קלאש
(4) מסעדת קלאש היא אחת ממסעדות השף האחרונות שנפתחו לצדו של מלון בוטיק, מלון NYX . יש להודות על האמת, מלונות הבוטיק די מצילים את ענף המסעדנות. בעיקר את מסעדות השף העיליות. ללא מלונות הבוטיק, היינו נשארים עם מספר מאוד מצומצם של מסעדות שף ...
קרא בבלוג
לוקה ולינו
(3.5) מסעדת לוקה ולינו נפתחה בתל אביב לפני כשלושה חודשים ע"י הבעלים של מסעדת טופולינו הירושלמית שנסגרה. הרבה באז לווה את המסעדה עם פתיחתה, כאשר הדעות לרוב מפרגנות. הגענו אם כן עם ציפיות די גבוהות, שלצערי לא ממש ...
קרא בבלוג
(4.5) קפה אירופה . בראנצ'ים הם הלהיט התורן במסעדות. נכון שבראנץ זה לא דבר חדש בנוף המקומי, אבל נראה שבשנה האחרונה הם תפסו תאוצה ונהיו נועזים ויצירתיים יותר. בהחלט מדוברים יותר. אין כיום כמעט אף מסעדה שמכבדת את עצמה שלא מגישה בראנץ. אואזיס ...
קרא בבלוג
גריג
(4.5) מסעדת גריג היא מסעדתו המסקרנת של השף עידו פיינר, יוצא מול ים, ושל היינן אורי כפתורי. המסעדה יצרה באז רציני מיד עם פתיחתה, גרמה ללא מעט חילוקי דעות, נסגרה למקצה שיפורים ונפתחה שוב. לא מעט עבר על המסעדה בזמן הקצר בה ...
קרא בבלוג
OCD
(4.8) OCD . לתוך הקלחת הקולינארית המקומית, הגיחה בעת האחרונה ועוררה סביבה באז לא מבוטל, היא OCD (הפרעה טורדנית כפייתית), המקום המסקרן שפתח השף רז רהב במתחם נגה ביפו. המקום של מי שקנה את פרסומו בעיקר באינסטגרם תחת השם רזי ברווזי, ואת נסיונו ...
קרא בבלוג
(4.6) מסעדת מיס קפלן שבמתחם שרונה נפתחה כמסעדת פופ אפ של אורי שביט, והיתה אמורה להסגר כעבור שלושה חודשים. ההצלחה הפכה אותה למסעדה קבועה. מדובר במסעדה טבעונית, שכאמור לא מגישה שום מוצר מהחי, כולל ביצים ומוצרי חלב. בהחלט לא מסעדה ...
קרא בבלוג
בינדלה
(4.7) מסעדת בינדלה של השוויצרי כריסטיאן בינדלה, נפתחה לפני כשנתיים וחצי ברחוב מונטיפיורי בתל אביב. ההתחלה היתה צולעת למדי עם תפריט שלא ממש המריא והאוכל היה סביר, לא יותר. בתחילת מאי נכנס למטבח השף יורם ניצן, ממסעדת מול ים שנשרפה, ונדמה שמאותו רגע בינדלה הולכת וממצבת את עצמה כאחת המסעדות הטובות בתל ...
קרא בבלוג
יהלומה בנמל
(3.7) יהלומה בנמל . אזורים תיירותיים מועדים לפורענות. מאחר והשכירות במקומות אלה מאוד גבוהה, לרוב ניתן למצוא בהם מסעדות שמתאימות לאחת משתי האופציות. אופציה ראשונה, אוכל ברמה נמוכה ברמת תמחור בינונית או אוכל ברמה גבוהה בתמחור סופר יקר. או ...
קרא בבלוג
שילה
(4.5) שילה , הרסטובר הותיק של שף שרון כהן. אחד המקומות האהובים והמוערכים על ידי פודי'ס תל אביביים כבר מספר שנים. הביקור הקודם שלי במקום היה לפני כחמש שנים, אז לא התחברתי לאווירה. אווירת בר, צפוף, רועש ואפלולי שמגיש אוכל ברמה גבוהה שלא מתכתב ...
קרא בבלוג
M25
(4.5) M25 . בשר. לא סיפור פשוט. אני לא צמחוני ולא בעד צמחונות. אני כן חושב שבעלי החיים לא צריכים לסבול בדרך לצלחת שלי. שיגדלו בתנאי מחיה נאותים ושהשחיטה תהיה הומאנית, זה כל מה שאני מבקש. זה כנראה לא יקרה בקרוב. זו הסיבה שהורדתי בצורה ...
קרא בבלוג
רולא
מסעדת רולא . הנה הבעיה עם קריאת ביקורות. ביקורת שהיא מאוד חיובית ומפרגנת, יוצרת ציפיות גבוהות, שבמידה והן לא מתממשות יכולה אפילו לפגוע בחוויה. הרי בסופו של דבר, ביקור במסעדה יחשב כמוצלח אם יענה על הציפיות או יעלה עליהן. כך קרה עם מסעדת רולא ...
קרא בבלוג
טוטומה
(4.3) המטבח הוונצואלי לא ממש מוכר בארץ. מי שהעלתה אותו לתודעה היא דליה אלחדף, משתתפת תוכנית הריאליטי מאסטר שף בעונתה השלישית, כשפתחה את מסעדת טוטומה בתל אביב. בדומה למטבח הישראלי, גם הוא פיוז'ן של מספר מטבחים שהגיעו ...
קרא בבלוג
סנטה קתרינה
(4.7) אוכל פשוט וטעים, כזה שלא מנסה להרשים, זהו האוכל המוגש ב סנטה קתרינה של השף תומר אגאי. כמו האוכל, כך גם המסעדה עצמה. מעוצבת בפשטות, אבל נעימה ולא מאיימת עם אווירה שמחה ושירות מצוין. תפריט המסעדה מכיל הרבה מנות בינוניות בגודלן ...
