בית, סוכה, עלה גפן
בגיזרה הביתית היה "מוסר ים" גדול מאוד שהלך לתנור ואחרי זה עמלתי קצת על פירוק כל הבשר מכל מקום אפשרי כולל הראש, מומלץ כפפות חד פעמיות אחרת הריח די נתפס, בכל דג.. ליד זה רוטב טבילתי על בסיס למון גראס, שום, עירית, פטרוזיליה, לימון, שמ"ז, קצת מים וכנראה עוד כמה דברים, לא זוכראחל'ה ארוחה, פשוט מאוד לביצוע. ליד זה סלט עגבניות עם חלומי מטוגן, של מחלבת ציפורי נדמה לי, 5 ש"ח ל 100 גרם זה לדעתי מחיר סבבה לכל גבינה, החלומי שלהם לא מדהים אבל חביב למחיר (רשת רוסמן למי שמכיר). אנחנו מנסים לעשות קצת...
קרא בתפוז
איטליאנו דלה קוסטה, חיפה - טייק 2
או ערב נפלא של אמצע שבוע במקום שכמו נרמז בביקורת הראשונה משם, בדרך להפוך למוסד בסצנת המסעדות החיפאית והמסעדות האיטלקיות ככלל בארץ. לא הכל מושלם, באף מקום, אין בעולם מקום מושלם, אז קצת גליקים בשירות כשקשה היה תמיד לתפוס את המלצרית שלנו, לא קרה כלום, פה ושם דברים קטנים באוכל, קורה, אם לא היו כאלו, איזה סיבה הייתה לנו לכתוב ביקורת במובן של באמת, ביקורת ? בסה"כ מסעדה גדולה שהומה לגמרי בערב שהוא עדיין לא סופ"ש, אוכל טוב מאוד, אווירה טובה ושמחה יחד עם שף אחד מיוחד שעומל קשות במטבח, איזה שינ...
קרא בתפוז
סופ"ש+ביקורת כולא
יום חמישי בצהריים יצא לעבור בצור שלום, זכרתי שיש חצ'פורי מהולל ומדובר בשדרות חן, אז כן, מין הארדקור בורקס חצ'פור כזה, בחזירותי לקחתי שניים, גבינה ועם תרד וכמובן הוספתי ביצה קשה והמון חריף פנימה, זה מין סנדוויץ' כזה.. מה אומר, קצת כבד לי מידי הז'אנר הזה, מאוד שומני, די טעים באופן לא מפתיע, למרות שלא הייתי מכתיר כאחד מכמה נקודות אוכל הרחוב הטובות בארץ, כמו שלזיכרוני הופיע ב"כתבה" אינטרנטית כלשהי, אבל ניתן לפרשנות אישית כמובן. 15 ש"ח ליחידה פלוס 2 לביצה, לא נורא אבל גם לא זול במיוחד, לא ...
קרא בתפוז
דים סאם
באיזור מאוד לא מרכזי אבל עדיין סביר לאיתור, אכלנו דים סאם מעולה בסטנדרטים "מחוץ להונג קונג" והאמת גם לא יקר, במסעדה סינית די גדולה : http://www.pearlliang.co.uk/ הייתי שמח מאוד לחזור לשם לארוחה מבוססת דים סאם לחלוטין כולל הכיוון הסיני של הקינוחים הדי מגוונים שיש להם, אולי יחד עם מנת הלובסטר נודלס שנחשבת ספציאליטה שלהם, אך גם די יקרה.. מנת הברווז הייתה לצערי חלשה יחסית, אבל הדים סאם המעודן ודי מקורי, בהחלט פיצה..
בצ'ינטאון יש את Joy King Lau, מין פוראמה של פעם ברוח הכללית אך ...
קרא בתפוז
אם אתה מחפש דברים מעניינים בכיוון הבריטי..
יש ארוחות בוקר מושחתות כולל אייקונים כמו ביצים וסטייק, במקום הזה, רמה טובה מאוד, לגמרי לא זול אך די מיוחד לסיגנון : http://thehawksmoor.com/locations/guildhall/food/breakfast/ גם ברשת Dishoom ההודית הנחמדה יש ארוחות בוקר בכיוון הבריטי הודי, טעים ולא יקר במיוחד. http://www.dishoom.com/food-drink/ אגב מרכז לונדון זה מושג מאוד ערטילאיבכל מקרה לא בדקתי מידת המיקום של המקומות ל"מרכז", מה שזה יהיה.....
קרא בתפוז
Joy King Lau
גם אותה תמצא בילפ, מצטיינת יחסית בקטגוריית דים סאם מעניינת וטובה, אבל לא רק. גם המחירים קצת יותר טובים לז'אנר, נחשבת כדי זולה, אפשר למצוא תפריט ברשת.. אם מעניין אותך יש במרכז סופר אסיאתי מצויין, שחבל לוותר עליו.....
קרא בתפוז
בבקשה המלצות
לארוחת בוקר אתם יכולים לשקול "ניחוח הודי" באחת ממסעדות רשת DISHOOM, הם טובים כאופציה לאורך כל היום והסניפים מרכזיים : http://www.dishoom.com/ מקום נוסף יכול להיות אחת הנקודות של אוטולאנגי, גם כן אמור להיות ראוי, למרות שלא ניסיתי אף אחד מהשניים לבוקר, "שמם הולך לפניהם" ואני בטוח שלא תסבלו.. http://www.ottolenghi.co.uk/ כל אחד מסניפי Fret A Manger יספק אתכם מאוד לארוחת בוקר "לא מחייבת" עם הרבה אופציות של סנדוויצים, סנקים מיצים וכולי, יכול גם להחליף בשקט מסעדות לצורך העניין..קרא בתפוז
איטליאנו דה לה קוסטה - שכונת בת גלים היפה חיפה
בשנים האחרונות הרבו להכריז במדיה עם כל הקמת מסעדה חדשה, על "תקומתה" של התרבות הקולינארית החיפאית וכיצד כל מקום חדש "מפריח את השממה", ווטאבר.. בכל מקרה הביקור באיטליאנו דלה קוסטה (או משהו כזה, שם קצת ארוך), בהחלט נותן חיזוק להשערה או קביעה, שחיפה לא ידעה כנראה ימים טובים יותר בקטגוריית פריחת מסעדות ראויות. סינטה בר, הנמל, כולא, רולא, ג'ולא, מעין הבירה כמובן, וניה, עלה גפן, ויוינו, צ'אנג בה, ליבירה ועוד כמה ותיקות מי יותר ומי פחות, לכולן מכנה משותף של ידיים מוכשרות במטבח שמבינות את התחו...
קרא בתפוז
חומוס הבוטקה - מפרץ חיפה
טוב, מסתבר שמדובר במוסד מרמת ישי, שלא יצא לי לנסות עד היום, אבל רבים מאוד מכירים ומאוד מתלהבים, גם ברור לי מדוע, בגלל הריפיל כמובן. אז זה ממש קרוב לעבודה והתיישבנו שם לצהריים די זריז ואלו הרשמים: לחיוב - קונספט מעניין וצוות מקסים, איזה כיף כשיש במסעדות, פסט או לא, בנות ובנים מסבירי פנים ואינטיליגנטיים (מהעמק?) ובכלל תחושה שאתה רצוי. הריפיל - איזה כיף להיות במקום של ריפיל בו אתה לא מרגיש תחושה לא נעימה ולא ברורה לגבי הקונספט, אלא ניגשים אליך מיד ומדרבנים אותך להמשיך בארוחה. אגב עכשי...
קרא בתפוז
מספר טייק אווי מטאנטי באצ'י - טבעון
בזמן האחרון יצא לעבור הרבה בערבים בסביבה בדרך הביתה, אז זה חביב פלוס שיש את טאנטי באצ'י על הקו, לאסוף דברים הביתה, בעיקר כי יוצא פחות לבקר שם בהרכב מלא לאחרונה. סה"כ הכל היה ונשאר טעים ומוצלח - פיצת ארבע גבינות ופיצה סטנדרטית עם פטריות, רצינו עם פפרוני אך ב 15 ש"ח לתוספת (פטריות זה 7), לטעמי זה די מוגזם, מה גם שהיה סרוולד טוב בבית, אז שיפצרנו בתנור עם זה. הרביולי מצויין אך גם הוא, די יקר לטעמי, בכל מקרה מנות הפסטה (אוקיי כולם יודעים שזו עבודה עצמית) בהחלט טובות וגם נדיבות, החזיקו מ...
קרא בתפוז
שני משלוחים מג'פניקה - מרכז הכרמל חיפה
כן כן, עד כדי כך מצב הסושי בחיפה רע. הזמנו בעבר פעם פעמיים מטאטאמי והיה לטעמי נורא, פצצות אורז מתוקות עם קצת דג ברמה נמוכה. אז ניסינו פעם אחת מג'פניקה, שנשלח לבטח מסניף מרכז הכרמל בחיפה, בפעם הראשונה הייתה תחושה קלושה של משהו לא רע, זאת אומרת הקלאמרי המטוגן היה בסדר, מין חמוד כזה, כמובן שלא ציפינו ליותר מידי אז לא הרגשנו נפילה.. וגם הסושי, לטעמינו אפילו היה לא פחות טוב מזה של טאטאמי, הווה אומר בינוני מינוס במונחים ישראליים, אבל לפחות כל מה שקשור לאורז ואצות, היה באופן מפתיע משהו, יותר נע...
