השלם את החסר? מוטפאק בת"א והקובה של אפי בחיפה. וחומוס כספי.
למה אין שווארמה טובה בת"א?ולמה אין קובה טוב בעיר התחתית של בחיפה?מסתבר שאני לא היחיד שחשב על כך.או אולי למישהו מאוד אכפת ממה שאני רוצה.לכן צצו בחודשים האחרונים שני מקומות שאמורים לענות על הביקוש שלי, או של הקהל הרחב.בקול תרועה רמה פצח לו מוטפאק, בית אוכל טורקי ברחוב סלמה, והביא עמו, בפעם השלישית או משהו, את בשורת השווארמה הטורקית.הביקורות שיבחו את השווארמיה.מה זה שיבחו. העלו אותה על כיסא וזרקו עליה סוכריות.לכן סרתי ביום קיצי בסתיו, מלווה בחבר נמוך עם סף בולשיט נמוך עוד יותר, לדרום הפרוע....
קרא בתפוז
השלם את החסר? מוטפאק בת"א והקובה של אפי בחיפה. וחומוס כספי.
למה אין שווארמה טובה בת"א?ולמה אין קובה טוב בעיר התחתית של בחיפה?מסתבר שאני לא היחיד שחשב על כך.או אולי למישהו מאוד אכפת ממה שאני רוצה.לכן צצו בחודשים האחרונים שני מקומות שאמורים לענות על הביקוש שלי, או של הקהל הרחב.בקול תרועה רמה פצח לו מוטפאק, בית אוכל טורקי ברחוב סלמה, והביא עמו, בפעם השלישית או משהו, את בשורת השווארמה הטורקית.הביקורות שיבחו את השווארמיה.מה זה שיבחו. העלו אותה על כיסא וזרקו עליה סוכריות.לכן סרתי ביום קיצי בסתיו, מלווה בחבר נמוך עם סף בולשיט נמוך עוד יותר, לדרום הפרוע....
קרא בתפוז
השלם את החסר? מוטפאק בת"א והקובה של אפי בחיפה. וחומוס כספי.
למה אין שווארמה טובה בת"א?ולמה אין קובה טוב בעיר התחתית של בחיפה?מסתבר שאני לא היחיד שחשב על כך.או אולי למישהו מאוד אכפת ממה שאני רוצה.לכן צצו בחודשים האחרונים שני מקומות שאמורים לענות על הביקוש שלי, או של הקהל הרחב.בקול תרועה רמה פצח לו מוטפאק, בית אוכל טורקי ברחוב סלמה, והביא עמו, בפעם השלישית או משהו, את בשורת השווארמה הטורקית.הביקורות שיבחו את השווארמיה.מה זה שיבחו. העלו אותה על כיסא וזרקו עליה סוכריות.לכן סרתי ביום קיצי בסתיו, מלווה בחבר נמוך עם סף בולשיט נמוך עוד יותר, לדרום הפרוע....
קרא בתפוז
טוב, אמסטרדם ממש לא אהובה עליי אבל בכל זאת...
אוכל רחוב: אין על MANNEKEN PIS ב-DAMRAK. ממליץ על רוטב שום ורוטב בוטנים הרינג עם בצל זה תענוג אמיתי ברגע שמבינים שהמרקם ולא הטעם הוא העיקר
פנקייקים: UPSTAIRS PANNENKOEKENעושה את העבודה
THE SEAFOOD BAR- מקום לא זול אבל מגיש דגים ופירות ים באיכות גבוהה DE STRUISVOGEL-תפריטשלוש מנות במחיר קבועעם המון דברים מעניינים ומקומיים
בבלגראד הייתי ממליץ על הבאות: מסעדת עלית- SQUARE NINE- חייב סלט בקר וקינוח WHITE LADY מסעדה עם אוכל יצירתי שלא תמיד אבל לפעמים הוא וואו- HOMA-לנסות כבדי אווז ואת העציץ לקינוח. מסעדה חביבה לאוכל פשוט- SMOKVICA- טארט טאטין גדול. קבבים מעולים בסגנון סאראייבו ושקדי עגל- VALTER- חייבים להזמין קיימאק עם המנה מסעדה עם תמורה טובה מאוד למחיר ואווירה של בית אופרה-LITTLE BAY- לשמור מקום לעוגת גבינה או קינוח אחר. המסעדה עם השירותים והגן הכי ...
