ערבראשון: Sapori e Delizie- פיצריה שכונתית קטנה בשכונת מונטי החביבה בה היה המלון שלי. פיצה טובה ומקום חביב. גלידרייה בשכונה:Gelateria dell'Angeletto. מקום קטן ואיכותי ביותר.
יום שני: מסעדתMarzapane: ארוחת צהריים. מסעדה די חדשה, מודרנית, מושקעת ו...
קרא בתפוז
רומא פרק ד' - פסטיבל טעם העיר רומא ומסעדת מישלן נפלאה בשכונת טרסטוורה
יום הטיול המלא האחרון שלי ברומא היה אף הוא גדוש באירועים ובקילומטראז'. סוף סוף יום לא גשום. התחלתי בנסיעה בתחתית לקריית הוותיקן. קפצתי ......
קרא בבלוג
רומא פרק ג' - צהריים במוסד רומאי וערב של כוכב מישלן במיקום מוזר
ביום המחרת (16/09) שהתחיל גשום במיוחד קפצתי על הבוקר לומר שלום למוישלה רבנו המפורסם, המפוסל ע'י מיכלאנג'לו בכנסיית San Pietro in V......
קרא בבלוג
רומא פרק ב' - יום שני עם מרציפן בצהריים ותמנון בערב
ביום השני של טיולי קפצתי על הבוקר ל- Piazza della Republica ומשם צפונה לאזור שנקרא Quartiere Coppedè, שכונה קטנה, חביבה ולא מתוירת לעייפה, ......
קרא בבלוג
רומא פרק א' - פיצות וגלידות בשכונה (Monti)
פעם ראשונה שלי ברומא. הגיע הזמן! טיול שהוזמן מראש בזמן תקופת האבטלה שלי ואילץ אותי לקחת 3 ימי חופשה כבר בחודש הראשון שלי בעבודה החדשה. המל......
קרא בבלוג
אהה , וחזרתי גם מרומא
אהובתי המושלמת , האחת והיחידה, למרות חום בלתי הגיוני לו "זכינו" : הבשורה שאני מביאה איתי הפעם, זה הבר אולי הכי שווה ברומא (לטעמי) ונמצא יריקה מטרוי,באחת הסמטאות.LA PROSCIUTTERIA. בר פצפון שמנוהל ע"י 3 בנות. יש גם קצת מנות מסודרות,(לזניה, פסטה)חמות ,אבל העיקר הן פלטות מטורפות של גבינות, פרשוטו וחברים, מעורב, או בנפרד, עם אנטיספטי למיניהם, לחמים, ממרחים, פירותjust name it! אין אפשרות להזמין מקום, שיטת הכסא החם, מקומותהישיבה קטנטנים, מוזיקה אלילית. מרהיב וטעים. תעשו לכם טובה ותגיעו לשם.א...
קרא בתפוז
רומא - אוסטריה ברבריני ועוד קצת
בדרך חזרה ארצה מסרדיניה לקחנו יום ברומא ע"מ לבקר באוסטריה ברבריני וגם בהזדמנות זו לפגוש חלק מהמשפחה הפגישה עם הבעלים היתה חביבה וידידותית והשף שמח לספר לנו שזה לא מכבר זכה במקום ראשון בתחאות בישול ברומא הארוחה היתה כרגיל מצויינת פתחנו עם מוצרלה באפלו שכשהיא טריה ואיכותית היא דומה קצת לבורטה אבל עם המרקם והטעם הנהדרים שה כשהיא באה עם עגבניות שרי ורוקט נהדר חציל מילנזה מצויין כרגיל ל"עיקריות" פסטה עם כמהין שחורותופסטה עם כמהין לבנות שתי מנות קלאסיות של המסעדה הזו שגם ה...
קרא בתפוז
WhiteTritone - הפיצה הגרועה ביותר שאכלתי בימי חיי. הבצק איום ונורא. אני לא אתפלא אם חוממה במיקרו. הסיבה היחידה שנכנסתי היא שזה המקום הראשון שנראה כמו מסעדה ושהיה פתוח אחרי שעשיתי צקאין במלון. במשך הזמן התגלה לי שצמוד מצד שמאל למקום יש בר שפתוח בשעות כאלו ומוציא פיצות טובות וזולות.
* Ristorante la fontanela- via sistina - פיצה נפוליפיצה מצויינת. כמעט הגיעה לטעם שאני מחפש. בצק מצוין. פטוציני פטריות פורצינימנה מעולה. פסטה שמנתית עדינה עם טעם חזק...