קרא בתפוז
עסקית בעלה גפן - צומת קרית אתא
העסקית הראשונה שלנו שם וזה בהחלט מאורע מתאים לביקורת את התפריט ניתן לראות ברשת, אני חושב שהוא לא רע, אך יש בו כמה בעיות משמעותיות, לטעמי - הראשונה שרמת המינימום 68 ש"ח תחרותית למרכז תל אביב אך לא מספיק לסביבה בה פועלת המסעדה.השניה קשורה לראשונה - אין מספיק אופציות וחשיבה על אוכלוסיית הסביבה, זה לא בושה לחשוב אפילו מעט פשוט יותר בסביבה כזו בצהריים, גם על סוג של מנות מהירות נניח, אך מושקעות, לטייק אווי, עובדי הסביבה לדעתי יעריכוהלוואי שהמסעדה הייתה יכולה להסתמך רק על מה שמוצע כרגע ול...
קרא בתפוז
עסקית בשילה - בן יהודה תל אביב
שילה, שילה, שילה.. מקום שאהבתי בעבר בעיסקית, בערב לא תמיד הרגישה חזקה מספיק, ובעיקר גם יקרה. אני לא משתגע מהאווירה שם, לא כל כך מתאים לי ולא מרגיש "אופנתי ותל אביבי" מספיק לעניין, ויסלחו לי שילה והתל אביביים, זה המצב יש משהו שגם נותן שם תמיד תחושת "עפים על עצמינו" כזו מהצוות, ממש בעדינות אבל מספיק כדי להרגיש ולפעמים גם "לעקם גבה", אם זה באמירות מסויימות שקשורות לפירוט המנות, התחכמויות קטנות פה ושם בניחוח ציני, שוב ממש בעדינות וזה גם תמיד קשור לאישיות ממול, אבל תמיד משהו קצת הרגיש לי ש...
קרא בתפוז
אגב לסנדוויצ'ים זריזים ומאפים
אם עוד לא יצא לבקר,Aux Peches Normands ממש בשכונה שלך לשלל מאפים מסורתיים ודי זולים ולא מפונפנים, גם סנדוויצ'ים ומנות קלות טובות לשעת צהריים.. כמובן שDu Pains et Les Idees כמה מטרים משם ונדמה לי שכתבת שביקרת שם בעבר.. ברובע שלוש ממש לא רחוק משם, יש כמובן אתJacques Genin שהפך להיות די מעצבן בשנים האחרונות (המקום..) אבל שווה ביקור, אם עוד לא יצא להגיע לשםכשהיו קינוחים אישיים לקחת ללא סיפורים מתישים, תמיד שמחתי לאסוף משם "כל מה שיש" לדירה.....
קרא בתפוז
ויוינו - תחנת דלק פז רוממה חיפה
מפריד מדיווח הסופ"ש, תקציר המנהלים מאוד הולם קודם כל את הציפיות הלא גבוהות במיוחד וגם את ביקורתו הדי מדוייקת עושה רושם, של ש. כהן בהארץ לפני כמה שבועות - מקום נעים מאוד ונחמד עם שירות טוב וחברותי ממיטב הנוער שיש לחיפה להציע (ויש ברוך השם), האוכל די בינוני ולא חזק במיוחד, אין צורך לזרוק לחלל האוויר את המונח המוזל והמבוזה הזה שיש בארץ, מסעדת שף, כי זו לא, לטעמי זו עשתה רושם של איטלקייה משפחתית נעימה במסווה יוקרתי, עם אוכל חביב, סביל ואכיל ולא הרבה יותר, אולי יש במטבח ידיים צעירות יחסית שמו...
קרא בתפוז
לונדון
יש איפושהו גם שירשור שלי מלפני שנה ומשהו, אהבנו את Gymkhana בצהריים ומקום טאפאסים מעניין בשם Salt Yard: http://www.saltyard.co.uk/about-us שניהם דורשים הזמנת מקום ויכולים להיות אופציות מעניינות לשקול במסגרת המסעדות ה"רציניות" יותר, המחירים יחסית סבירים, למרות שעלו קצת מאז אותו ביקור, אפשר לראות תפריטים ברשת. הייתי שמח מאוד לחזור לאותה מסעדת טאפאס לביקור ערב אבל לא היה לנו זמן, אם מגיעים לא לוותר על קינוח כופתאות הלימון..
בפטיסרי, יש סניף של Des Reves, גם William Curley סבבה ...
קרא בתפוז
רולא - שדרות הנשיא חיפה
חשבתי שמגיע דיווח נפרד, מה גם שזה היה כמעט סופ"ש כזה.. בכל מקרה, מסעדה קצת מוזרה רולא, בטווח הדי רחב שבין המקומות "המזרחיים" למקום "מתיימר" כמו עלה גפן, רולא הרגישה לי מעט באמצע מידי. היו קצת יותר ציפיות ל"אפסקייל" חיובי, מבחינת העיצוב והשירות המקום יחסית פשוט, כלאמר הכל נעשה בסדר, אבל שום דבר לא הרגיש ממש מושקע ויוצא דופן. אבל התכנסנו בשם האוכל ופה הנקודה הבאמת מעניינת - מרגיש שיש יד מצויינת לאוכל ערבי במטבח של רולא, אפילו יד פנטסטית לז'אנר (ואולי גם בכלל).. המנות לטעמי היו קצת פ...
קרא בתפוז
Num Pang באיזור רחוב 40 ומשהו
באמת נחמד מאוד, קליל ולא מחייב.. יש אפילו איזו "בירה שחורה" מדיצינית אורגנית שהם מקדמים שם, לא רע.. הבטן חזיר סבבה וגם השרימפס היה נחמד (די מזמן..). השמועה וגוגל אומריםשאם כבר באן מי כרגע לארוחות מהירות על הדרך, Banh Mi Saigon ו Banh Mi Zone שווה לבדוק ברשת ולשים על המפה.....
קרא בתפוז
אורי בורי - נכון, בעכו
מסעדה פנטסטית, לטעמי אחת מהיותר טובות בישראל.קפצנו בצהרי יום קריר יחד עם האורחת חובבת הקולינאריה מ USSR לשעבר, עשו שיפוצון וכבר אין טיח מתקלף, אם זה עקרוני למישהוי. תפוסה מחצי עד כמעט מלאה כשהרוב כנראה תיירים מהמרכז וקצת מחול. לחמנייה סבירה עם חמאה מעולהללא חיובמולאו לכל אורך הארוחה, לי לא חסר שמקום כזה לא ממש משקיע בלחם המוגש, למרות שלבטח יהיו כאלה שילינו. היו מקרים שהלחם היה אפילו יבש שם, אבל לרוטב זה לא אכפת.אחת הראשונות הפנטסטיות אצל אורי, זו מנת פרוסות הסלמון ברוטב סויה מצוין עם...
קרא בתפוז
עלה גפן צומת קרית אתא - טייק 2
מי חשב שאכתיר מסעדה בצומת קרית אתא, כאחת מ 3-5 המקומות האהובים עלי בארץ ?הכל סובייקטיבי ונתון לפרשנות, לנו המסעדה באה בטוב מאוד, זה כיף לחבר טריו אופציות כמו מעיין הבירה, אורי בורי ועלה גפן, שנותנות לאחר הנחיתה חזרה צפונה, אפשרויות קולינאריות משובחות.
הפעם הזמנו מעט יותר מוצלח לטעמי מהפעם הראשונה, אבל עדיין איפהנפלנועם עודף בצקיות, שהקשה על סיום כל המנות.. המנה המעניינת ביותר בתחום המלוח, שתיכנס לבטח לאופציות העתידיות שלנו, היא מנת הקלאמרי על קרם גזר, הטיפול בקלאמרי היה מהמוצלח...
קרא בתפוז
מקומות מתוקים
חוזר על עצמי עם La ptisserie des rves ברובע 7, אנחנו בעתיד נתמקד כמעט רק במקום הזה כשנהיה שוב בעיר. Lclair de gnie לטעמי גם שווה ביקור, אבל זה כבר תלוי באהבה לאקלרים. הסלוןשל זאק זנה ברובע שלוש, אני לא בטוח שהוא מאסט, לפחות לא עבורי, אבל יש כמה אייטמים בהחלט טובים שם, אני לא יודע עם שינויי קונספט שעברו על המקום, הטיבו איתו, בכח מקרה הממתקאות שמשקלם בזהב שם, שווים מאוד הניסיון, אבל חור אדיר וגדול בכיס. יש עוד המון מקומות, תלוי אפילו בהעדפות קטגוריות המתוקים ומאפים השונות, כדאי מאוד ...