קרא בתפוז
קיטשן מרקט- וואללה טעים פה
הפתיח: אחרי זמן רב של עריגה לברולה פורצ'יני ( עקב פיצרוי הי"ד) סרתי עם חבר לשוק היקרים הנמצא בנמל תל אביב. בקומתו השנייה, כך אומרים, שוכן לו ברולה פורצ'יני מופלא. היו גם דיבורים על עוגת גבינה שיחוקית.
המשימה: לאכול טוב מאוד ולשבוע בסביבות 200 ש"ח לקרקפת.
המקום: מסעדה חביבה אך קצת רועשת. נוף לים הדי מג'ויף של תל אביב.
השירות: מעולה ולא פלצני. הופתעתי לטובה.
המנות:
ברולה פורצ'יני- כצעקתה. אחת המנות הטובות בארץ ובעולם. שיחוק אדיר. משוש תבל ובנותיו.קרא בתפוז
לוקה ולינו- מכונה איטלקית משומנת היטב
איזה כיף זה לקבל אוטו אחרי הרצה.אחרי שקראתי את הביקורות הלא מהללות- בעיקר על השירות, החלטתי שהגיעה מה שאהוד ברק כינה "עונת הדובדבנים" והזמנתי לערב יום חמישי.באתי עם חבר חובב איטליה, עימו טיילתי וזללתי במילאנו, טורינו, בולוניה, פירנצה ורומא. וכל זה רק בשנה שעברה.בוא נדבר קצת על השירות המושמץ.ההזמנה בטלפון החליקה בנעימות.ארבע שעות לפני ההגעה, קיבלתי שיחה ואישרתי הגעה.שעתיים לפני קיבלתי SMS תזכורת.שעה אחרי קיבלתי SMS למשוב קצר. אפילו השתתפתי בו.באמצע, היה שירות מצויין ומתאמץ ביותר.המנות הגיעו ת...
קרא בתפוז
ג'סמינו- בשר בפיתה- פשטות מנצחת בשביל "לסגור פינה"
10 בלילה, יום חמישי, פלורנטין.
עקב תשוקה לחתיכת בשר כלואה בין שתי חתיכות לחם, אני סר לויטרינה החדשה.
אני מצפה לתור, אך מה שניצב מול עיני מזכיר לי את מוסקווה בשנות השמונים- ואני בכלל גדלתי בארץ. כמו שיוגי ברה אמר: אף אחד לא הולך לשם יותר, יותר מדי צפוף.
בצר לי, אני לוקח אזימוט צפונה, בואכה שוק הכרמל ומנזרו הקדוש. בדרך צד את עיני מקום קטן וחדש- ג'סמינו שמו. הוא גם צד את אפי עם ניחוחות של בשר צלוי- אולי הגורם העיקרי לגדילת המוח האנושי. לפחות על פי יובל נוח הררי...
קרא בתפוז
שלוש קצרצרים: אורי בורי, M25, הנמל 24
אורי בוריבמסגרת סיור קולינרי של הארץ שעשיתי לחבר ילדות, גחנו לעכו ולאורי בורי.הקירות טויחו כהלכה, בעל הבית לא היה בסביבה, אבל חוץ מזה, מרקיז, הכל ממש סוכר.לקחנו את שתי המנות הראשונות האהובות עליי: סלמון בסורבה ווסאבי ובייבי מושט מקורמל, שתיים שהומלצו פה (תודה!) בפורום: חצי מנה של קוקי סן ז'ק וחצי שרימפס וארטישוק, וכנאפה עם גלידה בצד.בנוסף סופק לנו לחם טוב ובשפע, אותו טבלנו ברטבים של העיקריות, תוך השמעת קולות הנאה.סיכום: קצת יקר, בעיקר הכנאפה, אבל כמה שזה טוב.אולי המסעדה הטובה בארץ.M25מצוייד ...