קרא בתפוז
בערב באותו היום, הגענו למסעדה שקיבלתי המלצה בגינה מאחד השפים הידועים בארץ. היא ממקומת בסמוך לנהר כ 20 דקמהמדרגות הספרדיות לכיוון הותיקן. Due Ladroni קיבלנו את פנינו בסבר פנים יפות והושיבו אותנו בעצם איפה שרצינו. מכיוון שאנוכי מעשן סיגרים, משכנו לכיוון חוץ ולמרות שהמרפסת שלהם מקורה הושיבו אותי בפינה שניתן לפתוח בה פתח כדי שהעשן יצא ולא יפריע. תכלס, בכל מקום גם ברומא מעשנים בחוץ, בבתי קפה, בארים ומסעדות ואף אחד לא מושך באף מסתכל בעין עקומה או עושה לך ריגשי, מאד נחמד למי שנהנה ...
קרא בתפוז
אז אחרי המון המון שנים שלא ביקרתי ברומא וחצי נשמתי שלא הייתה בכלל, החלטנו על חופשה של כמה ימים באולי אחת הערים המתוירות בעולם. אך בשביל להוריד קצת מלחץ ההמון ששוטף את העיר הזו בחודשי הקיץ (והעונה) ניסינו להתקמבן עלדילבאוקטובר, תחילת הסתיו במחשבה שאולי נוכל לטייל בה קצת יותר בנחת. בגדול, אין את הלחץ האיום של חודשי הקיץ אבל רומא עמוסה מסתבר בכל השנה וגם שהיינו זה לא היה רחוק מזה. מכל עבר רואים המוני אוטובוסים שופכים קבוצות ענק של תירים מכל העולם. אנחנו שהמונ...
קרא בתפוז
גלידה ברומא
בסיציליה לא כתבתי על גלידות. זה לא שלא אכלנו, אבל שם זה היה בעיקר מפה ומשם ובעיקר לקטנה. דווקא במעיינות אלקנטרה, פארק נופש שלא הייתי מצפה ממנו לכלום, יצא לי לחלוק עם הקטנה מנת גלידה מעולה של באציו עם אגוזי לוז שלמים. ממש ממש מוצלחת. רכה רכה, עם טעם מדוייק וטוב של השוקולד ובאמת שלא רק בגלל שהיה חם.ברומא ליקקנו בשני מקומות. מיני טורניר בין עמית אהרונסון לחתוליתהבחירה של עמית,פיור די לונה בטרסטוורה. פיסטוק מושלם, ממש הצליחו לשמר באופן מושלם את הטעם המקורי. שוקולד אגוזים לא רע. לקטנה וניל עם...
קרא בתפוז
Flavio Al Velavevodetto, רומא
מקום שהאישה התעקשה עליו גם במחיר חצי שעת נסיעה במונית. הוא גם היה במומלצים של מישל, הבעלים של הדירה.למסעדה שלושה אזורי ישיבה. חיצוני. חיצוני עם גג נפתח. ופנימי. לא ברור למה הם חשבו שיהיה לנו נחמד דווקא בחוץ. ביקשנו לעבור פנימה והיה שם הרבה יותר נחמד. עם ארון יינות מרשים בכניסה. הצצה קלה למטבח. ואוירה מאד נעימה וביתית.לחם לא ראוי אבל למי אכפת. פחממות לא חסר במקום ואנחנו הלכנו על שתי מנות מההיילייטס שיש לרומא להציעcacio e pepeפקורינו רומנה. פלפל שחור. הרטיבות של הפסטה שהופכת אותם למשחה ומק...
קרא בתפוז
Eeataly, רומא
את שארית היום הראשון, שממילא הטיסה והנסיעה מילאו את רובו, החלטנו להקדיש לביקור בהיכל האוכל של eataly.מסיבה לא ברורה המקום תקוע באיזור מרוחק מהמרכז. ארבע תחנות במטרו הראשון. עוד ארבע בשני. מבוך של מסדרונות וסוף סוף הגענו.ארבע קומות יש למקום. בצד הפרודוקטים שנמכרים שם פזורים במקום דוכנים שבהם אפשר לטעום אוכל מוכן.אכלנו שם שתי פיצות. אחת עם תפוחי אדמה, שראינו בכמה מקומות ברומא. שניה עם פרושוטו. נחמד.טעמנו גם פנזרוטי. בצק של פיצה, שבמקום לאפות, מטגנים אותו בשמן עמוק. כמו בוריק אבל עם גבינה צ...