קרא בתפוז
החיים הטובים
קודם כל בתור התחלה, יש שירשור לא רע בנושא מקומות זולים טובים ברובע 2 והסביבה, לשים לב בעיקר לתשובה הארוכה של Parnassien : http://www.chowhound.com/post/good-cheap-places-eat-paris-2e-892859 מעט ישן אז לגגל מה קיים ומה לא, 95% לדעתי עדיין רלוונטי. עוד כמה מקומות בהמשך.....
קרא בתפוז
עלה הגפן - צומת קרית אתא
בחמישי האחרון יצא סוף סוף לאכול שם. אין לי הכרות אישית עם השף עומאר (או עם כל שף אחר באופן כללי) אבל נוח לי להעריך מאוד את מה שהוא עושה, הוא שף של עבודה ועכשיו נראה גם של יצירה, שנמצא במטבח ורוצה גם ללמוד ולהתפתח תוך כדי, אז אפשר להבין למה יש פינה וירטואלית חמה לבחור. באופן מעניין, כל הצוות שהבליח באותו ערב, לפחות במטבח הפתוח ונצפה בזווית העין, היה נראה מוכר, מדובר באנשים שיצא להיתקל בהם במקומות אחרים בסביבת חיפה או בארץ ואני בטוח שמדובר באנשים מנוסים, לא שזה עקרוני במיוחד, אבל זה היה...
קרא בתפוז
עסקית במשייה- מנדלי מוכר ספרים תל אביב
עיצוב - קצת הופתעתי, הייתי בטוח מהתיאורים והתמונות, שמדובר במקום מעט יותראקסלוסיביויוקרתי, גם התמונות היחצניות עושות כמובן עבודה טובה, אולי במונחים ישראלים זה המצב, לא שרציתי פאר, אין צורך, אבל היה יותר קזואלי ממה שציפיתי.עדיין נעים ומעניין יחסית, במין לובי פשוט יחסית של מלון.
התיישבנו בסביבות שתיים והיה עמוס ודי צפוף בין השולחנות, גם רועש יחסית, אבל באיזור שלוש כבר הרבה יותרמרווחושקט, אני חושב שזו שעה מצויינת להגיע לעסקית שם (עד 16:00).
כולא - הנמל 33 חיפה
ביקור ערב מוקדם באמצע השבוע. נתחיל מזה שקודם כל נחמד שיש עוד מקום בחיפה, שיחסית מוקפד כזהברמת המסעדנות. את המיקום באיזור הנמל המתחדש אנחנו כבר מאוד אוהבים, עבודה יפה עשו במתחם. כולא, כמו מספר רב של מסעדות בשנים האחרונות בארץ, מנסה לעשות מטבח ים תיכוני ישראלימודרני, מונח שמתנגש קצת עם העובדה, שמדובר במטבח שוקשעושה אוכל פשוט יחסית שמנסה להישען על איכות חומרי הגלם מהסביבה בבישול קל יחסית ולא מכביד, כמובן בתיבולים מאוד ים תיכוניים, שלא לאמר לפעמים גם ובעיקר,ערבים ישראלייםלימון, שמן זית, ט...
קרא בתפוז
25M - שוק הכרמל
אתמול הזדמנתי לראשונה, היו כמה שעות לשרוף בעיר ושוק הכרמל בחירה די טבעית. אחרי שפילסתי דרכי פנימה בין מר קסטנבאום (בחור חביב לפי הרושם), אדון חרוב לבוש במצנפת סנטה די מטופשת וכמה ממכריו כנראה, שהסבו עם בעל המקום בשולחן הכניסה ודפקו פוזות של הרמות כוסית, מצאתי לי מקום בצד והעסק בהחלט היה נראה מבטיח. המקום הפופולארי מנסה להתכתב עם כמה כיוונים - הפשטות וטריות של שוק, האווירה של טברנה וקמצוץ די גדול של היפסטריות תל אביבית (וסליחה שהפכנו המושג לנדוש בתחום תיאור המסעדות בעיר, אבל זה מה ש...
קרא בתפוז
סופ"ש בואדי - הנמל 24 ומבשלת ליבירה
בחמישי עופות צלויים המון שעות בתנור עם עשבי תיבול וממרח שום, יצא נפלא, חשוב להשאיר אותם מכוסים רוב הבישול. בשישי נפתח החג של החגים בואדי, סיירנו עם קרובים והספקנו לפלאפל אצל מישל (הזקנים היה תור ארוך מידי), עסקית בנמל 24 (במעין הבירה היו המונים, רק בתור) ועוד קצת אוכל ובירה דלת ליד, במקום החמוד מאוד שפתחו אנשי המבשלת ליבירה, מקום שלבטח נחזור אליו המון בעתיד. בכלל להסתובב באיזור היה כיפי ביותר, עבודות השיפור בהחלט ניכרות, למרות שיש עוד מה לעשות וחלק מהרחובות ממש באמצע העבודה (בעיקר ...
קרא בתפוז
שני דיווחים קטנים מחיפה
בורגר סאלון בהיכל רוממה - בהחלט הפתעה נעימה לטובה, מקום חמוד ונעים לישיבה, בהתחלה חשבנו לבדוק את ויוינו המהודרת משהומיוזמתמידיבתחנת הדלק ממול, אבלדווקא הפשטות דיברה וטוב שכך,בויוינוששוכנת על חורבות פופולו הלא ממש זכורה לטובה, נעבור אולי בפעם אחרת. הצוות נחמד ורציני, האפשרויות לא רבות אך מספקות, גאנק פוד בהכנה מוקפדת, יחסית. מאוד נהננו שיש קודם כל המון חניה ממש מתחת, המקום היה די ריק באמצע השבוע וכיף ומרווח לישיבה. איכות הבשר בהמבורגר די טובה, מיישרת קו עם בערך 90 אחוז מהמקומות היותר ...
קרא בתפוז
שני דיווחים קטנים מחיפה
בורגר סאלון בהיכל רוממה - בהחלט הפתעה נעימה לטובה, מקום חמוד ונעים לישיבה, בהתחלה חשבנו לבדוק את ויוינו המהודרת משהומיוזמתמידיבתחנת הדלק ממול, אבלדווקא הפשטות דיברה וטוב שכך,בויוינוששוכנת על חורבות פופולו הלא ממש זכורה לטובה, נעבור אולי בפעם אחרת. הצוות נחמד ורציני, האפשרויות לא רבות אך מספקות, גאנק פוד בהכנה מוקפדת, יחסית. מאוד נהננו שיש קודם כל המון חניה ממש מתחת, המקום היה די ריק באמצע השבוע וכיף ומרווח לישיבה. איכות הבשר בהמבורגר די טובה, מיישרת קו עם בערך 90 אחוז מהמקומות היותר ...
קרא בתפוז
לגבי שוק רישאר לנואר
מבחינת הגודל והרמה הוא לבטח שם למעלה עם כל הטובים, במיוחד אנשי הדגים, היו חביבים ונפלאים, וזהו בעצם, להרגשתי הוא הרבה פחות מזמין, נעים לעין וחברותי, מהדרך בה מתנהל השוק שהזכרתי ב 16, לטעמי הסתובבות בו מהנה יותר משוקים אחרים שיצא להיות בהם. רישאר לנואר זה גם השוק היחיד למיטב זיכרוני, שהיה בו ריבוי של קבצנים, חלקםעם גישה אפילו כמעט אגרסיבית,תזכורתלא נעימה בעניין זה, אבל אולי נפלתי על כמה ימים לא טובים, למרות שלא בטוח שזה המצב, זה שוק מעט יותרמחוספס....
קרא בתפוז
אתם חייבים להכין שיעורי בית על המטרו בכל מקרה
כי זה ידידו הטוב ביותר של המטייל בפריז, בלי קשר היכן מתמקמים. באופן תיאורטי כשמתמצאים, אפשר בערך תוך 20 וקצת דקות לכסות איזורים נידחים יחסית של הפרברים בקצוות הכי מרוחקים של פריז, בכל מקרה עשו שיעורי בית משמעותיים על תחנות קרובות ליעדים הנבחרים שלכם בכל יום ואין מצב גם שלא תעשו מנוי לכמה ימים למטרו לפי האפשרויות, זה לא נקרא לרוץ מצד לצד בעיר, אלא להפוך את הטיול ליעיל ברמות שרק מטיילים ותיקים יחסית מודעים אליהםהמטרו יעיל בצורה נפלאה ותשתמשו בו כמה שיותר (כן אני כבר חוזר על עצמי יותר מידי,...