קרא בבלוג
החלוצים 3
(4.7) אין הרבה מקומות שהם כמו איזו קפסולת זמן ממימד אחר. כאלה שברגע שאתה נכנס אליהם, אתה שוכח מאיפה באת וכל הלחץ והמתח נעלמים בשניה. כאילו הגעת למדינה אחרת, בזמן אחר בעולם אחר וההתנתקות היא טוטאלית. כזו היא מסעדת החלוצים 3 . החלוצים 3 היא ללא ספק אחד הסודות השמורים של תל אביב ...
קרא בבלוג
סינמה 5
(4.4) מסעדת סינמה 5 נפתחה לפני כשנה וחצי בצמוד לקולנוע חן ברחובות במקומו של בית הקפה החלבי שפעל במקום. התפריט השתדרג מאוד והמנות מוקפדות עם חומרי גלם איכותיים הכוללים גם בשר ופירות ים. למרות שהמקום מגדיר עצמו כביסטרו, חלק מהמנות הן ...
קרא בבלוג
דדיאני
רגע לפני שהמטבח הגיאורגי כובש את תל אביב, קבלו דווח על מסעדה גיאורגית חלבית אוטינטית באשדוד. מסעדת (עדות, מומלץ) דדיאני נפתחה לפני מעט יותר משנה. המסעדה יחסית קטנה ויש בה מספר מצומצם של מקומות ישיבה בפנים ועוד מספר שולחנות בחוץ. התחושה ...
קרא בבלוג
מלגו ומלבר
(4.9) מסעדת מלגו ומלבר נפתחה בתחילת דרכה כבר של דגים ופירות ים. הדווחים היו בינוניים ומטה והיה נראה כאילו המסעדה לא תחזיק הרבה זמן מעמד. עוד מלכודת תיירים על הקו של רוטשילד. לפני כשנה וחצי הובאו השפים אור מיכאלי ומוטי טיטמן. לשפים ניסיון ...
קרא בבלוג
(4.6) מסעדת VIVINO נפתחה לפני כחודש היכן ששכן המוסד החיפאי הותיק והאהוב פופולו, שנסגר. אם מישהו היה צריך הוכחה לכך שהחיפאים משוועים ממש למסעדות שף איכותיות, המסעדה הזו היא ההוכחה. למרות הזמן הקצר שעבר מאז נפתחה באופן רשמי, ולמרות מיעוט יחסי של יחצ נות, כמעט ואי אפשר להשיג מקום וצריך להזמין שולחן מספר ימים מראש. אני מקווה שאותם שפים ואנשים מהתחום שעוקבים אחרי האתר שלי, ואני יודע שיש לא מעט כאלה, יקחו את זה לתשומת לבם ויעלו את חיפה על מפת הקולינריה הארצית. לרוב, כשאני פוקד מסעדות מחוץ לתל אביב, אנ...
קרא בבלוג
(עדות, ככה ככה) צ'צ'ו היא מסעדת פועלים טריפוליטאית בנתניה. למסעדה ותק של עשרות שנים והיא נחשבת למוסד של ממש ומקור גאווה לתושבי העיר. המסעדה אף קבלה בשנים האחרונות את תו מומלץ מפה, שאני מעריך ונוטה לרוב להסכים עם ההמלצות שלהם. אין כמעט ...
קרא בבלוג
מומה (MUMA)
(4.3) מומה (MUMA) הוא בר מסעדה ששוכן בכניסה לקיבוץ קרית ענבים במבנה יפיפה שנבנה בשנת 1921 ושימש כרפת של הקיבוץ. המבנה מיועד לשימור ונמצא ממש בסמוך למלון כרמים. המבנה עצמו יפיה ומלא אווירה. ממש כיף לשבת בפנים, ואם המזג אוויר נעים, ...
קרא בבלוג
הצועניה
(4.2) מסעדת הצועניה נפתחה לפני כארבעה חודשים בשולי שוק הפשפשים ביפו. המסעדה מציעה מבחר מנות מהמטבח הבלקני. אוכל לא מאוד מתוחכם, אבל צבעוני ומלא טעם. מנות לא מפונפנות אבל מלאות חן וכיף. המסעדה זוכה בינתיים לביקורות מחמיאות אצל חלק ...
קרא בבלוג
(בדרך לאילת) נאות סמדר ולוטן הם שני יישובים שנמצאים בערבה לאורכו של כביש 90 בדרך לאילת. שני היישובים חרטו על דגלם את הנושא האקולוגי ובשני היישובים קיימת קהילה של אומנים. בנאות סמדר הקימו את פונדק נאות סמדר ובלוטן את בית התה. בשני המקומות מגישים בעיקר תוצרת מקומית של אנשי היישוב לרוב גם אורגנית. שני המקומות ...
קרא בבלוג
PIATTO
(4.5) מסעדת PIATTO נפתחה לפני כחצי שנה בפארק המדע ברחובות. בלי חצוצרות ובלי הרבה יחסי ציבור פתחו כאן מקום שלא נופל ברמתו מהרבה מסעדות טובות ומוכרות בתל אביב, במה הוא כן נופל? במחיר. המחירים כאן שווים לכל כיס, ממש לא תל אביביים. חגגנו יום ...
קרא בבלוג
בר ביץ
(4.3) מסעדת בר ביץ נמצאת במתחם של חוף אלמוג באילת, היכן שמתנהל הבי ס לצלילה ולא רחוק מהמצפה התת ימי. באילת אין כמעט מסעדות גורמה טובות. מספר מצומצם מאוד של מסעדות ותיקות שהצליחו עוד לייצור לעצמן שם של מסעדות איכות, גם מהן הדווחים לאחרונה ...