קרא בתפוז
עוד כמה טובות
KISPIAC- מקום קטן עם תנור צליה מיוחד. ממליץ על צלע חזיר צעיר- מנה מופלאה, או בטן חזיר, או אווז לחובבי העוף.
VAPIANO- אחת הרשתות היחידות שאני מוכן לאכול בהן. אוכל איטלקי סבבה המוכן לנגד עיניך.
BOCK BISTRO- אמנם מקום של שף מפורסם, אבל האוכל מעולה. תפריט שבועי משתנה, כמה מנות מוזרות. במידה ויש, ממליץ על לחי שור רטרו, בוק בורגר, קינוח איים צפים.
Hungarikum Bistro- עוד ביסטרו ברמה.
באופן כללי, מומלץ להתמקד בדברים הבאים: כבד אווז- זו ארץ שמייצאת א...
קרא בתפוז
המלצות לעיר המדהימה
קודם כל, לא הייתי נוסע לניו אורלינס כדי לאכול במסעדה ישרלית כמו שעיה. זה אידיוטי לטעמי.
המלצה ראשונה- לעשות WALKING TOUR של אוכל. אני עשיתי עם בחור בשם DAVID WESTBROO. http://www.freetoursbyfoot.com/new-orleans-tours/f... אפשר לבקש ממנו המלצות בסוף הסיור.
להלן הביקורות שלי על המקומות שביקרתי בדצמבר. באנגלית.
Findings on the culinary selections in the Crescent city.
Antoine's Nice warm bread. Three course lunch menu for $20. Oysters prepar...
קרא בתפוז
שראביכ- פעם שלישית לא גלידה. קונדיטוריה מאיה.
באסה.מסעדה שמאוד אהבתי והמלצתי עליה, אבל ביום שבת האחרוןדי התאכזבתי.הדברים החיוביים:השרות הוא עדיין ידידותי ביותר.המחיר עדיין נוח- שלושה מבוגרים ושני גמדים ב 190 שקלים.לצערי, לא הזמנו את מנות החציל האהובות עלי. מישהי לא אוהבת חציל.מה כן הוזמן: מסחן טעים, קבב שלא היה משהו (אבל אף פעם לא היה מציאה) ציפס חלש, תבשיל חציל ועגבנייה חביב, עלי כרוב ממולאים שהיו סבבה, סלטי עולש וחוביזה שהרגישו עייפים, משאוושה קצת מוזרה שלא קרובה לרמת חומוסייה. הגיעו פיתות סטנדרטיות וחמוצים טובים מאוד, בעיקר הזיתים.או...
קרא בתפוז
שפל וגאות
בולגריה לא משהו. בסופיה יש את רשת DIVAKA הזולה והמהירה. מרק הבית המוגש בלחם הוא מאסט. גם סלט הפילפלים הוא טוב מאוד.
סלוניקי, אולי העיר מספר אחד בעולם למתוקים! חייבים לנסות TSOUREKI ב TERKENLIS, מומלץ ההוא עם ערמונים ושוקולד לבן. יש קינוחים אוריינטלים ב HATZIS, הקינוח עם הקיימקי..כבד ומעלף. משולשי פנורמה ב ELENIDIS..מופלא. פרופיטרולים ב BLE..חנות מרהיבה.
בקשר למסעדות, כל מקום עם מקומיים הוא טוב. NEA FOLIA נחשבת טובה מאוד. To Elliniko היא גם סבבה. תפריט ע...
קרא בתפוז
שפל וגאות
בולגריה לא משהו. בסופיה יש את רשת DIVAKA הזולה והמהירה. מרק הבית המוגש בלחם הוא מאסט. גם סלט הפילפלים הוא טוב מאוד.
סלוניקי, אולי העיר מספר אחד בעולם למתוקים! חייבים לנסות TSOUREKI ב TERKENLIS, מומלץ ההוא עם ערמונים ושוקולד לבן. יש קינוחים אוריינטלים ב HATZIS, הקינוח עם הקיימקי..כבד ומעלף. משולשי פנורמה ב ELENIDIS..מופלא. פרופיטרולים ב BLE..חנות מרהיבה.