קרא בתפוז
איזור מצויין
שמתקשר מצויין עם גבולות רובעים אחרים טובים לענייני אוכל. בדקי לגבי מסעדות, את אלו : Breizh cafe - אין כמעט מי שלא מגיע לשם בשביל הקרפים המיוחדים והסיידר, יש אופציותשקטותיותר בעיר, שאני חושב שהן טובות וראויות גם כן (כמו Little Briezh ברובע 6..) Le Taxi Jaune - עם סטייק סוס הוא כן יסתדר ?מין ביסטרו פשוט יחסית אבל די מוכר ומדובר, לא לדאוג יש כמה סוגי בשרים שם Pierre Sang Boyer אמור להיות באיזור, רובע 11, שווה בדיקה, כנל Ober Sale אני מאוד אוהב את Pirouette וחושב שזה מקום שראוי ל...
קרא בתפוז
בהחלט אכלנו
ונפלא.. פתחנו בחמישי בקונדיטוריה של גל במרכז הכרמל, פעם ראשונה, ללא ספק שילוב טעמי ארוחת בוקר ומאפים הטוב שיצא לנו לפגוש עד עכשיו בארץ, לא שממש ניסינו הרבה, לא חסיד של הזאנר.. אבל בגל עושים את זה נפלא, מאפים ומטבלים מצויינים, חביתת גבינה ופיטריות שיכולה להיות רף ודוגמא לכל בתי הקפה הגרועים בארץ (ויש כאלו בטונות), גם לטובים שבהם.. אגב נקודה יחידה שהעיבה, היא שבמשך חצי שעה לפחות, ישבו לפנינו המטבלים ולא הגיע החביתה, קורה, ממש לא נורא, התנצלו בכנות על הזמנה שנפלה בין הכיסאות במטבח ופיצו בסו...
קרא בתפוז
סופ"ש וחג, הכל מעורבב כבר..
אכלנו מתישהו ארוחת בוקר בקארם, נחלת יצחק, ממש קרוב לבית. איך היה ? ככה ככה, המאפים והקפה שווים הישיבה שם, ארוחת הבוקר עצמה, לטעמינו לא הייתה טובה מספיק. שום דבר לא היה טעים באמת ולא הורגשו ממש מחשבה והשקעה בטעמים ובתבלונים של חביתת עשבי התיבול, הסלט שלמען השם הסתכם בחיתוך מרושל של הירקות וחוסר טעם, המטבלים היו קצת יותר טובים, אבל למה להגיש אותם בצנצנות קטנטנות שממש קשה לדלות מהן החוצה את החומר ? פרוסות הלחם בצד היו די סימבוליות ולא מבריקות אפשר יותר טוב, לסיכום מקום נחמד לקפה ומאפה, קצת...
קרא בתפוז
סופ"ש וחג, הכל מעורבב כבר..
אכלנו מתישהו ארוחת בוקר בקארם, נחלת יצחק, ממש קרוב לבית. איך היה ? ככה ככה, המאפים והקפה שווים הישיבה שם, ארוחת הבוקר עצמה, לטעמינו לא הייתה טובה מספיק. שום דבר לא היה טעים באמת ולא הורגשו ממש מחשבה והשקעה בטעמים ובתבלונים של חביתת עשבי התיבול, הסלט שלמען השם הסתכם בחיתוך מרושל של הירקות וחוסר טעם, המטבלים היו קצת יותר טובים, אבל למה להגיש אותם בצנצנות קטנטנות שממש קשה לדלות מהן החוצה את החומר ? פרוסות הלחם בצד היו די סימבוליות ולא מבריקות אפשר יותר טוב, לסיכום מקום נחמד לקפה ומאפה, קצת...
קרא בתפוז
אפשר להוסיף גם את Delhi Grill
http://www.delhigrill.com/images/menudg-lunch.pdf קנטינה הודית נחמדה כמה מטרים משם, שאומנם מתרכזת בבשר אבל יש גם אופציות צמחוניות למכביר בתפריט הצהריים, בדיוק סוג של אוכל נפלא (ומחירים) שלא זמיניםאצלינו.יש עוד כמה מקומות אסיאתיים מעניינים בסביבה הקרובה (נו טוב, זה לונדון..), כמו Afgan kitchen. אגב לפותחת השירשור, איזור איסלינגטון לא בדיוק איזור עלייה לרגל של אוכל בלונדון, לפי חיפוש באינטרנט (לא מניסיון), שווה לבדוק באיזור את הסניף של Ottolenghi , שיהיה כמובן יותר יקר אולי מהטווח של...
קרא בתפוז
סופ"ש
מאוד עמוס ומעייף, עובדים על החזרה צפונה (תודה לאל) ובשישי לא היה הרבה זמן וכוח לקניות ולהכין, אז אספנו משלוחה מטופולופומפו. האריזה שלהם הייתה באופן לא מפתיע מצויינת, אך הם בהחלט שברו לדעתי שיאים (או שאנחנו לא מזמינים מספיק), בזה שארזו מרכיבים כמו רטבים, בוטנים גרוסים עשבים וכולי בנפרד, עם סימון ברור למה זה שייך, כל מה שנשאר רקלהרכיבבבית. התמקדנו כרגיל במנות עיקריות הפחות יקרות והאוכל היה פנטסטי לטעמינו - המבורגר שהיה טעים גם קר, יחד עם צאטני בצלי הודי מתקתק מצויין, בנגלור ציקן לגילגול...
קרא בתפוז
אומנם באיחור, אבל כמה אנקדוטות מסופ"ש
שרונה מרקט מיזם חביב סהכ, גם אם דיפופוליסטי, יש מספיק מקומות צנועים יותר להתחבר אליהם ולשאוף לנסות - אכלנו בחצפוריה מבית דדה לפי השמועות והיה סהכ בסדר גמור, נחמדים שם, אצרולי וחינקלי היו טעימים אך לא מצדיקים ממש מאמץחזקלהגיע לאיזור, בדיוק כמו מסעדות המקור. עשו חשק דוכן הפורלים כמובן, שהיה קצת עמוס מידי, גם הדוכנים של זה סושי ואפילו חלק ממפעלות שגב.. היו עוד כמה שלא זוכר שמם, לא היה לנו מספיק זמן לבדוק.. לפי הנוכחות, אפשר לחשוב ששגב הוא לא רק המאסטר שף של ישראל, אלא המגה סופר דופר שף ש...
קרא בתפוז
סופ"ש בטיפטופים
חמישי היינו בחופש בבית אז בישלנו קצת קציצות מהמתובל המפורסם של אבו חילווה ותפוחי אדמה בתנור מהסטוק המצויין שחיסלתי בסניף של עדן טבע מרקט בקריות. קפיצה זריזה לאמיליה לאסוף קינוחים וחייב הבהרה משמעותית לגבי מקום שקיבל מילים חמות בזמן האחרון - עוגות המוס האישיות ממש ממש נפלאות כשהן טריות ופחות טובות ככל שמתרחקים מנקודת הייצור, כטבעם של מקומות חזקים במוסים בעולם, שחלק מהם אפילו מתעקש לשווק הכל רק באותו יום (עע פטיסרי כמו של בחור בשם הידמי סוגינו בטוקיו, שלצערינו היה פופולארי מידי מכדי שנצ...
קרא בתפוז
סופ"ש בטיפטופים
חמישי היינו בחופש בבית אז בישלנו קצת קציצות מהמתובל המפורסם של אבו חילווה ותפוחי אדמה בתנור מהסטוק המצויין שחיסלתי בסניף של עדן טבע מרקט בקריות. קפיצה זריזה לאמיליה לאסוף קינוחים וחייב הבהרה משמעותית לגבי מקום שקיבל מילים חמות בזמן האחרון - עוגות המוס האישיות ממש ממש נפלאות כשהן טריות ופחות טובות ככל שמתרחקים מנקודת הייצור, כטבעם של מקומות חזקים במוסים בעולם, שחלק מהם אפילו מתעקש לשווק הכל רק באותו יום (עע פטיסרי כמו של בחור בשם הידמי סוגינו בטוקיו, שלצערינו היה פופולארי מידי מכדי שנצ...
קרא בתפוז
סופ"ש
די חוזר על עצמו, שוק הכרמל זהה לחלוטין בסחורת המקררים משהו לשבוע שעבר, היה די משעמם.. הרבה מנגו ממקררים במחיר בינוני יחסית של 10 שח לקילו הלכו לייבוש, שיהיה.. לחם סלק מאדון שיפון, עברתי שם די מוקדם באיזור שמונה (מוקדם מאוד במונחי תל אביב וכמעט אמצע היום בחיפה..), בכל מקרה אולי 3-4 אפשרויות לבחור מהן, אחת נפסלה כי זוגתי לא נוגעת בזיתים, משהו עם תאנים, משהו כפרי והסלק, היה קצת מפתיע ובהחלט מאכזב, לאהתפוצצות בולנזרי של בוקרכזו, אבל אולי מתעוררים שם קצת מאוחר. לגבי לחם הסלק, מעבר להיותו כ...