קרא בבלוג
(רמת הגולן)
(רמת הגולן) הפור נפל, ואת החופשה המשפחתית שלנו החלטנו לבלות ברמת הגולן. שלושה ימים קצרים של נופים, מים פריחות משגעות, חרמון אחד מושלג וכמובן אוכל. לא פשוט היה למצוא מקומות לאכול בהם. אחותי, שהגיעה לביקור מולדת קצר, לא צמחונית במאה ...
קרא בבלוג
קפה 4
(TAKE AWAY, מאוד מומלץ) קפה 4 8 נמצאת ברחוב נחלת בנימין, ליד ההצטלבות עם אחד העם בתל אביב. השם אולי מעט מטעה, שכן מדובר במסעדת שף לכל דבר ועניין. השף יהונתן בורוביץ' מכין כאן מנות עם חומרי גלם טובים ועם יד מצוינת. מנות לא מתיימרות שיהיו נגישות ...
קרא בבלוג
לה פרובינציאל
(4) מסעדת לה פרובינציאל נמצאת במושב גיאה ליד אשקלון. בכל הקשור לעיצוב ולאווירה של המקום, מדובר במסעדה מקסימה עם אווירה באמת כפרית ורגועה. מספר מסעדות קמו ונפלו במקום הזה. עכשיו ממוקמת שם לה פרובינציאל. החוץ, מרפסת דק מעץ עם שולחנות עגולים תחת צילם ...
קרא בבלוג
(בדרך לאילת) נאות סמדר ולוטן הם שני יישובים שנמצאים בערבה לאורכו של כביש 90 בדרך לאילת. שני היישובים חרטו על דגלם את הנושא האקולוגי ובשני היישובים קיימת קהילה של אומנים. בנאות סמדר הקימו את פונדק נאות סמדר ובלוטן את בית התה. בשני המקומות מגישים בעיקר תוצרת מקומית של אנשי היישוב לרוב גם אורגנית. שני המקומות ...
קרא בבלוג
פליישמן
(TA, מומלץ) פליישמן דלי נפתחה לפני כשבועיים ברחוב הרצל בתל אביב, היכן ששכנה קישריה. מדובר בדלי (DELI) שמציע כריכים עם קורנביף או פסטרמת הודו שנעשים במקום וכן כריכים עם לשון בקר, נקניקיות בסגנון אמריקאי וכריך עם דג מטיאס. המשפט שנלווה ללוגו ניו יורק פינת הרצל ...
קרא בבלוג
לה טרה פרומסה
(4.1) לה טרה פרומסה (LA TERRA PROMESSA) מקיבוץ גת, כשלושה ק מ מקרית גת, היא מסעדה שנמצאת בסמוך ליקב בעל אותו שם. המסעדה מגישה שילוב של אוכל מהמטבח האיטלקי ומהמטבח הקוצ'יני (הודי), ומתיימרת להיות מסעדת שף. מבנה המסעדה פשוט למדי ...
קרא בבלוג
(רמת הגולן)
(רמת הגולן) הפור נפל, ואת החופשה המשפחתית שלנו החלטנו לבלות ברמת הגולן. שלושה ימים קצרים של נופים, מים פריחות משגעות, חרמון אחד מושלג וכמובן אוכל. לא פשוט היה למצוא מקומות לאכול בהם. אחותי, שהגיעה לביקור מולדת קצר, לא צמחונית במאה ...
קרא בבלוג
פופינה
(4.2) מסעדת פופינה בנווה צדק נפתחה בקול תרועה גדולה לפני כחצי שנה. המסעדה מספקת עטיפה מאוד מרשימה. המבנה עצמו יפיפה. מבנה ישן ששופץ. תאורה חמה ונעימה בר גדול ומרשים אל מול מטבח פתוח לעיני כל. ישנה גם חצר קטנה בה ניתן לשבת. גם השירות מאוד מאוד ...
קרא בבלוג
ויטושה
(עממי, לא מומלץ) מסעדת ויטושה (נקראת על שם הר בבולגריה) ביפו מציעה אוכל ביתי עממי מהמטבח הבולגרי. מדובר במסעדה שהפכה להיות סוג של מוסד. בימי שבת המקום מפוצץ עד אפס מקום, ולא מדובר במסעדה קטנה. בעיני החוויה במסעדה היתה מאכזבת. מאחר ואני לא ...
קרא בבלוג
JEM's
(4.2) מבשלת הבירה JEM's נמצאת באזור התעשיה קרית מטלון בפתח תקווה. הדווח הפעם יהיה קצר וקולע, שכן לא מדובר במסעדת גורמה ואין פה מה להתפלסף יותר מדי. המקום עצמו מלא אווירה וכיף לשהות בו. שילוב של פאב עם מסעדה. מיכלי הבירה עם הצינורות ...
קרא בבלוג
יפו תל אביב
(4.3) יפו תל אביב היא מסעדת העילית של השף חיים כהן (מאסטר שף, דיקסי...). בראיונות שנתן לתקשורת, ציין שהשם מסמל למעשה את הדרך שעבר מהבישולים של אמא ביפו ועד הגיעו לעיר הגדולה תל אביב. דרך גיאוגרפית קצרה, אבל קולינרית ארוכה למדי ...
קרא בבלוג
ביוני 2010
(4.5) מסעדת פרונטו בתל אביב,היא מסעדה איטלקית ותיקה וידועה. לי זה הדיווח השלישי שאני כותב על המקום. הדיווח הראשון היה אי שם ביוני 2010 . זו היתה ארוחת ערב מוצלחת במיוחד במיקום הקודם שלה, ברחוב נחמני. לאחר מכן, בתחילת 2011 המסעדה עברה לרחוב הרצל ...