בקשר למסעדות, כל מקום עם מקומיים הוא טוב. NEA FOLIA נחשבת טובה מאוד. To Elliniko היא גם סבבה. תפריט ע...
קרא בתפוז
כמה המלצות
המלצה כללית: כל עוד מתרחקים ממקומות של תיירים, אין כמעט סיכוי ליפול במקומות האלה, במיוחד מחוץ למדריד.
אלה ההיילייטס שלי.
במדריד: CASA LUCAS- זנב שור מענג. מאלאגה:ללא ספקUVEDOBLE- טאפאסים יצירתיים- סלט רוסי, איטריות שחורות וקלמרי. גראנדה: מקום קטן שעושה רק עוגת גבינה, אבל עוגת גבינה ברמה אחרת לגמרי-La Tarta de la Madre de Cris.
סביליה: מקום מדהים, גם מבחינה קולינרית. MECHELA- מרק שקדים עם חסילון מלופף, זנב שור עם גרגירי חומוס ושקדים, האורז השחור הכי טוב שיש.....
קרא בתפוז
טיפים ישנים
לא הייתי בעיר מזמן, אבל שלושת המקומות עוד קיימים. MATSUMI- סושי יקר מאוד ומעולה: להזמין אונאגי וטורו. MR CHERNG- מקום של ALL YOU CAN EAT, מצוין לסוגו, עם סושי. LA SEPIA- מסעדת דגים, סרטן מומלץ....
קרא בתפוז
המלצות
To Steki tou Ilia צלעות הטלה הטובות בעיר (כנראה) וזהו. MELILOTOS מסעדה מצוינת. לא להחמיץ את החציל בנוסח אמורוגוס, הגבינה בבצק עם ריבת עגבניותואת ה BEEF RAILWAY המדהים. STANI קפה של פעם. שלושה פריטים אדירים: קצפת ANTHOGALA, יוגורט עם אגוזים, GALAKTOBOUREKO. MANI MANI מסעדה עם איכות ואוירה יוקרתית במחיר נוח. הכל מצוין, במיוחד הפסטות. ...
קרא בתפוז
חומוס אליהו, עיר תחתית- התחיל חזק ולאט לאט מגביר.
מקום חדש יחסית, ברחוב שבי ציון.
ביקרתי לראשונה לפני כ 4 חודשים. המשאוושה היתה נחמדה כזו, ורק הפיתות המקומחות הבריקו.
לפני חודש וחצי שוב ביקרתי, וגיליתי שינוי חיובי ביותר. המשאוושה שינתה מירקם, הוסיפה נוזליות, ויישרה קו עם פרגהקרובים (מחמאה אדירה).
כדי לוודא שזה לא היה פוקס, וכדי להפתיע אורח מחול, ביקרתי גם היום. להפתעתי ושימחתי, גיליתי שהם ממשיכים להשתפר! המשאוושה הפכה לגירסה פחות מתובלנת, אבל לא פחות טעימה, של המסבחה באבו חסן. יש נוכחות מסיבית של שום (שאני ...
קרא בתפוז
הזקן, הים, והשירות, אוי השירות.
הסיטואציה: יום שבת, נמל יפו, שעת צהריים, שישה פלוס שניים.
הטוב: הגעתי שעה לפני כולם ונעמדתי בתור. המלצר שאל כמה נהיה, וכשעניתי, אמר לי לחזור בהרכב מלא והוא יסדר לנו שולחן. ובאמת, אחרי שכולם הגיעו, הוא סידר לנו שולחן תוך חצי דקה. סחתיין.
הבינוני: הסלטים. היו הרבה, כנראה 20, לא ספרתי. סלטים פשוטים מאוד, אך חלקם טעימים למדי. ראויים לציון הפלאפל והטחינה.
הרע: המנות העיקריות. שני דניסים יבשים ומאכזבים, שני מיקס קלמרי ושרימפס אנמיים, ושני קלמרי ושרימפספיקנטי- שלא היו פי...
קרא בתפוז
צ'אנג בה, תאילנדית בכיכר פריז- יש עתיד! (הרצה)
בניגוד לשגיא כהן ימש, באתי להלל את מקום בהרצה, לא לקבור אותו. במידה והרמה והמחירים ישארו, מדובר בעסקית אטרקטיבית בטירוף.