קרא בתפוז
טופולופומפו - הסוללים 14 תל אביב
אז היינו שוב ונהננו, פעם ראשונה בערב, מבחינת הישיבה נעים שם מאוד, במיוחד בשולחנות המוגבהים עם המושבים הארוכים, ממש סבבה. המלצר הראשון היה קצתייצוגימידי והרגיש צורך, די כרגיל במקום כזה ושאר מסעדות יוקרה, להחכים אותנו ביחודיות ונפלאות המטבח אליו המסעדה מכוונת, כשאמרנו שאנחנו מסתדרים עם המורכבות היחסית הזו, הוא ניסה לעשות בוחן פתע מהיר ושאל אם אנחנו מכירים נניח מה זה קאטשפ מאניס, חמוד כמו שכיוונתי בשאלה בפורום וגם ממה שזכרתי שטובים כתבו בעבר על המקום, רציתי לבחור כמה מנות יפות מהטו...
קרא בתפוז
פטיסרי אמיליה - ויצמן 13 גבעתיים
כשמגיע אז מגיע.. השבוע נפתחה החנות של השוקולטייר המוכשר מכורזין (וגם אלון גולדמן המוכשר לא פחות). יצא לעבור שם מוקדם יותר ולקחת קינוח לארוחת ערב שישי, קינוח מוצלח ביותר. ממה שיצא לנסות ומבחינתי לפחות,הפרלינים ושני הקינוחים האישיים היו כנראה הטובים ביותר בתחומם, שיצא לי עד היום לאכול בארץ. כמובן שבסופו של דבר, זה בעיקר טעם והעדפות אישיות,אבל אין לטעמי ויכוח שבתחום רמת חומרי הגלם השוקולדיים ועבודה על טעם, במירכוזטעמים עזים יחסית ומצויינים בגנאשים, התחום הכי חשוב שיש, המוצר הסופי נמצא שם...
קרא בתפוז
תודה לכולם, בסוף היינו בסנטה קטרינה+ביקורת
חלק גדול ממה שהוזכר בשירשור בהחלט מכירים לא רע, רצינו לנסות משהו אחר. בדיעבד חבל שלא בחרנו בכיוון הפיצה של בית העם או ניסיון של אוזריה.
מעבר באיזור הר סיני, בית הכנסת מעניין מאוד, עוד לא ביקרתי שם, איך הוא מבפנים ? לאווירה במתחם המסעדות פחות התחברנו,הרגיש ליהרבה אובר היפסטרי לטעמינו, סליחה צעירי תל אביב. פורט סעיד מלאה ביותר, נצפו הרבה בטטות מקורמלות היטב בתנור ברישול אופנתי על נייר חום וספסל, אותן שקיות חומותעם במיה תאילנדית יפה מאודשלוקהעם מטבלים, האמת אולי אייל שני באמת כזה ...
קרא בתפוז
היה חם מידי+דיווח
העדפנולא לשבת בחוץ, אני חושב דווקא שהיה יכוללהיות נעים עם המאווררים הגדולים.. בהחלט לקח זמן עד שאירגנו לנו מקום בפנים, נעים שם לישיבה, השירות היה בסדר גמור, החברה הצעירים שם נחמדים.. האוכל היהמעט מאכזב ועדייןנחמד וטעים לפרקים לא מעטים,אבל רחוק מלהיות חווייה ממש יוצאת דופן, גם במונחים האיטלקיים המקומיים שלנו, שבהחלט השתפרו מאוד בשנים האחרונות - נונו בהחלט לא תהפוך למקום שניסע אליו במיוחד.. נראה שהמון כוונות טובות, כיוון שליצור עצמיוטריות, זה נפלא וכבר הרבה נקודות זכות, במבחן הטעם לא יכ...
קרא בתפוז
טראק דה לוקס וקפה נחת
בקטרינה הקדושה לא ענו בין 17:30-18:00, יפה להםשיהיה, כל עכבה לטובה.. זוגתי זכרה מאוד לטובה את העוף המעושן של טראק דה לוקס, הוא בהחלט היה נחמד שוב, אליו הוספנו 200 גרם בריסקט נחמד גם כן וספייריבס נחמדים גם הם, עם קרעי תפוחי אדמה מטוגנים (טעימים, אנחש שבזכאים עושים אותם טוב יותר, הורגש כאילו לא יובשו מספיק לאחר הבישול ולכן לא היו קריספיים, אולי גם טמפרטורה לא מוצלחת במיוחד של השמן תרמה לזה.. אבל טעים). יש הפי האוור על האלכוהולאז ניצלנו לווינשטפן רבע (פורקה?) וחצי ועוד סוביניון בלאןבס...
קרא בתפוז
טראק דה לוקס וקפה נחת
בקטרינה הקדושה לא ענו בין 17:30-18:00, יפה להםשיהיה, כל עכבה לטובה.. זוגתי זכרה מאוד לטובה את העוף המעושן של טראק דה לוקס, הוא בהחלט היה נחמד שוב, אליו הוספנו 200 גרם בריסקט נחמד גם כן וספייריבס נחמדים גם הם, עם קרעי תפוחי אדמה מטוגנים (טעימים, אנחש שבזכאים עושים אותם טוב יותר, הורגש כאילו לא יובשו מספיק לאחר הבישול ולכן לא היו קריספיים, אולי גם טמפרטורה לא מוצלחת במיוחד של השמן תרמה לזה.. אבל טעים). יש הפי האוור על האלכוהולאז ניצלנו לווינשטפן רבע (פורקה?) וחצי ועוד סוביניון בלאןבס...
קרא בתפוז
עסקית בחדר האוכל - תל אביב
לרוב לא יוצא לי לכתוב משהו יותר מידי חיובי על המקום הזה מהעובדה הפשוטה, שכמו רוב המקומות היום בארץ, מציאות המחירים הגבוהים בערב אינה הולמת לדעתי את הרמה והתמורה איך נאמר,אינה מזהירהבשעות החשיכה אז כרגיל נשארנו עם מחמאות לעסקית, שכבר ממש ממש מזמן זה לא סוד,הוא זמן הארוחה המשתלם והראוי ביותרשיש לנו במסעדות רציניות. ראשונות - קרפציו עמוס תיבול במידה הנכונה, נוכחות חזקה של בלסמי ופרמזן חביב, מכובד בגודלו. גם הסלמון המעושן היה מצויין, טרי ועדין, קרם פרש, ביצי סלמון, קצת שמיר, גם כן כמות...
קרא בתפוז
Fatamorgana
http://www.gelateriafatamorgana.com/web/ המקימה והמגלידה הראשית שלהם היא בחורה מאוד מאוד מוכשרת בתחום ואני חושב שהיא עשתה בשנים האחרונות בית ספר לכל המקומות הותיקים. האמת שמה שיצא לי לנסות מהמקומות הותיקים ברומא אף פעם לא הימם או מצא חן במיוחד, חוץ מסורבה של San Crisipino ועוד גלידה או שתיים שלהם. הסתייגות קטנה לגבי ההמלצה הראשית - לא ניסיתי בשנתיים האחרונות ואין לי מושג אם ההתרחבות דרך זיכיונות כפי שנראה, פוגמת באיכות. מצד שני נותן אפשרות לעוד כמה מקומות בעיר ולא לרוץ רק באיזור הו...
קרא בתפוז
סופ"ש
די משעמם ולא מוצלח במיוחד.. חמישי בערב קמפנלו בבן יהודה - המסעדה קצת מרגישהמיושנתלמרות שהיא לא קיימת יותר מידי זמן, פשוט ניסיון להיות מאודטרטוריהאותנטית כנראה, שלטעמי לא בטוח שמצליח במיוחד, הרגיש קצת יותר מידי מאולץ. אבל ניחא, רוב היושבים היו תיירים אגב, המסעדה לא הייתה מלאה במיוחד, לא בטוח שאפילו חצי, קצת שקט מידי בשביל יום חמישי בערב. האוכל היה בסדר, אבל ממש לא טוב במיוחד, מין נחמד עובר כזה, אבל ממש לא הרבה מעבר - במסגרת דיל 180 שח לזוג, לקחנו קרפציו שהגיעה בצלחת קצת קטנה מידי, ע...
קרא בתפוז
פטיסרי ג'רלד - אבן גבירול תל אביב
חזרנו לזירת הפשע לאיסוף קינוח הביתה אחרי טראק דה לוקס. אני חושב שהמקום בדרך להפוך לסוג של מוסדון קינוחים יציב בתל אביב בעתיד, וכשקראתי קצת בסופש ברשת הבנתי גם למה. כשהם התחילו, קצת עייפו לטעמי עם הסיפור של האבא שהוא קונדיטור 50 שנה והכל בהשראתו אממה הוא חי בשוויץ או משהו כזה, אוקיי, סיפור אישי נעים ותו לא. בסופש הבנתי שאלון גולדמן המוכשר ביותר נמצא מאחורי הקלעים, ואז העניינים התבהרו יותר. נראה שהמלצת פס הפיסטוק פטל הצליחה לי יותר מידי טובכי זה כבר הביקור השני בערב, שהפס מסתיים מאוד מו...