קרא בבלוג
SOLA
(4.4) מסעדת SOLA ביפו פעלה תקופה קצרה מתחת לרדאר, ואז תוך פחות משבועיים הופיעו דווחים מהללים על המסעדה גם בבלוג הנהדר והמומלץ בוב ממשיך במסע (לביקור בבלוג שלו לחצו כא ן ) וגם של יובל ג'וב הרגיל מהמגזין TIME OUT. שניהם אגב מדווחים על חבר ...
קרא בבלוג
טוטו
(4.6) מסעדת טוטו עברה טלטלות רבות בשנה האחרונה. אחרי שהשף ירון שלו הועזב, בין היתר בשל ראיון שנתן לאחד העיתונים, החליף אותו מושיק רוט ממשחקי השף למספר חודשים. עזב גם הוא, וירון שלו חזר בקול תרועה לנהל את המסעדה. זהו ביקורי הראשון ...
קרא בבלוג
ז'אז'ו בר יין
(5.0) הארוחה ב ז'אז'ו בר יין שנמצאת במתחם שרונה, היתה ללא ספק אחת הארוחות הטובות והמרשימות ביותר שאכלתי בתל אביב. באמת שמגיע שאפו לשפית עדי לוי. תיכף אפרט בדיוק מדוע המקום הותיר בי רושם רב כל כך. מבין כל המסעדות שאכלתי בהן, ז'אז'ו היא ...
קרא בבלוג
נורמן
(4.5) מסעדת נורמן שייכת למלון הבוטיק נורמן, מלון שנבחר לאחרונה כמלון הבוטיק היפה ביותר בעולם לשנת 2015 במזגין JETSETTER וכאחד מעשרת הטובים בעולם ע י מגזין אחר. המקום עוצר נשימה ומרשים ביותר. כך גם המסעדה. אווירת חוץ לארץ, יוקרתית ...
קרא בבלוג
פרסקו
(4.4) מסעדת פרסקו באשקלון נפתחה לפני כחודש. זמן קצר לאחר הפתיחה הגענו לסעוד בה. לרוב אני לא מגיע למסעדות בסמוך לפתיחתן, אבל הגעתי ומאחר והביקור היה מוצלח, למה לא לספר על כך? זו מסעדה שניה, אחות למסעדה הראשית והותיקה ברחובות ...
קרא בבלוג
צ'יקטי
(4.6) צ'יקטי הוא טאפאס איטלקי נחמד ביותר שנפתח לפני קצת יותר משנה ברחוב יהודה הלוי בתל אביב. כבר עם הפתיחה שלו קבל פרגונים רבים מצד מבקרי המסעדות וכן משפים שונים שישבו שם ופרגנו בדפי הפייסבוק שלהם. אין ספק, האוכל כאן מדהים, מקורי ויד השף כאן ...
קרא בבלוג
אואזיס
(4.7) מסעדת אואזיס של השפית רימה אולברה עברה לא מזמן למשכנה החדש ברחוב מונטיפיורי. זהו ביקורי הראשון במסעדה, למרות היותה מעין מקום עליה לרגל לכל מי שהוא פודי אמיתי. מספר לא מועט של נסיונות להגיע בעבר נחלו כישלון כל פעם מסיבה אחרת. אבל הפעם ...
קרא בבלוג
אלבי
(4.3) אלבי , בר מסעדה יוונית במרכזו של שוק הפשפשים ביפו. מדובר בבר קטן, ללא יומרות, שנמצא ממש במרכזו של מתחם השוק. האווירה לא מחייבת ומשוחררת מכל גינונים. מעט שולחנות וכיסאות פזורים בחוץ ועוד קצת בתוך המבנה. הרבה יותר נעים לשבת בחוץ ...
קרא בבלוג
כתית
(4.7) סיפור מאוד מורכב הסיפור של כתית . זו בהחלט לא מסעדה לסועד הממוצע ולא רק בגלל המחיר. יש אנשים שיעמדו נדהמים מול המנות שיוגשו להם, ויש כאלו שלא יבינו על מה בדיוק לוקחים מהם 397 ש ח ל מסלול הקצר של ראשונה אחת, עיקרית אחת וקינוח אחד, לא ...
קרא בבלוג
אבושדיד
(4.7) אבושדיד היא ספק מסעדה ספק בר. מדובר במבנה עתיק יפיפה ששופץ. אנחנו הגענו לשם בשעות הצהריים, אז המקום היה ,איך נאמר בעדינות, די רגוע. לפי העיצוב המרשים למדי של המקום והצילומים בדף הפייסבוק שלהם עיקר האקשן כנראה קורה ...
קרא בבלוג
ציונה
(3.9) מסעדת ציונה בנס ציונה היא מסעדה מה שפעם קראו חלבית, והיום היא פונה לקהל הצמחונים. בחלק גדול מהמנות ניתן גם לקבל גרסה טבעונית. גם מנות שמתאימות לחולי צליאק יש כאן והן מסומנות בתפריט. קיוויתי להגיע למקום ולדווח שהנה יש לצמחונים מקום עם אוכל ...
קרא בבלוג
ביסטרו וניה
(4.4) ביסטרו וניה נפתחה בפברואר השנה בשער פאלמר בכניסה לנמל חיפה. היא זכורה לי בעיקר בעקבות ביקורת קטלנית שכתב עליה מבקר המסעדות של עיתון הארץ, שגיא כהן, שהעז ברוב חוצפתו להגיע למסעדה בתקופת ההרצה שלה. הרבה נקודות זכות הוא אבד אצלי ...