קרא בתפוז
OSTERIA BARBERINI (עדיין מחכה לתמונות של גסטרו)
זו המסעדה המסורתית שלנו ברומא גילינו אותה במקרה לפני כ6 שנים בליל דצמברקפוא ומושלג כשחיפשנו מסעדה לי המלון והיא היתה ממש מעבר לפינה והיינוהסועדים היחידים כשבעל המסעדה ממלצר ואישתו מבשלתמאז היינו בה 7-8 פעמיםגם כשאנחנו מגיעים רק ליום/לילה אחד ולשמחתנו שומרת על הרמה הגבוהה וכיום צריך להזמין שםמקום מראש (המסעדה מצטיינת במנות עם כמהין שחורות ולבנות)בעל הבית זיהה אותנו וכששמע שאנחנו חוגגים יום הולדת מיד הזמין 3 כוסות פרוסקו לשתות יחד איתנוהחלטנו לפתוח עם כל 3 מנות הפתיחה - מוצרלה בפאלו עם ...
קרא בתפוז
DA FRANCHESCO
טיול רגלי אל אזור פיאצה נבונה הביא אותנו לצהריים לDA FRANCHESCO מסעדה רחבהמפוצצת בתיירים ולכן רועשת גם השרות לכן היה קצת לקוי אבל האוכל בהחלט טעיםבוראטה עם עגבניות ובזיליקום - מנה קלאסית אבל הבוראטה היתה מדהימהרביוליהביתממולא בגבינת בפאלו וברוטב שמנת ועשבי תיבול היה נהדרמנה של מוח ושקדי עגל מטונים התעכבה במטבח וכשהגיעה (מנה גדולה) אכלנו ממנה אך מעט(היתה מאד טעימה) ולוותה בסלט טעים ולהפתעתנו לא חייבו אותנו בגינה בחשבוןגם כאן הלחמים והגריסיני היו מצוייניםאת הקינוח החלטנו לעשות בגלידריה שלי...
קרא בתפוז
HOSTARIA ROMANA
בערב היום השני (אחרי ביקור בוותיקןומומלץ להזמין כרטיסי כניסה באינטרנט)יצאנו אל HOSTARIA ROMANAלא רחוק ממזרקתטרווישנמצאת אגב בשיפוציםפתחנו באנטה פאסטי של המקום שלמעשה המלצר בוחר עבורכם מתוך המבחר בדלפקהיה מגוון אבל לא מיוחד (מוצראלה מצויינת)הזמנו ארטישוקים מטוגנים שהיו לא פחות ממצויניםפסטה עם פטריות פורציני שהיתה טובהמנת זנב שור נהדרת כשהבשר נימוח ונפרד בקלות מהעצמותפנה קוטה עם קרמלטובה מאד ומכיוון שהתלבטנו לפני ההזמנה אז המלצר הוסיף לצלחת גם כף גדושה של טירמיסוהלחם והגריסיני היו מגוונ...
קרא בתפוז
IL NIDO
החלטנו מראש שלא נרחיק לכת לארוחת הערב כך שחיפשתי מסעדה נחמדה ליד המלוןומצאנו פנינה אמיתיתמסעדה ביתית כשבעל הבית (צולע במקצת) משמש כמלצר היחיד ומפטפט ללא הרף עם האורחים(מה שלא גרע בשרות) וספר לנו את קורו חייו. משפחה חקלאית שגרה בעמק לידמונטה קאסינוועקרה בעקבות המלחמה לפריס שם עברו לעסוק במסעדנות במשך 15 שנה אז חזר לרומאופתח את נמסעדה החביבה הזולפתיח לקחנו שילוב שכלל מוס גבינה על חלוק נחל קרם חצילים עז טעם וחריף כדורון מוס נקניק וחצי ביצת שליופסטה קרבונרה מצויינת שהיתה אל דנטה מהצד היותר ק...