קרא בתפוז
טראק דה לוקס - כיכר דיזינגוף
בנפרד משירשור סופש,טראק דה לוקס בכיכר דיזינגוף, באופן משעשע התקשנו למצוא המקום, הגענו לכיכר, הסתכלתי לכיוון, ראיתי מקום עם שולחנות בחוץ די ריק (שמונה בערב), אמרתי לעצמי לא ייתכן, חייב להיות משהו עמוס והומה עם תור, אז התחלנו לעשות סיבובים מסביב לכיכר.. בסופו של דבר הגיפיאס החזיר אותנו בדיוק לאותו מקום איתו התחלנו, ואז ראינו בפנים את שלד המשאית, משעשע.המקום מעוצב חמוד מאוד, מוסיקה קצת רועשת מידי, ישבנו בחוץ, שירות לא רע בכלל יחסית למקומות כאלו, לקחנו חצי עוף מעושן, 200 גרם פולד פורק ואותה ...
קרא בתפוז
כמה תובנות על שמונה בעקבות הביקור השני
השעה הכי טובה להגיע לשמונה- שבע. נראה ששמונה מסומן כמקום נוח לעישון על ידי חובבי הזאנר התל אביביים, כי הרי כמובןמותרלעשן שם, כי זהמרפסתעל המדרכה. חבל מאוד, סבלנו מהעניין וזו נקודה די מטרידה למחשבה עבורינו לעתיד, בביקור הראשון לא היה משמעותי, הפעם היו כמה טיפוסים וטיפוסיות שהרגישו מאוד נוח לעשן לנו לתוך הפנים, שוויין. הבילבול בנושא הנקניקיות מובן בהחלט, אפרופו מה שחתולית הזכירה, אלו שאנחנו קיבלנו הפעם, לא היו הנקניקיות שקיבלנו בביקור הראשון, אז היו שמנמנות וגדולות, עמוסות גבינה, היום ה...
קרא בתפוז
הפיצה בבוגרשוב
אחרי קריאת מגילה שמחה במיוחד עם החברה המקסימים של ראש יהודי באיזור כיכר דיזינגוף, חשבנו מה יהיה נחמד לאכול בסביבה.. אקונומיקה לא הייתה בסדר ולא הודיעה לנו שהפונדק פתחו מקום כנראה במרחק יריקה מהיכן שעמדנו והתלבטנו, אז החלטנו להמשיך לביקור שני בהפיצה בבוגרשוב. המקום הלא ממש מתיימר והמקסים הזה, בעיקר בגלל האנשים שמתפעלים אותו והמלצריות הכי חמודות ונחמדות שפגשנו בתל אביב, עומד היום לטעמי בשורה הראשונה של האוכל האיטלקי שיצא לי לאכול בארץ, והוא עושה זאת בכבוד. התחלקנו על סלט, מנת פסטה ופ...
קרא בתפוז
שמונה - איזור כיכר רבין תל אביב
המסעדה הכי טובה בתל אביבמאוד התחברנו לאווירה, לסוג המקום ובעיקר לאוכל. שמונה לתל-אביב היא מה שהבוצר בר ניסתה להיות לחיפה, אבל על סטרואידים, הרבה סטרואידים. מה שהמסגר 5 הייתה כנראה לאילת, אבל לא ביקרנו שם. שלושה (?) טבחים איכפתיים מריצים מקום מקסים,לא הזמנו הרבה, אבל אכלנו הרבה ובמחיר נפלא לתקופה,כיף.באיזה עוד מקום יעצרו אותיבאמצע ההזמנה ויגידו שזהפשוט יותר מידי אוכל ואם נרצה עוד, תמיד אפשר להזמין יותר מאוחר ? לבטח לא מלצרית טיפוסיים בתל אביב. לקחנו מנת ניגובים, קובץ מנות קטנות מבו...
קרא בתפוז
עסקית במסה
הפעם היה ממשככה ככה. הספיישליםנשמעו משעממים יחסית, אז לקחנו משם רק מרק בשר. כן לקחנו את רוב המנות בתוספת תשלום והן די איכזבו. האפשרויות כרגע של 98 או 128, לטעמי מחירים מעטחדים מידיביחס לחומרי הגלם שמציע התפריט הלולייני משהו, זה נחמד שיש הרבה אפשרויות אבל מצד שני די קשה להתקבע. הלחם נשארטוב,במטבלים החצילים היה מצויין (זה יותר סלט למעשה) והלימוןממש לא מאוזן, תוקפני מידי בחמיצות לא נעימה. ראשונות - הפפרדלה עם שרימפס ומולים בציר טוב, בתוספת10-15 שח בתפריט היקר יותר. זו הייתה בהחלט המנה...
קרא בתפוז
הנמל 24 - תפריט ואלנטיינס
ביקור במסעדה נוסטלגית, לפני שנים רבות, קרוב למועד הפתיחה, הייתה הנמל מסעדת בית כמעט, להרבה ארוחות עסקיות טובות עד מעולות. לדעתי מאוד כיף לשבת שם, זו אחת המסעדות הכי נעימות בארץ מהבחינה הזו. האוכל בצורה מסויימת, תמיד היה לא יציב, חלקים מהתפריט שמתמוגגים מהם, מול חלקים אחרים די מעצבנים. בכל מקרה, עליית מחירי העסקיות עם לדעתיהתמוגגותאיטית עד כנראה העלמות של השף ראש מהמטבח במשך השנים (שום דבר לא מוסמך בנושא), די הוציאו את החשק. אז מה היה לנו אתמול ? הגריסיני האלמותי עם המטבלים - ...
קרא בתפוז
ושוב זה קורה
הודעה שאיכשהו עף ממנה באמצע, ממש שניה לפני הסוף, לא יודע, כנראה לחצתי על משהו. אז תקציר מנהלים - חמישי בערב בקפה זליק בגבעתיים, אכלנו טריו המבורגר, ניוקי ערמונים ופטריות וחציפורי גבינות - מנות עשויות טוב לזאנר, נדיבות מאוד וגם המילקשייק היה בהחלט נעים, טעים מאוד ונדיב, לא לצפות לגלידה מטורפת בפנים אבל יכול להיות הרבה יותר גרוע. המחירים קצת גבוהים מהממוצע לקפהמסעדה אך בהחלט שמח לשלם את האקסטרא הקטנה הזו לשירות נעים ואוכל באמת בסדר גמור, אפילו די מפתיע. הסרט אחרי אגב, היה מצויין,...
קרא בתפוז
ושוב זה קורה
הודעה שאיכשהו עף ממנה באמצע, ממש שניה לפני הסוף, לא יודע, כנראה לחצתי על משהו. אז תקציר מנהלים - חמישי בערב בקפה זליק בגבעתיים, אכלנו טריו המבורגר, ניוקי ערמונים ופטריות וחציפורי גבינות - מנות עשויות טוב לזאנר, נדיבות מאוד וגם המילקשייק היה בהחלט נעים, טעים מאוד ונדיב, לא לצפות לגלידה מטורפת בפנים אבל יכול להיות הרבה יותר גרוע. המחירים קצת גבוהים מהממוצע לקפהמסעדה אך בהחלט שמח לשלם את האקסטרא הקטנה הזו לשירות נעים ואוכל באמת בסדר גמור, אפילו די מפתיע. הסרט אחרי אגב, היה מצויין,...
קרא בתפוז
זה סושי - בזל תל אביב
אין שום סנטימנטים.. ארוחה מאחד הימים האחרונים, לצערי בטעם רע ולא מוצלחת. נדיר שאני כותב על שירות, אבל כשמגיע מגיע, זה גורם לאוכל להיות חמוץ. התיישבנו, לא אהבנו את המיקום בפנים, החלל הפנימי היה חם ומסריח בצורה לא נעימה לטעמי מדגים וקונדימנטים אסיאתיים, אין לי מושג מה יהיה שם ממש בקיץ, בכל מקרה הפעלת המזגן לא הייתה רלוונטית מבחינתם. עברנו החוצה, השמש מכה גם דרך ההצללה, אותה בעייה של פעם, שוב לא יודע מה יהיה שם בקיץ הלוהט. הצוות היה חדש עבורינו, אולי זה קשור לשעה, יש לנו קילומטראזזה ס...
קרא בתפוז
תודה לכולם, בסוף הספקנו לדלידה+ביקורונת
אנחנו נהנים שם וגם יוצא להמליץ כאן כששואלים פה ושם, אבל חובה לציין שהאוכל קצת יותר מידיפגע ופספסלטעמינו, וזה קצת חבל. זה אולי המקום היחיד בתל אביב ששואל בין 18-20 אם יש הזמנה, ובהחלט היה די מלא, המוזיקה הערבית בהתחלה בווליום מיותר ולאחר מכן הרבה יותר נעים. באוכל כמו שכתבתי בעבר, מורגשת יותר מידי יד חובבנית ואפילו קצת ילדותית ולא יזיק לעבוד קצת על הטעמים וקצת יותר טיונינג בטכניקות הבישול ובתבלינים, במסגרת המבצע חלק ניכר מהמנות מקבל תמחור ראוי (במציאות של היום, זה אך ורק תמחור ראוי ו...