קרא בבלוג
(4.0) מסעדת צפון אברקסס היא אחת ממספר מסעדותיו של השף אייל שני המוכר לכולם כשופט בתוכנית מאסטר שף. אני חייב להודות שעד עתה די נמנעתי מלהגיע למסעדות שלו. כל הדיבור המוגזם והתיאטרלי שלו על אוכל בכלל ועגבניות בפרט תמיד היה נראה לי כמו ...
קרא בבלוג
צ'אקרה
(4.2) מסעדת צ'אקרה בירושלים נפתחה לפני כמעט 15 שנה. לי זהו הביקור הראשון במקום, והיא הציפה בפני התלבטות שקיימת בי בכל פעם שאני סועד במסעדה מחוץ לתל אביב. לתל אביב יש באמת סטנדרטים יוצאים מן הכלל ברמה בינלאומית. עיצוב המסעדות, השירות ...
קרא בבלוג
מטבח לילה
(4.4) מסעדת מטבח לילה נמצאת היכן ששכנה לפני כן פרידה קאלו. מבנה ישן מחודש קרוב לרחוב אלנבי.האווירה פאבית היפסטרית. הרבה אנשים נכונים וגם אנשי הצוות נכונים . בר גדול למדי, שמי שיושב בו מקבל נקודת תצפית שווה למטבח ושולחנות גבוהים וצרים ...
קרא בבלוג
(4.3) מסעדת שולחן של השף המפורסם עומר מילר נמצאת ממש בטבורה של שדרת רוטשליד בתל אביב. לפני שלושה חודשים דווחתי כאן על ביקור מאוד מוצלח במסעדה אחרת שלו, חדר האוכל, כך שהציפיות היו די גבוהות. בשורה התחתונה, זו היתה אחת הארוחות ...
קרא בבלוג
אלורה
(3.9) אלורה היא מסעדה איטלקית קטנה ואינטימית על שדרות רוטשילד המפורסמות של תל אביב. מדובר במוסד ותיק שקיים כבר כשבע שנים שזוכה בדר כ לדווחים חיוביים. לי זה היה ביקור ראשון, איכשהו תמיד היו מסעדות שיותר קרצו לי באזור וכך אלורה נותרה ...
קרא בבלוג
מל ומישל
(4.8) זה הדווח השני שלי על מסעדת מל ומישל . הדווח הקודם היה לפני כשלוש שנים, כבר אז מאוד התרשמתי מהמסעדה. תקופה ארוכה המלצתי לרבים שמבקשים ממני המלצות דרך דף הפייסבוק של האתר על מסעדה זו. קבלתי פידבקים סותרים מאנשים שהיו שם לאחר ...
קרא בבלוג
רפאל
(4.3) הביקור במסעדת רפאל היה לפני כחודש ימים. נסיעה קצרה לחו ל מיד לאחריו, וכל הבלגן ששטף את המדינה בהמשך, גרמו לכך שהדווח נכתב רק כעת. איך אומרים, כשהתותחים רועמים, המוזות שותקות ?, אז אצלי המוזות ממש מלאו פיהן מים. לא התחשק לי ללכת ...
קרא בבלוג
(4.9) על מסעדת קלמטה שנמצאת ביפו, כתבתי לראשונה לפני כשנה וחצי. כבר אז נהנתי ממנה והיא קבלה ציון גבוה למדי, 4.6. ביקור חוזר במסעדה העלה שלא רק שהיא שמרה על הרמה הגבוהה, אלא שהיא הצליחה להשתפר עוד יותר, עד כדי כך שהיא הפכה להיות אחת המסעדות האהובות ...
קרא בבלוג
רוקח שוק
(4.2) רוקח שוק היא מסעדתו השלישית של השף אייל לביא, לאחר רוקח 73 הותיקה והיוקרתית ורוקח ים בנמל יפו. המסעדה נמצאת בקומה התחתונה בשוק הנמל המקורה. יש בר גדול בתוך שטח המסעדה המקורה ושולחנות עם כיסאות בחוץ, פונות לים. בשעות הצהריים של יום ...
קרא בבלוג
(4.7) מסעדת חדר האוכל בתל אביב, של השף עומר מילר שנפתחה לפני כשש שנים, היא בעיני המטבח הישראלי האולטימטיבי. אולי המסעדה הכי ישראלית. התפריט קל ונוח להבנה. כמעט ולא תמצאו בו מילים בצרפתית, איטלקית או ספרדית (בודדות בלבד). אין ניסיון ליפייף את ...
קרא בבלוג
(4.6) מסעדת פאסטל נפתחה לפני כשנה באחד מאגפיו של מוזיאון תל אביב. שף המסעדה, טיבו ברה, שף צרפתי שעל פי הפרסומים היה השף של שגריר צרפת בישראל ואף בארמון האליזה בצרפת. למסעדה הגענו בצהרי יום ראשון לבדוק את העסקית שמוצעת בשעות ...
קרא בבלוג
(4.8) מסעדת פיצרוי נפתחה לפני כשנה ע י הבעלים של מסעדת קלמטה ביפו. המסעדה היתה חלק מגל של מסעדות שנפתחו בתוך מלונות בוטיק, במקרה הזה במלון גורדון. למסעדה שטח סגור קטן יחסית, מרפסת רחבה חיצונית שפונה לים ומרפסת חיצונית נוספת שפונה לרחוב צדדי. מיותר לציין שהמקום הכיפי ביותר הוא המרפסת שפונה ...
קרא בבלוג
מונא
(4.3) מסעדת מונא בירושלים, שייכת לקבוצת המסעדות שאסף גרניט הוא אחד מבעליהן, השף של מסעדת מחניודה וגם אחד המנטורים בתוכנית משחקי השף. המסעדה מלאה בפוזה. מדובר באמת במסעדת שף נחשבת. המנות בתפריט מכילות מרכיבים רבים ומיוחדים שלא את ...