קרא בתפוז
AL 34
הטיסה לרומא קצרה יחסית וההגעה למלון באמצעות הרכבת לTERMINI היתה מהירה יצאנו מיד לשוטט לכיווןהמדרגות הספרדיות (רומא מפוצצת בתיירים בעונה הזו)והחלטנו לאכול בסמוך בAL 34עליה קיבלנ כאמורהמלצה (החשש ממלכודת תיירים התפוגג עד מהרה)לפתיחה לקחנו בוראטה על מצע פרושוטו כשמתחת מסתתרים עלי רוקט עזי טעםהבוראטה היתה נהדרת והשילוב של קצת בוראטה חצי פרושוטו ועלה רוקט היהמופלא רכבת הרים של טעמיםאחכ באה מנה של רביולי ממולא בגבינה וצנוברים מנה טובה כשהצנוברים נותניםטוויסט כייפי לכל ביסמנה של ניוקי דלע...
קרא בתפוז
שאלה טובה ומתוקה
מהסיבוב האחרון שלי בפברואר ברומא: גיולטי טובה - שווה ביקור ולא רק לגלידה old Bridge - מצויינת ומפתיעה כי מקיוסקקטן כזה עם תור ממש קרוב לותיקן לא ציפיתי להפתעה והיא הגיע (צרפתי תמונה) אישית אכלתי פעמיים את הפסטוק ריקוטה שלהם - שילוב וערבוב מנצח. פטמורגנה לצערי היתה סגורה בשעת צהריים כך שלא טעמתי רשת- ממליץ לטעום גלידות ב Venchi ,רשת טובה ואפשר לטעום ממנה גם בשדה התעופה....
קרא בתפוז
Fatamorgana
http://www.gelateriafatamorgana.com/web/ המקימה והמגלידה הראשית שלהם היא בחורה מאוד מאוד מוכשרת בתחום ואני חושב שהיא עשתה בשנים האחרונות בית ספר לכל המקומות הותיקים. האמת שמה שיצא לי לנסות מהמקומות הותיקים ברומא אף פעם לא הימם או מצא חן במיוחד, חוץ מסורבה של San Crisipino ועוד גלידה או שתיים שלהם. הסתייגות קטנה לגבי ההמלצה הראשית - לא ניסיתי בשנתיים האחרונות ואין לי מושג אם ההתרחבות דרך זיכיונות כפי שנראה, פוגמת באיכות. מצד שני נותן אפשרות לעוד כמה מקומות בעיר ולא לרוץ רק באיזור הו...
קרא בתפוז
Anatra Grassa
בערב ביקורנו במסעדה Anatra Grassa ברומא לא ראינו סועדים אחרים. הדבר מצער היות והערב עבר בנעימים בזכות גישתם המחבקת והחמה של אנשי המקום. בעיני Anatra Grassa היא ההפך ממלכודות התיירים הנפוצות כל כך ברומא....
קרא בבלוג
Ciccia Bomba ומגדנות
נדמה כי שני המקומות ברומא שביקרנו בהם, הפיצרייה Ciccia Bomba וחנות המגדנות Dagnino, הם שני מקומות אותנטיים בגישתם ובקהל המגיע אליהם. היה נחמד לגלותם ונחמד להתענג על מעשי ידיהם....
קרא בבלוג
Trattoria dell'OMO
Trattoria dell'OMO הציגה לי צד אותנטי של רומא, עיר שבה יש כל כך הרבה מלכודות תיירים. האותנטיות באה לידי ביטוי בצעקות במטבח, ריח הבישולים, חומרי גלם פשוטים וטובים ושירות בלתי אמצעי. מצד שני תחושותיי בקשר לביצועי המנות היו מעורבות בעוד מחירי המקום נראו לי גבוהים יחסית....
קרא בבלוג
קפה ברומא
שתיית קפה ברומא ובמקומות שהייתי בהם באיטליה חביבה עלי. לא אחת אני נוהג כמנהג האיטלקים ולוגם בעמידה ובהנאה ספל קפה וממשיך בדרכי. בעיר רומא ניתן למצוא בתי קפה רבים וזו הזדמנות טובה להשוות ביניהם. אמנם אין מדובר במחקר אקדמי אבל הבדיקה נעשתה במסירות....
קרא בבלוג
Metamorfosi שינויי צורות
בעת ההכנות לביקור ברומא נתקלתי במסעדת Metamorfosi. המסעדה נראתה מיוחדת ומעניינת ועשתה עלי רושם טוב מאד. נראה כי במטבח עושים קסמים ,לוקחים מנות קלאסיות ומעניקים להן משמעות חדשה. לא התאכזבתי. המנות שאכלנו היו אסתטיות וערבות לחך. הארוחה ב- Metamorfosi הייתה חוויה רב חושית....