קרא בתפוז
הודעה מספר 176971215
מוצרי כבד אווז חפש ב Duberent, תתיעץ איתם מה ואיך, באופן כללי יש את הצידניות התרמיותששומרות על הקור ולי זה עבד טוב מאוד בנסיעה שתיים עם שילוב מוצרים קריםקפואים, אבל לא מוצרי כבד אווז. אם אתה בעניין חרדלים, כמובןMaille Boutique, לא קונה בעצמי אבל יש אנשים שמכורים לתוצרת, יכול להיות שגם אתה הזכרת את החרדלים שלהם בעבר. גבינות מ Dubois, הייתי מביא מזוודה של עיזים וקומטה, ממשיך משם לפשוט על המדפים של G Detou עם שני שקי 3 קילו של ולרונה, למרות שאם אני זוכר נכון אתה לא כל כך בעניין חומרי...
קרא בתפוז
תודה אוראל על שני הדיווחיםלגבי זיקה
מרכז החומוס האסלי אין לי שמץ של ספק שאבקר שם, יש לנו גם אורחים בקרוב ונראה לי שזה יהיה מקום מצויין למשבצת המסעדות המזרחיות וגם לא נצא משם בנזק כספי גדול, אותו כנל לגבי זיקה.. דווקא ביקרתי שם באמצע השבוע בצהריים, ישבתי לבד לגמרי, קצת מוזר לאחת בצהריים, אבל לא נראה שאת אנשי המקום זה הטריד אפילו לרגע, להיפך. אני בטוח שיש להם את השעות המאוד עמוסות שלהם. הכל היה אכן טעים וטרי, החומוס טוב מאוד, הציפס גם כן, אבל הוגש קצת בכמות סימבולית וגם לא ממש טרחו להספיג את השמן, מה שקורה אגב לדעתי במסעד...
קרא בתפוז
תודה על יופי של ביקורת ! ונצל"ש ביקורונת מהערב
תקציר - מקום בהחלט חמוד מאוד, אהבנו איך הוא משתלב עם ההיפסטריותוהסביבה ובכלל איזור הפשפשיםברוחומצא חן בעיננו מאוד הערב, עד כדי רצון לחפש דירה באיזורממששכונהמעניינת נראה שהתפתחה לה שם, למרות שלא חקרנו לעומק. מעבר לאווירה המעניינת משהו, האוכל היה טוב, למרות שכמו שציינת, ראוי לקחת בפרופורציות וביחס לסביבה הארצישראלית בה פועל המקום - בדרום ארהב כנראה שהיו מבקשים להוציא למקום כזה צו סגירה עקב הפרת חוקי עישון בשר כלשהם, בניו יורק היו קוראים לזה מקום שכונתי נחמד ובארץ מקום כזה ייחשב בהחלט בש...
קרא בתפוז
יופי, סוף סוף נשלח משהו
יש גם את תפריטי הטעימות המעניינים של Babbo ונדמה לי שהזכירו פה לא מזמן ארוחת טעימות צהריים מצויינת ב Cafe Boulud לשאלתך ילפ חביב יחסית מול טריפ אבל שניהם כאין וכאפס, עלה נידף ככלי קבלת החלטות מול חרישה בפורומים של chowhound .. בכל מקרה אין 100% אמינות ברשת בשום מקום כמובן, מה גם שטעם וריח, אין זמן להתווכח.. ...
קרא בתפוז
הקיצר להתחיל לקרוא ביקורות
ולראות מה מעניין והאם בכלל פתוח, חובה גם להזמין מקום מספיק זמן מראש. אם הייתי נוסע היום,מקומות פוטנציאללים שדומיםכנראה למה שיכול להתאים לך, חוץ מהשניים שציינתי : http://www.yelp.com/biz/pierre-sang-paris- למרות שלא מרכזי מידי http://www.yelp.com/biz/pirouette-paris- לכו לשם בערב, יופי של מסעדה שאם הייתה רוצה הייתה שווה מישלן אחד בקלות עם האוכל, אבל היא לא ממש רוצה. 18 יורו בצהריים וכפול מזה בערב, זו לא חווייה שתיחרט לעולמים אבל זו תהיה ארוחה מהנה. אריה מזכיר מספר מקומות מצויינים...
קרא בתפוז
עזוב מישלניות, אתם תקבלו מכה כואבת
עם עניין התקציב, הוא רחוק משמעותית ממה שקורה בעיר. יש כל כך הרבה מסעדות טובות בעיר, זה לא צריך להיות חווייה מדהימה, אלא ארוחות נהדרות שמבושלות נכון ונותנות במסגרת תקציב סביר יחסית, ארוחה טובה מאוד. עזוב את עניין המישלן, חבל על הכסף המשפחתיבמיוחד כשלא כולם מחפשים את מה שאתה מחפש, גם עניין הכשרות החלקית ויש כל כך הרבה לגלות בפריס, שאין שום צורך להתחיל בטופ שבטופ. קצת לסבר את האוזן לגבי השאיפות המישלניות סופר דופר אקסטרא מטורף ויקר- כוכב מישלן אחד לצהריים בסביבות 50-60 יורו לראש וקח בחשב...
קרא בתפוז
יש תמיד את החשודים העיקריים
הבעיה המרכזית היא שבמיוחד בסושי, אבל לא רק, קל מאוד ליפול למלכודתחוק ההתיישנות, לא יהיה אחראי יותר מידי להמליץ באמת גם אם יצא לנסות מקום, אבל זה היה לפני שנים, נגיד. יש ניואנסים ושינויים תמידיים בצוותים שמאוד משפיעים, כמובן שבמקום מפורסם כמו Yasuda, המאסטר כבר לא שם שנים, אבל עדיין המקום נחשב כשומר יחסית על רמה גבוהה, למרות שתמיד יהיו כאלו שניסו ואומרים שזה כבר לא אותו דבר. התקציב גבולי מאוד, אולי אפילו נמוך מידי ולא ריאלי, לארוחות אומקסה אוטעימותבהן מקבלים מבחר מתגלגל ממצאי היום, במק...
קרא בתפוז
פוראמה - בן יהודה תל אביב
ביקרנו השבוע בהיכל הדים סאםהזהשסוף סוף התחפש למקום עליו פינטזתי כל השנים. כתבנו פה בעבר קצת על הבעיותבפוראמה ולא מכל הארוחות שם התלהבתי במיוחד, אבל הפעם הזאת הייתה מעולה, תזכורת למחוזות רחוקים, בדיוק כמו שצריך להיות, אז כיף שיש הזדמנות לפרגןאולי השינוי קשור לעדכון וסידור התפריט, אני חושב שגם צימצום, אולי זה דווקא משהו בצוות של אותו ערב (דווקא הבעלים הצעיר יותר לא היה באיזור ובמטבח הייתה אישה סינית נעימה שלא ראיתי בעבר ובהחלט אולי נוכחותה משפיעה גם על האיכות).הזמנו את מנות 12,13,14,17,26 , לא...
קרא בתפוז
דלידה - זבולון 7 תל אביב
הגענו בסופו של דבר אתמול לדלידה, מקום חביב בהחלט. אנחנו הספקנו להפי האוור שבין 18-20, אז תפריט האוכל (ללא קינוחים ושתיה),הוא ב 50% הנחה ובהחלט לדעתי מדובר בתמורה יפה והגיונית. אך כמעט כרגיל במצב המחירים במסעדות היום, אני די משוכנע שבמחירי תפריט רגיל היינו די סקפטיים. לדעתי גם באמצע הדרךבין החצי למחיר המלא היינו בהחלט מרוצים, כי האוכל לא רע בכלל, אפילו טוב וזה לא הולך ברגל..אני לא יודע מה קורה שם בשעות ערברגילות, אני מתאר לעצמי שהמיקום הפופולארי והאווירה עושים את שלהם והמקום עמוס, זה שוכני הא...
קרא בתפוז
טפאו הרצליה - יש גבול לחמדנות
בתמורה כזו עלובה לכסף כבר מזמן לא נתקלתי, מקומות רבים מידי בזמן האחרון פשוט מוציאים את החשק לעצור במסעדה.נשארנו רעבים אחרי ארוחת החג היום, כן יש דבר כזה, כשמפציצים אותך עם קמח ופשטידות לא נכונות, עתירותגבינותנפלאות של תנובה ושטראוס, התיאבון מה נאמר, לא עבד שעות נוספות. אז עצרנו בדרך חזרה דרומה בטבע קסטל הרצליה אבל היה סגוריצר הרע הכריע והחלטנו להטביע יגוננו או בהמבורגר במוזס או בארוחה בטפאו.. זו לבטח תהילת העבר של ארוחות לא רעות במיוחד שנים רבות אחורה בסניף התל אביבי, פה ושם ארוחותטאפאסבכאיל...