המקום בהרצה מתקדמת, פתוח עד שעה 7 בימי השבוע ויש כבר תפריט קצר מודפס.
הדיל- ראשונה ועיקרית, פלוס שתיה קלה, במחיר שבין 45 ל 65 שח.בארגין.
המנות שנדגמו: סלט פאפאיה, סלט אטריות זכוכית ושרימפס, אורז ובקר עם ביצה מעל, פאד סי יו- אטריות אורז רחבות עם ברוקולי וקלמרי (אופציה גם לבקר או שרימפס) פסק הדין: טעים מאוד. הסלטים מרעננים וחריפים במידה, הבקר ב...
קרא בתפוז
עזבה- האוכל של השכן ערב יותר
בעקבות רעב לסלטי שדה ערביים, ובעקבות המלצות חמות של שני אנשים שלא בוחרים (שהתלהבו מהמלוחייה בעבר), נהרנו בהמונינו, ארבעה מבוגרים ושני זאטוטים, לעזבה שבראמה.
בגלל העונה, נאלצנו לוותר על המלוחייה המיוחלת. הזמנו סלט חוביזה, אך נתבשרנו שבדיוק נגמר. באסה. במיוחדים היה עכוב, שהוזמן מיד, ובנוסף הזמנו מגדרה, חומוס ו אטריות עם אורז. כל הסלטים עלו 20 או 30 שקל.
הסלטים הגיעו די מהר, והיו טובים למדי. מנה צנועה של חומוס מעודן וטוב, שלא היווה תחרות לחומוסיות, אבל סיפק את הסחורה....
קרא בתפוז
דיווח
חשבתי לעדכן על קאזה לוקאס.אחרי שקראתי עוד קצת על קאזה לוקאס, יצאתי לבדוק אותה.חמקתי פנימה בשעת הפתיחה הערבית המאוחרת, לפני שהמקום התמלא באדם, עם רוב מוחץ לתיירים (פיחס)מהדיווחיםברשת הבנתי שמנות הכתר הן הקלמרי וזנב השור.לאחר התלבטות ארוכה, המלצרית הציעה להזמין לי חצי מנת קלמרי במוס דיו שחור ואת מנת זנב השור.יפה מצידה, כי האופציה לחצי מנה קלמרי לא מופיעה בתפריט.אז איך היו הקלמרי? טובים ומאכזבים.מוס הדיו היה טעים מאוד, אבל הבייקון כמעט לא הורגש.הקלמרי עצמם היו טעימים למדי, אבל הפסידו בנוקאא...
קרא בתפוז
ברולה פורצ'יני של פיצרוי - אולי הקינוח הטוב בארץ
היה פה פוסט שעסק בחסרונם של קינוחים מדהימים, אז חשבתי שאכתוב משהו בנושא.
לאחר קריאת מספר ביקורות חיוביות, החלטתי לנסות את פיצרוי ברחוב הירקון.
המקום בהחלט בסדר : מנות יצירתיות וטעימות במחירים מופרזים קצת לתמורה, אפשר להגיד זאת על כמעט כל דבר בארץ הזו. קוביות צלעות חביבות, דג ים אנין, ניוקי שחורים ומעודנים וסקאטיני עגל (ספיישל) מצויינים.
לקינוח הוזמנו עוגת גבינה (טובה פלוס) והברולה פורציני, קינוח שהמלצר כינה:הדבר הכי טעים בעולם.
ארבע המלצות
To Steki tou Ilia צלעות הטלה הטובות בעיר (כנראה) וזהו. MELILOTOS מסעדה מצוינת. לא להחמיץ את החציל בנוסח אמורוגוס, הגבינה בבצק עם ריבת עגבניותואת ה BEEF RAILWAY המדהים. STANI קפה של פעם. שלושה פריטים אדירים: קצפת ANTHOGALA, יוגורט עם אגוזים, GALAKTOBOUREKO. MANI MANI מסעדה עם איכות ואוירה יוקרתית במחיר נוח. הכל מצוין, במיוחד הפסטות. ...
קרא בתפוז