קרא בבלוג
ועוד כמה קטנות- גלידריות, מעדניות וארוחת צהריים ב4 יורו.
-ברחוב גראצי, שמעבר לטיבר, בשכונה שנקראת PRATI יש גלידריה מעולה שנקראת גראצי. יש להם כמה גלידות מעניינות כמו צנוברים,ערמונים, אורז עם דבש ועוד.-רומא מלאה בסניפים של GROM, עוד גלידריה מצויינת, וגם DON NINO, עוד גלידריה טובה. יש להם גם קינוחים ומאפים שנראים ממש לא רע. ביקרנו גם בGLATITI, שם טעמתי גלידת וויסקי מאד מוצלחת. -בגזרת המעדניות היו גם כמה הצלחות:Volpetti- מעדניה נהדרת עם גבינות ונקניקים נהדרים, קצת רחוקה ממרכז העיר (למרות שלא רחוקה מהקולוסיאום) הלכנו לשם ברגל כארבעים וחמש דקות ...
קרא בתפוז
Osteria der Belli,
Piazza si SantApollonia ביום ראשון טיילנו בטרסטוורה, בשוק פורטה פורטזה (שוק פשפשים ענק ומומלץ.) ותכננו את הטיול ככה שאת ארוחת הצהריים נאכל במסעדה זו שמגדירה עצמהמסעדה סרדינאית.הגענו ממש עם הפתיחה, באזור 12 וחצי בצהריים, היינו ראשונים וגם די לבד (בהמשך הגיעו עוד כמה זוגות)מתפריט האנטיפסטי- 2 ברוסקטות עם עגבניות. ברוסקטות קלויות היטב עם עגבניות מתובלות היטב. אחלה פתיחה.ראשונות: רביולי סרדינאי- 3 רביולי ענקיים ממולאים בגבינות עם רוטב עגבניות-שמנת. טעים, לא מרגש.פסטה פירות ים, מוצלח.עיקרי...
קרא בתפוז
Metamorfosi הממושלנת
Via Giovanni Antonelli 30/32זה היה יום ארוך. היינו בטירת סנט אנגלו ובוותיקן, והלכנו המון. ובשעה 8 היו לנו הזמנות במסעדה. נתחיל מהמיקום- אם תסתכלו על מפת התיירים של רומא לא תמצאו אותה. היא נמצאתמעלפארק וילה בורגזה. הgoogle maps אמר 45 דקות הליכה. בפועל, לאחר שהלכנו כ40 דקות והגענו רק לקצת יותר מאמצע הדרך- תפסנו מונית.המסעדה נפתחת ב8, כך שהיינו הראשונים. המלצר קיבל את פניינו באנגלית רהוטה (דבר שלא נתקלנו בו הרבה באיטליה) שאל אם אפשר לקחת ממני את המעיל ואת התיק.את התיק שלי אצטרךאמרתי לו, הו...
קרא בתפוז
NINO, ליד המדרגות הספרדיות
. Via Borgognona 11נינו מגדירה עצמה כמסעדה טוסקנית קלאסית, ומתגאה בכך שהיא קיימת משנת 1934. את קירות המסעדה מקשטים תמונות מתקופות שונות של המסעדה.בתחילת הארוחה מוגש לשולחן לחם (ככה)וגריסיני(מוצלח) שהמלצר ממלא מחדש כל פעם כשהקערית מסתיימת.הגענו לארוחת ערב, הגענו מוקדם אך בהמשך עשה רושם שהתמלא עד אפס מקום.ראשונות: הוא- פפרדלה ברוטבצייד- בשר ארנבת מבושל ביין אדום. פסטה נפלאה ורוטב נהדר, נהינינו מאד.אני- פטוציני ברוטב ארטישוק ופרמזן. יופי יופי של פסטה. פסטה מוצלחת עם רוטב חמצמץ וארטישוקים נה...
קרא בתפוז
Piccolo Arancio,
ליד טרווי, Vicolo Scanderberg, 112הייתי במסעדה הזאת לפני 6 שנים כשהייתי ברומא. היו לנו בה ארוחה או שתיים נפלאות שעשו לי ממש חשק לחזור והכרזתי שכשמגיעים לרומא- על הערב הראשון הולכים לשם.בתחילת הארוחה מוגשים לשולחן לחם וגריסיני, הלחם ככה, הגריסיני נחמד. הייתה רשימת יינות יפה ומכובדת, אבל מטעמי עייפות החלטנו לוותר על היין. כן קיבלנו עם התיישבותינו כוסות יין מוגז עח הבית.מתפריט האנטיפסטי הזמנו פרושוטו די מונטאיה (מקווה שכך מבטאים) בדיעבד היה מיותר בשבילי (מוצלח אך כשאוכלים רק את זה- מלוח מיד...