קרא בבלוג
אלמנטרי
(4.4) מסעדת אלמנטרי ביפו נפתחה לפני מספר חודשים. שם המסעדה נגזר מהקונספט שמלווה אותה. אוכל לא מסובך, בגובה העיניים, תפריט פשוט וקל לקריאה, מחירים שפויים ובכל זאת, מסעדת שף עם מנות שהם קצת יותר מעניינות ומסקרנות ממה שניתן למצוא ברוב המקומות. ...
קרא בבלוג
(4.3) הגענו למסעדה לה רפובליקה דה רונימוטי לעסקית של צהריים. המסעדה נמצאת במתחם לב העיר, היכן ששכנה בעבר לוקאס בראסרי. לפני שנמשיך לפרט, נגיע ישר לשורה התחתונה. למקום הרבה פוטנציאל, חומרי גלם טובים, עיצוב ואווירה נהדרים, אבל בביקור הנוכחי הוא לא ...
קרא בבלוג
(4.5) אל וסינו (EL VECINO) הוא בר יין חדש שנפתח לפני כחודש וחצי, במקום ששכן בר השכן . מכאן גם השם אל וסינו שמשמעותו שכן בספרדית. האווירה במקום צעירה ותוססת והאוכלוסיה איכותית ונעימה. כמעט ללא פרסום ושווק, בשעה תשע של מוצאי שבת המקום כבר היה ...
קרא בבלוג
מסקל
(4.4) מסקל הוא בר אוכל מקסיקני מלא אופי, נעים ועם אוכל נהדר שעשוי באהבה, בשכונת פלורנטין בתל אביב. למטבח המקסיקני נחשפתי לראשונה לפני כחמש עשרה שנה כשאחותי גרה באל פאסו, עיר אמריקאית על הגבול עם מקסיקו. כמה שנים לפני כן עוד הייתי ...
קרא בבלוג
גרינברג
(3.9) ביסטרו גרינברג נפתח לפני כחצי שנה ליד פארק הסמוך לשכונת אזורי חן. המסעדה מורכבת ממתחם המסעדה עצמו, ממעין מרפסת סגורה ומקורה, אזור קטן עם מעדניה וכמה ספסלי פיקניק בחוץ, שם אפשר לעשות פיקניק קטן ממוצרים שנמכרים ...
קרא בבלוג
כאן
(4.8) הרבה נאמר כבר על מסעדת המזללה של מאיר אדוני בתל אביב, כולל באתר זה (לדווח מיולי 2011 לחץ כאן ). האווירה הנעימה, השירות הנהדר, כל זה לא השתנה (וטוב שכך). מה כן השתנה? ...
קרא בבלוג
אספניה
(3.7) מסעדת אספניה היא מסעדה ותיקה שנמצאת במרכז שכונתי באשדוד. על המסעדה הזו קבלתי המלצות רבות גם מאנשים קרובים, גם מדווחים שקראתי והיא גם קיבלה מומלץ מפה עבור שנת 2013. לרוב ההמלצות של אתר מפה ממש טובות. לאור כל אלה, הופתעתי לרעה ...
קרא בבלוג
קלימרה
(4.5) מסעדת קלימרה נפתחה לפני כשנתיים בנמל יפו. בתחילת דרכה התפריט הורכב כמעט כולו מדגים ופירות ים. כל המנות היו בגודל קטן עד בינוני ועלו כ 40-50 ₪. בתפריט החורף החדש שהושק השתנה מעט הקונספט. יש מבחר יותר גדול של מנות בשריות. טווח המחירים עלה, ויש ...
קרא בבלוג
ARIA
(4.7) מסעדת ARIA נפתחה לפני כשנה ברחוב נחלת בנימין בתל אביב, בבניין ישן שעבר שיפוץ ושחזור ונראה מדהים. המסעדה חטפה מכות קשות בביקורות בתחילת דרכה, החל מאבי אפרתי מאתר וואלה, דרך שגיא כהן מהארץ ועד לדיווחים אישיים ששמעתי מאנשים שאני מכיר. מאז הם ...
קרא בבלוג
(3.3) מסעדת ויסטה המפוארת נמצאת בחוף דלילה היפיפה באשקלון. לפני שאספר מדוע לא אחזור למסעדה הזו יותר, טיפה על המקום. מדובר במסעדת חוף. מסעדת שף על חוף הים, באמת שאין הרבה כאלה. רוב המסעדות בחופים די בסיסיות ופשוטות. פה היה ניסיון אמיתי לתת מענה ...
קרא בבלוג
VOILA
(4.1) VOILA בחיפה, היא מסעדה שמגישה אוכל מהמטבח השוויצרי. ניתן לספור על יד אחת את מספר המסעדות שמתמחות במטבח הזה בארץ. זהו מטבח די נשכח, שאפילו מנות בודדות ממנו, בקושי נדחפות לתפריטי המסעדות השונות. הציפיות מהמסעדה היו מעורבות. מצד אחד ...
קרא בבלוג
דלידה
(4.5) דלידה היא מסעדה חדשה, שמגדירה את עצמה כחמארה, והיא התוספת האחרונה בשורה של מסעדות שנפתחו בשנה האחרונה במתחם של שוק לוינסקי. מה בדיוק ההגדרה של חמארה קשה לדעת, אין כמעט אינפורמציה בנושא זה, אבל נראה שהכוונה לבר שכונתי. אם לשם הם ...
קרא בבלוג
(4.6) מסעדת מלון רוטשילד שנמצאת במלון הבוטיק בעל אותו שם ונמצאת ברחוב עם אותו השם, היא מסעדת שף שמתמחה בדגים ופירות ים. לא תמצאו כאן מנות בשריות. זו נישה שדווקא די חסרה בתל אביב, למיטב זכרוני, למעט מול ים ורוקח 73 (ואולי גם הקונטיינר ביפו) אין הרבה ...