קרא בתפוז
סופ"ש
שכלל יותר מידי מסעדות הפעם, ככה יצא..בחמישי בערב שוב ביקור ספונטני ברובע השישי - הארוחה הפעם הייתה מעט פחות טובה מבעבר, פה ושם מנות לא היו מדוייקות מידי, עדיין הרמה הייתה לטעמי טובה ויכול לקרות בכל מקום שיש זיגזוג קל מידי פעם בטעם המנות. מרק הבצל היה פחות עשיר לטעמי בציר הפעם, הקוק או וואן גם כן היה קצתאוףבטעם, משהו לא 100% היה שם עם היין, המליחות והתיבול הכללי, אבל סהכ עדיין מנה טובה מאוד. ההמבורגר היה טוב אבל תפוא בשום שליוו אותו היו חלשים מאוד וחבל, ממש לא מתאים למקום כזה.אכלנו גם טרטר סל...
קרא בתפוז
סופ"ש
שכלל יותר מידי מסעדות הפעם, ככה יצא..בחמישי בערב שוב ביקור ספונטני ברובע השישי - הארוחה הפעם הייתה מעט פחות טובה מבעבר, פה ושם מנות לא היו מדוייקות מידי, עדיין הרמה הייתה לטעמי טובה ויכול לקרות בכל מקום שיש זיגזוג קל מידי פעם בטעם המנות. מרק הבצל היה פחות עשיר לטעמי בציר הפעם, הקוק או וואן גם כן היה קצתאוףבטעם, משהו לא 100% היה שם עם היין, המליחות והתיבול הכללי, אבל סהכ עדיין מנה טובה מאוד. ההמבורגר היה טוב אבל תפוא בשום שליוו אותו היו חלשים מאוד וחבל, ממש לא מתאים למקום כזה.אכלנו גם טרטר סל...
קרא בתפוז
סופ"ש
שכלל יותר מידי מסעדות הפעם, ככה יצא..בחמישי בערב שוב ביקור ספונטני ברובע השישי - הארוחה הפעם הייתה מעט פחות טובה מבעבר, פה ושם מנות לא היו מדוייקות מידי, עדיין הרמה הייתה לטעמי טובה ויכול לקרות בכל מקום שיש זיגזוג קל מידי פעם בטעם המנות. מרק הבצל היה פחות עשיר לטעמי בציר הפעם, הקוק או וואן גם כן היה קצתאוףבטעם, משהו לא 100% היה שם עם היין, המליחות והתיבול הכללי, אבל סהכ עדיין מנה טובה מאוד. ההמבורגר היה טוב אבל תפוא בשום שליוו אותו היו חלשים מאוד וחבל, ממש לא מתאים למקום כזה.אכלנו גם טרטר סל...
קרא בתפוז
שיין אנד שארפ - רחוב יגאל אלון תל אביב
ארוחת ערב אמצש אליה הוזמנו על ידי זוג אורחים המבקרים בארץ, תפוסה בהחלט דלילה יחסית של כשליש מסעדה בהערכה זהירה מאוד.נפתח בנקודה מוזרה שקשורה בשירותהוא ניתן על ידי כמה גברים צעירים, סהכ נחמדים אבל לא שירות ברמה גבוהה במיוחד, יותר כזה לצאת מידי חובה. הם היו לבושים כאילו היו חלק מצוות המטבח, עם בגדי עבודה במטבח סינר וכולי, זה החלק המוזר, לדעתי סיכוי טוב שהם כן מין קרוס צוות מטבח שירות, אולי בניסיון לחסוך בעניין כוח האדם.. בכל אופו לא אהבתי את התופעה.האוכל (מחירים באתר)ראשונותהתחלקנו כל זוג בערך...
קרא בתפוז
בידקי אם Pirouette מתאימה
מקום ראוי, מחירים בכלל לא רעים. אמורים להיות פתוחים בשני בצהריים אבל לא בטוח לגבי הזמנות, מקום פופולארי אם כי לא מעט מקומות ישיבה, יחסית, אז אולי כן שווה לעבור ולנסות. אגב זוכר שאמורה להיות הושבה גם בחוץ על המדרחוב כשמזג האויר טוב, אז נראה לי שלא אמורה להיות בעיה.לא רחוק משם יש מקום נוסף שקיבל ביקורות טובות ונדמה לי שגם בפורום הוזכר, הוא נקרא Le Soatico. איזור מוזיאון אורסיי, מקום שנקרא LE 122. רובע 5 מקום שנקרא Dans Des Landes, שווה לקרוא עליו גם כן. תלוי מאוד איזה איזור מחפשים ואיזה סיגנון...
קרא בתפוז
פופינה - נווה צדק תל אביב
ארוחת ערב של אמצש, הגענו די מוקדם במונחי המקום לכיוון השעה שמונה והושבנו במרפסת הנעימה, לא לקחנו בחשבון שדי חשוך שם, מתאים לאווירהרומנטית, קצת פחות אם רוצים להגניב תמונה פה ושם של המנות.החצר התמלאה בהדרגה והשפה השלטת ללא שמץ של ספק הייתה צרפתית, פה ושם אנגלית, מין תחושת חול תיירים דיפלומטיהמחזיקי בית מצרפת בתל אביבכזאת, מצד אחד נחמד מאוד על רקע המטיילים הרבים העוברים על רחוב שבזי המקסים, מצד שני אני בהחלט חושב שיש בתופעתמסעדת חולגם סוג של מראה די עצובה לשקף מה קורה ברמת המחירים כרגע בארץ.ראש...
קרא בתפוז
בוצ'ר בר - העצמאות חיפה
חוויית סנדוויץ די מכוננת בלב ליבה של עיר התחתית של חיפה, איזה מקום כיפי ויוצא דופן האיזור היום, גם מבחינת האוכל.עברתי שם סוף סוף בצהריים, קיבלתי שירות נעים מאוד מאותו מלצרהיפסטרישהוזכר כאן לא מזמן, לקחתי פראנה מנסף - סנדוויץ מהפנתיאון עם נתחי טלה וקצת שומן שהתפרקו מבישול ארוך מאוד כנראה מנתח שלם גדול, עורבבו לדעתי עם רוטב טחינה עדין ולימונים חמוצים קצוצים ופפריקה, פשוט עונג של סנדוויץ יחד עם לחם פראנה פתיח נפלא, שאומנם היה שרוף מעט בנקודה או שתיים בודדות, אבל בדיוקכמו שצריךולא אובר, לטעמי זה...
קרא בתפוז
הרובע השישי - ז'בוטינסקי תל אביב
לאחר אכזבה רבתית מניסיון אחרון כנראה להיכנס בערב לזה סושי, בתואנה שזמן ההמתנה ארוך מאוד כי יש שולחנות מוזמנים אבל אמרו לי בטלפון שכרגיל אי אפשר להזמין מקום אלא על בסיס מקום פנוי, חוצפה,התגלגלנו לרובע השישי וטוב שכך.המקום היה חצי מלא, נעים מאוד לשבת בפנים, השירות בסדר, קצת הפריע שהמלצרים נדחפים מאחורי גבם של הסועדים לשליפת יין מהויטרינות, אבל סהכ לא נורא.אכלנו כך -מרק בצל עם באגט קלוי וגבינת גרוייר - טעים מאוד, עשיר ביותר בציר ובבצל מקורמל, בישול אמיתי מלמטה גם אם המחיר קצת יקר ב 37.קוק או וו...
קרא בתפוז
סולה - יפו
קשה לי לעיכול המקום הזה בו ביקרנו אתמול בערב - מצד אחד האוכל טעים ביותר, בין הטובים שאכלתי במסעדות בקטגורייתאיטלקי כפרי(עם טאצמודרני כמובן), קנדידט מתאים מאוד בסיגנון בישול האוכל למושג אוכל Rustic שאני מאוד אוהב, מצד שני כל כך רחוק מזה. אכלתי במסעדות דומות בחול ומאוד נהנתי ברוב המקרים, ברגע שיש ניסיון ושורשים נכונים, זה קונספט טוב ומטבח שקשה להשתוות אליו, אבל לרוב במקומות כאלו, נדיבות ושובע היו מילות מפתח. זה היה פסטות נהדרות, מנותסטייל אנטיפסטיושלל נתחים די גדולים בצלייה, בעיקר של חזיר אבל ...
קרא בתפוז
עסקית סופ"ש במול ים
העיסקית עולה כרגע 185, מגוון האפשרויות בהחלט טוב, למרות אייטם מרכזי מהעבר הייתי שמח לראות ולא רק באלה קארטהלנגוסטינים כעיקרית,פרי היםהטעים ביותר לדעתי והמנה הכי מרשימה שזכיתי לאכול במול ים בעבר.תמונה ופירוט על כל מנה מתחתכסיכום הארוחה בהחלט טובה מאוד כי הצירוף של המיקום+השירות הנפלא+אוכל מוקפד וברמה טובה ובעיקר נוכחות יין שהופך הכל לנפלא, מה צריך יותר..אז התשובה היא שאם הייתי רוצה חוויה שלמה ומהנה עוד יותרכמו שכבר הוזכר, הייתי שמח לאכול לנגוסטינים במקום חצי הלובסטר..להוציא האויסטרים בראשונות...
קרא בתפוז