קרא בתפוז
בקטנה- AL PICCHIO
מיקום- ממש ליד המזרקה של טרווי. Via del Lavatore, 39,ביום הראשון הגענו רעבים (איכס האוכל בנתבג ואיכס האוכל של אל על) ידענו שבערב יש לנו ארוחה במסעדה אבל לא הצלחנו להתאפק. אמרתי לבחורתבחרוהוא בחר את המקום הזה. למה? כי הבחורה שישבה בחוץ נראתה כאילו היא נהנית. והיא אכלה פסטה שנראתה טובה.הוא- פסטה ברוטב צדפות (מוצלח)אני- פטוציני בולונז (מוצלח)חלקנו בהמשך פיצה עם מוצרלה, גורגונזולה ושפק, שהייתה ממש מוצלחת, הבצק היה דק אבל לא מידי, קריספי וטוב, הזכיר לי כמו פיתה בטאבון אבל במובן הממש מוצלח. הג...
קרא בתפוז
הייתי שם אתמול - ב EATALY
אם יש לך זמן ויצר עז לכי בכל מקרה לדעתי חבלז המקום יפה המון מסעדות על יותר ממחצית השטח במגוון טעמי איטליה אכלנו פיצה ופסטה לפסטה אין סיבה להגיע הפיצה מעניינת עם בצק מסוג שטרם טעמתי עד הים יש ברומא פיצות טובות יותר. ללב העניין - טוענים שזה מגה סופר של אוכל מכל איטליה אסכם במילה אחת- שטויות חלופית אם אתם מתכוונים לבקר מעט בשכונת TESTACCIO (מומלץ) ועל הדרך לבקר ולקנות גם במעדניית VOLPETTI הנהדרת ולטעום מעט מתוקים בשכונה אפשר ללכת ברגל משם ל EATALY. כעשר דקות...
קרא בתפוז
לא מעדנייה, אבל- תעשו לעצמכם טובה
ולכו למסעדת AL DUELLO http://www.tripadvisor.co.il/Restaurant_Review-g18... זו המסעדה שהתחילה אצלי את כל טירוף מסעדות השף, ועד היום אני זוכר את הערב שבו אכלתי בה כאחד הטובים בחיי. כל תמונה ממנה ישר זורקת אותי אחורה ומבחינתי אין אוכל יותר מגרה בעולם מהאוכל בתמונות שאני רואה שם כל פעם שאני נכנס להתעדכן...
קרא בתפוז
לגבי איטלי
הייתי בזה של רומא לפני שנתיים+, ובזה של בולוניה לפני שלושה חודשים, ומבחינתי זה פשוט גן עדן. כדאי להגיע רעבים ולאכול קצת(או הרבה) בכל מסעדה. בסניף של רומא זה ממש מחולק לאחת לכלנושא(גבינות, דגים, פטריות ועוד)....
קרא בתפוז
חזרתי מרומא
ואהבתי כל רגע. מכיון שאני לא נוהגת לצלם ואני לא רוצה להלאות אתכם בסיכום ארוך ארוך, אנסהלהתמקד. לא היתה לנו אף נפילה גסטרונומית. זו עונת הארטישוקים- הם צעירים וטריים ופשוט חובה לאכול מהם בכל הזדמנות. אני לא נוהגת ללכת למסעדות בעלות שם וכוכבים ואני משדלת לא להזמין את אותה מנה פעמים, כך שבהחלט הצלחתי לטעום מגוון רחב של מנות ואני שמחה על כך. כמו כן לא חשוב איפה היינו ובאיזו שעה, השרות היה מופתי, חם וחברי, אך לא מעיק ויעיל. יש את המשפט הזה- לאכול איפה שהמקומיים. המסעדות ברומ...
קרא בתפוז
איפה אוכלים ברומא? || האב, הבן וסוגו־די־קודה
כדי לאכול ברומא כרומאי צריך לצאת דווקא אל מחוץ לעיר, ו"צ'זרה אל קאזאלטו" היא כנראה הטובה במסעדות הפרברים. אבל איך תטעם מנזיד הקוראטלה אחרי שהגזמת עם הניוקי המטוגנים והריגטוני בראגו?...