קרא בבלוג
טאפאס אחד העם
(4.8) מסעדת טאפאס אחד העם בתל אביב, של השף יונתן רושפלד (למרות שהשף בפועל הוא תומר טל), נמצאת ברחוב אחד העם ממש במקביל לשדרת רוטשילד המפורסמת. מדובר במסעדת טאפאסים, כלומר מנות יחסית קטנות שמוגשות בדר כ למרכז השולחן, וכל סועד טועם ...
קרא בבלוג
חג' כחיל
(4.4) מסעדת חג' כחיל ביפו אינה עוד מסעדת תיירים או עוד שיפודיה, למרות המיקום, ליד ככר השעון ולמרות מבחר השיפודים והסלטים אותם מציעה המסעדה. מה שמייחד אותה ממסעדות אחרות הן מבחר גדול של מנות ספיישל אותנטיות מהמטבח הערבי שניתן למצוא במעט מאוד מסעדות ...
קרא בבלוג
מעיין הבירה
(עממי, מומלץ) מסעדת מעיין הבירה היא מוסד ותיק וידוע בחיפה. המקום נוסד בשנת 1950 ושרת אז בעיקר את פועלי נמל חיפה. המסעדה יחסית גדולה עם שני אזורי ישיבה. האולם המרכזי (מחולק לשניים) ועוד אזור אחורי, חצי קומה מעל למסעדה. הנוסטלגיה קופצת עליך מכל ...
קרא בבלוג
אלבה
(3.9) מסעדת אלבה ממוקמת במרכז מסחרי בסמוך למגדל השופטים G ברחוב אבן גבירול. הרבה יחסי ציבור לוו את המסעדה כאשר היא נפתחה לפני כשנה וחצי. הדיווחים היו מפרגנים והיה נראה שהנה עוד מסעדה טובה קמה לה בתל אביב. לאחר מכן, הדיווחים הפכו לפחות ופחות ...
קרא בבלוג
סינטה בר
(4.7) מסעדת סינטה בר נמצאת בשדרות מוריה בחיפה, השדרה שמכילה חלק גדול מבתי הקפה והמסעדות בחיפה. זה ישמע אולי מעט מתנשא, אבל באמת שאפשר לספור בשתי ידיים את מספר המסעדות שמגיעות לרמות ואיכויות תל אביביות מחוץ לתל אביב. בכל הקשור ...
קרא בבלוג
אוזריה
(4.7) אוזריה נמצאת במתחם שוק לוינסקי בתל אביב. שפית המסעדה והבעלים היא אביבית פריאל אביחי, שבעברה עבדה כשפית בטפאו. מדובר במעין בר - מסעדה מקסים. האווירה בו שכונתית, משוחררת ומאוד כיפית. המוסיקה ברובה ישראלית שמחה ומהנה, מוסיקת אמצע הדרך עם נגיעות ...
קרא בבלוג
הוטל מונטיפיורי
(4.5) מסעדת הוטל מונטיפיורי שנמצאת במלון הבוטיק בעל אותו השם היא מוסד מוכר וידוע. רבות נאמר בשבחו של המקום, ודי בצדק יש לאמר. הדווח הנוכחי יהיה שילוב של ארוחה עסקית וארוחה רגילה משני ...
קרא בבלוג
דוד ויוסף
(4.7) מסעדת דוד ויוסף נפתחה לפני כחודשיים במתכונתה הנוכחית ברחוב מונטיפיורי שתי דקות הליכה מכלבו שלום. מדובר במקום מאוד מעוצב. מאוד טרנדי. אולי טרנדי מדי. מסוג המקומות שמכוון לאנשים עם חיוך של מליון דולר ומליון דולר בכיס. מסוג המקומות שבמקום שהם ישרו עליך ...
קרא בבלוג
עזורה
(עממי, מאוד מומלץ) מסעדת עזורה נמצאת בסמטה צדדית ליד שוק מחנה יהודה בירושלים. המיקום שלה מוחבא כאילו היא לא מעוניינת שימצאו אותה. שביל צדדי צר עם מספר מדרגות מוביל לרחבה משותפת למספר בנייני מגורים. אין שלט, אין פרסום אין כלום. ובכל זאת בשעת צהריים ...
קרא בבלוג
כאן
(4.5) מסעדת קיטשן מרקט נמצאת בנמל תל אביב במתחם השוק המקורה, קומה אחת מעל לשוק, משקיפה לנמל. הביקור הקודם שלי מלפני חמישה חודשים (לדווח הקודם לחץ כאן ) הניב למסעדה את הציון חמש עגול. המסעדה היחידה מלבד מסה שקבלה אצלי ציון שכזה. במסגרת ארוע ...
קרא בבלוג
סרדיניה
(4.7) משהו טוב קורה בתל אביב בתחום המסעדות האיטלקיות. או יותר נכון ביפו. לאחר הביקור המוצלח למדי במסעדת SOLA לפני כשלושה חודשים, ביקור מוצלח נוסף הפעם במסעדת סרדיניה שנמצאת בככר קדומים. בין כל מלכודות התיירים האחרות שנמצאות באזור (למעט קלמטה) ...
קרא בבלוג
TOKO
(4.5) מסעדת TOKO בניצוחו של השף ניצן רז (ממסעדת UNO וסושי סמבה) נמצאת במתחם יס פלאנט בראשון לציון כאשר צד אחד שלה פונה לאגם היפיפה וצד אחד לחלקו הפנימי של מתחם בתי הקולנוע ממש מול הקופות. המקום מאוד מעוצב ומושקע. נעים וכיף לשבת בו. לא פלצני רשמי, ...