קרא בהארץ
אל דנטה פרק 17 הגביע הקדוש
איך מזהים גלידרייה איטלקית טובה באמת? • איזה צבע צריך להיות לגלידה בננה, ואיזה לגלידה פיסטוק? • והכי חשוב – איפה מסתתרות הגלידריות הכי שוות ברומא, טורינו, מודנה וסרדיניה? בין אם מלקרוא כאן, בין אם מניסיון אישי ובין אם מסתם סטריאוטיפים תרבותיים נפוצים, אתם בטח כבר יודעים שאיטלקים וחדשנות זה שני דברים שלא ממש הולכים ביחד – בעיקר לא בכל מה שקשור לאוכל. לכל אזור יש את המאכלים שלו, לכל משפחה יש את המנות שלה, לכל בשלנית יש את הטכניקות שלה, ואוי ואבוי למי שינסה להתעסק ולשנות. תחום הגלידות לא שונה. עבור...
קרא בבלוג
אל דנטה פרק 14 היי ד'רומא
האם אפשר לאכול טוב ליד הוותיקן? • איפה נמצא סלט הלובסטר המשתלם בעולם? • מי מכין את הקרבונרה הטעימה באיטליה? • והכי חשוב – כמה מקורות יש להצליב לפני שבוחרים מסעדה ברומא? לא פשוט להגיע בפעם הראשונה לבירה האיטלקית. אמנם מבחינת נתונים יבשים רומא היא אפילו לא העיר הכי מתוירת באיטליה (מילאנו מקדימה אותה במעט) אבל בשטח זה מרגיש כאילו מדובר במקום הכי מתויר ביקום, לא רק בארץ המגף. כל אדם שני שעובר ברחוב, פחות או יותר, מחזיק בידיו מפה או מדריך טיולים, סביב אתרי התיירות המרכזיים שועטות קבוצות עצומות של טיו...
קרא בבלוג
GUSTO
ממוקמת ב Piazza Augusto Imperatore 9ידיד טוב שלי המליץ עליה ועוד כמה המלצות מסביב וגם היתה בספר אז בשבת בצהרים פקדנו אותה.ובכן היא היתה הארוחה הפחות טובה שלנו בכל הביקור ברומא וגם הכי יקרה (60 אירו לשנינו).הפעם הגענו וראיתי בתפריט שיש סטייק מקובה וכמובן שהזמנתיקיבלתי סטייק סביר , משויש עם תוספת של סוג של עולש סגול (מר בטירוף) וסופלה תפוא (המון גבינה). לא טעמתי קודם בשר קובה ואני לא יכולה לומר אם אכן זה היה סטייק בלתי נשכח....
קרא בתפוז
רומא בקצרה
לפני כחודש לקחתי את בעלי לטיול יום הולדת ברומאמה שקרה זה שיומיים לפני הטיסה חטפתי וואחד דלקת גרון שבמשך 5 ימים מנעה ממני לאכול כמו בן אדם ונאלצתי לאכול רק אוכל רך כי פשוט כאב לי נורא הגרון.אז התמקדנו בעיקר בפסטות.ואני אכתוב כאן על שתי מסעדות ששוות אזכור.הראשונה מול המלון שלנו , מלון קליפורניה ,ברחוב vis principe amadeo מסעדה קטנה בשם אלטנה.מסעדה איטלקיה עם מגוון די רחב של מנת , אכלנו שם כל ערב (פעמיים היינו עייפים מדי ופעם אחת ירד מבול שגרם לנו לשנות את דעתנו לגבי נסיעה למקום אחר).שיחיה אכל ...
קרא בתפוז
אני זוכרת חנות מעדנים ב-Testaccio, ליד
Trastevere.Volpetti קוראים לה, היא על הרחוב הראשי שמוביל לנהר (Via Marmorata), והיא מדהימה!והשוק של Testaccio נחמד, זה שוק שכונתי אמיתי, לא תיירותי.דווקא מקאמפו די פיורי המפורסם התאכזבנו מחמת תיירותיות-יתר.בכלל, באזור של טסטאציו-טרסטברה יש הרבה מסעדות מוצלחות - פשוט לכו בעקבות האף (והמקומיים). בדרך כלל אם מגיעים בשעה מוקדמת יחסית גם אין בעיה למצוא מקום....
קרא בתפוז