קרא בבלוג
קלמטה
(4.6) מסעדת קלמטה ביפו נפתחה בשיאו של טרנד המסעדות היווניות שנפתחו ברחבי תל אביב לפני כשנתיים, במרכזו של אזור התיירות ביפו, כיכר קדומים. אם המיקום של המסעדה קצת מרמז על מלכודת תיירים , אז זה ממש לא המקרה. מעבר לעובדה שמדובר במסעדה מלאת אווירה ...
קרא בבלוג
לולו קיטשן
(4.3) מסעדת לולו קיטשן בתל אביב נמצאת במרכזו של הרחוב הראשי בנווה צדק. מקום מקסים עם אווירה אירופאית משהו. עיצוב מוקפד ושיקי, אבל לא בהכרח רשמי. מקום שבהחלט נעים לשבת בו. אפשרויות הישיבה הן בחוץ (תמיד כיף, במיוחד בנווה צדק) בפנים על יד שולחנות או ...
קרא בבלוג
כובשים
(4.4) מסעדת כובשים בתל אביב (על שם הרחוב בו מצויה המסעדה, לא הצהרה פוליטית) הוקמה לפני כארבע שנים בצמוד לשוק הכרמל, עוד לפני שהתחיל טרנד מסעדות השוק. התפריט מבוסס על מאכלים ביתיים בנוסף למגוון מנות בהתאם למה שנמצא באותו יום בשוק ...
קרא בבלוג
NG
(4.4) מסעדת NG (על שם הבעלים ניר וגד) היא מסעדת בשרים קטנה וקסומה בבניין מעוצב ומלא אופי בשכונת נווה צדק בתל אביב. המסעדה שחוגגת בימים אילו תשע שנים להיווסדה, נחשבת שנים כאחת ממסעדות הבשרים הטובות בארץ, אם לא הטובה שבהן. לי אישית היו בעבר ביקורים ...
קרא בבלוג
קיטשן מרקט
(5) מסעדת קיטשן מרקט נמצאת בנמל תל אביב במתחם השוק בקומה השניה. שף המסעדה, יוסי שיטרית, שבעברו ניצח על מסעדת ויולט המעולה במושב אודים בשרון, ממשיך להראות יכולות גבוהות ביותר גם כאן. הקסם לא פג. בתפריט ניתן למצוא מגוון של מנות יצירתיות, מאוד מסקרנות ...
קרא בבלוג
ברטי
(4.3) מסעדת ברטי נפתחה לפני כשנה ע י שלושה שותפים רועי ענתבי, אור ברי וישי מלכוב. המסעדה מציגה את עצמה כמגישה אוכל מהמטבח הלבנטיני שהוא מטבח מזרח ים תיכוני. המנות, כך כתוב באתר שלהם, מורכבות כולן מחומרי גלם מקומיים לא תמצאו אצלנו שמנת, חמאה וחומרי ...
קרא בבלוג
כאן
(5) קצת יותר משנה עברה מאז הביקור המוצלח במסעדת מסה בתל אביב (לדווח הקודם לחץ כאן ). אותו ביקור הניב את הציון 5 עגול היחיד שניתן פה באתר למסעדה כלשהי עד היום. הביקור הנוכחי היה מוצלח לא פחות, והרמה הגבוהה נשמרה בעקביות. גם הפעם הגענו לדגום את עסקית ...
קרא בבלוג
הסדנא
(4.6) מסעדת הסדנא בירושלים נמצאת במתחם הבילויים בסמוך למתחם תחנת הרכבת הישנה, מה שקודם כל אומר שיש חניה בשפע בסמוך ובחינם. המסעדה אינה כשרה ומספקת אופציה נהדרת למי שבא לירושלים לסופשבוע או בשבת ומחפש מקום טוב לאכול בו. המסעדה גם נמצאת ממש ...
קרא בבלוג
דליקטסן
(4.3) דליקטסן בתל אביב הוא המקום החדש, יחסית, של הזוג רותי ומתי ברודו שאחראים בין היתר על הצלחת הבראסרי, הקופי בר והוטל מונטיפיורי. הדליקטסן הוא למעשה מתחם בן שתי קומות. בקומה התחתונה מעדניה בה ניתן לקנות אוכל מוכן הביתה כמו גם מבחר גבינות, נקניקים ...
קרא בבלוג
מו ומו
(4.5) מו ומו ברחובות החל את דרכו כאיטליז לפני למעלה מ 20 שנה. גם המסעדה שבסמוך לאיטליז ותיקה למדי. ותק של למעלה מ 10 שנים, והמקום עדיין חי ושוקק כאילו נפתח רק לפני חודש. שמו של הבשר במו ומו הגיע רחוק ורבים, אפילו ברמה הארצית מכירים את השם ומבקרים במקום ...
קרא בבלוג
שולחן
(4.6) מסעדת שולחן החדשה של עומר מילר (השף של מסעדת חדר האוכל) נפתחה לפני כשלושה חודשים על חורבות רוטשילד'ס קיטשן, בטבורה של שדרת רוטשליד בתל אביב. הדווחים על המסעדה החדשה, אילו שאינם נגועים ביחסי ציבור, היו לכאן ולכאן, בחלקם טענו שאינו עומד בציפיות, שזו ...
קרא בבלוג
פורטר אנד סאנס
(4) פורטר אנד סאנס בתל אביב הוא בר מסעדה שמתמחה בעיקר בבירות. מגוון עצום של בירות מהחבית ומבקבוקים מרחבי העולם נותנים מענה לכל חובב בירה באשר הוא. חייב להודות שבירה אף פעם לא היתה האלכוהול האהוב עלי, יין ווויסקי תמיד קבלו אצלי עדיפות על פניה, אבל ...
קרא בבלוג